Προς το περιεχόμενο

Κεραμική επίστρωση

what30

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα σε όλους.

Ακούω τελευταία για την κεραμική επίστρωση αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι.

Αξίζει σε καινούργιο αυτοκίνητο? Θα το προστατέψει ή αν δεν είναι σωστός ο επαγγελματίας θα το καταστρέψει?

Σε περίπτωση γρατζουνιάς ή χτυπήματος θα είναι εύκολο να διορθωθεί ή όχι?

Έχουμε εικόνα κόστους?

Πολλές ερωτήσεις το ξέρω συγνώμη, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Χονδρικά καλά τα λέει εδώ https://www.asfaleies24.gr/ti-einai-i-keramiki-epistrwsi/

Απο κει και πέρα αναφέρω τα πιο βασικά, σύντομα και απλά.

• Μεγάλο κόστος
  • Όντως προστατευει σε κάποιο βαθμό το χρώμα
  • Αν ο μάστορας είναι μούσχαρος και φάει το βερνίκι με το τριβείο, μεγαλύτερη ζημιά θα κάνει απο καλό.
  • Δεν ειναι για πάντα. 

τα πάντα ειναι θέμα προτεραιοτήτων και χρημάτων. Αν περισσευουν χρήματα, ναι την κάνεις. Αν δεν περισσευουν χρήματα, αναλαμβάνεις μόνος σου κάθε 6 μήνες να περνάς κανά προστατευτικό στο χρώμα και να τρως μια μέρα απο τη ζωή σου.

Αν δεν έχεις ούτε λεφτά ούτε χρόνο, απλά το αφήνεις όπως είναι και το πλένεις συχνά (χωρίς βούρτσες φυσικά κλπ)

• Like 2
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επίσης να ξέρεις ότι άμα το περάσεις κεραμική δεν μπορείς να το πηγαίνεις στο πλυντήριο της γειτονιάς να στο πλένει ο καθένας με ότι σαβούρα χημικά έχουν! Η διάρκεια ζωής της κεραμικής θα μειωθεί σημαντικά! Θέλει μετά μεράκι και χρόνο έτσι ώστε να αγοράσεις ειδικά υλικά τα οποία θα σου προτείνει ο detailer για να το πλένεις εσυ ο ίδιος! Σε περίπτωση χτυπήματος έχω την εντύπωση ότι πάει για επισκευή ολόκληρο το κομμάτι! Παράδειγμα ένα σπασιματακι στο προφυλακτήρα πας για επίστρωση κεραμικής σε ολόκληρο το προφυλακτήρα όποτε φαντάζεσαι ότι ειναι πρόσθετα έξοδα! Γνωμη μου αν ειναι αυτοκίνητο που χρησιμοποιείς καθημερινά και σε μεγάλη πόλη δεν αξίζει ο κόπος και το χρήμα! Αν έχεις δικό σου γκαράζ,το κινεις λιγότερο και δεν έχεις θέμα χρόνου και χρημάτων καντο!

Επεξ/σία από Georgram
  • Like 1
  • Thanks 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ακριβώς. Ότι λέει ο απο πάνω μου ισχύει απόλυτα.

*Εγω είμαι στην κατηγορία που έκαναν κεραμική, αλλά μου εφαγαν οοοοοοοοοοοοοοολο το βερνικι. Ετσι με το παραμικρό μένουν γρατσουνιές και φυσικά δεν μπορώ να κάνω τίποτα, αφού δεν υπάρχει τροπος να κάνω γυάλισμα χωρίς βερνίκι. 

Με σώζει το ότι έχω κλειστό γκαράζ κ αυτό το αμάξι το χρησιμοποιώ ελάχιστα για διαδρομές απο γκαράζ σε γκαραζ. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1
  • Thanks 1

Εν ολίγοις και αν δεν εχεις γκαραζ και αυτοκινητο που να έχει μεγάλη αξία και να έχεις και την τρέλα, δεν αξίζει 

• Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 ώρες πριν, what30 είπε

Καλημέρα σε όλους.

Ακούω τελευταία για την κεραμική επίστρωση αλλά δεν έχω ιδέα τι είναι.

Αξίζει σε καινούργιο αυτοκίνητο? Θα το προστατέψει ή αν δεν είναι σωστός ο επαγγελματίας θα το καταστρέψει?

Αξιζει υπο προυποθεσεις. Αξιζει γιατι καθαριζει πιο ευκολα και μενει περισσοτερο καιρο η προστασια. Αξιζει γιατι αντεχει πιο πολυ σε marring.
Οι προυποθεσεις τωρα, θελει μια σχετικη φροντιδα με τα δικα του προιοντα, και συχνο πλυσιμο με ασφαλη προιοντα και στεγνωμα επισης με ασφαλη προιοντα. Κανονικα δεν θελει καν γυαλισμα για να γινει η εφαρμογη σε καινουριο, αλλα επειδη τα pdi γενικοτερα ειναι της πλακας, καλο θα ειναι να περαστει μια αλοιφη πολυ μικρης κοπτικοτητας. Υπαρχουν και αλοιφες  τετοιου τυπου που δρουν συμπληρωματικα με την κεραμικη επιστρωση. Σωστους επαγγελματιες ξερω δυο, Εναν αθηνα εναν θεσσαλονικη. οποτε να εισαι πολυ προσεκτικος με τις κινησεις σου

Σε περίπτωση γρατζουνιάς ή χτυπήματος θα είναι εύκολο να διορθωθεί ή όχι?

ναι διορθωνεται σχετικα ευκολα. φανταζομαι εννοεις η εφαρμογη του κεραμικου. Τωρα υπαρχει μια πιθανοτητα αν παθεις ζημια στο αυτοκινητονα μην ξερει ο φαναρτζης οτι εχει κεραμικη και να βγει καμια κεντα.

Έχουμε εικόνα κόστους?

600-1000€ αναλογα τον εφαρμοστη και το υλικο που δουλευει εκεινος. Να αναφερω πως ενα μπουκαλακι κεραμικης επιστρωσης βγαζει τουλαχιστον 4 χερια και κοστιζει περιπου 100€

Πολλές ερωτήσεις το ξέρω συγνώμη, αλλά θα ήθελα τις γνώμες σας.

Ευχαριστώ

Να εισαι πολυ προσεκτικος και μην τσιμπας απο το tik tok

Επεξ/σία από tzotzo
  • Thanks 1

Για οποιοδήποτε αυτοκίνητο κάτω των 50-60Κ minimum δεν αξίζει... Θα έλεγα 100Κ κανονικά αλλά τέλος πάντων. 

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι detailers/"detailers", έχουν γεμίσει τα social με αυτοκίνητα "καθρέφτες" και έχουν δημιουργήσει ανάγκη στον κόσμο. 

Βέβαια ο καθένας κάνει ό,τι γουστάρει, προφανώς.

• Thanks 1

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ όλους για τις πολύτιμες γνώμες.

Το αυτοκίνητο είναι καινούργιο και αρκετά ακριβό αλλά δεν έχω λεφτά για πέταμα. Ήμουν έτοιμος να την κανα αλλά με βοηθήσατε να καταλάβω πως είναι αχρείαστη.

Να είστε καλά παιδιά.

Από προσωπική εμπειρία δεν αξίζει. Έδωσα 1200 μετρητά σε γνωστό detailer των ΒΠ.  Όντως όταν το παρέλαβα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αλλά μετά από ελάχιστα πλυσιματα έκανε ξανά αράχνες  ακόμα και αν το αμαξι πλενοταν ευλαβικά με τον τρόπο που μου υπέδειξε και με τα προϊόντα που μου πούλησε. Το αποκορύφωμα του ξενερωματος ήταν σε καλοκαιρινή βροχή στο δρόμο που κράτησε 5 λεπτά  να στεγνώσουν  οι σταγόνες πάνω πριν προλάβω να το πλύνω και να το στεγνωσω με αποτέλεσμα να γεμίσει άλατα και το χρωμα να μοιάζει σαν barn find 20ετιας.

Όταν επικοινώνησα με τον εφαρμοστή φυσικά δεν ανέλαβε καμία ευθύνη και έριχνε πάντα το φταίξιμο αλλού και προσπαθούσε να με πείσει ότι ενώ το αμαξι φαινόταν μαύρα χάλια όλη η ζημια έγινε πάνω στο κεραμικο και ήμουν τυχερός που το είχα 🤮 Επισης σχεδόν με έκραξε που καλοκαιριάτικα δεν ήμουν alert την ώρα που έφαγε το αμαξι βροχή  λες και έπρεπε να μην πάω δουλειά και να τρέχω με το κοστούμι να πλένω το αμαξι. 

Από τότε ποτε ξανά κεραμικο και fancy μαγαζιά, έχω τα ίδια και καλύτερα οπτικά αποτελέσματα με κερί και sealant χωρίς να γίνομαι δούλος του αμαξιού 

• Like 7
  • Thanks 1

11 ώρες πριν, eMike είπε

Έχουν πολλαπλασιαστεί οι detailers/"detailers", έχουν γεμίσει τα social με αυτοκίνητα "καθρέφτες" και έχουν δημιουργήσει ανάγκη στον κόσμο. 

Και οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες νομίζουν οτι το detailing ειναι καλό πλύσιμο, σε τιμή πλυσίματος. Δεν έχουν ιδέα πως κοστίζει κατά Μ.Ο. 1500€ και ανάλογα με το τι θέλει κάποιος ανεβαίνει ή μειώνεται ανάλογα. Ουσιαστικά προαγοράζεις ώρες εργασίας κ υλικά. Δεν θα καθαρίζει ο άλλος το αμάξι σου 2-3 μέρες για 100€. 

10 λεπτά πριν, Morosana είπε

Έδωσα 1200 μετρητά σε γνωστό detailer των ΒΠ.  Όντως όταν το παρέλαβα το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό αλλά μετά από ελάχιστα πλυσιματα έκανε ξανά αράχνες  ακόμα και αν το αμαξι πλενοταν ευλαβικά με τον τρόπο που μου υπέδειξε και με τα προϊόντα που μου πούλησε.

Στο μεταξύ με 2000€ θα το είχες βάψει ολόκληρο και μάλιστα σε καλό και ακριβό μάστορα με ακριβά υλικά. 

• Like 1

10 λεπτά πριν, sphinxgr είπε

Στο μεταξύ με 2000€ θα το είχες βάψει ολόκληρο και μάλιστα σε καλό και ακριβό μάστορα με ακριβά υλικά. 

Το αμαξι ήταν 4-5 μηνών όταν το πήγα για κεραμική και διόρθωση δεν ήταν για βάψιμο, είχε μια ελαφριά αράχνη και ακριβώς την ίδια αράχνη απέκτησε 2 3 μήνες μετά το κεραμικο. Βέβαια ο εφαρμοστής στην αρχή  για να κλείσει τη δουλειά το παρουσίαζε σαν το καλύτερο του κόσμου με εγγυήσεις και παχιά λόγια και μετά...

• Like 1
  • Sad 1

1 ώρα πριν, Morosana είπε

έχω τα ίδια και καλύτερα οπτικά αποτελέσματα με κερί και sealant χωρίς να γίνομαι δούλος του αμαξιού 

Σε αυτό έχω καταλήξει κ εγω. Αν μπορεί κάποιος να το κάνει 2-3 φορές το χρόνο, ειναι η καλύτερη επιλογη. 

• Thanks 1

1 ώρα πριν, sphinxgr είπε

Και οι περισσότεροι υποψήφιοι πελάτες νομίζουν οτι το detailing ειναι καλό πλύσιμο, σε τιμή πλυσίματος. Δεν έχουν ιδέα πως κοστίζει κατά Μ.Ο. 1500€ και ανάλογα με το τι θέλει κάποιος ανεβαίνει ή μειώνεται ανάλογα. Ουσιαστικά προαγοράζεις ώρες εργασίας κ υλικά. Δεν θα καθαρίζει ο άλλος το αμάξι σου 2-3 μέρες για 100€. 

Είναι άλλο πράγμα η διόρθωση βαφής και άλλο πράγμα η εφαρμογή ενός υλικού που υπόσχεται πολλά και προσφέρει λίγα.

Η διόρθωση βαφής θέλει μεγάλη εξειδίκευση και είναι και τέχνη. Και φυσικά θέλει έναν φοβερό επαγγελματία να μην σου χαλάσει η βαφή.

Τώρα να πληρώνεις 600+++ ευρώ για την εφαρμογή ενός υλικού που κοστίζει 100€ και έχει τόσες προϋποθέσεις για να δουλέψει σωστα δεν το βρίσκω ουσιαστικό.

5 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Τώρα να πληρώνεις 600+++ ευρώ για την εφαρμογή ενός υλικού που κοστίζει 100€ και έχει τόσες προϋποθέσεις για να δουλέψει σωστα δεν το βρίσκω ουσιαστικό.

Αυτό ακριβώς! Έχω βαρεθεί να ακούω μπαρούφες από detailers να προσπαθούν να πουλήσουν την κεραμική σαν να είναι κατι το τρομερό και να ζητάνε κάνα χιλιάρικο για την δουλειά όταν το υλικό μόνο κοστίζει με το ζόρι 100 ευρώ! Δηλαδή χρεώνουν την δουλειά τους μερικές εκατοντάδες ευρώ! Άρα οι φανοποιοι πρέπει να μας παίρνουν τα σπίτια για ολικό βάψιμο! Εννοείται ότι και η κεραμική θέλει τέχνη αλλά όχι την τέχνη που χρειάζεται ένα σωστό βάψιμο! Επίσης υπάρχουν Αμερική μεριά κεραμικές που κάνουν αυτό που υπόσχονται και όντως στοιχίζουν μερικές χιλιάδες δολάρια που δεν έχει καμία σχέση με την κινεζια που μας πουλάνε εδώ!

Οι μεγάλοι detailers τα ίδια υλικά έχουν με τους Αμερικανούς, και στην ουσία είναι πάνω κάτω ίδιες οι κεραμικές. Ας έκαναν αυτό που υπόσχονταν οι κεραμικές και ας έκαναν και 2000€. Το θέμα είναι ότι δεν κάνουν deliver τα υποσχομενα

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...