fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, tzotzo είπε παντως αν και κατανταω λιγο γραφικος, ακομα να μας πει ο @fragma πως ακριβως φτασατε στα εξωδικα Με πηρε τηλ πριν απο ενα μηνα και μου λεει "Ελα εδω αμεσως έχει νερά στο υπόγειο" και του είπα να φέρει κάποιον να το φτιάξει και να σταματήσει να με ενοχλεί για πραγματα που ειναι δική του ευθύνη. Ε μετα μου ήρθε το εξωδικο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, fragma είπε Με πηρε τηλ πριν απο ενα μηνα και μου λεει "Ελα εδω αμεσως έχει νερά στο υπόγειο" και του είπα να φέρει κάποιον να το φτιάξει και να σταματήσει να με ενοχλεί για πραγματα που ειναι δική του ευθύνη. Ε μετα μου ήρθε το εξωδικο. Νομίζω πως η σχέση σας δεν ήταν και η καλύτερη... Οπότε κοιτάξτε να το λήξ(σ)ετε όσο πιο ανώδυνα γίνεται!
AristidisZ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, billdanos είπε λή(ύ)ξ(σ)ετε fixed
gakost Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, fragma είπε Με πηρε τηλ πριν απο ενα μηνα και μου λεει "Ελα εδω αμεσως έχει νερά στο υπόγειο" και του είπα να φέρει κάποιον να το φτιάξει και να σταματήσει να με ενοχλεί για πραγματα που ειναι δική του ευθύνη. Ε μετα μου ήρθε το εξωδικο. Σε ειδοποιεί ο άνθρωπος ότι υπάρχει ζημιά στην ιδιοκτησία σου και τον αγνοείς. Τον βρίζεις κιόλας τον άνθρωπο λίγες γραμμές παραπάνω. Του λες να το φτιάξει και να μην σε ενοχλεί με θέματα που αφορούν την ιδιοκτησία σου. Μετά παραπονιέσαι για το εξωδικο. Τι τρόπος σκέψης είναι αυτός; Ο κάθε λογικός άνθρωπος το ίδιο θα σου έκανε. Και αποζημίωση μια χαρά μπορεί να σου πάρει αφού ξεκάθαρα δεν σε ενδιαφέρει και ο ενοικιαςτης Έχει αντίθετη άποψη θα έχει ενδιαφέρον τι θα πεις στο δικαστήριο αν πάτε εκεί. 5 1
Narayan Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, fragma είπε Λοιπόν μου συνέβη το εξής κουλό. Σε ένα σπίτι που εκμισθωνω, βούλωσε ένα φρεάτιο αποχετευσης με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η υπόγεια αποθήκη του σπιτιού και να καταστραφουν κάποια πράγματα που είχε εκεί ο νοικαρης. Τωρα μου ζητάει με εξώδικο αποζημίωση κάποιων χιλιάδων ευρώ για πράγματα που δεν εχω δει ποτέ, αλλά που τα κατέγραψε ο ασφαλιστής του. Είναι δυνατόν να ευθύνομαι εγώ για το γεγονός ότι έφραξε η αποχετευση αφού την χρησιμοποιούσε μονο αυτός; (το σπίτι είναι μονοκατοικία). Στο μισθωτήριο γράφει ότι υπεύθυνος για την συντηρηση και την επισκευή των φθορων που προέρχονται απο χρήση είναι ο ενοικιαστής. Αξίζει να βάλω δικηγόρο να του απάντησει ή απλά να τον αγνοήσω; 36 λεπτά πριν, fragma είπε Με πηρε τηλ πριν απο ενα μηνα και μου λεει "Ελα εδω αμεσως έχει νερά στο υπόγειο" και του είπα να φέρει κάποιον να το φτιάξει και να σταματήσει να με ενοχλεί για πραγματα που ειναι δική του ευθύνη. Ε μετα μου ήρθε το εξωδικο. Αν έχει μάρτυρα πως σε πήρε τηλέφωνο και έχει κρατήσει το αρχείο κλήσεων για εκείνη την ημέρα που το αποδεικνύει, δεν σε βλέπω καλά στο δικαστήριο. Και μιλάω ως ιδιοκτήτης.
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Narayan είπε Αν έχει μάρτυρα πως σε πήρε τηλέφωνο και έχει κρατήσει το αρχείο κλήσεων για εκείνη την ημέρα που το αποδεικνύει, δεν σε βλέπω καλά στο δικαστήριο. Και μιλάω ως ιδιοκτήτης. Δεν μας ειπε ολη την ιστορια. Εφοσων τον καλεσε οταν εγινε η ζημια, επρεπε να παει να το δει αμεσως. Τωρα την πατησε διότι μπορει να επικαλεστει οτι καλεσε τον ιδιοκτήτη και αυτος τον αγνοησε. Δυστυχως πολλοι ιδιοκτήτες δεν καταλαβαινουν οτι νοικιαζοντας ενα ακινητο ειναι και αυτο εργασια και θα πρεπει να δείχνουν το ιδιο ενδιαφερον οπως και ενας εργαζομενος. 1 1
Επισκέπτης Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Narayan είπε Αν έχει μάρτυρα πως σε πήρε τηλέφωνο και έχει κρατήσει το αρχείο κλήσεων για εκείνη την ημέρα που το αποδεικνύει, δεν σε βλέπω καλά στο δικαστήριο. Και μιλάω ως ιδιοκτήτης. Όχι απαραίτητα. Εξαρτάται την αιτία που προκάλεσε την πλημμύρα.Το σπίτι είναι μονοκατοικία λέει.Αν βούλωσε επειδή ο ενοικιαστής πετάει μέσα ότι σαβούρα υπάρχει τότε ευθύνη έχει ο ενοικιαστής. Το λάθος του TS ήταν που δεν πήγε να το δει.Εκτός αν ήταν μακριά ή δεν μπορούσε να πάει για άλλους λόγους .Επρεπε να στείλει κάποιον,και αφού καθαρίσουν τα νερά να ψάξει να βρει την αιτία που βούλωσε η αποχέτευση.Εκεί πιθανόν να κατσαδίαζε και τον ενοικιαστή αν βούλωσε εξαιτίας του και να μην ερχόταν καν εξώδικο. Αυτα όλα εντελώς αόριστα επειδή δεν γνωρίζουμε ακριβώς την περίπτωση. Από εκεί και πέρα,αν το φτάσουν μέχρι το δικαστήριο,εκεί θα φανεί ποιος εχει δίκιο. Εμεις εδώ μόνο αμπελοφιλοσοφουμε και λέμε θεωρίες.Όποτε μην πετάμε ότι υπερβολή μας κατέβει. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από jmmys
vs_skg Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Στην Ελλάδα υπάρχει μια κακή λογική ότι αν κάτι το χρησιμοποιεί ο ενοικιαστής αυτός το πληρώνει αν χαλάσει από φυσιολογική φθορά. Αυτό έξω δεν υπάρχει, παρά μόνο για αναλώσιμα πχ λάμπες. Ενοίκιο πληρώνεις για χρήση του μισθίου. Στο μισθίο περιλαμβάνεται πχ το καζανάκι. Το να πρέπει ως ενοικιαστής να φωνάξεις υδραυλικό και να πληρώσεις για να φτιαχτεί το καζανάκι το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού και θα μείνει στο σπίτι αφού φύγεις εσύ, είναι ΕΛ πατέντα. Μ αυτή τη λογική αν νοικιάζεις επιπλωμένο και χαλάσει το ψυγείο εσύ το χρησιμοποιείς, άρα εσύ το πληρωνεις. Αστείο ακούγεται και είναι.
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 χαχαχχαχαχαχα κατι ηξερα που φαγωθηκα να μαθω τι εχει γινει πιο πριν. Προσωπικα νομιζω θα του παρει και τα σωβρακα του TS και καλα θα κανει. ας το κλεισει καποιος τωρα που βρεθηκε τι εχει γινει.
spectaculator Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 7 λεπτά πριν, vs_skg είπε Στην Ελλάδα υπάρχει μια κακή λογική ότι αν κάτι το χρησιμοποιεί ο ενοικιαστής αυτός το πληρώνει αν χαλάσει από φυσιολογική φθορά. Αυτό έξω δεν υπάρχει, παρά μόνο για αναλώσιμα πχ λάμπες. Ενοίκιο πληρώνεις για χρήση του μισθίου. Στο μισθίο περιλαμβάνεται πχ το καζανάκι. Το να πρέπει ως ενοικιαστής να φωνάξεις υδραυλικό και να πληρώσεις για να φτιαχτεί το καζανάκι το οποίο είναι αναπόσπαστο μέρος του σπιτιού και θα μείνει στο σπίτι αφού φύγεις εσύ, είναι ΕΛ πατέντα. Μ αυτή τη λογική αν νοικιάζεις επιπλωμένο και χαλάσει το ψυγείο εσύ το χρησιμοποιείς, άρα εσύ το πληρωνεις. Αστείο ακούγεται και είναι. Όταν σου βουλώσει η χέστρα, θα υποχρεώσεις τον ιδιοκτήτη να στην ξεβουλώσει; Το ίδιο και η αποχέτευση. 1
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 31 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Δεν μας ειπε ολη την ιστορια. Εφοσων τον καλεσε οταν εγινε η ζημια, επρεπε να παει να το δει αμεσως. Τωρα την πατησε διότι μπορει να επικαλεστει οτι καλεσε τον ιδιοκτήτη και αυτος τον αγνοησε. Δυστυχως πολλοι ιδιοκτήτες δεν καταλαβαινουν οτι νοικιαζοντας ενα ακινητο ειναι και αυτο εργασια και θα πρεπει να δείχνουν το ιδιο ενδιαφερον οπως και ενας εργαζομενος. οχι ρε συ, τι εργασια, να μπαινει το 600ρι και ειμαστε κομπλε. 2
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, vs_skg είπε Μ αυτή τη λογική αν νοικιάζεις επιπλωμένο και χαλάσει το ψυγείο εσύ το χρησιμοποιείς, άρα εσύ το πληρωνεις. Αστείο ακούγεται και είναι. όχι , αστείο δεν είναι , εξαρτάται το τι υπέγραψες και διαφέρει . Άλλο το ψυγείο , άλλο το AC , άλλο το καζανάκι και άλλο η πόρτα άλλο ντουλάπα και τα συρτάρια της κτλ κτλ Και διαφέρει ανα περίπτωση , πχ το ψυγείο δε θέλει ετήσιο σέρβις , αν ξαφνικά χαλάσει είναι έξοδο του ιδιοκτήτη εκτός αν στο συμφωνητικό γράφει "σου αφήνω ένα ψυγείο , αν θες χρησιμοποίησε το ή πάρε άλλο " Αν πχ πιάσει τόσο πάγο που έσπασε πορτάκι λόγω του οτι δεν έκανες απόψυξη εννοείται πληρώνεις για παραπλήσιο και το παραδίδεις (αν ήταν μέσα στο συμφωνητικό) Βέβαια σε περιπτώσεις πχ να κρεμάσει η πόρτα του λόγω του οτι έβαλες παραπάνω βάρος , δε θα φαίνεται εύκολα , άρα το επισκευάζει ο ιδιοκτήτης κτλ κτλ Δλδ εξαρτάται το τι έχετε συμφωνήσει γραπτώς , εκεί είναι το πρόβλημα , οτι η κάθε πλευρά θεωρεί αυτονόητο ότι του κατέβει
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε όχι , αστείο δεν είναι , εξαρτάται το τι υπέγραψες και διαφέρει . Άλλο το ψυγείο , άλλο το AC , άλλο το καζανάκι και άλλο η πόρτα άλλο ντουλάπα και τα συρτάρια της κτλ κτλ Και διαφέρει ανα περίπτωση , πχ το ψυγείο δε θέλει ετήσιο σέρβις , αν ξαφνικά χαλάσει είναι έξοδο του ιδιοκτήτη εκτός αν στο συμφωνητικό γράφει "σου αφήνω ένα ψυγείο , αν θες χρησιμοποίησε το ή πάρε άλλο " Αν πχ πιάσει τόσο πάγο που έσπασε πορτάκι λόγω του οτι δεν έκανες απόψυξη εννοείται πληρώνεις για παραπλήσιο και το παραδίδεις (αν ήταν μέσα στο συμφωνητικό) Βέβαια σε περιπτώσεις πχ να κρεμάσει η πόρτα του λόγω του οτι έβαλες παραπάνω βάρος , δε θα φαίνεται εύκολα , άρα το επισκευάζει ο ιδιοκτήτης κτλ κτλ Δλδ εξαρτάται το τι έχετε συμφωνήσει γραπτώς , εκεί είναι το πρόβλημα , οτι η κάθε πλευρά θεωρεί αυτονόητο ότι του κατέβει ρε φιλε η αποχετευση ειναι δομικο στοιχειο του σπιτιου οπως οι κολωνες, τα κεραμιδια, οι σωληνες. αν χαλασει κατι απο αυτα τα πληρωνει ο ιδιοκτητης; ας σοβαρευτουμε λιγο 1
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, tzotzo είπε ρε φιλε η αποχετευση ειναι δομικο στοιχειο του σπιτιου οπως οι κολωνες, τα κεραμιδια, οι σωληνες. αν χαλασει κατι απο αυτα τα πληρωνει ο ιδιοκτητης; ας σοβαρευτουμε λιγο λάθος παράθεση έκανες , δεν αναφέρθηκα σε αποχέτευση
Προτεινόμενες αναρτήσεις