tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, fragma είπε Ας μας το απαντήσει αυτό κάποιος που ξέρει γιατί ούτε εγω εχω ακούσει ποτε για "συντήρηση αποχέτευσης". Στο μισθωτήριο γράφει "Ο ενοικιαστής υποχρεούται να συντηρεί τακτικά τον λεβητα και να αποκαθιστά τις φθορές που οφείλονται σε χρήση του ιδίου". Αυτός εκανε χρήση του συστηματος αποχετευσης, αυτός προκάλεσε την φθορά, αυτός πληρώνει. Ξεκάθαρο μου φαίνεται. θες για αρχη να μας πεις πως οδηγηθηκατε σε νομιμες διαδικασιες;
SabotazNic Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, billdanos είπε Με έχετε τρομάξει τόσο πολύ μερικοί, που νομίζω πως αν είχα άδειο σπίτι δεν θα το νοίκιαζα ποτέ και θα προτιμούσα να το αφήσω να σαπίζει άδειο... 😛 Είχαμε 10 χρόνια άδειο σπίτι το οποίο λόγω πραγμάτων μέσα, και δουλειάς, δεν βρίσκαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε (μαλακία, χαμένα αρκετά χιλιάρικα, αλλά Τεσπα). Βάλαμε μέσα ενοικιαστή (τον Ιούνιο), κάναμε τις απαραίτητες συντηρήσεις και δουλειές (ηλιακό, κτλ κτλ). Από τότε μας έχει πάρει 3 φορές τηλ επειδή είναι "τεμπέλης". Την μία και καλά χάλασε το ac, και ψάχναμε να αλλάξουμε 1000+ ευρώ αλλά ευτυχώς βάλαμε δικό μας άτομο να το δει και ήθελε απλά υγρά. Την άλλη μας πήρε τηλ για υγρασία, του είπαμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λόγω απόστασης, βάλε υδραυλικό. 4 μήνες έχουν περάσει, μαλλον η υγρασία εξαφανίστηκε. Θεωρώ ότι αρκετοί ενοικιαστές ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους επειδή ίσως ποτέ δεν είχαν δικό τους σπίτι να συντηρούν.
fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, billdanos είπε Καταλαβαίνεις πάντως πως η σχέση σας έγινε ήδη προβληματική (αν δεν ήταν και από πριν), οπότε καλό θα ήταν να αρχίσετε τις προσπάθειες ώστε να "χωρίσουν οι δρόμοι σας" όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα! Ναι θέλω να τον διωξω γιατι συνεχως με ενοχλεί για απίθανα πράγματα του τύπου οτι αδεσποτες γάτες μπαίνουν και χέζουν στον κήπο (τι να κάνω; Να στησω καραούλι εξω απο το σπίτι και να τις πυροβολαω οταν βλεπω να σκαρφαλώνουν την μάντρα;), ή οτι ενας τοίχος εβγαλε υγρασία και πήγα να το δώ και ηταν μια φουσκαλίτσα που χρειαζόταν μεγεθυντικός φακός για την δείς κλπ, αλλά δεν μπορώ γιατί πληρώνει το νοίκι και εχει έναν ακομα χρόνο συμβόλαιο.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Είχαμε 10 χρόνια άδειο σπίτι το οποίο λόγω πραγμάτων μέσα, και δουλειάς, δεν βρίσκαμε τον χρόνο να ασχοληθούμε (μαλακία, χαμένα αρκετά χιλιάρικα, αλλά Τεσπα). Βάλαμε μέσα ενοικιαστή (τον Ιούνιο), κάναμε τις απαραίτητες συντηρήσεις και δουλειές (ηλιακό, κτλ κτλ). Από τότε μας έχει πάρει 3 φορές τηλ επειδή είναι "τεμπέλης". Την μία και καλά χάλασε το ac, και ψάχναμε να αλλάξουμε 1000+ ευρώ αλλά ευτυχώς βάλαμε δικό μας άτομο να το δει και ήθελε απλά υγρά. Την άλλη μας πήρε τηλ για υγρασία, του είπαμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λόγω απόστασης, βάλε υδραυλικό. 4 μήνες έχουν περάσει, μαλλον η υγρασία εξαφανίστηκε. Θεωρώ ότι αρκετοί ενοικιαστές ξεχνάνε τις υποχρεώσεις τους επειδή ίσως ποτέ δεν είχαν δικό τους σπίτι να συντηρούν. Εγώ πάλι είμαι 10 χρόνια ενοικιαστής στο ίδιο σπίτι και δεν έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια... Δεν μου έτυχε βέβαια κάτι τραγικό σε ζημιά μιας και είχα μπει πρώτος με το που φτιάχτηκε η πολυκατοικία, αλλά οποιαδήποτε φθορά παρουσιάστηκε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, την κάλυψα ο ίδιος. Μόλις τώρα, fragma είπε Ναι θέλω να τον διωξω γιατι συνεχως με ενοχλεί για απίθανα πράγματα του τύπου οτι αδεσποτες γάτες μπαίνουν και χέζουν στον κήπο (τι να κάνω; Να στησω καραούλι εξω απο το σπίτι και να τις πυροβολαω οταν βλεπω να σκαρφαλώνουν την μάντρα;), ή οτι ενας τοίχος εβγαλε υγρασία και πήγα να το δώ και ηταν μια φουσκαλίτσα που χρειαζόταν μεγεθυντικός φακός για την δείς κλπ, αλλά δεν μπορώ γιατί πληρώνει το νοίκι και εχει έναν ακομα χρόνο συμβόλαιο. Αν σε όλα τα υπόλοιπα είναι τυπικός, τον ενημερώνεις απλά πως μετά τη λήξη του συμβολαίου δεν επιθυμείς την ανανέωσή του. Εκτός αν και ο ίδιος θέλει πλέον να φύγει και ψάχνει από τώρα κάτι. 1 1
pontez2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 13 λεπτά πριν, SabotazNic είπε Από τότε μας έχει πάρει 3 φορές τηλ επειδή είναι "τεμπέλης". Την μία και καλά χάλασε το ac, και ψάχναμε να αλλάξουμε 1000+ ευρώ αλλά ευτυχώς βάλαμε δικό μας άτομο να το δει και ήθελε απλά υγρά. Την άλλη μας πήρε τηλ για υγρασία, του είπαμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λόγω απόστασης, βάλε υδραυλικό. 4 μήνες έχουν περάσει, μαλλον η υγρασία εξαφανίστηκε Nα μια περιπτωση που ο ενοικιαστης οφειλει να κάνει μονος του τη συντηρηση. Η συντηρηση εδω δεν επιβαρυνει τον ιδιοκτήτη. 2
filip123go Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, billdanos είπε Εγώ πάλι είμαι 10 χρόνια ενοικιαστής στο ίδιο σπίτι και δεν έχω πάρει ποτέ τηλέφωνο την ιδιοκτήτρια... Δεν μου έτυχε βέβαια κάτι τραγικό σε ζημιά μιας και είχα μπει πρώτος με το που φτιάχτηκε η πολυκατοικία, αλλά οποιαδήποτε φθορά παρουσιάστηκε μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, την κάλυψα ο ίδιος. Spoiler Καλά εσύ είσαι και απλά από λεφτά, είναι γνωστό αυτό 😝😝😝
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, filip123go είπε Απόκρυψη περιεχομένων Καλά εσύ είσαι και απλά από λεφτά, είναι γνωστό αυτό 😝😝😝 Yeah right... Απλά γνωρίζω πολύ καλά ποιες ευθύνες μου αναλογούν και ποιες όχι. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που νομίζουν πως νοικιάζοντας ένα σπίτι, θα έχουν και μπάτλερ διαθέσιμο όλο το 24ωρο! 😛 Είναι άλλη περίπτωση το να μου φουσκώσουν τα πλακάκια και άλλη το να χαλάσει το πόμολο της πόρτας ή ο μηχανισμός από το καζανάκι για παράδειγμα... 4
valadsk Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 κάπου στη μέση είναι τα πράγματα, και με φιλική διάθεση λύνονται όλα. τώρα αν ένας από τους δυο είναι φραγκοφωνιάς, γύφτος και αγύριστο κεφάλι, στραβός και παράξενος τον ιδιοκτήτη τον πιστολιάζεις να καταλάβει τον ενοικιαστή τον διώχνεις και τον τραβάς στα δικαστήρια μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Παντως ειλικρινά δεν θα ξανασχοληθώ με ενοικίαση, γιατί οι περισσότεροι ενοικιαστές νομίζουν ο ιδιοκτήτης είναι ξενοδόχος ή μπάτλερ, και τώρα με την κρίση που ζορίζονται οικονομικά νομίζουν οτι με τα χρήματα που δίνουν πρέπει να τους κάνεις και room service, μην πω και τιποτα αλλο. Και αν βάλεις και την εφορία, τον ενφια, τα κόστη συντηρησης, τα φέσια , τα νομικά έξοδα, την αποκατάσταση των ζημιων και την ανακαινιση που χρειάζεται γιατι ο καθενας που φεύγει τα αφήνει μπουρδέλο, δεν μένει κάτι τρομερό που να αξίζει τον κόπο. Θα τα βγάλω στο spitogatos για πώληση με ρεαλιστικές τιμές και θα αναρτήσω εδω τα links για οποιον ενδιαφέρεται. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από fragma 2
filip123go Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 19 λεπτά πριν, billdanos είπε Yeah right... Απλά γνωρίζω πολύ καλά ποιες ευθύνες μου αναλογούν και ποιες όχι. Σε αντίθεση με κάποιους άλλους που νομίζουν πως νοικιάζοντας ένα σπίτι, θα έχουν και μπάτλερ διαθέσιμο όλο το 24ωρο! 😛 Είναι άλλη περίπτωση το να μου φουσκώσουν τα πλακάκια και άλλη το να χαλάσει το πόμολο της πόρτας ή ο μηχανισμός από το καζανάκι για παράδειγμα... Συμφωνώ μαζί σου. Εγώ στα 8 χρόνια η μόνη φορά που επικοινώνησα με τον Ιδιοκτήτη, ήταν όταν τρύπησε ο 30 χρόνων θερμοσίφωνας .
ElCha Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Εμένα 5 χρόνια σε σπίτι που νοικιαζα. Έκανα με δικά μου έξοδα συντήρηση τον καυστήρα και το air-condition. Μια φορά κιόλας, χάλασε το air condition και εννοείται πως πλήρωσα εγώ το έξοδο εφόσον το χρησιμοποίουσα εγώ. Όταν σκίστηκαν οι τέντες από την πολυκαιρία όμως, η ιδιοκτήτρια προφανώς και δεν με κατηγόρησε γιατί τις είχε 25 χρόνια και προφανώς από μόνη της ζήτησε να αλλαχτούν με δικά της έξοδα. Ακόμη και το βάψιμο της πολυκατοικίας το χρεώθηκε αυτη, ενώ εμένα εγώ και επέμενα να μην την επιβαρύνει. Σίγουρα ειναι και στον άνθρωπο αλλά και στην συνενόηση αλλά νομίζω επιβάλλεται να πάτε σε δικηγόρο.
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 παντως αν και κατανταω λιγο γραφικος, ακομα να μας πει ο @fragma πως ακριβως φτασατε στα εξωδικα
korakios Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, SabotazNic είπε Την άλλη μας πήρε τηλ για υγρασία, του είπαμε εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι λόγω απόστασης, βάλε υδραυλικό. 4 μήνες έχουν περάσει, μαλλον η υγρασία εξαφανίστηκε. ακριβώς το ίδιο είπε μια τύπισσα στον κολλητό μου και της είπε να πάρει υδραυλικό αλλά το άφηνε, μετά της είπε να φέρει ο ίδιος γνωστό του , αλλά το τρέναρε , μέχρι που έφυγε μια μέρα και τελικά η υγρασία έγινε νέα πλακάκια στο σαλόνι , μούχλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ( είχε τρυπήσει απο θέρμανση ), αλλά φαίνεται βαριόταν η τύπισσα να μπλέξει με μαστόρια (χωρίς κόστος) Έχε το νου σου 1
pontez2 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, ElCha είπε Εμένα 5 χρόνια σε σπίτι που νοικιαζα. Έκανα με δικά μου έξοδα συντήρηση τον καυστήρα και το air-condition. Μια φορά κιόλας, χάλασε το air condition και εννοείται πως πλήρωσα εγώ το έξοδο εφόσον το χρησιμοποίουσα εγώ. Όταν σκίστηκαν οι τέντες από την πολυκαιρία όμως, η ιδιοκτήτρια προφανώς και δεν με κατηγόρησε γιατί τις είχε 25 χρόνια και προφανώς από μόνη της ζήτησε να αλλαχτούν με δικά της έξοδα. Ακόμη και το βάψιμο της πολυκατοικίας το χρεώθηκε αυτη, ενώ εμένα εγώ και επέμενα να μην την επιβαρύνει. Σίγουρα ειναι και στον άνθρωπο αλλά και στην συνενόηση αλλά νομίζω επιβάλλεται να πάτε σε δικηγόρο. Oσα γράφεις ειναι ακριβως αυτά που θα έπρεπε να συμβαινουν στις συναλλαγές μεταξυ ιδιοκτητων και ενοικιαστών. Η τέντα θα ηταν δικό σου προβλημα, αν ειχε σκιστει πχ στη 3ετία απο ψαλίδι/μαχαίρι/κατσαβίδι. Στην 20ετία ειναι ξεκάθαρα ιδιοκτήτη. Εαν το κλιματιστικό όμως ειχε ένα τεράστιο εξοδο για να επισκευαστεί, θα μπορουσες να ρωτησεις τον ιδιοκτήτη αν θέλει να το επισκευάσεις και πιθανων να μοιραστειτε τα έξοδα.
SabotazNic Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, korakios είπε ακριβώς το ίδιο είπε μια τύπισσα στον κολλητό μου και της είπε να πάρει υδραυλικό αλλά το άφηνε, μετά της είπε να φέρει ο ίδιος γνωστό του , αλλά το τρέναρε , μέχρι που έφυγε μια μέρα και τελικά η υγρασία έγινε νέα πλακάκια στο σαλόνι , μούχλα σε διάφορα σημεία του σπιτιού ( είχε τρυπήσει απο θέρμανση ), αλλά φαίνεται βαριόταν η τύπισσα να μπλέξει με μαστόρια (χωρίς κόστος) Έχε το νου σου Είχε θέμα η οικοδομή. Είχε κάτσει πριν μερικά χρόνια και είχε γίνει μικρή ζημιά στον από πάνω και το έφτιαξε. Το καταλάβαμε εμείς πρώτα, because gravity. Ίσως να είδε σημάδια στο πατάρι από αυτό το γεγονός (μιας και από την τουαλέτα είχε φανεί η ζημιά). Πριν κάνα 2 χρόνια μας πήρε ο από κάτω, βάλαμε υδραυλικό με αυτές τις ακτίνες, εμείς δεν είχαμε διαρροή. Κάποια στιγμή προς καλοκαίρι θα το δούμε αν είναι να είμαστε οκ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις