fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Ρε παιδιά μην τρελαθούμε τώρα. Μένει 2 χρόνια στο σπίτι, και η αποχέτευση δεν είχε ποτέ πρόβλημα απο τότε που θυμάμαι να υπάρχει το σπίτι. Προφανώς εφραξε απο αυτά που πέταξε μέσα. Αν εγω δηλαδή νοικιάσω ενα σπίτι και πετάω μεσα στην τουαλέτα σερβιέτες και οτιδήποτε βρώ μπροστά μου, θα φταίει ο ιδιοκτήτης αν φράξει; Αφου το λεει και το μισθωτήριο οτι ειναι υποχρεωμένος να κάνει τακτική συντήρηση στον λέβητα και σε οτιδήποτε φθείρεται απο χρήση του ιδίου. Και τα πράγματα που υποτίθεται οτι ειχε στο υπόγειο και καταστράφηκαν δεν τα εχω δεί ποτέ. Μια λίστα μου εδωσε μόνο που την υπογράφει ενας τύπος που υποτίθεται οτι είναι ασφαλιστής. Τελοσπαντων το εδωσα σε δικηγόρο να απαντήσει. 200 ευρώ πεταμένα. Ελέος με την δικομανία του καθε μ@λ@κα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, billdanos είπε Το "πρόβλημά μου" έχει να κάνει με τις σαχλές υπερβολές τόσο από την πλευρά των ενοικιαστών (αυτοί που θέλουν ο ιδιοκτήτης να τους ζεσταίνει πριν και το καπάκι της λεκάνης), όσο και από την πλευρά των ιδιοκτητών (αυτοί που θέλουν ο ενοικιαστής να τους καλύψει ακόμη και τα έξοδα που τους αφορούν αποκλειστικά)... Συμφωνούμε απόλυτα, και εγώ το ίδιο ακριβώς "πρόβλημα" έχω με τις σαχλές υπερβολές από όπου και να προέρχονται, για αυτό ακριβώς μπαίνω στον κόπο και κάνω αναλύσεις παρόλο που τέτοια θέματα ανοίγονται συνεχώς. 11 λεπτά πριν, billdanos είπε Επίσης το ότι κάποιος θα συμπεριλάβει σε ένα συμβόλαιο οποιαδήποτε σαχλαμάρα του κατέβει στο κεφάλι, δεν σημαίνει πως αυτό θα ισχύει και απαραίτητα σύμφωνα με το νόμο! Και όμως, αντίθετα με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης είναι κατά κανόνα πάνω από τον νόμο. Κάποιος συγκεκριμένος νόμος υπερισχύει μόνο στην περίπτωση που είναι διατυπωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση, κανόνες αναγκαστικού δικαίου λέγονται αυτοί. Κλασσικό παράδειγμα η διάρκεια μίσθωσης, υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος που ορίζει κατά λέξη "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο". 24 λεπτά πριν, Speculoos είπε Δε γνωρίζω το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον κάτι τέτοιο. Δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να προβλέπει κάτι τέτοιο, απλά έχει επικρατήσει ο ιδιοκτήτης να πληρώνει τα έκτακτα έξοδα, ενώ τα τακτικά (συντηρήσεις πχ) να τα πληρώνει ο ενοικιαστής.
AristidisZ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 53 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Να στο πω αλλιώς, σπάει ένας σωλήνας σε διαμέρισμα του 1ου και πλημμυρίζει το ισόγειο κατάστημα και καταστρέφεται ο εξοπλισμός και το εμπόρευμα του καταστήματος, κατά τη γνώμη σου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τη ζημιά? Αστική ευθύνη ; Δε γνωρίζω, καλό θα ήταν να μας πει κάποιος που ξέρει από αστικό τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση Τεχνικά βέβαια, αν σπάσει μία σωλήνα σήμερα δε θα πλημμυρίσει αύριο ο από κάτω, πρώτα θα έχουν εμφανισθεί σημάδια, οπότε εκεί πάμε σε άλλη κουβέντα Εάν μιλάμε για μια ζημιά που γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη εκ των προτέρων, δε ξέρω εάν υπάρχει η σχετική ευθύνη Τεχνικά επίσης να πούμε, ότι το να μη προλαβαίνει μια αποχέτευση να τραβήξει τα νερά, δεν είναι ευθύνη κανενός, αλλά του Θεούλη Τα συστήματα απορροής ομβρίων σχεδιάζονται βάσει κάποιων κανονισμών, για μια συγκεκριμένη ένταση βροχόπτωσης Εάν βρέξει τα τριπλά, υπάρχει κίνδυνος να βρεθείς να κολυμπάς μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να υπάρχει ευθύνη κάποιου
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, Joshua21 είπε Συμφωνούμε απόλυτα, και εγώ το ίδιο ακριβώς "πρόβλημα" έχω με τις σαχλές υπερβολές από όπου και να προέρχονται, για αυτό ακριβώς μπαίνω στον κόπο και κάνω αναλύσεις παρόλο που τέτοια θέματα ανοίγονται συνεχώς. Και όμως, αντίθετα με ότι πιστεύει ο περισσότερος κόσμος το ιδιωτικό συμφωνητικό μίσθωσης είναι κατά κανόνα πάνω από τον νόμο. Κάποιος συγκεκριμένος νόμος υπερισχύει μόνο στην περίπτωση που είναι διατυπωμένος με τέτοιο τρόπο ώστε να αποκλείει την αντίθετη ιδιωτική βούληση, κανόνες αναγκαστικού δικαίου λέγονται αυτοί. Κλασσικό παράδειγμα η διάρκεια μίσθωσης, υπάρχει ένας συγκεκριμένος νόμος που ορίζει κατά λέξη "Η μίσθωση ακινήτου για κατοικία ισχύει τουλάχιστον για τρία (3) έτη, κι αν ακόμη έχει συμφωνηθεί για βραχύτερο χρονικό διάστημα ή για αόριστο χρόνο". Δεν διαφωνούμε. Αναφέρομαι σε ιδιωτικά συμφωνητικά που μπορεί να περιέχουν είτε υπερβολές είτε συμφωνίες για τις οποίες ο νόμος προβλέπει κάτι διαφορετικό. Σε σχέση με τα topics εδώ, δεν νομίζω να προσφέρουν καμία βοήθεια σε αυτόν που τα ξεκινάει αρχικά, μιας και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μπορεί να έχει δεκάδες άλλες παραμέτρους που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγουμε απλά οι υπόλοιποι να συζητάμε τα αυτονόητα ή με βάση την κοινή λογική (ή και όχι πολλές φορές) ανακυκλώνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες αναλύσεις! Προσωπικά πιστεύω πως από τη στιγμή ο topic starter έλαβε επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, πρέπει να απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ακόμη κι αν αυτό έχει κάποιο κόστος. Μόνο έτσι θα είναι καλυμμένος για οτιδήποτε άλλο θα ακολουθήσει.
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, fragma είπε Ρε παιδιά μην τρελαθούμε τώρα. Μένει 2 χρόνια στο σπίτι, και η αποχέτευση δεν είχε ποτέ πρόβλημα απο τότε που θυμάμαι να υπάρχει το σπίτι. Προφανώς εφραξε απο αυτά που πέταξε μέσα. Αν εγω δηλαδή νοικιάσω ενα σπίτι και πετάω μεσα στην τουαλέτα σερβιέτες και οτιδήποτε βρώ μπροστά μου, θα φταίει ο ιδιοκτήτης αν φράξει; Αφου το λεει και το μισθωτήριο οτι ειναι υποχρεωμένος να κάνει τακτική συντήρηση στον λέβητα και σε οτιδήποτε φθείρεται απο χρήση του ιδίου. Και τα πράγματα που υποτίθεται οτι ειχε στο υπόγειο και καταστράφηκαν δεν τα εχω δεί ποτέ. Μια λίστα μου εδωσε μόνο που την υπογράφει ενας τύπος που υποτίθεται οτι είναι ασφαλιστής. Τελοσπαντων το εδωσα σε δικηγόρο να απαντήσει. 200 ευρώ πεταμένα. Ελέος με την δικομανία του καθε μ@λ@κα. να μας ενημερωσεις τι θα γινει
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, AristidisZ είπε Αστική ευθύνη ; Δε γνωρίζω, καλό θα ήταν να μας πει κάποιος που ξέρει από αστικό τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση Τεχνικά βέβαια, αν σπάσει μία σωλήνα σήμερα δε θα πλημμυρίσει αύριο ο από κάτω, πρώτα θα έχουν εμφανισθεί σημάδια, οπότε εκεί πάμε σε άλλη κουβέντα Εάν μιλάμε για μια ζημιά που γίνεται χωρίς να υπάρχει κάποια ένδειξη εκ των προτέρων, δε ξέρω εάν υπάρχει η σχετική ευθύνη Τεχνικά επίσης να πούμε, ότι το να μη προλαβαίνει μια αποχέτευση να τραβήξει τα νερά, δεν είναι ευθύνη κανενός, αλλά του Θεούλη Τα συστήματα απορροής ομβρίων σχεδιάζονται βάσει κάποιων κανονισμών, για μια συγκεκριμένη ένταση βροχόπτωσης Εάν βρέξει τα τριπλά, υπάρχει κίνδυνος να βρεθείς να κολυμπάς μέσα στο σπίτι σου, χωρίς να υπάρχει ευθύνη κάποιου Sorry αλλά το "δεν γνωρίζω" δεν αποτελεί επιχείρημα. Τεχνικά μια χαρά πλημμυρίζει ο από κάτω αύριο, άσε που δεν χρειάζεται να πλημμυρίσει για να γίνει χοντρή ζημιά, ειδικά σε παλιές οικοδομές που οι σωλήνες των καλοριφέρ πχ περνάνε μέσα από το κατάστημα, μια μικρή διαρροή αρκεί για να καταστρέψει μέσα σε λίγα λεπτά ας πούμε 10 μητρικές Ζ690 που είναι στο ράφι. Όσο για την περίπτωση του ts συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τη λέξη "βούλωσε", οπότε καμία σχέση με θεομηνία/κατακλυσμό που εννοείται ότι δεν υπάρχει ευθύνη κάποιου.
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 ακομα να μας πει καποιος τι σημαινει συντηρηση αποχετευσης. 6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Sorry αλλά το "δεν γνωρίζω" δεν αποτελεί επιχείρημα. Τεχνικά μια χαρά πλημμυρίζει ο από κάτω αύριο, άσε που δεν χρειάζεται να πλημμυρίσει για να γίνει χοντρή ζημιά, ειδικά σε παλιές οικοδομές που οι σωλήνες των καλοριφέρ πχ περνάνε μέσα από το κατάστημα, μια μικρή διαρροή αρκεί για να καταστρέψει μέσα σε λίγα λεπτά ας πούμε 10 μητρικές Ζ690 που είναι στο ράφι. Όσο για την περίπτωση του ts συγκεκριμένα χρησιμοποίησε τη λέξη "βούλωσε", οπότε καμία σχέση με θεομηνία/κατακλυσμό που εννοείται ότι δεν υπάρχει ευθύνη κάποιου. γιατι με τον κατακλισμο δεν βουλωνει; εχει αλλη λεξη για τα φυσικα φαινομενα 1
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, billdanos είπε Δεν διαφωνούμε. Αναφέρομαι σε ιδιωτικά συμφωνητικά που μπορεί να περιέχουν είτε υπερβολές είτε συμφωνίες για τις οποίες ο νόμος προβλέπει κάτι διαφορετικό. Σε σχέση με τα topics εδώ, δεν νομίζω να προσφέρουν καμία βοήθεια σε αυτόν που τα ξεκινάει αρχικά, μιας και η κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μπορεί να έχει δεκάδες άλλες παραμέτρους που δεν γνωρίζουμε. Καταλήγουμε απλά οι υπόλοιποι να συζητάμε τα αυτονόητα ή με βάση την κοινή λογική (ή και όχι πολλές φορές) ανακυκλώνοντας ξανά και ξανά τις ίδιες αναλύσεις! Προσωπικά πιστεύω πως από τη στιγμή ο topic starter έλαβε επίσημη εξώδικη διαμαρτυρία, πρέπει να απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ακόμη κι αν αυτό έχει κάποιο κόστος. Μόνο έτσι θα είναι καλυμμένος για οτιδήποτε άλλο θα ακολουθήσει. Και εγώ ακριβώς αυτό σου απαντάω, όπως εξήγησα και παραπάνω τα ιδιωτικά συμφωνητικά κατά κανόνα είναι πάνω από το νόμο. Και όντως, το συγκεκριμένο νήμα δεν προσφέρει βοήθεια στον ts, δεν θα μπορούσε μια και δεν δίνει σχεδόν καμία λεπτομέρεια, αλλά μια χαρά βοηθάει όποιον θέλει να αποκτήσει γνώσεις γενικότερα επί του θέματος. Άλλο που μερικές φορές το θέμα παρεκτρέπεται. Επίσης προσωπικά πιστεύω πως η παραλαβή εξωδίκου από μόνη της δεν λέει τίποτα, σημασία έχει το ακριβές περιεχόμενο του, το οποίο πρέπει να το εκτιμήσει δικηγόρος. Και σίγουρα η απάντηση σε εξώδικο με τον ίδιο τρόπο δεν τον καλύπτει σε κάθε περίπτωση, αν πχ ο ενοικιαστής έχει δίκιο και μπορεί να το αποδείξει τότε μια χαρά θα δικαιωθεί.
tzotzo Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, Joshua21 είπε Επίσης προσωπικά πιστεύω πως η παραλαβή εξωδίκου από μόνη της δεν λέει τίποτα, σημασία έχει το ακριβές περιεχόμενο του, το οποίο πρέπει να το εκτιμήσει δικηγόρος. Και σίγουρα η απάντηση σε εξώδικο με τον ίδιο τρόπο δεν τον καλύπτει σε κάθε περίπτωση, αν πχ ο ενοικιαστής έχει δίκιο και μπορεί να το αποδείξει τότε μια χαρά θα δικαιωθεί. δεν μας ειπε τι προηγηθηκε του εξωδικου, και τι ακολουθησε του πλημμυρισματος. Για αυτο και μονο, επειδη κρυβεται λιγακι και τα λεει απο την μερια του, νομιζω πως καποιο λάκκο εχει η φαβα.
Joshua21 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε γιατι με τον κατακλισμο δεν βουλωνει; εχει αλλη λεξη για τα φυσικα φαινομενα Όχι, το βούλωμα είναι άλλο πράγμα, βούλωμα είναι όταν κάποιο αντικείμενο/ξένο σώμα εμποδίζει τη ροή του νερού. 1 λεπτό πριν, tzotzo είπε δεν μας ειπε τι προηγηθηκε του εξωδικου, και τι ακολουθησε του πλημμυρισματος. Για αυτο και μονο, επειδη κρυβεται λιγακι και τα λεει απο την μερια του, νομιζω πως καποιο λάκκο εχει η φαβα Εγώ πάλι προτιμώ να μην κάνω υποθέσεις και να μην βγάζω αυθαίρετα συμπεράσματα.
fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, tzotzo είπε ακομα να μας πει καποιος τι σημαινει συντηρηση αποχετευσης. Ας μας το απαντήσει αυτό κάποιος που ξέρει γιατί ούτε εγω εχω ακούσει ποτε για "συντήρηση αποχέτευσης". Στο μισθωτήριο γράφει "Ο ενοικιαστής υποχρεούται να συντηρεί τακτικά τον λεβητα και να αποκαθιστά τις φθορές που οφείλονται σε χρήση του ιδίου". Αυτός εκανε χρήση του συστηματος αποχετευσης, αυτός προκάλεσε την φθορά, αυτός πληρώνει. Ξεκάθαρο μου φαίνεται.
Dinos1973 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 40 λεπτά πριν, fragma είπε Ρε παιδιά μην τρελαθούμε τώρα. Μένει 2 χρόνια στο σπίτι, και η αποχέτευση δεν είχε ποτέ πρόβλημα απο τότε που θυμάμαι να υπάρχει το σπίτι. Προφανώς εφραξε απο αυτά που πέταξε μέσα. Αν εγω δηλαδή νοικιάσω ενα σπίτι και πετάω μεσα στην τουαλέτα σερβιέτες και οτιδήποτε βρώ μπροστά μου, θα φταίει ο ιδιοκτήτης αν φράξει; Αφου το λεει και το μισθωτήριο οτι ειναι υποχρεωμένος να κάνει τακτική συντήρηση στον λέβητα και σε οτιδήποτε φθείρεται απο χρήση του ιδίου. Και τα πράγματα που υποτίθεται οτι ειχε στο υπόγειο και καταστράφηκαν δεν τα εχω δεί ποτέ. Μια λίστα μου εδωσε μόνο που την υπογράφει ενας τύπος που υποτίθεται οτι είναι ασφαλιστής. Τελοσπαντων το εδωσα σε δικηγόρο να απαντήσει. 200 ευρώ πεταμένα. Ελέος με την δικομανία του καθε μ@λ@κα. Του κανεις και εσυ μια αγωγη ζητωντας αποζημιωση λογο ζημίων που προκληθηκαν στο κτήριο απο την αμελεια του..... Ετσι απλα το build character .... 2 1
fragma Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε Του κανεις και εσυ μια αγωγη ζητωντας αποζημιωση λογο ζημίων που προκληθηκαν στο κτήριο απο την αμελεια του..... Ετσι απλα το build character .... Καλή ιδέα. Κατέβηκα στο υπόγειο αφου το είχε καθαρίσει και δεν ειδα κανένα πρόβλημα, αλλά αφού ετσι κι αλλιως θα πληρωσω δικηγόρο επειδη με αναγκάζει ο μαλάκας, θα του πω να το γραψει στην απαντηση του εξωδικου ετσι για το σπασιμο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από fragma
AristidisZ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, fragma είπε Αυτός εκανε χρήση του συστηματος αποχετευσης, αυτός προκάλεσε την φθορά, αυτός πληρώνει. Ξεκάθαρο μου φαίνεται. Εξαρτάται την φύση της ζημιάς Μια σωλήνα που τρυπάει μετά από 30-40 χρόνια, καταλαβαίνεις ότι δεν είναι δική του ευθύνη Το βούλωμα από σερβιέτες και πανιά από την άλλη, είναι 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, fragma είπε Καλή ιδέα. Κατέβηκα στο υπόγειο αφου το είχε καθαρίσει και δεν ειδα κανένα πρόβλημα, αλλά αφού ετσι κι αλλιως θα πληρωσω δικηγόρο επειδη με αναγκάζει ο μαλάκας, θα του πω να το γραψει στην απαντηση του εξωδικου ετσι για το σπασιμο. Καταλαβαίνεις πάντως πως η σχέση σας έγινε ήδη προβληματική (αν δεν ήταν και από πριν), οπότε καλό θα ήταν να αρχίσετε τις προσπάθειες ώστε να "χωρίσουν οι δρόμοι σας" όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις