Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Χμ. Ολα τα κτίρια κάνουν μηνιαία συντηρηση αποχέτευσης. Συντήρηση απ ότι έχω καταλάβει  = έρχεται ο τεχνικός και τσεκάρει αν ολα ειναι οκ, αν φαινεται κανα ογκωδες αντικειμενο που μπορει να βουλωσει την αποχευτευση κτλ κτλ

ορίστε ; 

εγώ βάζω στοίχημα ότι όπου συμβαίνει αυτό, είτε κάποιο πρόβλημα υπάρχει είτε πετάνε μαλακίες μέσα 

στο πατρικό μου, 35 χρόνια δεν έχει ασχοληθεί άνθρωπος με την αποχέτευση...

• Like 1
  • Απαντ. 73
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Χμ. Ολα τα κτίρια κάνουν μηνιαία συντηρηση αποχέτευσης. Συντήρηση απ ότι έχω καταλάβει  = έρχεται ο τεχνικός και τσεκάρει αν ολα ειναι οκ, αν φαινεται κανα ογκωδες αντικειμενο που μπορει να βουλωσει την αποχευτευση κτλ κτλ

Χμ. Δεν ξέρω αν προβλέπεται κάτι τέτοιο, αλλά στην πράξη σε κανένα (ή έστω σχεδόν σε κανένα) κτήριο δεν γίνεται κάτι τέτοιο, ο τεχνικός πάει μόνο όταν υπάρχει βλάβη.

Μήπως μπερδεύεσαι με την συντήρηση του ανελκυστήρα?

Δημοσ.

Άλλος συντήρηση άλλο έλεγχος. 

Πως διάολο θα κάνεις συντήρηση στο φρεάτιο της αποχέτευσης;

10 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

ορίστε ; 

εγώ βάζω στοίχημα ότι όπου συμβαίνει αυτό, είτε κάποιο πρόβλημα υπάρχει είτε πετάνε μαλακίες μέσα 

Δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατι έχεις σωστή κατασκευή και κλίση στους σωλήνες σου. 

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Άλλος συντήρηση άλλο έλεγχος. 

Πως διάολο θα κάνεις συντήρηση στο φρεάτιο της αποχέτευσης;

Δεν έχει κανένα πρόβλημα γιατι έχεις σωστή κατασκευή και κλίση στους σωλήνες σου. 

Ναι, προφανώς, έχει γίνει σωστή κατασκευή και έχει τύχει ο κόσμος να μη πετάει ότι να ναι μέσα (ή πάλι από τύχη, όταν πήγε μέσα κάτι που δεν έπρεπε να πάει έφυγε και δε δημιούργησε θέμα)

Επί του θέματος όμως, έχεις ακούσει πολλές περιπτώσεις που ενοικιαστής στράφηκε κατά ιδιοκτήτη για οιαδήποτε κακοτεχνία (που δεν αφορά σε δομικά στοιχεία, ή άντε και ηλεκτρολογικά, όπου τίθενται θέματα ασφαλείας) και δικαιώθηκε ;

Δηλαδή άμα σπάσει μία σωλήνα ύδρευσης και πλημμυρίσει το σύμπαν, που έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης ; 

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Ναι, προφανώς, έχει γίνει σωστή κατασκευή και έχει τύχει ο κόσμος να μη πετάει ότι να ναι μέσα (ή πάλι από τύχη, όταν πήγε μέσα κάτι που δεν έπρεπε να πάει έφυγε και δε δημιούργησε θέμα)

Επί του θέματος όμως, έχεις ακούσει πολλές περιπτώσεις που ενοικιαστής στράφηκε κατά ιδιοκτήτη για οιαδήποτε κακοτεχνία (που δεν αφορά σε δομικά στοιχεία, ή άντε και ηλεκτρολογικά, όπου τίθενται θέματα ασφαλείας) και δικαιώθηκε ;

Δηλαδή άμα σπάσει μία σωλήνα ύδρευσης και πλημμυρίσει το σύμπαν, που έχει ευθύνη ο ιδιοκτήτης ; 

Φίλε μου δεν έχω ακούσει τίποτα, ούτε είναι λογική αυτή για συζήτηση. Αν στο ιδιόκτητο σπίτι μου πλημμυρίσει το φρεάτιο και γεμίσει με σκατα το υπόγειο μου θα δω τι φταίει και θα το φτιάξω. Είναι αναπόσπαστο μέρος της κατασκευής και δεν είναι λειτουργικό το σπίτι χωρίς αυτό. Άρα νετά σκέτα είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη.

Τωρα εξετάζουμε το γεγονός αν έχει ευθυνη ο ενοικιαστής. Αν δεν είναι ρητώς γραμμένο στο συμβόλαιο ότι έχει υποχρέωση για "συντήρηση αποχέτευσης" καταλαβαίνετε τι ισχύει. Και δεν εμπίπτει στους γενικούς όρους να συντηρει το σπίτι. Είναι ευκόλως εννοούμενο.

Αν έχει κακοτεχνία η αποχέτευση και κάθε δύο ή τρία χρόνια ξεβουλωμα είναι επίσης εύκολο να αποδειχθεί. Μπορεί ο ενοικιαστής να πήγε τώρα και να μην ενημερώθηκε ποτέ για το τι ζητήματα έχει το σπίτι.

Επίσης δεν μας λέει ο TS τι προηγήθηκε της κατάστασης. Έβρεξε πχ πάρα πολύ και δεν ανταποκρινόταν η αποχέτευση για παράδειγμα;

Επίσης δεν μας λέει τι προηγήθηκε του εξωδίκου και του πραγματογνώμονα. Έτσι ο ενοικιαστής ξύπνησε μια μέρα και είπε ας τρέχω τον ιδιοκτήτη στα δικαστήρια;

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, tzotzo είπε

Φίλε μου δεν έχω ακούσει τίποτα, ούτε είναι λογική αυτή για συζήτηση. Αν στο ιδιόκτητο σπίτι μου πλημμυρίσει το φρεάτιο και γεμίσει με σκατα το υπόγειο μου θα δω τι φταίει και θα το φτιάξω. Είναι αναπόσπαστο μέρος της κατασκευής και δεν είναι λειτουργικό το σπίτι χωρίς αυτό. Άρα νετά σκέτα είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη.

'Ευθύνη του ιδιοκτήτη μπορεί να είναι μια (έκτακτη) ζημιά και η αποκατάσταση αυτής, δε μπορώ όμως να καταλάβω από που κι ως που είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη οι παράπλευρες απώλειες.

Δηλαδή εάν γίνει ένας σεισμός και φύγει μια τηλεόραση από τον τοίχο και σπάσει, θα αξιώσει αποζημίωση ο ενοικιαστής από τον ιδιοκτήτη ;  

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, AristidisZ είπε

Δηλαδή εάν γίνει ένας σεισμός και φύγει μια τηλεόραση από τον τοίχο και σπάσει, θα αξιώσει αποζημίωση ο ενοικιαστής από τον ιδιοκτήτη ;  

Αν υπήρχε κατασκευή που να αποτρέπει αυτήν την κατάσταση που περιγράφεις και ειναι βασική δομή του σπιτιού ναι.

Δημοσ.
54 λεπτά πριν, pontez2 είπε

Ανάλογη περίπτωση με έναν στη γειτονιά μου. Έστειλε εξωδικο στον ιδιοκτήτη του σπιτιού επειδή του χάλασε ο ατομικός λέβητας και δε του τον αντικαθιστουσε.

Ο ιδιοκτήτης απάντησε με εξωδικο και ζητούσε να δει τα δελτία συντήρησης που φυσικά δεν υπήρχαν ποτέ. Αποτέλεσμα ηταν ο ενοικιαστής και να πληρωσει 1500 ευρώ για νέο ατομικό λέβητα αλλά και να φυγει με συνοπτικές από το σπίτι.

και αν εφευγε χωρις να πληρωσει ο ενοικιαστης για νεο λεβητα, τι θα εκανε;

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν έχετε βαρεθεί ακόμη ξανά και ξανά τις ίδιες αναλύσεις μια φορά τη βδομάδα περίπου που "σκάει" αντίστοιχο θέμα? 

Με έχετε τρομάξει τόσο πολύ μερικοί, που νομίζω πως αν είχα άδειο σπίτι δεν θα το νοίκιαζα ποτέ και θα προτιμούσα να το αφήσω να σαπίζει άδειο... 😛 

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε

'Ευθύνη του ιδιοκτήτη μπορεί να είναι μια (έκτακτη) ζημιά και η αποκατάσταση αυτής, δε μπορώ όμως να καταλάβω από που κι ως που είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη οι παράπλευρες απώλειες.

Οι παράπλευρες απώλειες είναι ευθύνη του ιδιοκτήτη ακριβώς επειδή είναι συνέπεια της "έκτακτης" ζημιάς.

Να στο πω αλλιώς, σπάει ένας σωλήνας σε διαμέρισμα του 1ου και πλημμυρίζει το ισόγειο κατάστημα και καταστρέφεται ο εξοπλισμός και το εμπόρευμα του καταστήματος, κατά τη γνώμη σου ο ιδιοκτήτης του διαμερίσματος δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη για τη ζημιά?

Ο σεισμός είναι άλλο πράγμα, το σπάσιμο της τηλεόρασης από σεισμό είναι συνέπεια φυσικού φαινομένου.

4 λεπτά πριν, billdanos είπε

Δεν έχετε βαρεθεί ακόμη ξανά και ξανά τις ίδιες αναλύσεις μια φορά τη βδομάδα περίπου που "σκάει" αντίστοιχο θέμα? 

Προφανώς όχι.

5 λεπτά πριν, billdanos είπε

Με έχετε τρομάξει τόσο πολύ μερικοί, που νομίζω πως αν είχα άδειο σπίτι δεν θα το νοίκιαζα ποτέ και θα προτιμούσα να το αφήσω να σαπίζει άδειο... 😛 

Είναι επειδή δεν έχεις, αν είχες κάποιο άδειο σπίτι της προκοπής και πλήρωνες ΕΝΦΙΑ, συντήρηση, κοινόχρηστα θα το ξανασκεφτόσουν :)

Δημοσ.
1 ώρα πριν, AristidisZ είπε

ορίστε ; 

Aσφαλώς πετάνε και για αυτο γινεται. Δε θεωρω κάτι τρομερό ένα 20ρικο το μηνα για τον έλεγχο.  Αλλά στο εκάστοτε σπιτι, ειμαστε σιγουροι οτι δε θα πετάξει κανεις κάτι μέσα που θα βουλώσει τη κατάσταση?

35 λεπτά πριν, Titos301 είπε

και αν εφευγε χωρις να πληρωσει ο ενοικιαστης για νεο λεβητα, τι θα εκανε;

Αγωγή. Ειχε ηδη χάσει το παιχνίδι όταν έστειλε εξωδικο για κάτι που έφταιγε ο ίδιος!

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
33 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Είναι επειδή δεν έχεις, αν είχες κάποιο άδειο σπίτι της προκοπής και πλήρωνες ΕΝΦΙΑ, συντήρηση, κοινόχρηστα θα το ξανασκεφτόσουν :)

Το "πρόβλημά μου" έχει να κάνει με τις σαχλές υπερβολές τόσο από την πλευρά των ενοικιαστών (αυτοί που θέλουν ο ιδιοκτήτης να τους ζεσταίνει πριν και το καπάκι της λεκάνης), όσο και από την πλευρά των ιδιοκτητών (αυτοί που θέλουν ο ενοικιαστής να τους καλύψει ακόμη και τα έξοδα που τους αφορούν αποκλειστικά)... :) 

Επίσης το ότι κάποιος θα συμπεριλάβει σε ένα συμβόλαιο οποιαδήποτε σαχλαμάρα του κατέβει στο κεφάλι, δεν σημαίνει πως αυτό θα ισχύει και απαραίτητα σύμφωνα με το νόμο! 

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, pontez2 είπε

Οι συντηρήσεις ειναι ξεκάθαρη δουλειά των ενοικιαστών.

Δε γνωρίζω το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Speculoos είπε

Δε γνωρίζω το ελληνικό νομοθετικό πλαίσιο, μου φαίνεται τρομερά ενδιαφέρον κάτι τέτοιο.

Δε ξέρω καν αν το προβλέπει, ωστόσο, οπως ο ενοικιαστής ειναι υποχρεωμένος να πληρωσει τη συντηρηση του κεντρικου καυστήρα μιας πολυκατοικίας, τη συντηρηση του ανελκυστήρα κτλ κτλ, δεν ειναι δυνατόν να αρνειται να πληρωσει τη συντήρηση μιας συσκευής ή μιας αποχετευσης. Αλλο πχ να σπάσει ένας σωλήνας που ναι ειναι κοστος που θα το επιβαρυνθει ο ιδιοκτήτης, άλλο να σου βουλώσει το σιφωνι επειδη πέταγες μέσα τριχες ξέρω γω.

• Thanks 1
Δημοσ.

Φίλε μου κλείσε το φόρουμ και τρέχα σε δικηγόρο άμεσα!

Σε εξώδικα όπου έχει οργανωθεί ο άλλος με ασφαλιστή, αρα με προφανή σκοπό να σε τρέξει για χρήματα, και όχι απλά εκφοβισμό, δεν μένεις σε συμβουλές αγνώστων εδώ μέσα.

τρεξιμο άμεσα σε δικηγόρο με συμβόλαια, με μισθωτήρια, κτλ.

• Thanks 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...