babisa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μερικες ερωτησεις.. PC υπαρχει ή δουλευεις με το λαπτοπ; Η οθονη ειναι Dell σωστα; Το καλωδιο στη φωτο που κρεμεται; τι ειναι; Υπαρχει περιορισμος budget για το project ;
janus5555 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, lasithi12 είπε Θέλω να βάλω Led ταίνείες περιμετρικά της οθόνης και του γραφείου μου. (σίγουρα πρέπει να μπορεί να καθοριστεί η φωτεινώτητα (τα χρωμματα δεν με ενδιαφέρουν τόσο, θέλω θερμό λευκό θερμό κίτρηνο). Δεν εχω ξανα χρησιμοποιήσει λεντοταινίες και δεν ξερω ακριβώς πως μπορω να τροφοδωτώ τρία/τεσσερα σημεία μαζί. το γραφείο: πως θέλω να μπουνε τα LED από πίσω: έχω καταλαβει τις γωνίες θα τις κάνω με κάτι τέτοιο: πως μπορώ οι 4ς εξόδοι να φευγουν σε ένα τροφοδοτικο; τι καλώδια θα χρειαστώ; ευχαριστώ για το χρονό σας. p.s όσο τον λιγότερων λιγοτερα καλώδια όπως βλέπετε στο setup ειναι τελείως καθαρό χωρίς ίχνος καλωδιου. καλημέρα, έκανα πρόσφατα παρόμοια κατάσταση και σαν έσενα μέχρι να βγάλω άκρη έψαχνα σαν τρελός. Θα αγοράσεις μια λεντοταινία, δες στο μαγαζί πόσο φωτεινή, αν θες χρώματα κτλ. Επειδή θες να ντιμάρεται, πρέπει ή να πάρεις κιτ με τηλεχειριστήριο και ντιμερ ή να αγοράσεις ντίμερ κουμπί. Κανονικά, τα κομμάτια λεντοταινίας που κόβεις πρέπει να τα ενώσεις με ηλεκτροκόλληση με τα καλώδια που θα πάνε στο τροφοδοτικό, για να το αποφύγεις υπάρχει αντάπτορας, θα πάρεις 4, ένα για κάθε κομμάτι που θέλεις να βάλεις (ηχεία, οθόνη,γραφείο). Ύστερα, για να συνδέσεις τα "αρσενικά" (την άλλη άκρη του αντάπτορα) με το τροφοδοτικό, θα πάρεις μια ένωση. Εγώ δεν πήρα ένωση, ένωσα τα γυμνά καλώδια μεταξύ τους και τα κούμπωσα κατευθείαν στο τροφοδοτικό. Ψάξε και λίγο κανένα σχεδιάγραμμα πως κάνεις τη συνδεσμολογία τροφοδοτικό- ντίμερ- λεντ και θα 'σαι ντάξει. Καλή επιτυχία. Ελπίζω να βοήθησα. 1
lasithi12 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, babisa είπε Μερικες ερωτησεις.. PC υπαρχει ή δουλευεις με το λαπτοπ; Η οθονη ειναι Dell σωστα; Το καλωδιο στη φωτο που κρεμεται; τι ειναι; Υπαρχει περιορισμος budget για το project ; laptop ναι Dell ειναι με thunderbolt USB C το λαπτοπ και το καλωδιο θα περαστει σε μικρο 3D printed αυτοσχέδιο ρακ αρα δεν θα φενεται ουτε αυτο. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από lasithi12
babisa Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) θα μπορουσες να προμηθευτεις ενα απο αυτα τα φτηνα σετ που ειναι για οθονες και τροφοδοτουνται απο τα usb της οθονης. Μπορει να γινει στην Dell (δοκιμασμενο σε U2414H) και δεν φαινεται τιποτα πουθενα. Το ιδιο θα μπορουσε να γινει,με μια μικρη προεκταση usb και για το γραφειο . Ουτε εμφανη καλωδια ουτε τιποτα,αναβεις την οθονη κι αναβουν ολα και θα δουλευουν και με το ιδιο αξιοπιστο κινεζικο χειρηστηριο !! Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από babisa
lasithi12 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, babisa είπε θα μπορουσες να προμηθευτεις ενα απο αυτα τα φτηνα σετ που ειναι για οθονες και τροφοδοτουνται απο τα usb της οθονης. Μπορει να γινει στην Dell (δοκιμασμενο σε U2414H) και δεν φαινεται τιποτα πουθενα. Το ιδιο θα μπορουσε να γινει,με μια μικρη προεκταση usb και για το γραφειο . Ουτε εμφανη καλωδια ουτε τιποτα,αναβεις την οθονη κι αναβουν ολα και θα δουλευουν και με το ιδιο αξιοπιστο κινεζικο χειρηστηριο !! εχεις καποιο λινκ?
babisa Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, lasithi12 είπε εχεις καποιο λινκ? Ας πουμε κατι τετοιο για οικονομικο.. Kαι κατι ακριβοτερο μεν,αλλα με wifi,RGBIC,music mode,voice control κλπ..
lasithi12 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 ξέρει κανεις κανά μαγαζί στο κέντρο αθήνας να παω; βρηκα ενα καλο αλλα ειναι πειραιά. παιδιά αν κατάλαβα καλά καταλήγω εδώ https://www.skroutz.gr/s/28715391/Ergman-Ταινία-LED-Τροφοδοσίας-USB-5V-RGB-Μήκους-5m-με-Τροφοδοτικό-EM4044.html?product_id=119179805 Τα εχω σκευτει καλά η κάνω καμιά πατάτα; για συνδετήρες παίρνω 1 και τρία τέτοια.
babisa Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 18 ώρες πριν, lasithi12 είπε ξέρει κανεις κανά μαγαζί στο κέντρο αθήνας να παω; βρηκα ενα καλο αλλα ειναι πειραιά. παιδιά αν κατάλαβα καλά καταλήγω εδώ https://www.skroutz.gr/s/28715391/Ergman-Ταινία-LED-Τροφοδοσίας-USB-5V-RGB-Μήκους-5m-με-Τροφοδοτικό-EM4044.html?product_id=119179805 Τα εχω σκευτει καλά η κάνω καμιά πατάτα; για συνδετήρες παίρνω 1 και τρία τέτοια. Καλημερα ! Μια διευκρίνιση,η ταινία είναι RGB και τα ταυ που θέλεις να πάρεις όχι,θέλεις συνδέσμους με 4 επαφές για RGB Αν η ταινία που βλέπεις έχει και κάλυμμα από πάνω (δεν μπορώ να το καταλάβω απ τη φώτο) τύπου αδιάβροχη, θα πρέπει να το κόψεις/αφαιρέσεις στα τελειώματα αλλιώς δεν μπαίνουν οι σύνδεσμοι,οι οποίοι με τη σειρά τους δεν είναι και ιδιαίτερα αξιόπιστοι.. Γνώμη μου,καλύτερα να μην κόψεις την ταινία και απλά να την τσακίσεις στις γωνίες της οθόνης. Ξεκινάς από το κέντρο,εκει που γράφεις το 1-1 κάνεις το γύρο,καταλήγεις πάλι εκεί,κόβεις οτι περισσεύει και χρησιμοποιείς κάτι τέτοιο ή 2 τέτοια (γιατί προφανέστατα θα χρειαστεί να το προεκτείνεις για να φτάσει στην μια άκρη του γραφείου) συνδεεις το περίσσεμα της ταινίας για το φιλέτο του γραφείου και τέλος,έγινες RGB !! Επεξ/σία 1 Φεβρουαρίου 2023 από babisa
mixos23 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Χαιρετε να κανω μια ερωτηση και εγω σχετικη... εχω αγορασει 2 5μετρες Govee LED Strip Light M1 . την μια θα την κοψω στα 3 μετρα. Για να δουλεψω το υπολοιπο κομματι που θα περισσεψει σε αλλο μερος τι τροφοδοτικο πρεπει να αγορασω ?
nkarama Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2023 2 ώρες πριν, mixos23 είπε Χαιρετε να κανω μια ερωτηση και εγω σχετικη... εχω αγορασει 2 5μετρες Govee LED Strip Light M1 . την μια θα την κοψω στα 3 μετρα. Για να δουλεψω το υπολοιπο κομματι που θα περισσεψει σε αλλο μερος τι τροφοδοτικο πρεπει να αγορασω ? Δεν είναι τόσο απλό. Αν και δεν ξέρω το προιόν, μπορώ να υποθέσω ότι είναι self addressable LEDs οπότε θέλεις κάποιος ελεγκτή για να ανάψουν.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα