Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να βάλω Led ταίνείες περιμετρικά της οθόνης και του γραφείου μου. (σίγουρα πρέπει να μπορεί να καθοριστεί η φωτεινώτητα (τα χρωμματα δεν με ενδιαφέρουν τόσο, θέλω θερμό λευκό θερμό κίτρηνο).

Δεν εχω ξανα χρησιμοποιήσει λεντοταινίες και δεν ξερω ακριβώς πως μπορω να τροφοδωτώ τρία/τεσσερα σημεία μαζί.

το γραφείο:

1rAH8uN.jpeg

πως θέλω να μπουνε τα LED από πίσω:

dL12Pwl.jpeg

έχω καταλαβει τις γωνίες θα τις κάνω με κάτι τέτοιο:

0Wdui7m.jpeg

πως μπορώ οι 4ς εξόδοι να φευγουν σε ένα τροφοδοτικο;

τι καλώδια θα χρειαστώ;

ευχαριστώ για το χρονό σας.

p.s όσο τον λιγότερων λιγοτερα καλώδια όπως βλέπετε στο setup ειναι τελείως καθαρό χωρίς ίχνος καλωδιου.

Δημοσ.

αρχικα καλυτερα θα ηταν αντι για τα ηχεια να βαλεις μονο οθονη και πισω απο το γραφειο στο χειλος. αποψη μου βεβαια

τα καλώδια πάνε απο την κάθε ταινια (ενα ζευγος εκαστη) στο τροφοδοτικο ή τα ενωνεις μεταξύ τους στο σημειο που εχεις μαρκαρει σαν "ενωση τροφοδοσιας".

οι ταινιες ειναι με ενα εξωτερικο τροφοδοτικο ή εχει η καθε μια δικο της?

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

αρχικα καλυτερα θα ηταν αντι για τα ηχεια να βαλεις μονο οθονη και πισω απο το γραφειο στο χειλος. αποψη μου βεβαια

τα καλώδια πάνε απο την κάθε ταινια (ενα ζευγος εκαστη) στο τροφοδοτικο ή τα ενωνεις μεταξύ τους στο σημειο που εχεις μαρκαρει σαν "ενωση τροφοδοσιας".

οι ταινιες ειναι με ενα εξωτερικο τροφοδοτικο ή εχει η καθε μια δικο της?

σεβαστο! ναι μπορει να ειναι υπερβολη και στα ηχεία!

πως τα ενώνω δλδ στο σημείο της ενωσης;

δεν εχω αγωράσει κάτι ακόμα απλά προσπαθώ να δω τι πρέπει να αγωράσω.

ευχαριστώ πολυ βασίλη για τη βοήθεια.

ενολίγης ρωτάω ποιος ξέρει τι πρέπει να αγωράσω!!

Δημοσ.

για να παιζεις με χρωμα/φωτεινοτητα θελεις και ενα εξτρα κομματι. αυτο οι έτοιμες ταινιες το εχουν πανω τους. οι custom λύσεις ειναι σκετη ταινια σε καρουλι, καλωδια σε καρουλι, ενωσεις, dimmer, controller (για χρωμα/φωτεινοτητα) και ίσως και τηλεκοντρολ. για αυτο που θες υπαρχουν και ετοιμα κιτ. παιρνεις 2-3 τετοια και προσπαθεις να κρύψεις τα καλώδια και τους κοντρολερς. βεβαια δεν εχουν τοσο μηκος για να τα βάλεις κατω στο κουτι σου οπότε ίσως η custom λύση να ειναι καλύτερη. 

τροφοδοτικο μεσα στο κουτι(πρεπει να παιρνει αερα), κοντρολερ μεσα στο κουτι, ενα καλώδιο φευγει και παει πισω απο την οθονη και χωρίζει με 2-3 τέτοια ( gctech.gr/dc-connector-male-5-5-x-2-1-black-arseniko-teliko-visma-trofodosias-mavro-cv-dc-12-dc15 ) σε επιμέρους ζευγη καλωδιων. ειναι τοσο χαμηλο το ρευμα που μπορεις να τα κανεις και στριφτα, χωρις κολλησεις κτλ. υπαρχουν παρομοιοι κονεκτορες απειροι, δεν ειναι αναγκη να ειναι στρογγυλος. βρισκεις πολλα. εκει που θα πας να παρεις ταινιες αν πουλανε ηλεκτρονικα ξερουν να σου δωσουν. 

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

για να παιζεις με χρωμα/φωτεινοτητα θελεις και ενα εξτρα κομματι. αυτο οι έτοιμες ταινιες το εχουν πανω τους. οι custom λύσεις ειναι σκετη ταινια σε καρουλι, καλωδια σε καρουλι, ενωσεις, dimmer, controller (για χρωμα/φωτεινοτητα) και ίσως και τηλεκοντρολ. για αυτο που θες υπαρχουν και ετοιμα κιτ. παιρνεις 2-3 τετοια και προσπαθεις να κρύψεις τα καλώδια και τους κοντρολερς. βεβαια δεν εχουν τοσο μηκος για να τα βάλεις κατω στο κουτι σου οπότε ίσως η custom λύση να ειναι καλύτερη. 

τροφοδοτικο μεσα στο κουτι(πρεπει να παιρνει αερα), κοντρολερ μεσα στο κουτι, ενα καλώδιο φευγει και παει πισω απο την οθονη και χωρίζει με 2-3 τέτοια ( gctech.gr/dc-connector-male-5-5-x-2-1-black-arseniko-teliko-visma-trofodosias-mavro-cv-dc-12-dc15 ) σε επιμέρους ζευγη καλωδιων. ειναι τοσο χαμηλο το ρευμα που μπορεις να τα κανεις και στριφτα, χωρις κολλησεις κτλ. υπαρχουν παρομοιοι κονεκτορες απειροι, δεν ειναι αναγκη να ειναι στρογγυλος. βρισκεις πολλα. εκει που θα πας να παρεις ταινιες αν πουλανε ηλεκτρονικα ξερουν να σου δωσουν. 

με μπερδεψες αλλά πάλι ευχαριστώ.

το τροφοδοτικό μπορει να φυγει και πισω απο το καλοριφερ άρα δεν εχω τόσο πρόβλημα.

μαλλον πρέπει να παω σε καποιο λεντάδικο να τους δειξω τι θέλω να κάνω.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lasithi12 είπε

με μπερδεψες αλλά πάλι ευχαριστώ.

το τροφοδοτικό μπορει να φυγει και πισω απο το καλοριφερ άρα δεν εχω τόσο πρόβλημα.

μαλλον πρέπει να παω σε καποιο λεντάδικο να τους δειξω τι θέλω να κάνω.

αθελα μου

παντως να ξερεις υπαρχουν ετοιμα κιτ usb (αν εχει η οθονη σου) και δεν θες ουτε καν καλωδιο για αυτην. https://www.skroutz.gr/s/20337799/Αδιάβροχη-Ταινία-LED-Τροφοδοσίας-USB-5V-RGB-Μήκους-4x50cm-και-60-LED-ανά-Μέτρο-με-Τηλεχειριστήριο-Τύπου-SMD5050-PM62.html#reviews

ποιοτητα οτι ναια βεβαια. σε κανα χρονο μπορει και να εχει χαλασει

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, basilis_k6 είπε

αθελα μου

παντως να ξερεις υπαρχουν ετοιμα κιτ usb (αν εχει η οθονη σου) και δεν θες ουτε καν καλωδιο για αυτην. https://www.skroutz.gr/s/20337799/Αδιάβροχη-Ταινία-LED-Τροφοδοσίας-USB-5V-RGB-Μήκους-4x50cm-και-60-LED-ανά-Μέτρο-με-Τηλεχειριστήριο-Τύπου-SMD5050-PM62.html#reviews

ποιοτητα οτι ναια βεβαια. σε κανα χρονο μπορει και να εχει χαλασει

το είδα αυτό ίσως αν ηταν 1 κομματι να φωτστεί μονο του θα ηταν οκ λύση, αλλα εδώ ψάχνω να φωτιστεί και το χείλος του γραφειου.

Δημοσ.

Το πιο ακριβό στις ταινίες, είναι το τροφοδοτικό.

Πάρε ένα τέτοιο σετ

https://www.e-jumbo.gr/diakosmisi-spitiou/lambes-fotistika/tainies-led/led-tainies-revmatos-me-lefko-fos/aftokolliti-tainia-strip-light-lefko-fos-me-cheiristirio-12v-5-m_1511403/

Και αν θέλεις να τραβήξεις καλώδια ,κόψε ραψε , ή κάντο μόνος σου με κολλητηρι και απλά καλώδια, ακόμη και με , Ethernet καλώδιο μπορείς να κάνεις ένωση. Η δες εδώ https://www.skroutz.gr/c/2692/exartimata-sundesis-tainion-led.html?keyphrase=καλωδιο

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, SilentVoice είπε

Πάρε ένα τέτοιο σετ

https://www.e-jumbo.gr/diakosmisi-spitiou/lambes-fotistika/tainies-led/led-tainies-revmatos-me-lefko-fos/aftokolliti-tainia-strip-light-lefko-fos-me-cheiristirio-12v-5-m_1511403/

Και αν θέλεις να τραβήξεις καλώδια ,κόψε ραψε , ή κάντο μόνος σου με κολλητηρι και απλά καλώδια, ακόμη και με , Ethernet καλώδιο μπορείς να κάνεις ένωση. Η δες εδώ https://www.skroutz.gr/c/2692/exartimata-sundesis-tainion-led.html?keyphrase=καλωδιο

με το κώψε ράψε καλωδιών δεν εχω θέμα.

απλως πως οι 2 πηγες θα καταληγουν σε 1 τροφοδοτικο ειναι το θέμα μου. με τις γωνιες το βρηκα.

Δημοσ.
4 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

το είδα αυτό ίσως αν ηταν 1 κομματι να φωτστεί μονο του θα ηταν οκ λύση, αλλα εδώ ψάχνω να φωτιστεί και το χείλος του γραφειου.

εγω θα εβαζα ενα προφίλ αλουμινου 45μοιρων πισω απο το γραφειο με μια μονο ταινια. ουτε οθονες ουτε τπτ. ετοιμο κιτ τυπου yeelight με κοντρολ απο wifi χωρις κοντρολ κτλ. 

Δημοσ.
9 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

εγω θα εβαζα ενα προφίλ αλουμινου 45μοιρων πισω απο το γραφειο με μια μονο ταινια. ουτε οθονες ουτε τπτ. ετοιμο κιτ τυπου yeelight με κοντρολ απο wifi χωρις κοντρολ κτλ. 

+1000. Καλογουστο και ευκολο!

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

υπάρχουν και επιτοίχια φωτιστικά που με καλύπτουν σε φωτεινώτητα, απλώς βρισκω λίγο το φως να παιξει μόνο μια (yeelight) (το χω δοκιμάσει) ενώ όλα τα υπόλοιπα ειναι κλειστά (επιτοίχια φωτιστικα)  και δεν επαρκεί συν με ενοχλεί να είναι η μόνη πηγή για φως.

ειμαι λιγο ευαισθητος και εμμονικός με το φωτισμό γι αυτο θα ηθελα να φωτίζεται και το background της οθόνης λόγω ότι το ματι μου κουράζεται διότι δουλευω remote για αμερική και ειμαι ξυπνιος όλο το βραδυ.

άρα το ερωτημά μας πως θα ενώσω τα 3 led strips σε ένα για να φυγουν στο main τροφοδοτικό. (δηλαδή το γύρω γυρω της οθόνης κα αυτου του γραφείου.)

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, lasithi12 είπε

υπάρχουν και επιτοίχια φωτιστικά που με καλύπτουν σε φωτεινώτητα, απλώς βρισκω λίγο το φως να παιξει μόνο μια (yeelight) (το χω δοκιμάσει) ενώ όλα τα υπόλοιπα ειναι κλειστά (επιτοίχια φωτιστικα)  και δεν επαρκεί συν με ενοχλεί να είναι η μόνη πηγή για φως.

ειμαι λιγο ευαισθητος και εμμονικός με το φωτισμό γι αυτο θα ηθελα να φωτίζεται και το background της οθόνης λόγω ότι το ματι μου κουράζεται διότι δουλευω remote για αμερική και ειμαι ξυπνιος όλο το βραδυ.

άρα το ερωτημά μας πως θα ενώσω τα 3 led strips σε ένα για να φυγουν στο main τροφοδοτικό. (δηλαδή το γύρω γυρω της οθόνης κα αυτου του γραφείου.)

υπαρχουν σε καρουλι ταινιες που εχουν ΠΟΛΥ φως αλλα θα πας σε custom. οι ενωσεις ειναι ευκολες , γινετε με το χερι και λιγη μονωτικη απο 3 καλωδια να γινουν ενα. αν θες ομως να κουνησεις την οθονη η τα ηχεια πρεπει να βαλεις  2 pin connectors, οτι σε βολευει απο το καταστημα που θα τα παρεις. εγω παιζω με dc στρογγυλους που σου εδειξα πιο πανω. βασικα αυτο που εχει σημασια πρωτα απο ολα ειναι πως θα τις χειρίζεσαι γιατι πρεπει να παρεις τον αντιστοιχο κοντρολλερ.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, lasithi12 είπε

με το κώψε ράψε καλωδιών δεν εχω θέμα.

απλως πως οι 2 πηγες θα καταληγουν σε 1 τροφοδοτικο ειναι το θέμα μου. με τις γωνιες το βρηκα.

Πάνω από 2 μέτρα δεν είναι το γραφείο σου. Η ταινία είναι 5 μετρη. Μια πηγή σου αρκεί.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, SilentVoice είπε

Πάρε ένα τέτοιο σετ

ΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ, μακρύααααα, θα σου έχει καεί μέχρι να φύγεις από την χωματερή.

Να ξέρεις ότι μονόχρωμη θα βγάζει το λευκό που ψάχνεις, ειδικά αν είναι γνωστή μάρκα και όχι μέκαψες (όπως πάνω). Το λευκό που βγάζουν οι πολύχρωμες είναι ΚΑΚΟ, εκτός αν έχουν εξτρά leds για λευκό αποκλειστικά.

Αν έχεις θέμα και χρειάζεσαι φωτισμό (μάλλον σε κατανοώ), δες μήπως σου κάνει καλύτερη δουλειά ένα φωτιστικό δαπέδου που φωτίζει προς τα πάνω και διαχέεται το φως σε όλο τον χώρο.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...