Προς το περιεχόμενο

Προστασία τηλεόρασης από το ρεύμα

Marios Rios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα! 

Τελικά ο σταθεροποιητής τάσης που εχω έχει καψει ασφάλεια και έχει κοπεί ένα καλώδιο μέσα! Τα είδα τώρα που τον τσεκαρα επειδή αύριο έρχεται η τηλεόραση

Δεν ξέρω αν φτιάχνεται οπότε θα πάω για άλλη λύση!!!!!

Γνωρίζω πως με σταθεροποιητη τάσης και ένα πολυπριζο apc θα ήμουν κομπλέ... Η ερώτηση μου είναι..... Με ένα UPS θα είμαι καλυμμένος από αυξομειώσεις ρεύματος, διακοπές και όλα αυτά τέλος πάντων που κινδυνεύει μια τηλεόραση?????

Αν ναι να προχωρήσω σε αγορά του 

Παρακαλώ απαντήστε μου οποίος ξέρει γιατί αύριο θα παραλάβω και η τηλεόραση είναι χωρίς προστασία. Ευχαριστώ 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

1 ώρα πριν, Marios Rios είπε

Με αυτο.... -Powertech UPS Line-Interactive 950VA 570W με 4 Schuko Πρίζες- ...είμαι κομπλέ από άποψη προστασίας?

Παρε ενα APC ή ενα EATON και ασε καλυτερα το Powertech.

59 λεπτά πριν, Petros Electron είπε

Παρε ενα APC ή ενα EATON και ασε καλυτερα το Powertech.

Με όσα είδα μιλάμε για τριπλάσια τιμή 😕

Γιατί όχι αυτό λες?

Γιατι υπάρχει ενα ρητο που λεει "οτι πληρώνεις παιρνεις". Αν ειναι ακριβη η TV παρε ενα καλο επώνυμο UPS για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο. Εναλλακτικά κοιτα και για cyberpower UPS ειναι καλα σε σχεση τιμης και απόδοσης.

2 ώρες πριν, Petros Electron είπε

Γιατι υπάρχει ενα ρητο που λεει "οτι πληρώνεις παιρνεις". Αν ειναι ακριβη η TV παρε ενα καλο επώνυμο UPS για να εχεις το κεφαλι σου ήσυχο. Εναλλακτικά κοιτα και για cyberpower UPS ειναι καλα σε σχεση τιμης και απόδοσης.

Σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου!

Τι λες για αυτό? "CyberPower BU650E UPS Line-Interactive 650VA 360W με 3 Schuko Πρίζες"

Θέλω να βάλω μόνο τηλεόραση πάνω και ναι είναι καλή τηλεόραση! Για την ακρίβεια είναι η LG Smart Τηλεόραση 55" 4K UHD QNED 55QNED826QB HDR (2022)

1 ώρα πριν, Dantε είπε

Τι μπατζετ εχεις;

Βασικά κάνα 50αρι έλεγα!

Θέλω να βάλω μόνο τηλεόραση σκέψου!

Αλλά θέλω να είμαι καλυμμένος από υπέρταση, υπόταση, διακοπή και ότι άλλο πρέπει να φοβάμαι τέλος πάντων!

Τι προτείνεις να κάνω?

Παρε ενα τετοιο

https://www.skroutz.gr/s/21209356/Well-Intelligent-Voltage-Protector-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-ELAD-SH-PROT-VS-WL.html

Απο το να παρεις κανα UPS της πλακας που οταν ερθει η στιγμη να κανει τη δουλεια του ,θα σφυραει αδιαφορα...

4 λεπτά πριν, Dantε είπε

Παρε ενα τετοιο

https://www.skroutz.gr/s/21209356/Well-Intelligent-Voltage-Protector-Μονή-Εξωτερική-Πρίζα-Ρεύματος-Ασφαλείας-Λευκή-ELAD-SH-PROT-VS-WL.html

Απο το να παρεις κανα UPS της πλακας που οταν ερθει η στιγμη να κανει τη δουλεια του ,θα σφυραει αδιαφορα...

Εχω σκοπό να πάρω πολυπριζο προστασίας της apc και να συνδέσω και τη κεραία πάνω! Εν καιρό αυτό

Το θέμα είναι μέχρι να πάρω το παραπάνω να έχω και το ups! 

Θεωρείς της πλάκας ένα ups στα 50 ευρώ? Αν ναι πρότεινε μου ένα ups που μπορώ να εμπιστευτώ 100%

Αυτο που σου εβαλα ειναι καλυτερο απο πολυπριζο ασφαλειας. Το επισημαινω ενημερωτικα. 

Κατ εμε τα πολυπριζα ασφαλειας βασικα ειναι ψιλοαχρηστα σε χοντρες περιπτωσεις.

Το πιο οικονομικο UPS που προσωπικα θα εμπιστευομουν ειναι αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/4799663/Eaton-5E-650VA-USB-DIN-UPS-Line-Interactive-360W-με-3-Schuko-Πρίζες.html

13 λεπτά πριν, Dantε είπε

Αυτο που σου εβαλα ειναι καλυτερο απο πολυπριζο ασφαλειας. Το επισημαινω ενημερωτικα. 

Κατ εμε τα πολυπριζα ασφαλειας βασικα ειναι ψιλοαχρηστα σε χοντρες περιπτωσεις.

Το πιο οικονομικο UPS που προσωπικα θα εμπιστευομουν ειναι αυτο:

https://www.skroutz.gr/s/4799663/Eaton-5E-650VA-USB-DIN-UPS-Line-Interactive-360W-με-3-Schuko-Πρίζες.html

Οκ αδερφέ! Θα πάρω αυτό το Ups που μου πρότεινες! 

Όσο για το πολυπριζο ασφαλείας που λέω είναι αυτό https://www.skroutz.gr/s/6230953/APC-Πολύπριζο-Ασφαλείας-8-Θέσεων-με-Διακόπτη-και-Καλώδιο-3m-Λευκό-PMF83VT-GR.html

Όντως αυτό που πρότεινες είναι καλύτερο από το συγκεκριμένο?

50 ευρώ για πολύμπριζο ασφαλείας;;;

Τι νομίζεις οτι κανει ακριβως;

Χιλιες φορες να παρεις ενα σταθεροποιητη και να βαλεις ενα απλο πολυπριζο πανω και να συνδεσεις οτι θες. Και για τις ενεργοβορες συσκευες ενα πριζακι σαν αυτο που σου εδειξα παραπανω.

Κανει οτι κανει ακριβως και ενα πολυπριζο ασφαλειας ,αλλα κοβει και τις υποτασεις! Δηλαδη αν πεσει η ταση στα 150V ,θα παλευει η συσκευη σου να δουλεψει, το APC πολυπριζα ασφαλειας θα πεταει χαρταετο και η συσκευη θα παει ακλαφτη. Ε αυτο που σου εδειξα εχει μικροελεγκτη και κοβει τη ταση τελειως.

• Thanks 1

27 λεπτά πριν, Dantε είπε

50 ευρώ για πολύμπριζο ασφαλείας;;;

Τι νομίζεις οτι κανει ακριβως;

Χιλιες φορες να παρεις ενα σταθεροποιητη και να βαλεις ενα απλο πολυπριζο πανω και να συνδεσεις οτι θες. Και για τις ενεργοβορες συσκευες ενα πριζακι σαν αυτο που σου εδειξα παραπανω.

Κανει οτι κανει ακριβως και ενα πολυπριζο ασφαλειας ,αλλα κοβει και τις υποτασεις! Δηλαδη αν πεσει η ταση στα 150V ,θα παλευει η συσκευη σου να δουλεψει, το APC πολυπριζα ασφαλειας θα πεταει χαρταετο και η συσκευη θα παει ακλαφτη. Ε αυτο που σου εδειξα εχει μικροελεγκτη και κοβει τη ταση τελειως.

Άρα για να είμαι φουλ καλυμμένος.... Παίρνω αυτό που μου λες και συνδέω πάνω το ups που πρότεινες σωστά?

Επίσης... Τι κάνω για προστασία κεραίας?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δε χρειαζεται να συνδεσεις το UPS πανω πουθενα. Το UPS κανει ολη τη δουλεια μονο του οποτε και το βαζεις απευθειας στη πριζα.

Χοντρικα τι προτεινω οταν ρωταει κοσμος για προστασια:

UPS για υπολογιστη και τηλεοραση.

Αν δεν υπαρχει δυνατοτητα για UPS ,τοτε σταθεροποιητη.

Αν το μπατζετ ειναι τελειως χωμα,εστω το πριζακι κεινο που σου προτεινα.

Και για τις ενεργοβορες συσκευες που δε μπορεις να βαλεις UPS/σταθεροποιητη ,παλι το ιδιο πριζακι. Φαντασου εχω παρει 4 και εχω βαλει στα πλυντηρια,στο ψυγειο κτλ. Και σε τηλεοραση και υπολογιστη εχω UPS.Και οτι και  να γινει ειμαι καλυμμενος.

Επαναλαμβανω οτι εχει ολες τις προστασιες του πολυπριζου ασφαλειας αλλα εχει και μικροελεγκτη και κοβει και τις υποτασεις που κανουν ζημια και αυτες.

Και πανω στο πριζακι βαζεις ενα απλο οικιακο πολυπριζο και συνδεεις οτι θες.

Επεξ/σία από Dantε
  • Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...