Soki11 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σας, Γνωρίζει μήπως κανείς ή να εχει στην κατοχη του fn για μετατροπη επιθετων, σε κλητική μορφη;
Lanike71 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Soki11 είπε Καλησπέρα σας, Γνωρίζει μήπως κανείς ή να εχει στην κατοχη του fn για μετατροπη επιθετων, σε κλητική μορφη; Δηλαδή τι ακριβώς θες να κάνει; Όπως το ακούω, δεν το βλέπω και δύσκολο να το φτιάξεις μόνος. Αν είναι ότι φαντάζομαι φυσικά. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από Lanike71
clampro Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Στις 29/1/2023 στις 8:28 ΜΜ, Lanike71 είπε Δηλαδή τι ακριβώς θες να κάνει; Όπως το ακούω, δεν το βλέπω και δύσκολο να το φτιάξεις μόνος. Αν είναι ότι φαντάζομαι φυσικά. Ο γενικός κανόνας είναι ότι η κλητική ενός επωνύμου είναι αντί -ος βάλε -ε, για παράδειγμα Παπαδόπουλος --> Παπαδόπουλε. Υπάρχουν όμως και επώνυμα που δεν είναι ξεκάθαρο αν εφαρμόζεται ο παραπάνω κανόνας: Βενιζέλος --> Βενιζέλε ή Βενιζέλο; Σαραντάκος--> Σαραντάκε ή Σαραντάκο; Κάτι διάβασα εδώ για παροξύτονα, παραμεθώρια και δεν ξέρω κι εγώ τι, μπερδεύτηκα γιατί η γραμματική δεν ήταν ποτέ το φόρτε μου και το παράτησα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα