Titos301 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 εγω αν ημουν στη θεση σου θα επιανα ενα ενα δωματιο και θα μετακινουσα ολα τα πραγματα, ντουλαπια αδεια τα παντα να καθαριζα τα παντα και να το κλειδωνα βαλε στη πορτα του κατι στις χαραμαδες να μην μπαινει τπτ κατω απο την πορτα πχ και δες αν μαζευτουν σε αυτο το δωματιο καθολου αν οχι ειναι καθαρο και συνεχιζεις με το επομενο και το επομενο μεχρι να καταληξεις καπου, απο καπου θα μπαινουν ή αποχευτευσεις, σχαρακι μπανιου/νεροχυτη ισως απο την εξωπορτα του σπιτιου
meletis_m Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, XarisArgy είπε Μενουμε σε διαμερισμα για αρχή και ειχαμε προβλημα με τις κατσαριδες κατα καιρους εδω και πολλα χρόνια, αλλα τοσες πολλες πρωτη φορα βλεπω. Παλιότερα υπήρχαν κυρίως αμερικανικες (οι μεγαλες σκουροκοκκινες), τωρα ομως είναι μονο γερμανικές (οι μικροτερες ανοιχτοχρωμες με την γραμμη). Εχει γεμισει ο τοπος, τις περισσοτερες τις βλεπω σε ηλεκτρονικές συσκευες που ειναι μονίμως στο ρευμα (ρουτερ, βαση τηλεφώνου) και πισω απο το ψυγείο. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και μας συστησε ανθρωπο για απεντομωση ο οποιος ηρθε 2 φορες, ψεκασε τα παντα, εβαλε και καποιου ειδους παστα σε διαφορα σημεια, και παρολα αυτα δεν ειδαμε ουτε μια νεκρη κατσαρίδα, κυριολεκτικά ουτε μια, δεν υπερβάλω. Πηρα βορικο οξυ σκονη απο το φαρμακείο, μαγειρική σοδα, εβαλα όπου εχω δει να κυκλοφορούν πολυ η να κρυβονται, μαζι με δόλωμα (ζάχαρη, τυρι, φυστικοβουτυρο), και μια εβδομαδα μετα το πολυ να εχω βρει 5-6 πεθαμένες. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερες, πλεον ακομα και με φως μεσα στην ημέρα, και πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κανω, αρχίζω να πιστευω οτι η μόνη λύση ειναι να λουσω το διαμέρισμα με βενζίνη και να το καψω. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε καθολου φαγητό η ψιχουλα εξω πλεον, περα απο τα δολώματα, ουτε νερο, αλλα δεν φαινεται να κανει κατι. Τις εχω δει τελευταία να κυκλοφορούν μεχρι και μεσα σε υπνοδωματιο μερικες φορές, και πριν μερικες μερες για πρωτη φορα επιασα μια να περπαταει πανω μου. Περιττό να πω οτι τα παπουτσια και οι παντοφλες εχουν ολα γεμισει πτώματα κατσαριδων, οπως και το πάτωμα ΚΑΙ οι τοίχοι τα οποια θελουν σκουπισμα και καθαρισμα καθε μερα, και το πιο αστείο της υπόθεσης ειναι ο διαχειριστής που λεει δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον στην πολυκατοικία να παραπονιέται για κατσαρίδες. Ειμαι πραγματικα απελπισμένος. Επειδή μια εποχή και εγώ στο διαμέρισμα είχα θέμα και δε μπορούσα να εντοπίσω από μπαίνουν . Δες το σιφωνι της κουζίνας ειδικά εάν δε έχεις πλυντήριο πιάτων συνδεδεμένο. Είχα φέρει και εγώ άτομο μειώθηκε κι τελικά εμένα η αιτία ήταν αυτή . 1
dstilio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Πάντως μην χάνεις χρόνο: ρωτησε οπωσδήποτε όλους τους ενοίκους της πολυκατοικίας. μπορει να είναι συγκεκριμένο σιφόνι που περνάει από την μια πλευρά και να έχει ψηφίσει κανένα ποντίκι μέσα. Τότε αναπτύσσεται περισσότερο ο πληθυσμός τους και αρχίζουν να βγαίνουν στα σπίτια. Ειδικά αν έχεις τρόφιμα εκτεθειμένα τότε θα μείνουν παραπάνω. Πιθανον να έχει δει και κανένας άλλος κάποιες, απλά όχι τόσες όσες εσυ. Σε αυτή την περίπτωση, και σε κάθε άλλη περίπτωση αφού είσαι σε ενδιάμεσο όροφο, το πρόβλημα είναι και της πολυκατοικίας και όχι μόνο δικό σου. Παίζουν και τύποι με κάμερες που χώνουν στη σωλήνα για να εντοπίσουν αν υπάρχει έντονη συγκέντρωση κοντά στην επιφάνεια
ObeyWario! Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Στο πάγκο της κουζίνας και σε σημεία που περνάνε σωλήνες πχ κάτω απτο πάτωμα ή στους τοίχους αν έχουν χαραμάδες υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχεις φωλιές Όπως τα περιγράφεις προφανώς το πρόβλημα δεν είναι μόνο δικό σου, και πτώμα να είχες κάτω απτο καναπέ με δύο ψεκασμούς θα ήταν καλύτερα τα πράγματα (δεν έχω προσωπική εμπειρία, ένας φίλος απτο χωριό) Πρέπει να γίνει απεντόμωση σε όλη την οικοδομή, δεν υπάρχει περίπτωση τόσο μεγάλο πρόβλημα να εμφανίζεται μόνο σε ένα διαμέρισμα και μάλιστα στον τέταρτο όροφο, να πω ήσουν ισόγειο οκ
cabdik Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε Άστο αυτό, αυτα είναι για πειραματισμους, με το πρόβλημα που έχεις τώρα χρειάζεσαι επαγγελματικό προϊόν. Δεν θέλει να βάλεις πολύ ούτε σε σημεία "ανοιχτά" που υπάρχει οπτική παρουσία με άνθρωπο. Επίσης δεν θα συνδυάσει το gel με άλλα gel και οτιδήποτε άλλο φάρμακο η χημικό. Κατι που ξέχασα να αναφέρω και έχει επίσης αποτελεσματική προστασία, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του προϊόντος. Είναι κάτι σαν καπνογόνο, το ανάβεις βγαίνει καπνός που πηγαίνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του σπιτιού και σκοτώνονται τα πάντα. Το σπίτι πρέπει να είναι ασφυκτικα κλειστό και να απουσιαζουν οι ένοικοι 1-2 μέρες. Το προϊόν θα το ανάψουν μέσα σε ένα μεταλλικό λεκανακι το οποίο θα το έχουν κάτω στο δάπεδο. Όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια του σπιτιού, οι κούτες και γενικά οτιδήποτε κλειστό στο οποίο μπορεί να έχει μπει κατσαρίδα, θα το έχουν ανοιχτό ώστε να εισέλθει ο κόσμος. Ο καπνός είναι τοξικός. επετρεψε μου να σου πω οτι το "καπνογονο" δεν θα εχει μακροπροθεσμο αποτελεσμα για τις κατσαριδες, που ειναι το φλεγον ζητημα. το "καπνογονο" ειναι για αμεση δραση για ολα τα εντομα και ειδικα για ακαρεα που ειναι και δυσπροσιτα. με το ΤΖΕΛ θα εχει συνολικα καλυτερα αποτελεσματα. τα εχω και τα πουλαω ολα αυτα........!!! επισης πολυ καλο (και οχι με 60€...!!!!), ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/4185011/Bayer-Maxforce-White-IC-Gel-για-Κατσαρίδες-20gr.html Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από cabdik
gairf Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Παθών και εγώ πρίν πολλά χρόνια, τελικά αποδείχθηκε πως οι κατσαρίδες είχαν φωλιάσει πίσω από τα ντουλάπια της κουζίνας, αναγκαστικά ξηλώθηκαν έγινε ψεκασμα από το συνεργείο απολύμανσης και τις ξεφορτωθηκα. Το αστείο της υπόθεσης, είχε χαλάσει το video ( το θυμάται κανείς;) και το πήγα στο σέρβις. Μου έδειξαν τρία πτώματα κατσαρίδες που βρήκαν μέσα στη συσκευή, που μάλλον κάποια από αυτές μου το βραχυκυκλωσε. 1 2
kaktos77 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, XarisArgy είπε Μενουμε σε διαμερισμα για αρχή και ειχαμε προβλημα με τις κατσαριδες κατα καιρους εδω και πολλα χρόνια, αλλα τοσες πολλες πρωτη φορα βλεπω. Παλιότερα υπήρχαν κυρίως αμερικανικες (οι μεγαλες σκουροκοκκινες), τωρα ομως είναι μονο γερμανικές (οι μικροτερες ανοιχτοχρωμες με την γραμμη). Εχει γεμισει ο τοπος, τις περισσοτερες τις βλεπω σε ηλεκτρονικές συσκευες που ειναι μονίμως στο ρευμα (ρουτερ, βαση τηλεφώνου) και πισω απο το ψυγείο. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και μας συστησε ανθρωπο για απεντομωση ο οποιος ηρθε 2 φορες, ψεκασε τα παντα, εβαλε και καποιου ειδους παστα σε διαφορα σημεια, και παρολα αυτα δεν ειδαμε ουτε μια νεκρη κατσαρίδα, κυριολεκτικά ουτε μια, δεν υπερβάλω. Πηρα βορικο οξυ σκονη απο το φαρμακείο, μαγειρική σοδα, εβαλα όπου εχω δει να κυκλοφορούν πολυ η να κρυβονται, μαζι με δόλωμα (ζάχαρη, τυρι, φυστικοβουτυρο), και μια εβδομαδα μετα το πολυ να εχω βρει 5-6 πεθαμένες. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερες, πλεον ακομα και με φως μεσα στην ημέρα, και πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κανω, αρχίζω να πιστευω οτι η μόνη λύση ειναι να λουσω το διαμέρισμα με βενζίνη και να το καψω. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε καθολου φαγητό η ψιχουλα εξω πλεον, περα απο τα δολώματα, ουτε νερο, αλλα δεν φαινεται να κανει κατι. Τις εχω δει τελευταία να κυκλοφορούν μεχρι και μεσα σε υπνοδωματιο μερικες φορές, και πριν μερικες μερες για πρωτη φορα επιασα μια να περπαταει πανω μου. Περιττό να πω οτι τα παπουτσια και οι παντοφλες εχουν ολα γεμισει πτώματα κατσαριδων, οπως και το πάτωμα ΚΑΙ οι τοίχοι τα οποια θελουν σκουπισμα και καθαρισμα καθε μερα, και το πιο αστείο της υπόθεσης ειναι ο διαχειριστής που λεει δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον στην πολυκατοικία να παραπονιέται για κατσαρίδες. Ειμαι πραγματικα απελπισμένος. Κάπου έχεις φωλιά και έχεις γεμίσει και δυστυχώς πρέπει να ανακαλύψεις που είναι. Πριν δύο χρόνια είχαμε το ίδιο πρόβλημα, είχα ψεκάσει ατελείωτα μπουκάλια k-othrine και δεν γινόταν τίποτα, μέχρι που τελικά βρήκα φωλιά κάτω από το ξύλο των ντουλαπιών της κουζίνας. Τα ξήλωσα όλα ψέκασα παντού και από τότε τέλος, ψεκάζω κάθε 2 μήνες το καλοκαίρι περιμετρικά εντός του σπιτιού και του μπαλκονιού και κάθε 4 το χειμώνα και δεν υπάρχει πλέον ούτε μια. Για αρχή βρες που υπάρχει φωλιά ή φωλιές, πάρε k-othrine και φτιάξε το μόνος σου με νερό και ψέκασε παντού (ιδίως εκεί που θα εντοπίσεις φωλιές) και βάλε και στα ντουλάπια το αντίστοιχο τζελ. Θέλει κανένα 15μερο ή όλη διαδικασία μέχρι να καθαρίσεις, αλλά μετά θα έχεις το κεφάλι σου ήσυχο και απλώς θα κάνεις συντήρηση κάθε 2-3 μήνες.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, cabdik είπε επετρεψε μου να σου πω οτι το "καπνογονο" δεν θα εχει μακροπροθεσμο αποτελεσμα για τις κατσαριδες, που ειναι το φλεγον ζητημα. το "καπνογονο" ειναι για αμεση δραση για ολα τα εντομα και ειδικα για ακαρεα που ειναι και δυσπροσιτα. με το ΤΖΕΛ θα εχει συνολικα καλυτερα αποτελεσματα. τα εχω και τα πουλαω ολα αυτα........!!! επισης πολυ καλο (και οχι με 60€...!!!!), ειναι αυτο https://www.skroutz.gr/s/4185011/Bayer-Maxforce-White-IC-Gel-για-Κατσαρίδες-20gr.html Οκ. Εγώ το ανέφερα στον ts να το έχει υπόψην άμα δεν καταφέρει κάτι με τα gel. Ένας φίλος που είχε πρόβλημα με κατσαρίδες στο πατρικό του σπίτι επειδή βαριούνται οι γονείς του να καθαρίζουν το σπίτι, οταν έρχεται από το εξωτερικό που μένει πηγαίνει τους γονείς σε ξενοδοχείο και ανάβει το καπνογόνο μέσα. Εξαφανιζονται τα πάντα μέχρι κάποιο διάστημα μηνών που επανεμφανίζονται ξανά. Το gel της max force το έχω. Πέρασαν 2 χρόνια, ελπίζω να μην έχει λήξει. Επεξ/σία 30 Ιανουαρίου 2023 από Basilhs23___
thanasis00 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Όπως αναφέρθηκε, ψάξε να βρεις όλες τις πιθανές χαραμάδες που μπορεί να μπαίνουν οι κατσαρίδες. Κλείσε ό,τι μπορείς, από αεραγωγούς και σιφώνια, μέχρι αεροστόπ στην πόρτα της εισόδου, στις μπαλκονόπορτες κλπ. Μετά δες για τυχόν χαραμάδες πχ στα ρολά από τα πατζούρια αν έχεις (βγαίνει ο ιμάντας από μέσα προς τα έξω και μπορεί να χει χαραμάδες) ή δες στα καλοριφέρ τις σωληνώσεις αν έχουν τρύπες, δες όλους τους σωλήνες που βγαίνουν από το σπίτι ότι είναι σωστά μονωμένοι. Γενικά γίνε όσο περισσότερο δημιουργικός γίνεται με πιθανές εισόδους στο σπίτι. Μη ξεχνάς ότι οι κατσαρίδες μπορούν να χωθούν από πολύ στενά ανοίγματα, οπότε κάτι που οπτικά εσένα μπορεί να φαίνεται στενό, μπορεί να περάσει μια μικρή κατσαρίδα. Οπότε όταν καταφέρεις να μονώσεις όλες τις εισόδους, τότε ξεκίνα με το να κοιτάς σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες στο σπίτι, ντουλάπες υπνοδωματίων, ντουλάπια κουζίνας, παρκέ κλπ. Πολύ πιθανό να έρχονται από τέτοια μέρη. Και εννοείται όσα εντομοαπωθητικά έχουν αναφέρει και οι υπόλοιποι, για να μειώσεις τη δράση τους εντός του σπιτιού. Να σημειωθεί όταν αν έχεις διαφορετικά είδη κατσαρίδας, ίσως να θέλει και λίγο διαφορετικά χημικά. Εγώ μένω στον 1ο όροφο σε πολυκατοικία, και γενικά το καλοκαίρι αντιμετωπίζω θέματα με κατσαρίδες. Ακόμα και με βουλωμένα όσα σημεία θεωρώ ότι μπορεί να μπαίνουν, και με σίτες μόνιμα κλειστές, το καλοκαίρι μπορεί να εντοπιστούν 3-4 συνολικά. Φέτος πρέπει να βρω καλύτερες μεθόδους, γιατί πλέον όλα τα προφανή σημεία είναι κλεισμένα και μπαίνει και τζελ. Τώρα θέλω κάπως να τσεκάρω τα πάντα στο μπάνιο, είτε με τάπες στα σιφώνια είτε με καπάκια που ανοιγοκλείνουν, και μετά να τσεκάρω και τα παρκέ. Πάντως έχω δει ότι όσο είμαστε σπίτι εμφανίζονται, αν λείψουμε μερικές μέρες το καλοκαίρι, τότε δεν εμφανίζεται καμία.
mixalis53 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 K-OTHRINE. Και ξεμπερδεψες. Μια και καλή. Το έχω σπουδάσει το θέμα. Φρεάτια κτλ από συνεργείο στην πολυκατοικία. Στο δικό σου σπίτι, μέσα έξω, K-OTHRINE. Θα βρεις την υγεία σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 26 λεπτά πριν, thanasis00 είπε Όπως αναφέρθηκε, ψάξε να βρεις όλες τις πιθανές χαραμάδες που μπορεί να μπαίνουν οι κατσαρίδες. Κλείσε ό,τι μπορείς, από αεραγωγούς και σιφώνια, μέχρι αεροστόπ στην πόρτα της εισόδου, στις μπαλκονόπορτες κλπ. Μετά δες για τυχόν χαραμάδες πχ στα ρολά από τα πατζούρια αν έχεις (βγαίνει ο ιμάντας από μέσα προς τα έξω και μπορεί να χει χαραμάδες) ή δες στα καλοριφέρ τις σωληνώσεις αν έχουν τρύπες, δες όλους τους σωλήνες που βγαίνουν από το σπίτι ότι είναι σωστά μονωμένοι. Γενικά γίνε όσο περισσότερο δημιουργικός γίνεται με πιθανές εισόδους στο σπίτι. Μη ξεχνάς ότι οι κατσαρίδες μπορούν να χωθούν από πολύ στενά ανοίγματα, οπότε κάτι που οπτικά εσένα μπορεί να φαίνεται στενό, μπορεί να περάσει μια μικρή κατσαρίδα. Οπότε όταν καταφέρεις να μονώσεις όλες τις εισόδους, τότε ξεκίνα με το να κοιτάς σε όλες τις ξύλινες επιφάνειες στο σπίτι, ντουλάπες υπνοδωματίων, ντουλάπια κουζίνας, παρκέ κλπ. Πολύ πιθανό να έρχονται από τέτοια μέρη. Και εννοείται όσα εντομοαπωθητικά έχουν αναφέρει και οι υπόλοιποι, για να μειώσεις τη δράση τους εντός του σπιτιού. Να σημειωθεί όταν αν έχεις διαφορετικά είδη κατσαρίδας, ίσως να θέλει και λίγο διαφορετικά χημικά. Εγώ μένω στον 1ο όροφο σε πολυκατοικία, και γενικά το καλοκαίρι αντιμετωπίζω θέματα με κατσαρίδες. Ακόμα και με βουλωμένα όσα σημεία θεωρώ ότι μπορεί να μπαίνουν, και με σίτες μόνιμα κλειστές, το καλοκαίρι μπορεί να εντοπιστούν 3-4 συνολικά. Φέτος πρέπει να βρω καλύτερες μεθόδους, γιατί πλέον όλα τα προφανή σημεία είναι κλεισμένα και μπαίνει και τζελ. Τώρα θέλω κάπως να τσεκάρω τα πάντα στο μπάνιο, είτε με τάπες στα σιφώνια είτε με καπάκια που ανοιγοκλείνουν, και μετά να τσεκάρω και τα παρκέ. Πάντως έχω δει ότι όσο είμαστε σπίτι εμφανίζονται, αν λείψουμε μερικές μέρες το καλοκαίρι, τότε δεν εμφανίζεται καμία. Μπορει οι κατσαρίδες να μην διέρχονται από σχισμές σιφωνια και χαραμαδες. Στο τεράστιο πρόβλημα που είχαμε το 2005, ο γεωπόνος ειδικός στα έντομα που ήρθε με το συνεργειο, του εξήγησα περίπου πως ήταν οι κατσαρίδες που είχαμε σπίτι. Λεπτες και γενικά μικρες ως πολύ μικρές κατσαρίδες, όταν σκεφτόμουν να πάω να τις χτυπήσω με κάτι να τις σκοτώσω, κάποιες τις πετύχαινα, οι περισσότερες όμως εξαφανιζοντουσαν με την ταχύτητα του φωτός. Μας είπε τότε ότι αυτό το είδος ψιλης κατσαρίδας έρχεται στα σπίτια από τις σακούλες και τα διάφορα τυποποιημένα τρόφιμα των super market που δεν κάνουν καλή απεντομωση και μεταφέρονται στα σπίτια, στην συνέχεια αν υπάρχουν ανοιχτά παράθυρα και σχισμές οι κατσαρίδες μέσα από το σπίτι προσελκύουν άλλες από έξω και το πρόβλημα γίνεται ακόμα χειρότερο.
slobou Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εμείς πέρσι στο παλιό μας σπίτι μας μπαίνανε μέσα απο το aircondition και αναγκαστήκαμε να το σφραγίσουμε καλοκαιριάτικα με μονωτική ταινία τις γρύλιες και πάνω κάτω. Να ακόυω το βράδυ τσουκου τσούκου και να πηγαίνω να τις βλέπω μέσα στο κλιματιστικό να αλωνιζουν προσπαθωντας να μπούνε μέσα. Αν προσθέσεις και το γεγονός ότι είχαμε και χαλασμένες σίτες οπότε μετά το απόγευμα κλειναμε και τα παράθυρα, καταλαβαίνετε μεσα Ιούλη τι κόλαση περνούσαμε μέσα στο ίδιο μας το σπίτι τα βράδυα καθοτι ο ανεμιστήρας με κλειστά τα πάντα μάλλον χειρότερα τα έκανε τα πράγματα με την ζέστη. Ευτυχως χτίσαμε καινούργιο σπίτι φέτος και ξενοιάσαμε. Εν κατακλέίδι, να τσεκάρεις και μέσα στο κλιματιστικό ίσως περνάνε μέσα απο τους τοίχους και μετά μέσα απο την μονάδα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2023 από slobou
andreas1gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις 29/1/2023 στις 5:15 ΜΜ, XarisArgy είπε Μενουμε σε διαμερισμα για αρχή και ειχαμε προβλημα με τις κατσαριδες κατα καιρους εδω και πολλα χρόνια, αλλα τοσες πολλες πρωτη φορα βλεπω. Παλιότερα υπήρχαν κυρίως αμερικανικες (οι μεγαλες σκουροκοκκινες), τωρα ομως είναι μονο γερμανικές (οι μικροτερες ανοιχτοχρωμες με την γραμμη). Εχει γεμισει ο τοπος, τις περισσοτερες τις βλεπω σε ηλεκτρονικές συσκευες που ειναι μονίμως στο ρευμα (ρουτερ, βαση τηλεφώνου) και πισω απο το ψυγείο. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και μας συστησε ανθρωπο για απεντομωση ο οποιος ηρθε 2 φορες, ψεκασε τα παντα, εβαλε και καποιου ειδους παστα σε διαφορα σημεια, και παρολα αυτα δεν ειδαμε ουτε μια νεκρη κατσαρίδα, κυριολεκτικά ουτε μια, δεν υπερβάλω. Πηρα βορικο οξυ σκονη απο το φαρμακείο, μαγειρική σοδα, εβαλα όπου εχω δει να κυκλοφορούν πολυ η να κρυβονται, μαζι με δόλωμα (ζάχαρη, τυρι, φυστικοβουτυρο), και μια εβδομαδα μετα το πολυ να εχω βρει 5-6 πεθαμένες. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερες, πλεον ακομα και με φως μεσα στην ημέρα, και πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κανω, αρχίζω να πιστευω οτι η μόνη λύση ειναι να λουσω το διαμέρισμα με βενζίνη και να το καψω. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε καθολου φαγητό η ψιχουλα εξω πλεον, περα απο τα δολώματα, ουτε νερο, αλλα δεν φαινεται να κανει κατι. Τις εχω δει τελευταία να κυκλοφορούν μεχρι και μεσα σε υπνοδωματιο μερικες φορές, και πριν μερικες μερες για πρωτη φορα επιασα μια να περπαταει πανω μου. Περιττό να πω οτι τα παπουτσια και οι παντοφλες εχουν ολα γεμισει πτώματα κατσαριδων, οπως και το πάτωμα ΚΑΙ οι τοίχοι τα οποια θελουν σκουπισμα και καθαρισμα καθε μερα, και το πιο αστείο της υπόθεσης ειναι ο διαχειριστής που λεει δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον στην πολυκατοικία να παραπονιέται για κατσαρίδες. Ειμαι πραγματικα απελπισμένος. Σε διαμέρισμα που νοικιάζω είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα. Πριν από εμένα ζούσε για 4 χρόνια φοιτητής... Μόλις μπήκα εγώ εξαιτίας της δουλειάς πήγαινα μόνο για ύπνο στο σπίτι. Μέχρι που 3-4 φορές σηκώθηκα μέσα στην άγρια νύκτα και είδα πάνω στον πάγκο της κουζίνας αυτά τα μικρά έντομα... Την πρώτη και δεύτερη φορά δεν έδωσα σημασία γιατί δεν γνώριζα καν τι είναι... Την 4η φορά τα έβγαλα φωτογραφίες και πήγα σε κτηνίατρο.. Κατσαρίδες η διάγνωση... Πρέπει να βρεθεί η φωλιά... Σε εμένα η φωλιά ήταν πίσω από τον πάγκο της κουζίνας... Πρέπει να κλείσουν όλες οι χαραμαδες... Αγόρασα εντομοκτόνο για έντομα υγειονομικής σημασίας και ψέκασα... Με το καλημέρα είχα καμία 50αρια πτώματα... Εννοείται ότι καθάρισα τα πάντα... Έκλεισα τρύπες στα σοβατεπί... Μετά το ψεκασμα έβαλα τζελ εντομοκτόνο για να ελεγχθεί ο πληθωρισμός... Έβαλα παντού... Μέσα στα ράφια, στα σοβατεπί, στις πόρτες, επάνω στον πάγκο, κλπ κλπ Την πρώτη ημέρα βρήκα από 5-6 πτώματα γύρω από την κάθε σταγόνα τζελ... Καθώς περνούσαν οι ημέρες τα πτώματα όλο και πιο λίγα... Μέχρι τώρα έχω +1 μήνα να δω πτώμα... Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από andreas1gr
slobou Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 3 ώρες πριν, andreas1gr είπε Μέχρι τώρα έχω +1 μήνα να δω πτώμα... Να έχεις το νου σου, αν και θα το γνωρίζεις φαντάζομαι, ότι το καλοκαίρι ευνοεί ο καιρός για αντεπιθέσεις .Δεν καταλαβαίνουν Χριστό αυτές. Μπορείς να ψεκάσεις και προληπτικά κατά Απρίλη-Μαιο μεριά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.
andreas1gr Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 6 ώρες πριν, slobou είπε Να έχεις το νου σου, αν και θα το γνωρίζεις φαντάζομαι, ότι το καλοκαίρι ευνοεί ο καιρός για αντεπιθέσεις .Δεν καταλαβαίνουν Χριστό αυτές. Μπορείς να ψεκάσεις και προληπτικά κατά Απρίλη-Μαιο μεριά ώστε να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο. Το γνωρίζω Καταρχήν τζελ θέλει ξανά μετά από 3 μήνες από την στιγμή που θα σταματήσεις να βλέπεις έντομα... Πρέπει να υπάρχει συνέχεια τροφή δηλητήριο για τον έλεγχο του πληθυσμού Επεξ/σία 15 Φεβρουαρίου 2023 από andreas1gr
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα