Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
1 ώρα πριν, XarisArgy είπε

Μενουμε σε διαμερισμα για αρχή και ειχαμε προβλημα με τις κατσαριδες κατα καιρους εδω και πολλα χρόνια, αλλα τοσες πολλες πρωτη φορα βλεπω. Παλιότερα υπήρχαν κυρίως αμερικανικες (οι μεγαλες σκουροκοκκινες), τωρα ομως είναι μονο γερμανικές (οι μικροτερες ανοιχτοχρωμες με την γραμμη). Εχει γεμισει ο τοπος, τις περισσοτερες τις βλεπω σε ηλεκτρονικές συσκευες που ειναι μονίμως στο ρευμα (ρουτερ, βαση τηλεφώνου) και πισω απο το ψυγείο. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και μας συστησε ανθρωπο για απεντομωση ο οποιος ηρθε 2 φορες, ψεκασε τα παντα, εβαλε και καποιου ειδους παστα σε διαφορα σημεια, και παρολα αυτα δεν ειδαμε ουτε μια νεκρη κατσαρίδα, κυριολεκτικά ουτε μια, δεν υπερβάλω. Πηρα βορικο οξυ σκονη απο το φαρμακείο, μαγειρική σοδα, εβαλα όπου εχω δει να κυκλοφορούν πολυ η να κρυβονται, μαζι με δόλωμα (ζάχαρη, τυρι, φυστικοβουτυρο), και μια εβδομαδα μετα το πολυ να εχω βρει 5-6 πεθαμένες. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερες, πλεον ακομα και με φως μεσα στην ημέρα, και πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κανω, αρχίζω να πιστευω οτι η μόνη λύση ειναι να λουσω το διαμέρισμα με βενζίνη και να το καψω. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε καθολου φαγητό η ψιχουλα εξω πλεον, περα απο τα δολώματα, ουτε νερο, αλλα δεν φαινεται να κανει κατι. Τις εχω δει τελευταία να κυκλοφορούν μεχρι και μεσα σε υπνοδωματιο μερικες φορές, και πριν μερικες μερες για πρωτη φορα επιασα μια να περπαταει πανω μου. Περιττό να πω οτι τα παπουτσια και οι παντοφλες εχουν ολα γεμισει πτώματα κατσαριδων, οπως και το πάτωμα ΚΑΙ οι τοίχοι τα οποια θελουν σκουπισμα και καθαρισμα καθε μερα, και το πιο αστείο της υπόθεσης ειναι ο διαχειριστής που λεει δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον στην πολυκατοικία να παραπονιέται για κατσαρίδες. Ειμαι πραγματικα απελπισμένος. 

Να βάλεις ποντικοπαγίδα με  κόλλα. Θα παγιδευτουν πολλές.

Ύστερα να ψεκάσεις ρώτησε καπου. Κατάστημα με γεωργικά φάρμακα ίσως?....

Δημοσ.
25 λεπτά πριν, SabotazNic είπε

Συνεργειο και συχνο ψεκασμα με k-othrine. Τα ιδια γραφουμε σε καθε παρομοιο θεμα, μια αναζητηση πρωτα δεν βλαπτει. 

Εκανα αναζητηση, απο που λες να εμαθα για το βορικο οξυ. 

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, XarisArgy είπε

μην τρελενεσαι.. και ακουσε με....!!!   

οπως ηδη σου ειπαν, θα πας σε ενα γεωπονικο καταστημα (ισως βρεις και σε κτηνιατρεια) και θα παρεις ενα ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΚΤΟΝΟ (αυστηρα, οχι ψεκαστα, οχι μυρμηγκοκτονα...)  σε GEL-ΣΥΡΙΓΓΑ. το goliath ειναι 1 απο αυτα, πολυ καλο, υπαρχουν κι αλλα πολλα.  θα βαλεις απο αυτο γυρω γυρω στο σπιτι (σταγονα σταγονα, οχι ολη την ποσοτητα σε ενα μερος..! ),  και κυριως στα μερη οπου υπαρχει φαγητο και στην αποχετευση.  σε λιγες μερες  (για να μην πω ωρες...) θα εξαφανιστουν..! απλα θελει λιγο χρονο μεχρι να δουλεψει το φαρμακο. 

• Like 4
Δημοσ.

Το μόνο που θα σε σώσει είναι να βρες από που μπαίνουν και να κλείσεις όλες τις εισόδους. Είναι άξιον απορίας αν δεν το έχεις κάνει μέχρι τώρα.

Σιφώνι πατώματος μπάνιου, νεροχύτης, νιπτήρας, χαραμάδες σε κουφώματα, γωνίες σε σοβατεπί, εξαεριστικό ξύλινου πατώματος αν υπάρχει, πατάρι κλπ κλπ

Είναι λίγο κοπιαστική διαδικασία και θέλει παρατηρητικότητα αλλά κάθε φορά που κλείνεις μια τρύπα έχεις κάνει ένα βήμα για να τελειώσεις οριστικά

• Like 6
  • Thanks 1
Δημοσ.

Παντως κατσαριδες τοσο εκτεθειμένα σε σημεια οπως το ρουτερ(!) δειχνουν μεγάλη φωλια πολύ κοντα σου. οι κατσαριδες δεν κανουν ταξιδια. γυρνανε γυρω απο τη φωλια τους. εχεις φωλια ΜΕΣΑ η πολυ κοντα στο σπιτι σου. πολύ πιθανο η απεντομωση να σκοτωσε τεραστιο πληθυσμό αλλα στις φωλιες υπαρχουν χιλιαδες. Εγω θα έφευγα για 3 μερες απο το σπιτι αλλα πριν απο αυτο θα έβαζα ενα σωρο τζελ και θα έκλεινα ολες τις πορτες του σπιτιου αφου τους βαλω αεροστοπ. Ετσι θα απομονώσεις το δωματιο που ειναι η φωλια. κατα 90% ειναι η κουζινα η το μπανιο. Πιθανον πλεον και τα δυο. 

• Like 5
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Παντως κατσαριδες τοσο εκτεθειμένα σε σημεια οπως το ρουτερ(!) δειχνουν μεγάλη φωλια πολύ κοντα σου. οι κατσαριδες δεν κανουν ταξιδια. γυρνανε γυρω απο τη φωλια τους. εχεις φωλια ΜΕΣΑ η πολυ κοντα στο σπιτι σου. πολύ πιθανο η απεντομωση να σκοτωσε τεραστιο πληθυσμό αλλα στις φωλιες υπαρχουν χιλιαδες. Εγω θα έφευγα για 3 μερες απο το σπιτι αλλα πριν απο αυτο θα έβαζα ενα σωρο τζελ και θα έκλεινα ολες τις πορτες του σπιτιου αφου τους βαλω αεροστοπ. Ετσι θα απομονώσεις το δωματιο που ειναι η φωλια. κατα 90% ειναι η κουζινα η το μπανιο. Πιθανον πλεον και τα δυο. 

προς γνωση ολων, το GEL της κατσαριδας, το φαρμακο εννοω, το μεταφερουν οι ιδιες οι κατσαριδες στην φωλια τους, και κανει δραση ακομα και εκει. ομως, χρειαζεται λιγο καιρο...! για αυτο ειπα "θελει λιγες μερες", μεχρι να δει το -ολεθριο για τις κατσαριδες- αποτελεσμα..!   τωρα οσο για τον πληθυσμο, σκεφτειτε οτι οσο πιο πολλες ειναι τοσο γρηγοροτερα θα φανει το αποτελεσμα, καθως θα μεταφερουν ολες το φαρμακο.....! 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

new york cockroach GIF

Επειδή μάλλον έχεις ξύλινα ντουλάπια, κλπ. πρέπει να ξηλωθούν. Οι φωλιά/ες είναι από πίσω. 

Επεξ/σία από insomniac01
  • Like 2
Δημοσ.
15 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

Οι κατσαρίδες δεν κάνουν φωλιές 😕

Δημοσ.

Έχεις διαρροή κάπου...Λογικά κάτω από το πάτωμα (σωλήνας καλοριφέρ συνήθως). Αρκετά μικρή για να μην σου δημιουργεί πρόβλημα αλλά ότι πρέπει για τις κατσαρίδες. Αυτό είχα πάθει εγώ πριν μερικά χρόνια. Το πήρα χαμπάρι όταν έβλεπα 1-2 σημεία στο μπαλκόνι να είναι μονίμως υγρά. Οι κατσαρίδες λατρεύουν την υγρασία. Από τότε που το έφτανα δεν ξανά-ειδα κατσαρίδα. (ούτε φτερωτό μυρμήγκια το καλοκαίρι)

Άλλο σημείο διαρροής μπορεί να είναι στο φρεάτιο.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ μένω σε υπερυψωμένο ισόγειο και όταν περνάγανε από το δρόμο φυσικό αέριο, είχα για πρώτη φορά πρόβλημα μέσα στο σπίτι και πήρε μήνες να εξαφανιστούν, μπαίνανε από έξω. Χρησιμοποιούσα εκτός από τα δυνατά δολώματα μέσα στο σπίτι και τα διάφορα συνηθισμένα σπρέι στο μπαλκόνι και έξω από την πόρτα και έβρισκα πολλές φορές πτώματα κοντά στην περιοχή που είχα ψεκάσει. Φυσικά τάπα στα σιφόνια τόσο του δαπέδου όσο και στους νεροχύτες. Επίσης αν και καλοκαίρι άνοιγα ελάχιστα τις μπαλκονόπορτες και μόνο για αέρισμα γιατί δεν έχω σίτες.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, XarisArgy είπε

Άστο αυτό, αυτα είναι για πειραματισμους, με το πρόβλημα που έχεις τώρα χρειάζεσαι επαγγελματικό προϊόν. 

56 λεπτά πριν, cabdik είπε

μην τρελενεσαι.. και ακουσε με....!!!   

οπως ηδη σου ειπαν, θα πας σε ενα γεωπονικο καταστημα (ισως βρεις και σε κτηνιατρεια) και θα παρεις ενα ΚΑΤΣΑΡΙΔΟΚΤΟΝΟ (αυστηρα, οχι ψεκαστα, οχι μυρμηγκοκτονα...)  σε GEL-ΣΥΡΙΓΓΑ. το goliath ειναι 1 απο αυτα, πολυ καλο, υπαρχουν κι αλλα πολλα.  θα βαλεις απο αυτο γυρω γυρω στο σπιτι (σταγονα σταγονα, οχι ολη την ποσοτητα σε ενα μερος..! ),  και κυριως στα μερη οπου υπαρχει φαγητο και στην αποχετευση.  σε λιγες μερες  (για να μην πω ωρες...) θα εξαφανιστουν..! απλα θελει λιγο χρονο μεχρι να δουλεψει το φαρμακο. 

Δεν θέλει να βάλεις πολύ ούτε σε σημεία "ανοιχτά" που υπάρχει οπτική παρουσία με άνθρωπο. 

Επίσης δεν θα συνδυάσει το gel με άλλα gel και οτιδήποτε άλλο φάρμακο η χημικό. 

Κατι που ξέχασα να αναφέρω και έχει επίσης αποτελεσματική προστασία, αλλά δεν θυμάμαι το όνομα του προϊόντος. Είναι κάτι σαν καπνογόνο, το ανάβεις βγαίνει καπνός που πηγαίνει σε όλα τα μήκη και πλάτη του σπιτιού και σκοτώνονται τα πάντα. 

Το σπίτι πρέπει να είναι ασφυκτικα κλειστό και να απουσιαζουν οι ένοικοι 1-2 μέρες. 

Το προϊόν θα το ανάψουν μέσα σε ένα μεταλλικό λεκανακι το οποίο θα το έχουν κάτω στο δάπεδο. 

Όλα τα ντουλάπια και τα συρτάρια του σπιτιού, οι κούτες και γενικά οτιδήποτε κλειστό στο οποίο μπορεί να έχει μπει κατσαρίδα, θα το έχουν ανοιχτό ώστε να εισέλθει ο κόσμος.

Ο καπνός είναι τοξικός. 

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Εγω να κανω μια χαζη ερωτηση χειμωνα σπανια  εως ποτε  δεν βλεπουμε κατσαριδες στο δικο μου. Επειδη δν την παλευουν με το κρυο. Τωρα με το κρυο αλλωνιζουν ακομα τοσο πολυ?

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...