XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μενουμε σε διαμερισμα για αρχή και ειχαμε προβλημα με τις κατσαριδες κατα καιρους εδω και πολλα χρόνια, αλλα τοσες πολλες πρωτη φορα βλεπω. Παλιότερα υπήρχαν κυρίως αμερικανικες (οι μεγαλες σκουροκοκκινες), τωρα ομως είναι μονο γερμανικές (οι μικροτερες ανοιχτοχρωμες με την γραμμη). Εχει γεμισει ο τοπος, τις περισσοτερες τις βλεπω σε ηλεκτρονικές συσκευες που ειναι μονίμως στο ρευμα (ρουτερ, βαση τηλεφώνου) και πισω απο το ψυγείο. Μιλήσαμε με τον διαχειριστή της πολυκατοικίας και μας συστησε ανθρωπο για απεντομωση ο οποιος ηρθε 2 φορες, ψεκασε τα παντα, εβαλε και καποιου ειδους παστα σε διαφορα σημεια, και παρολα αυτα δεν ειδαμε ουτε μια νεκρη κατσαρίδα, κυριολεκτικά ουτε μια, δεν υπερβάλω. Πηρα βορικο οξυ σκονη απο το φαρμακείο, μαγειρική σοδα, εβαλα όπου εχω δει να κυκλοφορούν πολυ η να κρυβονται, μαζι με δόλωμα (ζάχαρη, τυρι, φυστικοβουτυρο), και μια εβδομαδα μετα το πολυ να εχω βρει 5-6 πεθαμένες. Κυκλοφορούν όλο και περισσότερες, πλεον ακομα και με φως μεσα στην ημέρα, και πραγματικά δεν ξερω τι αλλο να κανω, αρχίζω να πιστευω οτι η μόνη λύση ειναι να λουσω το διαμέρισμα με βενζίνη και να το καψω. Προσπαθούμε να μην αφήνουμε καθολου φαγητό η ψιχουλα εξω πλεον, περα απο τα δολώματα, ουτε νερο, αλλα δεν φαινεται να κανει κατι. Τις εχω δει τελευταία να κυκλοφορούν μεχρι και μεσα σε υπνοδωματιο μερικες φορές, και πριν μερικες μερες για πρωτη φορα επιασα μια να περπαταει πανω μου. Περιττό να πω οτι τα παπουτσια και οι παντοφλες εχουν ολα γεμισει πτώματα κατσαριδων, οπως και το πάτωμα ΚΑΙ οι τοίχοι τα οποια θελουν σκουπισμα και καθαρισμα καθε μερα, και το πιο αστείο της υπόθεσης ειναι ο διαχειριστής που λεει δεν εχω ακουσει κανεναν αλλον στην πολυκατοικία να παραπονιέται για κατσαρίδες. Ειμαι πραγματικα απελπισμένος. 1
NikosKallithea Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Ρε φιλε το σπίτι θέλει ξήλωμα και ολική ανακαίνιση 3
cumulus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 μπερδεύτηκα λίγο. Απο τη μία λες ότι βρήκες 5-6 νεκρές και από την άλλη ότι το σπίτι είναι γεμάτο πτώματα.
XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, cumulus είπε μπερδεύτηκα λίγο. Απο τη μία λες ότι βρήκες 5-6 νεκρές και από την άλλη ότι το σπίτι είναι γεμάτο πτώματα. Τα πτώματα ειναι απο εμας που τις παταμε με παντόφλες και οτι αλλο μπορουμε να βρουμε εκεινη την στιγμη. 1
cumulus Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, XarisArgy είπε Τα πτώματα ειναι απο εμας που τις παταμε με παντόφλες και οτι αλλο μπορουμε να βρουμε εκεινη την στιγμη. Ωχ .σκούρα τα πράγματα. ΑΝ είναι ενοικιαζομενο σήκω φύγε. Διαφορετικά φέρε και άλλο συνεργείο.
XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, cumulus είπε Ωχ .σκούρα τα πράγματα. ΑΝ είναι ενοικιαζομενο σήκω φύγε. Διαφορετικά φέρε και άλλο συνεργείο. Για πρωτη φορα θα πω δυστυχώς δεν είναι ενοικιαζομενο.
basilis_k6 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 ζεις εκει μέσα? θα είχα παει σε ξενοδοχειο. goliath, tons of it. 1
XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε ζεις εκει μέσα? θα είχα παει σε ξενοδοχειο. goliath, tons of it. Και τι να κανω πια ρε παιδιά, να αφησω τις κατσαρίδες να μου κλεψουν το σπιτι? Ξερω πως ακούγεται αστειο αλλά έτσι νιωθω. Ποιος εχει λεφτα τωρα για ξενοδοχεία και για ξηλωματα. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από XarisArgy
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μου φαίνεται αδιανόητο να μην είδατε αποτέλεσμα με ψεκασμα και με πάστα του ειδικού που ήρθε σπίτι σας. Μήπως δεν καθαρίζετε καλά το σπίτι σας ή κάπου έχει πέσει φαγητό, κάποια πηγή που τραβάει μονίμως κατσαρίδες; Μένω σε σπίτι 100+ ετών εντελώς σαράβαλο με φρεάτια υγρασία, όροφο από κάτω και υπόγεια εκτεθειμένα με ανοίγματα που μπορούν να μπουν έντομα. Ποτέ δεν είδαμε κάτι τραγικό πέραν από 2-3 φορές τα τελευταία 22 χρόνια που φέραμε ειδικό και τελειώσαμε άμεσα με το οποίο πρόβλημα. Το συχνό καθάρισμα με την σκούπα που κάνει η μάνα μου μάλλον μας έχει γλιτώσει. Για να μην φλυαρώ. Αγοράστε 2 φάρμακα, Goliath gel και kotherine. Βάλτε το gel μέσα στο σπίτι όπου έχετε εστίες, θέλει τρόπο οπότε διαβάστε οδηγιες πως που και με ποιον τρόπο να το βάλετε. Το kotherine κρατήστε το για εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια, μην το ψεκάστε σε μέρος που βρέχεται με νερό. Πολύ πιθανό οι κατσαρίδες να έχουν κάνει αυγά οπότε θα παραχθεί νέα γενιά εντόμων. Το 2005 που είχαμε τεράστιο πρόβλημα με κατσαρίδες, είχα δει μέχρι και στην κουζίνα δύο κατσαρίδες να ζευγαρώνουν, μου έκανε εντύπωση και το ανέφερα στον γεωπόνο που ήρθε σπίτι μας και μου είπε ότι ήταν ζευγάρωμα αυτό που είδα. Δεν παίζει να μην λυθεί η μειωθεί το πρόβλημα με αυτά τα δύο. Αν πάλι επιμένει, μόνο τανζανιες με κάποιο γεωργικό εντομοκτόνο.
SB_1957 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Έχετε ρωτήσει άλλους στην πολυκατοικία εκτός από τον διαχειριστή; Σε ποιόν όροφο είστε; Υπάρχει δίπλα σας παλιό ή εγκαταλειμμένο κτίριο; Πρέπει να βρείτε από πού έρχονται. Έχουν φωλιάσει στο δικό σας σπίτι ή έρχονται από έξω -αποχέτευση, υδρορροες, απορροφητηρας; 2
XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Μου φαίνεται αδιανόητο να μην είδατε αποτέλεσμα με ψεκασμα και με πάστα του ειδικού που ήρθε σπίτι σας. Μήπως δεν καθαρίζετε καλά το σπίτι σας ή κάπου έχει πέσει φαγητό, κάποια πηγή που τραβάει μονίμως κατσαρίδες; Μένω σε σπίτι 100+ ετών εντελώς σαράβαλο με φρεάτια υγρασία, όροφο από κάτω και υπόγεια εκτεθειμένα με ανοίγματα που μπορούν να μπουν έντομα. Ποτέ δεν είδαμε κάτι τραγικό πέραν από 2-3 φορές τα τελευταία 22 χρόνια που φέραμε ειδικό και τελειώσαμε άμεσα με το οποίο πρόβλημα. Το συχνό καθάρισμα με την σκούπα που κάνει η μάνα μου μάλλον μας έχει γλιτώσει. Για να μην φλυαρώ. Αγοράστε 2 φάρμακα, Goliath gel και kotherine. Βάλτε το gel μέσα στο σπίτι όπου έχετε εστίες, θέλει τρόπο οπότε διαβάστε οδηγιες πως που και με ποιον τρόπο να το βάλετε. Το kotherine κρατήστε το για εξωτερικούς χώρους όπως μπαλκόνια, μην το ψεκάστε σε μέρος που βρέχεται με νερό. Πολύ πιθανό οι κατσαρίδες να έχουν κάνει αυγά οπότε θα παραχθεί νέα γενιά εντόμων. Το 2005 που είχαμε τεράστιο πρόβλημα με κατσαρίδες, είχα δει μέχρι και στην κουζίνα δύο κατσαρίδες να ζευγαρώνουν, μου έκανε εντύπωση και το ανέφερα στον γεωπόνο που ήρθε σπίτι μας και μου είπε ότι ήταν ζευγάρωμα αυτό που είδα. Δεν παίζει να μην λυθεί η μειωθεί το πρόβλημα με αυτά τα δύο. Αν πάλι επιμένει, μόνο τανζανιες με κάποιο γεωργικό εντομοκτόνο. Αυτα στο φαρμακείο τα βρισκω παλι?
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, XarisArgy είπε Αυτα στο φαρμακείο τα βρισκω παλι? Οχι καμία σχέση. Ψάξε στο skroutz να βρεις μαγαζι. Τα πουλάνε εκεί που έχουν γεωπονικά είδη.
XarisArgy Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, SB_1957 είπε Έχετε ρωτήσει άλλους στην πολυκατοικία εκτός από τον διαχειριστή; Σε ποιόν όροφο είστε; Υπάρχει δίπλα σας παλιό ή εγκαταλειμμένο κτίριο; Πρέπει να βρείτε από πού έρχονται. Έχουν φωλιάσει στο δικό σας σπίτι ή έρχονται από έξω -αποχέτευση, υδρορροες, απορροφητηρας; Στον 4ο οροφο ειμαι σε 6οροφη πολυκατοικία. Ολα τα διαμερίσματα του ορόφου κατοικούνται (3) εκτος απο 1,το οποιο ειναι μακρια απο την δικη μας είσοδο. Ο γείτονας ακριβώς απεναντι δεν εχει κατι λέει. Το ακριβώς απο κατω διαμερισμα δεν κατοικείται περα απο το καλοκαίρι, το πανω κατοικείται. 4 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Οχι καμία σχέση. Ψάξε στο skroutz να βρεις μαγαζι. Τα πουλάνε εκεί που έχουν γεωπονικά είδη. Ναι το βρηκα, ευχαριστώ για την πρόταση.
pintourikio Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1) Βρείτε μήπως υπάρχουν τρύπες σε παρκέ, κάτω από νιπτήρες, νεροχύτες κτλπ 2) Μήπως έχετε κάποιον στην πολυκατοικία που είναι μες στην βρώμα ή που μαζεύει φουλ σαβούρες? 3) Στην πολυκατοικία γίνεται απολύμανση? Φωταγωγός? 4) Φωνάξτε 2 άλλα ειδικά συνεργεία, περιγράψτε τους το πρόβλημα και δείξτε τους το χαρτί που σας έδωσα ο άλλος που ήρθε για απολύμανση για να μην χρησιμοποιήσουν τα ίδια φάρμακα και δείτε ποιο από τα 2 θα επιλέξετε. 5) Αν δεν φωνάξετε συνεργείο, φουλ σωστό καθάρισμα στο σπίτι (ντουλάπια, τραβήξτε πλυντήρια, ψυγεία κτλπ) και εφαρμόστε gel (goliath ή bayer maxforce ή κάποιο άλλο) και τοποθετήστε και παγίδες ( πχ https://www.skroutz.gr/s/22795765/Raid-Παγίδα-για-Κατσαρίδες-6τμχ.html, δεν τις θεωρώ τόσο αποτελεσματικές αλλά μέσα στην απόγνωση θα έβαζα κ αυτές. Gel έχουν κ αυτές, απλά θα κοιτούσα να είναι διαφορετική δραστική ουσία από το κύριο gel που αγόρασα). Το πιο σωστό πάντως είναι για γίνει απολύμανση και στην πολυκατοικία (ειδικά φρεάτια). Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από pintourikio 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα