Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για GPU σε παλιό small form factor pc HP Compaq DC5850.

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από nickol-us,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα, έχω στη δουλειά ένα παλιό HP Compaq DC5850 Small Form Factor PC. Του έβαλα  256GB SSD και 8 GB RAM και για τη δουλειά που το θέλω, ACCESS, WORD, EXCEL είναι μια χαρά, με Windows 10 Pro 64 bit. Δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Έχω δυο οθόνες Full HD και θέλω να τις βάλω και τις δυο να δουλεύουν ως επέκταση η μια με την άλλη αλλά η κάθε μία να έχει 1920x1080 ανάλυση. Βρήκα αυτήν την GPU μεταχειρισμένη ένα 50€ και επίσης, πιάνει 2 slot. Το τροφοδοτικό του PC είναι 240Watt. Για την gpu γράφει 300 recommended. Θα έχω πρόβλημα για τη χρήση που το θέλω; Δεν παίζω παιχνίδια. Μόνο τα προγράμματα αυτά και μουσική με VLC.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, caveneo είπε

Καλημέρα, έχω στη δουλειά ένα παλιό HP Compaq DC5850 Small Form Factor PC. Του έβαλα  256GB SSD και 8 GB RAM και για τη δουλειά που το θέλω, ACCESS, WORD, EXCEL είναι μια χαρά, με Windows 10 Pro 64 bit. Δεν έχει σύνδεση στο διαδίκτυο. Έχω δυο οθόνες Full HD και θέλω να τις βάλω και τις δυο να δουλεύουν ως επέκταση η μια με την άλλη αλλά η κάθε μία να έχει 1920x1080 ανάλυση. Βρήκα αυτήν την GPU μεταχειρισμένη ένα 50€ και επίσης, πιάνει 2 slot. Το τροφοδοτικό του PC είναι 240Watt. Για την gpu γράφει 300 recommended. Θα έχω πρόβλημα για τη χρήση που το θέλω; Δεν παίζω παιχνίδια. Μόνο τα προγράμματα αυτά και μουσική με VLC.

Πάρε μια απλή GT710 LP (low profile) και θα κάνεις μια χαρά τη δουλειά σου χωρίς κανένα άγχος για ρεύματα κλπ.
Το ίδιο έχω κάνει και εγώ.

Αν και το DC5850 νομίζω ότι  έχει 2 εξόδους για οθόνη πίσω οπότε μπορεί να μην χρειάζεσαι καν κάρτα γραφικών.
Δεν έχει θέμα να σηκώσει απλό desktop σε 1920χ1080 η ενσωματωμένη.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

εαν συνδεσεις την μια οθονη οπως τωρα, επανω στην μητρικη και την δευτερη σε καρτα γραφικων, δεν θα εχεις προβλημα. Προσωπικα θα αγοραζα μονο καινουργια ισως (???) σε amd. Παντα γυρω στο πενηνταρικο

σιγουρα οχι στην αγορα καρτας χωρις ανεμιστηρα

οσο για την ισχυ του τροφ. που εχει το pc στα 250w, μπορει να εχεις προβλημα με 2 καρτες γραφικων. Αυτο που διαβασες για την 1030 ... ειναι μια μια καρτα στο pc

Δημοσ.

Δοκίμασα με το dsub το βύσμα σε μια οθόνη και δεν πάει πάνω από 1600x κατι άλλο. Τo dvi πιάνει fullhd. Η δεύτερη οθόνη όμως που ειναι μέσω d-sub (vga) δεν πιάνει παραπάνω από αυτό που έγραψα. Επισης, στα χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών ανάφερε μέγιστη ανάλυση 4096x2160. Αυτή η ανάλυση επιτυγχάνεται σε κάθε έξοδο που έχει; Δηλαδή, μπορώ να δουλέψω δύο οθόνες από 4096x2160 ανάλυση την κάθε μια ή διαιρείται δια δύο;

Και τελικά λέω να πάω σε αυτήν

Δημοσ.

πρακτικα εχω συνδεσει σε υποδη d-sub 15pins μονιτορ με αναλυση 2048χ1536. Ταυτοχρονα ειχα στην ιδια καρτα στην αλλη υποδοχη οθονη 1920*1080. Στο pc ετρεχαν ταυτοχρονα σε winXP - δυο διαφορετικα games σε full screen.

η αναλυση σε καθε εξοδο της καρτας γραφικων ειναι ανεξαρτητη με τις αλλες και σε παραλληλη / ταυτοχρονη λειτουργια.

ο συνδυασμος οθονης + καρτας, λειτουργει σε αυτο που αντεχουν και τα 2 ταυτοχρονα. Οχι μονο το ενα σε μαξ

ο συνδυασμος οθονης + καρτας, λειτουργει οσο κατω θελουμε σε αναλυση, οσο παντα και τα 2 υποστηριζουν ταυτοχρονα

ο συνδυασμος οθονης + καρτας σε 4Κ σε 2 οθονες για λειτουργια excel σε αργο hardware δεν ειναι προβλημα. Σε ολα τα αλλα ΝΑΙ. Ταυτοχρονα πρεπει και το psu να μπορει να δωσει την απαιτουμενη ενεργεια

• Like 1
Δημοσ.
44 λεπτά πριν, caveneo είπε

Παίζει ρόλο το μήκος του καλωδίου;

στην ζωη .... το μηκος παιζει μεγαλο ρολο ....... !!!!!!

περα απο την πλακα, μεχρι 2 μετρα οχι. Παντα για καλο καλωδιο , χωρις να εχει περασει κακουχιες

παλια ειχα παρει καλωδιο RGB αναλογικο 10 μετρα και δεν ειχα προβλημα απο pc σε τηλεοραση. Δεν εχω δοκιμασει σε μονιτορ

• Like 1
Δημοσ.
5 ώρες πριν, lneam είπε

σιγουρα οχι στην αγορα καρτας χωρις ανεμιστηρα

Οι κάρτες όπως οι 710 δεν σηκώνουν ιδιαίτερες θερμοκρασίες και η Passive ψήκτρα μια χαρά κάνει την δουλειά της, ενώ το ανεμιστηράκι πιο πολύ φασαρία θα είναι. Θα το πρότεινα μόνο στην περίπτωση που δεν υπάρχει χώρο καθώς έχει μικρότερη επιφάνεια ψήκτρα.

4 ώρες πριν, caveneo είπε

Δοκίμασα με το dsub το βύσμα σε μια οθόνη και δεν πάει πάνω από 1600x κατι άλλο. Τo dvi πιάνει fullhd. Η δεύτερη οθόνη όμως που ειναι μέσω d-sub (vga) δεν πιάνει παραπάνω από αυτό που έγραψα. Επισης, στα χαρακτηριστικά της κάρτας γραφικών ανάφερε μέγιστη ανάλυση 4096x2160. Αυτή η ανάλυση επιτυγχάνεται σε κάθε έξοδο που έχει; Δηλαδή, μπορώ να δουλέψω δύο οθόνες από 4096x2160 ανάλυση την κάθε μια ή διαιρείται δια δύο;

Και τελικά λέω να πάω σε αυτήν

Αν και όπως είπε ο @lneam το μήκος του καλωδίου παίζει σημασία, πιθανών στην δική σου περίπτωση είτε η οθόνη, είτε η έξοδος του PC σου, δεν υποστηρίζει την ανάλυση. Λογικά το όριο είναι 1600x1200 ή 1600x900. Θα την βρεις και ως UXVGA την συγκεκριμένη ανάλυση. Μου φαίνεται βέβαια δύσκολο αν οι οθόνες δεν είναι πριν του 2010 να μην υποστηρίζουν μεγαλύτερες αναλύσεις όπως WUXGA 1920 x 1200(καλύπτει και το 1080) ή QXGA 2048 x 1536. Όπως και να χει θα πρέπει να δεις τα specs.

Από GPU επειδή είσαι αρκετά στα όρια με το τροφοδοτικό θα πρότεινα μια 710 η οποία δεν θα σε απογοητεύσει στο D-Sub με περιορισμό αναλύσεων. Βέβαια αν μπορείς να πας σε HDMI....

Δημοσ.

Οι οθόνες είναι fullhd και οι δύο. Στο dvi όταν τις δοκίμασα μια μια έπιαναν το 1920x1080. Τώρα πήρα τελικά την GT730 με 25€, μεταχειρισμένη και θα τη δοκιμάσω αύριο. Ευχαριστώ για τις πληροφορίες όλους σας. 

Εχει d-sub, dvi και hdmi πάνω.

Δημοσ.
41 λεπτά πριν, caveneo είπε

Οι οθόνες είναι fullhd και οι δύο.

Ναι αλλά στο D-sub μπορεί να έχουν περιορισμό στην ανάλυση.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...