Προς το περιεχόμενο

Υπολογισμος αεριου σε μονοκατοικια 2 διαμερισ.ατων με ωρομετρητη

Jennyvlastari

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα, θα ηθελα τη βοηθεια σας για τον υπολογισμο του λογαριασμού φυσικου αεριου σε μονολατοικια 2 διαμερισματων με ωρομετρητη

Το διαμερισμα που μενω ειναι στον 1 οροφο κ ειναι 150τμ

Μεχρι πριν 1 μηνα το διαμερισμα που ειναι στο ισογειο,60 τμ ηταν κλειστο κ δεν ειχα πρόβλημα 

Με τον νεο ενοικιαστη ο τελευταίος λογαρισμος αεριου ηρθε 140 ευρω, με 25 ωρες για το ισογειο κ 1 για εμενα. Ο ενοικιαστης μου ειπε οτο ειναι σωστο να πληρωσω 40 ευρω

Δεν ειναι πολλα για μια ωρα μονο;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οταν υπαρχει αεριο η πετρελαιο ενα ποσοστο του λογαριασμου πχ το 25% παει σε ολα τα διαμερισματα ισοποσα, Αρα για 140€  Χ 25% - 35€ 

Επειδη ειναι 2 διαμερισματα ειναι 35/2 =17,5€

Αρα αν εχεις 0 ωρες θα δωσεις 17,5 € 

Σε αλλες πολυκατοικιες ειναι 20% ποσοστο. Ισως σε καποιες 15% αλλα σπανια. 

Τωρα βεβαια σε εσενα μπαινει ο παραγοντας οτι το ενα ειναι 60τμ και το αλλο 150 τμ.

Τα παραπανω που λεω ισχυουν σε πολυκατοικια που τα δαμερισματα εχουν ιδια τ.μ και καλοριφερ.

Σε εσενα ειναι πιο πολυπλοκο γιατι 1 ωρα δικη σου ειναι πιο κοστοβορα απο μια ωρα του ισογειου.

Θελεις καποιον που να υπολογισει επιστημονικα και μαθηματικα....

57 λεπτά πριν, tz_aristotelis είπε

Οταν υπαρχει αεριο η πετρελαιο ενα ποσοστο του λογαριασμου πχ το 25% παει σε ολα τα διαμερισματα ισοποσα, Αρα για 140€  Χ 25% - 35€ 

Επειδη ειναι 2 διαμερισματα ειναι 35/2 =17,5€

Αρα αν εχεις 0 ωρες θα δωσεις 17,5 € 

Σε αλλες πολυκατοικιες ειναι 20% ποσοστο. Ισως σε καποιες 15% αλλα σπανια. 

Τωρα βεβαια σε εσενα μπαινει ο παραγοντας οτι το ενα ειναι 60τμ και το αλλο 150 τμ.

Τα παραπανω που λεω ισχυουν σε πολυκατοικια που τα δαμερισματα εχουν ιδια τ.μ και καλοριφερ.

Σε εσενα ειναι πιο πολυπλοκο γιατι 1 ωρα δικη σου ειναι πιο κοστοβορα απο μια ωρα του ισογειου.

Θελεις καποιον που να υπολογισει επιστημονικα και μαθηματικα....

Το πάγιο δεν πάει σε όλα τα διαμερίσματα ισόποσα, μοιράζεται με βάση τα χιλιοστά θέρμανσης του καθενός. Βάση τετραγωνικών και μόνο (δλδ εντελώς μπακαλίστικα μια και έχουμε μόνο αυτή τη πληροφορία) το διαμέρισμα του ts πρέπει να επιβαρυνθεί με τα 150/210 του παγίου των 35€ δλδ με 25€, συν 1/26 των υπόλοιπων 105€ για την μία ώρα δλδ 4,2€, σύνολο 29,2€.

Ο υπολογισμός δεν είναι και τόσο δύσκολος, σχετικά εύκολος είναι, απλά προϋποθέτει γνώση των χιλιοστών θέρμανσης του κάθε διαμερίσματος.

• Like 1
  • Thanks 1

Οποτε πρεπει να ζητησω το μηχανολογικο σχεδιο, απο την ιδιοκτήτρια ε; σκέφτομαι να απευθυνθω σε ενα γραφειο διαχειρισης γιατι δεν το εχω καθολου με τα νουμερα🙄🙄

24 λεπτά πριν, Jennyvlastari είπε

Οποτε πρεπει να ζητησω το μηχανολογικο σχεδιο, απο την ιδιοκτήτρια ε; σκέφτομαι να απευθυνθω σε ενα γραφειο διαχειρισης γιατι δεν το εχω καθολου με τα νουμερα🙄🙄

Σε κτίριο 2 διαμερισμάτων αμφιβάλλω αν υπάρχει τέτοια μελέτη, δεν χάνεις τίποτα όμως αν ρωτήσεις.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

8Ηρθε κ ο δευτερος λογαριασμος...δεν βγαινει παιδια..

Συνολο 224 ευρω. Το συνολο καταναλωσης ειναι 167,33

Το διαμερισμα με 60 τμ εκαψε 37 ωρες κ το 150 , 11 ωρες

Με τον υπολογισμο βαση τμ 70% με 30% αντιστοιχα για τα διαμερισματα μου βγαινει 117 ευρω

Ειναι υπερβολικο για 11 ωρες

Αν διαιρεσουμε τις συνολικες ωρες βγαινει 3,5 η ωρα αν βαλω σε αυτο ενα 70% που εχουμε συμφωνησει ειναι σωστο το νούμερο;

Εχω μπλεξει κ δεν ξερω τι να κανω

Θα ηθελα βοήθεια 

16773067039924221072557856548031.jpg

Βρε παιδια συγγνωμη αλλα δεν το εχω με τα νουμερα...δεν καταλαβα πως με βοηθησαν. Δηλ ποσο θα πρεπει να ειναι η δικια μου ωρα σε σχεση με το ισογειο...;

Με 70% κ 11 ωρες μου βγαινει να πληρωσω σαν καταναλωση 117,10 χωρις τα παγια

10 ευρω η ωρα;

Τι να πω με την ιδιοκτητρια;

Εχετε ιδε ατι κοστιζει να φωναξω εναν μηχανολογο ?

Οκ βγαινει το παγιο το οποιο ριναι 56,22 στον τωρινο λογαριασμο με 70% να πληρωσω 39,35

Με τις ωρες τι κανω; ειναι 167,33 ευρω η καταναλωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από την στιγμή που υπάρχει ωρομέτρηση θα έπρεπε (ως υποχρέωση ιδιοκτήτη) να υπάρχει και πίνακας κατανομής δαπανών. Να αναζητήσει στοιχεία στον συμβολαιογράφο ή στην πολεοδομία ο ιδιοκτήτης. Αυτή είναι η σωστή λύση. 

Επεξ/σία από alejsalonica

Απο οτι καταλαβα διαβαζοντας πολλα αρθρα η αλλαγη απο ωρομετρηση σε θερμιδομετρηση θα ηταν η πιο δικαιη λυση

Το εχει κανει καποιος;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

57 ευρω ειναι τα λοιπα εξοδα, οποτε 150/210 = 40.71

Απο τα 167 της καταναλωσης, 11/48 = 38.

Συνολο ~79

Ο αλλος θα εχει το υπολοιπο παγιο βαση τετραγωνικων, δλδ 17 ευρω και τις υπολοιπες ωρες, δλδ 37*3.4791 = 128. Συνολο 145 + 79 τα δικα σου = 224

3 ώρες πριν, Jennyvlastari είπε

Με τον υπολογισμο βαση τμ 70% με 30% αντιστοιχα για τα διαμερισματα μου βγαινει 117 ευρω

Κανεις δεν σου εδωσε αυτον τον τυπο υπολογισμου για το διαμερισμα σου. Θα κανετε το παγιο / συνολικα τετραγωνικα (δλδ 210), και μετα * για το καθε διαμερισμα (δηλαδη 150 και 60). Το ιδιο για τις ωρες. Η συνολικη καταναλωση του λογαριασμου / συνολικες ωρες και μετα * δικες σου ωρες και δικες του ωρες.

Επεξ/σία από SabotazNic

Αν δεν υπάρχει μελέτη θέρμανσης του κτιρίου από μηχανολόγο θα πρέπει να γίνει διότι πέρα από τα τετραγωνικά υπολογίζονται και οι θέσεις των διαμερισμάτων και οι σχετικές απώλειες (ισόγειο-τελευταίος όροφος) αλλά και τα εγκατεστημένα θερμαντικά σώματα. Ετσι θα προκύψουν οι σωστοί συντελεστές κατανομής ανά ώρα χρήσης και οι συντελεστές παγίου...Δεν είναι κάτι που μπορεί να απαντήσει κάποιος εδώ με ακρίβεια.
Στο περίπου όμως αν υποθέσουμε ότι οι συντελεστές απωλειών είναι ίδιοι για τα 2 διαμερίσματα (που δεν είναι), το πάγιο του μεγάλου διαμερίσματος θα είναι περίπου ~30 και η ώρα χρήσης θα είναι αναλογικά υψηλότερη του μικρού διαμερίσματος 150/60....
Η μετατροπή από ωρομέτρηση σε θερμιδομέτρηση γίνεται και προϋποθέτει τοποθέτηση μετρητών μετά τις ηλεκτροβάνες κάθε διαμερίσματος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...