Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω βιντεοκάμερα/φωτογραφική που να μεταδίδει βίντεο και ήχο και φωτογραφίες από έναν χώρο (πχ μαγαζί, σπίτι, φροντιστήριο, σχολή) σε αλλον χώρο (πχ άλλο σπίτι, αίθουσα). Και στους 2 χώρους υπάρχει γραμμή VDSL.

Επιθυμητό: πέραν του ενσωματωμένου να έχει και υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο.

Η ανάλυση έως 1920x1080p 30fps είναι επαρκής, παραπάνω νομίζω ότι θα ανεβαίνει πολύ το κόστος. Χαμηλότερες αναλύσεις είναι αναγκαίες και επιθυμητές για περιπτώσεις χαμηλής ταχύτητας σύνδεσης (πχ κινητά) και οικονομίας χώρου (κάρτα).

Η κάμερα/φωτογραφική θα είναι ακίνητη σε τρίποδο αλλά να μπορεί να χρησιμοποιείται και με ταχύτητα βαδίσματος.

Η κάμερα/φωτογραφική πρέπει να έχει κάρτα μνήμης (ή άλλο μέσο) για να αποθηκεύει φωτογραφίες (stills) και βίντεο.

Η κάμερα/φωτογραφική πρέπει να συνδέεται στο internet (πχ ενσύρματος/ασύρματος wired/wireless router/switch) για να μπορούν και άλλοι να βλέπουν, πχ από το σπίτι τους ή το κινητό τους.

Η κάμερα θα μετακινείται από χώρο σε χώρο και πρέπει είναι καλοφτιαγμένη και να μην διαλύεται, θα μεταφέρεται και θα φυλάσσεται στην θήκη της.

Ο προμηθευτής πρέπει να είναι αξιόπιστο κατάστημα/αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Είδα την GOPRO HERO 9 BLACK σε προσφορά αλλά νομίζω ότι είναι overkill για τα αυτά που θέλω, υπάρχει κάτι πιο προσιτό?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2023 στις 10:12 ΜΜ, eyw είπε

Θέλω βιντεοκάμερα/φωτογραφική που να μεταδίδει βίντεο και ήχο και φωτογραφίες από έναν χώρο (πχ μαγαζί, σπίτι, φροντιστήριο, σχολή) σε αλλον χώρο (πχ άλλο σπίτι, αίθουσα). Και στους 2 χώρους υπάρχει γραμμή VDSL.

Επιθυμητό: πέραν του ενσωματωμένου να έχει και υποδοχή για εξωτερικό μικρόφωνο.

Η ανάλυση έως 1920x1080p 30fps είναι επαρκής, παραπάνω νομίζω ότι θα ανεβαίνει πολύ το κόστος. Χαμηλότερες αναλύσεις είναι αναγκαίες και επιθυμητές για περιπτώσεις χαμηλής ταχύτητας σύνδεσης (πχ κινητά) και οικονομίας χώρου (κάρτα).

Η κάμερα/φωτογραφική θα είναι ακίνητη σε τρίποδο αλλά να μπορεί να χρησιμοποιείται και με ταχύτητα βαδίσματος.

Η κάμερα/φωτογραφική πρέπει να έχει κάρτα μνήμης (ή άλλο μέσο) για να αποθηκεύει φωτογραφίες (stills) και βίντεο.

Η κάμερα/φωτογραφική πρέπει να συνδέεται στο internet (πχ ενσύρματος/ασύρματος wired/wireless router/switch) για να μπορούν και άλλοι να βλέπουν, πχ από το σπίτι τους ή το κινητό τους.

Η κάμερα θα μετακινείται από χώρο σε χώρο και πρέπει είναι καλοφτιαγμένη και να μην διαλύεται, θα μεταφέρεται και θα φυλάσσεται στην θήκη της.

Ο προμηθευτής πρέπει να είναι αξιόπιστο κατάστημα/αντιπροσωπεία στην Ελλάδα.

Είδα την GOPRO HERO 9 BLACK σε προσφορά αλλά νομίζω ότι είναι overkill για τα αυτά που θέλω, υπάρχει κάτι πιο προσιτό?

Έχω πολλές απορίες. 

Η μια είναι,  η GOPRO HERO 9 που αναφέρεις πιο πάνω, τα κάνει όλα αυτά που θέλεις?

Η άλλη είναι, αν τα 350€ που έχει η παραπάνω κάμερα είναι πολλά, πόσα περιμένεις να διαθέσεις κ να κάνεις όλα τα παραπάνω σωστά?

Επίσης το να "μεταδίδει εικόνες / βίντεο κλπ", πως θα γίνεται? Θα γίνεται μέσω Live απο το ΤΙΚ ΤΟΚ, απο το Youtube ή πως αλλιώς?!

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ.
6 hours ago, sphinxgr said:

... Η μια είναι,  η GOPRO HERO 9 που αναφέρεις πιο πάνω, τα κάνει όλα αυτά που θέλεις? ...

ναι και με το παραπάνω και πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι είναι overkill.

.

...Η άλλη είναι, αν τα 350€ που έχει η παραπάνω κάμερα είναι πολλά, πόσα περιμένεις να διαθέσεις κ να κάνεις όλα τα παραπάνω σωστά? ...

δεν είπα για άλλη, περιμένω να μου πουν εδώ. Χωρίς να ξέρω φαντάζομαι ότι έως 250€ max θα υπάρχει DSLR/camera που να κάνει ό,τι λέω στο ποστ.

.

...Επίσης το να "μεταδίδει εικόνες / βίντεο κλπ", πως θα γίνεται? Θα γίνεται μέσω Live απο το ΤΙΚ ΤΟΚ, απο το Youtube ή πως αλλιώς?!

φαντάζομαι ότι θα έχει (τουλάχιστον) ασύρματη δικτύωση έτσι ώστε να συνδέεται σε ασύρματο router για να μπορεί κάποιος από μακρυά να βλέπει και να ακούει τι γίνεται στον χώρο/αίθουσα.

youtube, tik tok, facebook και πάσης φύσεως κοινωνικά/αντικοινωνικά αποκλείονται. Η όλη υπόθεση είναι για ιδιώτες, πχ φροντιστήριο, μαγαζί, κλπ.

Δεν θέλω 4k/6k κλπ.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, eyw είπε

ναι και με το παραπάνω και πολύ περισσότερα. Νομίζω ότι είναι overkill.

.

δεν είπα για άλλη, περιμένω να μου πουν εδώ. Χωρίς να ξέρω φαντάζομαι ότι έως 250€ max θα υπάρχει DSLR/camera που να κάνει ό,τι λέω στο ποστ.

.

φαντάζομαι ότι θα έχει (τουλάχιστον) ασύρματη δικτύωση έτσι ώστε να συνδέεται σε ασύρματο router για να μπορεί κάποιος από μακρυά να βλέπει και να ακούει τι γίνεται στον χώρο/αίθουσα.

youtube, tik tok, facebook και πάσης φύσεως κοινωνικά/αντικοινωνικά αποκλείονται. Η όλη υπόθεση είναι για ιδιώτες, πχ φροντιστήριο, μαγαζί, κλπ.

Δεν θέλω 4k/6k κλπ.

Είμαι 100000% σίγουρος ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά.

Το ότι μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο, σημαίνει πως μπορεί να κάνει Live Broadcast?

Για αυτό ξαναρωτάω. Με ποια υποδομή που έχεις στο μυαλό σου, θα βλέπει κάποιος σε απομακρυσμένο σημείο?

• Like 1
Δημοσ.
2 minutes ago, sphinxgr said:

Είμαι 100000% σίγουρος ότι κάτι δεν έχεις καταλάβει καλά. ...

ναι, μπορεί, ή τα μπερδεύω με τις security ή άλλο.

.

5 minutes ago, sphinxgr said:

... Το ότι μπορεί να συνδέεται στο διαδίκτυο, σημαίνει πως μπορεί να κάνει Live Broadcast? ...

να συνδέεται στο διαδίκτο για να μπορούν 1-2 users να βλέπουν και να ακούν και να συνομιλούν με αυτόν που βλέπουν στην εικόνα.
Αυτός που θα είναι* στην αίθουσα** δεν χρειάζεται να βλέπει τον άλλον (άντε άλλους 2) που θα τον βλέπουν από τα σπίτια τους, μόνον να τον/τους ακούει.
Εγώ θα τους λέω την ip της κάμερας/DSLR που θα βγαίνει στο internet.

broadcast και διάφορα άλλα inluencerιλίκια/social πoτέ.
.
.
  * όποτε και αν θα είναι
** πχ για θα λύνει ασκήσεις στον πίνακα ή στο χαρτί ή θα ζητάει οδηγίες για το πως θα κάνει κάτι

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, eyw είπε

.

να συνδέεται στο διαδίκτο για να μπορούν 1-2 users να βλέπουν και να ακούν και να συνομιλούν με αυτόν που βλέπουν στην εικόνα.
Αυτός που θα είναι* στην αίθουσα** δεν χρειάζεται να βλέπει τον άλλον (άντε άλλους 2) που θα τον βλέπουν από τα σπίτια τους, μόνον να τον/τους ακούει.

.
.
  * όποτε και αν θα είναι
** πχ για θα λύνει ασκήσεις στον πίνακα ή στο χαρτί ή θα ζητάει οδηγίες για το πως θα κάνει κάτι

Κάποιο σύστημα λοιπόν το οποίο μάλλον δεν έχει να κάνει με φωτογραφική μηχανή και με όποιες δυνατότητες . 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
15 minutes ago, babisskg said:

Κάποιο σύστημα λοιπόν το οποίο μάλλον δεν έχει να κάνει με φωτογραφική μηχανή και με όποιες δυνατότητες . 

νομίζω ότι οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να τραβάνε και βίντεο, ίσως να υπάρχουν και κάποιες που να συνδέονται στο Wi-Fi, πχ GOPRO HERO 9 BLACK.

.

Προσοχή:  camera αλλά όχι σε στυλ security που όταν ανιχνεύουν κίνηση στα τετραγωνάκια της εικόνας στέλνουν e-mail με φωτογραφία στο e-mail address που τους έχεις πει.

edit: Το όλο σύστημα θυμίζει κάτι σαν video-conference, μπορεί να χρειάζεται και software και PC για να λειτουργήσει.

Επεξ/σία από eyw
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
28 λεπτά πριν, eyw είπε

.

.
.
  * όποτε και αν θα είναι

14 λεπτά πριν, eyw είπε

νομίζω ότι οι φωτογραφικές μηχανές μπορούν να τραβάνε και βίντεο, ίσως να υπάρχουν και κάποιες που να συνδέονται στο Wi-Fi, πχ GOPRO HERO 9 BLACK.

.

Προσοχή:  camera αλλά όχι σε στυλ security που όταν ανιχνεύουν κίνηση στα τετραγωνάκια της εικόνας στέλνουν e-mail με φωτογραφία στο e-mail address που τους έχεις πει.

Προφανέστατα τελικά δεν είχες καταλάβει κάτι καλά.

Υπάρχουν 3 κομμάτια που πρέπει να επιλυθούν:

1. Το κομμάτι της συσκευής στην αίθουσα. Εσυ λανθασμένα κοιτάς μόνο αυτό, θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα. 
  2. Το κομμάτι της διασύνδεσης με το διαδίκτυο και με ποιο τρόπο / πλατφόρμα θα μεταδίδει εικόνα και ήχο. 
  3. Το κομμάτι του τελικού χρήστη που θα λαμβάνει την εικόνα και με ποιον τρόπο θα την βλέπει. 

Τα παραπάνω μόνες τους δεν τα κάνουν ούτε οι GoPro, ούτε οι DSLR, ούτε καμία φωτογραφική μηχανή. Οι μόνες που τα κάνουν απο μόνες τους, είναι οι Security Cameras που για αυτό το σκοπό έχουν φτιαχτεί. Να μεταδίδουν εύκολα σε καθημερινούς χρήστες, live, εικόνα και ήχο.

Όλες οι φωτογραφικές μηχανές, το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να συνδεθούν σε υπολογιστή και μέσω υπολογιστή να μεταδώσουν σε κάποιον άλλο υπολογιστή, μέσω εφαρμογής πχ Skype, εικόνα και ήχο. 

Εν ολίγοις αν θες να κάνεις τηλεκπαίδευση, πρέπει να ασχοληθείς με εφαρμογές που χρησιμοποιούν στην τηλεκπαίδευση (zoom, teams, skype, webex etc). Η κάμερα, είναι το μόνο εύκολο και φθηνό (<100€). 

Επεξ/σία από sphinxgr
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 hours ago, sphinxgr said:

... Εσυ λανθασμένα κοιτάς μόνο αυτό, θεωρώντας ότι τα υπόλοιπα είναι αυτονόητα

Δεν ξέρω τι είναι αυτονόητο ή εύκολο ή δύσκολο ή ακριβό γι'αυτό ρωτάω εδώ.

.
Μάλλον δεν διευκρίνησα επαρκώς εξ αρχής τι δεν θέλω ή καλύτερα για λόγους οικονομίας δεν είναι επιθυμητό:
στην αίθουσα/εργαστήριο/δωμάτιο δεν θέλω να χρειάζεται laptop/desktop με skype.
Να υπάρχει μόνον το WiFi router στην γραμμή vdsl.
Επίσης αυτός/αυτοί που θα είναι στην αίθουσα δεν χρειάζεται να βλέπουν τους χρήστες/εκπαιδευτές/κλπ που θα είναι στα σπίτια τους, μόνον να ακούν οδηγίες, ερωτήσεις κλπ.

Το παραπάνω κάνει αναγκαία την (wifi) κινητή σε τρίποδο κάμερα με ενσωματωμένο (ή εξωτερικό) μικρόφωνο και επειδή δεν γίνεται με κάποιο τρόπο αμφίδρομη επικοινωνία ήχου τότε χρειάζεται skype και συναφή άρα laptop στην αίθουσα.

Οι 1-2 που θα βλέπουν και θα ακούν από τα σπίτια τους ό,τι συμβαίνει στην αίθουσα/εργαστήριο/συνεργείο έχουν απ'όλα, και λαπτοπ και desktop και μεγάφωνα και μικρόφωνα και vdsl και απ΄όλα.

Και για να τελειώνουμε ας συνοψίσω:
0. στην αίθουσα δυστυχώς χρειάζεται και laptop με skype για την μετάδοση και λήψη ήχου και της κινητής κάμερας για την μετάδοση εικόνας.
Το ανεξάρτητο εξωτερικό κινητό μικρόφωνο θα συνδέεται στο λαπτοπ της αίθουσας (που θα τρέχει skype) ενώ η ανεξάρτητη εξωτερική και οικονομική κάμερα στο wifi.

1. Στα σπίτια χρειάζεται μόνον pc με skype.
Tον ήχο από την αίθουσα θα τον λαμβάνουν και ακούν από το skype τους και στην οθόνη τους θα βλέπουν την εικόνα που λαμβάνουν από την εξωτερική ανεξάρτητη κινητή κάμερα της αιθουσας.

σωστά?

Επεξ/σία από eyw
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά και σύντομα, όλα αυτά που θες μπορούν να γίνουν μόνο με ένα τρόπο.

Υπολογιστή στην αίθουσα και σύνδεση πάνω του όποιας συσκευής θες (μικρόφωνα / κάμερες κλπ) και χρήση μέσω εφαρμογής πχ Skype. 

Ανεξάρτητες κάμερες με σύνδεση wifi δεν έχουν ούτε βάση, ούτε ουσία, ούτε καν υπάρχουν έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου.

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

... ούτε καν υπάρχουν έτσι όπως το έχεις στο μυαλό σου.

Το είχα  δει να δουλεύει.

Επεξ/σία από eyw

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...