Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σας.

Έχω   ένα  καλώδιο ethernet  cat6a και προσπαθώ να του περάσω  2 ανταπτορες RJ 45 cat6a με τη διάταξη που φαίνεται στις φωτογραφίες.Όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λέγοντας μου ποια είναι η σωστή σειρά τοποθέτησης των 8 καλωδίων του κάθε άκρου;

619yBf9LMKL._SL1500_.jpg

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

αυτή η διάταξη αφορά cross και είναι για να συνδέσεις υπολογιστή με υπολογιστή. Αυτό θέλεις να κάνεις;

Εάν το θέλεις για να συνέσεις τον υπολογιστή σου με switch ή το modem σου θα χρειαστεί η διάταξή να είναι straight 

image.png.2728e03c939074329f242003c1dfcc83.png

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
10 ώρες πριν, gkpapad είπε

Καλησπερα σας.

Έχω   ένα  καλώδιο ethernet  cat6a και προσπαθώ να του περάσω  2 ανταπτορες RJ 45 cat6a με τη διάταξη που φαίνεται στις φωτογραφίες.Όλες οι προσπάθειες έχουν αποτύχει.Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει λέγοντας μου ποια είναι η σωστή σειρά τοποθέτησης των 8 καλωδίων του κάθε άκρου;

619yBf9LMKL._SL1500_.jpg

Είτε επιλέγεις το 568Α, είτε το Β ΑΛΛΑ και για τα ΔΥΟ ΑΚΡΑ του καλωδίου το ΙΔΙΟ.
Το μπριζάκι όπως φαίνεται στη φωτό το κοιτάς από κάτω, δηλαδή όπως το κρατάς το κλιπσάκι είναι από την κάτω μεριά, έτσι γίνεται ο τερματισμός.

Κατά προτίμηση βάλε το Β. (βλέπε εικόνα :D)

326561759_575436434465978_5630970936713427128_n.jpg

Επεξ/σία από dpolal
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν και έχετε απόλυτα δίκαιο σε αυτά που γράφετε, κανονικά ακόμη και με crossover καλώδιο δεν θα έπρεπε να έχει θέμα. Εδώ και 15+ χρόνια όλες ανεξαιρέτως οι δικτυακές συσκευές έχουν δυνατότητα Auto MDI-X μέσω της οποία καταλαβαίνουν το πρότυπο που έχει το άλλο άκρο.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
Δημοσ.
17 ώρες πριν, dpolal είπε

Είτε επιλέγεις το 568Α, είτε το Β ΑΛΛΑ και για τα ΔΥΟ ΑΚΡΑ του καλωδίου το ΙΔΙΟ.
Το μπριζάκι όπως φαίνεται στη φωτό το κοιτάς από κάτω, δηλαδή όπως το κρατάς το κλιπσάκι είναι από την κάτω μεριά, έτσι γίνεται ο τερματισμός.

Κατά προτίμηση βάλε το Β. (βλέπε εικόνα :D)

326561759_575436434465978_5630970936713427128_n.jpg

Το προτυπο 568Β επιλεγω χρησιμοποιω ανταπτορες χωρις χρηση εργαλειων,αλλα ολες οι προσπαθειες εχουν αποτυχει.Με το τεστερ που εχω οι ενωσεις βγαινουν λαθος,γιαυτο ρωταω ποια διαταξη των χρωματων ειναι η σωστη.

Δημοσ.

Όπως ήδη σου ανέφεραν, χρησιμοποιείς το ίδιο πρότυπο (π.χ. 568Β) και στα 2 άκρα τερματισμού.

Ποιος είναι ο αντάπτορας που αναφέρεις, στον οποίο τερματίζεις τα άκρα του καλωδίου χωρίς εργαλείο;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, gkpapad είπε

Το προτυπο 568Β επιλεγω χρησιμοποιω ανταπτορες χωρις χρηση εργαλειων,αλλα ολες οι προσπαθειες εχουν αποτυχει.Με το τεστερ που εχω οι ενωσεις βγαινουν λαθος,γιαυτο ρωταω ποια διαταξη των χρωματων ειναι η σωστη.

Χωρίς το κατάλληλο εργαλείο δεν πρόκειται να παίξει, το ξεχνάς.

Επίσης, όταν λες αντάπτορες φαντάζομαι ότι εννοείς τα βύσματα RJ45.
xlarge_20210329163119_ugreen_rj_45_cat6_

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ή τα modular RJ45 βύσματα που έχουν τρύπα και περνούν μέσα τους τα καλώδια (αλλά και αυτά θέλουν πρεσάρισμα με εργαλείο) ή τους αντίστοιχους υποδοχείς που δεν χρειάζονται εργαλείο συρμάτωσης αλλά με πίεση στο καπάκι τους (π.χ. αυτό ή αυτό).

Καλύτερα να μας έδινε μια φωτογραφία για να καταλάβουμε γιατί πρόκειται και που πιθανόν είναι το πρόβλημα τερματισμού.

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
21 λεπτά πριν, jkoukos είπε

τα modular RJ45 βύσματα που έχουν τρύπα και περνούν μέσα τους τα καλώδια (αλλά και αυτά θέλουν πρεσάρισμα με εργαλείο)

Έλα ρε συ, πολύ καλή φάση αυτά το κλιπσάκια, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχαν τέτοια. 😲

Συνήθως τον περισσότερο χρόνο τον τρώω προσπαθώντας να κόψω τα καλωδιάκια ακριβώς στο ίδιο μήκος για να μην πέσει κανένα κοντό και δεν το πιάσουν καλά τα δοντάκια από το σιδεράκι.

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ.

Θέλει όμως εργαλείο που να διαθέτει αυτόματο κόφτη ταυτόχρονα με την πίεση. Διαφορετικά τα κόβεις χειροκίνητα με κοφτάκι ή λεπίδι.

spacer.png

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Χωρίς το κατάλληλο εργαλείο δεν πρόκειται να παίξει, το ξεχνάς.

Επίσης, όταν λες αντάπτορες φαντάζομαι ότι εννοείς τα βύσματα RJ45.
xlarge_20210329163119_ugreen_rj_45_cat6_

Αυτα εχω παρει    https://www.skroutz.gr/s/30144004/DeLock-RJ-45-male-Cat-6A-86978.html

Δημοσ.

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία με ανοικτά τα καπάκια που να φαίνονται καθαρά συνδεδεμένα τα καλώδια και στις 2 πλευρές;

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, jkoukos είπε

Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία με ανοικτά τα καπάκια που να φαίνονται καθαρά συνδεδεμένα τα καλώδια και στις 2 πλευρές;

Το ενα rj456a  και στις δυο πλευρες του

IMG_20230129_162011+.jpg

IMG_20230129_162036+.jpg

ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΑ RJ45 ΕΙΝΑΙ CAT6A

Δημοσ.

Ζήτησα να είναι συνδεδεμένα τα καλώδια στην φωτογραφία. Σκέτα δεν λέει τίποτα, άσε που δεν είναι καθαρές και δεν διακρίνονται τυχόν αστοχίες στις υποδοχές.

Βλέπω σε δύο να υπάρχουν κομμένα τμήματα από τα εσωτερικά καλώδια του UTP.

Αυτά στις φωτογραφίες είναι αποσπώμενα από τον αντάπτορα; Μήπως όταν το βάζεις στην θέση του δεν πατά σωστά ή κάτι έχει στραβώσει;

Δημοσ.
22 ώρες πριν, gkpapad είπε

Καλησπερα σας.

619yBf9LMKL._SL1500_.jpg

Φίλε για δες εδω .  

Εγω εχω φτιαξει 2 καλώδια για σύνδεση ρούτερ σε pc.

Έβαλα το 568B και στις δυο άκρες. Το κλιπ ειναι απο πίσω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...