Προς το περιεχόμενο

2k 144hz vs 4k 60hz ?

Thrylos7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Έχω budget μέχρι 300€ και σκέφτομαι τι αξίζει παραπάνω, να πάω στο sweet spot των 2k που πλέον στα λεφτά αυτά παίρνεις και IPS και ψηλά Hz και gsync compatible?

Η να πάω σε 4k αλλά στα 60hz?

Η αλήθεια είναι ότι δεν παίζω competitively, άντε κάνα overwatch2 να βάλω. Κυρίως WoW, κάνα strategy....

Γι'αυτό και το σκέφτομαι, δε θα πολυ-εκμεταλευτω τα ψηλά Hz με αυτά που κάνω, και δεν παίζω και παιχνίδια με τρελές απαιτήσεις για να θέλω κάρτα του χίλιαρικου στο 4k , πόσο δε μάλλον στα 60hz.

Μια αμφιβολία που έχω για τις 4k είναι ότι είναι πολύ μικρό το freesync window (40-60hz) και δεν έχουν officially gsync comp (μάλλον για Nvidia κάρτα θα πάω).

Παραδείγματα των οθονών που λέω είναι η Asus VG289q για 4k, και στις 2k έχει κάμποσες με αυτά τα specs 250-300ε, από την Xiaomi μέχρι HP, gigabyte κλπ

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

IPS 2K 144 hz και είσαι άψογος σε 27άρα οθόνη. Στα 144 είναι όλες οι κινήσεις και η αίσθηση του συστήματος περισσότερο ομαλή και responsive, και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη στα games και ιδιαίτερα στα τύπου overwatch. Από τα 144 και πάνω είναι λιγότερο αντιληπτή η διαφορά, και δεν απευθύνεται και τόσο σε casual κοινό.

Στα γρήγορα παιχνίδια τύπου ow κατεβάζεις λίγο τα γραφικά αν χρειαστεί για να πιάνεις πολύ ψηλά fps εκεί που τα χρειάζεσαι, στα single player παιχνίδια ανεβάζεις τα γραφικά και πάλι έχεις πολύ καλή εμπειρία.

Δες και αυτό το άρθρο για μια γενική εικόνα:

https://www.rtings.com/monitor/learn/60hz-vs-144hz-vs-240hz

3 ώρες πριν, raul7 είπε

IPS 2K 144 hz και είσαι άψογος σε 27άρα οθόνη. Στα 144 είναι όλες οι κινήσεις και η αίσθηση του συστήματος περισσότερο ομαλή και responsive, και σίγουρα είναι πολύ καλύτερη στα games και ιδιαίτερα στα τύπου overwatch. Από τα 144 και πάνω είναι λιγότερο αντιληπτή η διαφορά, και δεν απευθύνεται και τόσο σε casual κοινό.

Στα γρήγορα παιχνίδια τύπου ow κατεβάζεις λίγο τα γραφικά αν χρειαστεί για να πιάνεις πολύ ψηλά fps εκεί που τα χρειάζεσαι, στα single player παιχνίδια ανεβάζεις τα γραφικά και πάλι έχεις πολύ καλή εμπειρία.

Δες και αυτό το άρθρο για μια γενική εικόνα:

https://www.rtings.com/monitor/learn/60hz-vs-144hz-vs-240hz

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Μέχρι 300-330€ ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές για 2k 144+?

Στο εξωτερικό διαβάζω πολύ για Gigabyte, αλλά εδώ Ελλάδα δε την παίζουν σε τόσο καλές τιμές...

Επίσης IPS η VA? 

Δεν έχω σαφή εικόνα για το τι παίζει αυτή την περίοδο, αλλά στις τιμές που ψάχνεις εγώ θα πήγαινα σε κάτι τέτοιο:

QHD, 165hz, IPS, Freesync Premium & Gsync compatible, και ρυθμίσεις για ύψος/κλίση που τα περισσότερα μόνιτορ σε αυτές τις τιμές που έχουν και όλα τα παραπάνω specs δεν τα προσφέρουν εύκολα. Δες και 2-3 reviews που υπάρχουν σε σελίδες και youtube γκουγκλάροντας το μοντέλο για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα.

https://www.skroutz.gr/s/39790515/Iiyama-G2770QSU-B1-IPS-HDR-Gaming-Monitor-27-QHD-2560x1440-165Hz.html

Προσωπικά όταν έψαχνα για μένα ήθελα IPS. Με μια αναζήτηση θα δεις γενικά τι διαφορές έχουν σαν τεχνολογίες με τα VA και από κει και πέρα είναι θέμα προτίμησης και χρήσης, αλλά και πόσο καλό είναι το συγκεκριμένο μοντέλο που κοιτάς.

Είδα και αυτήν 

https://gxstore.gr/product/aoc-ag271qg-gaming-monitor-27-qhd-2560x1440-165hz-ag271qg/?skr_prm=WyI0OTc3MjZmMC03NDM3LTRjMTQtOTVlNy1lZDIyZGZmMzcwZGIiLDE2NzUwMDM2NzAwMDIseyJhcHBfdHlwZSI6IndlYiIsImNwIjoiZiIsInRhZ3MiOiIifV0

με native gsync module σε καλή τιμή αλλά είναι 5ετιας, δε ξέρω πόσο έχουν βελτιωθεί τα panels από τότε και αν αξίζει...

Εγώ θα προτιμούσα την Ilyama. Επίσης παίζει αρκετά και η Xiaomi Mi 2K IPS, κοντά στα 350€, που φαίνεται οκ και αυτή.

Τώρα για την ηλικία της οθόνης ίσως παίζει και αυτό κάπως τον ρόλο του και για την aoc βλέπω πρώτα review από τέλη 2016, και επίσης δεν ξέρω κατά πόσο πιστεύεις ότι δεν σε καλύπτει το gsync compatible που είναι οι περισσότερες πλέον σε σχέση με το native module που γράφεις. Ίσως δηλαδή να το πληρώνεις και αυτό στην aoc αλλά να μην κάνει πραγματική διαφορά.

Βάλε φίλτρα στην αναζήτησή σου με τα specs που θέλεις, και μετά από τα μοντέλα που θα ξεχωρίσεις τσέκαρε ό,τι μπορείς από reviews και θα βρεις κάτι να σε καλύπτει σίγουρα, κι ας έχουν ανέβει οι τιμές τελευταία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

προσωπικα πηρα αυτη  με VA panel κερασακι το usb hub και το pivot ποδι(ρυθμιση  κατ υψος) ευχαριστημενος φυσικα τωρα επεσε κανα 50ρικο  η τιμη

https://www.skroutz.gr/s/21850734/AOC-Q27G2U-VA-Monitor-27-QHD-2560x1440-144Hz-με-Χρόνο-Απόκρισης-1ms-GTG.html#specs

Επεξ/σία από ultraex2003

Για GSync και 2Κ δεν βρίσκω κάτι στο Skroutz. Και οι 4 που υπάρχουν είναι 4K και η τιμή τους είναι πολύ μακρυά απ' το 300αρι. Μόνη επιλογή να κάνεις την θυσία στην ανάλυση και να πας σε 1080p.

Θα συμφωνήσω και εγώ στα πολλά Hertz έναντι του 4Κ, ειδικά όταν μιλάμε για 27" monitor.

Μια ακόμη ιδέα είναι αν κάνει ένα άλμα και πας στο 350αρι να πάρεις μία ultrawide και σε αυτή την τιμή, μόνο η Xiaomi παίζει ! Πριν κάτι μήνες έπαιζε και πιο κάτω. Υποθέτω ότι στέρεψε απ' το κινέζικο banggood και μυριστήκανε φρέσκο χρήμα. Αν έχεις υπομονή πιθανών να την βρεις πιο χαμηλά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...