Προς το περιεχόμενο

Skyexpress;

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
8 ώρες πριν, mech35 είπε

Νομίζω η sky τα πήρε πιο μετά αλλά δεν έχει σημασία. Τώρα για εμπειρία των μηχανικών δεν με ανησυχεί μιας και ολοι πρότυπα ακολουθούν. Θα ένιωθες πχ πιο άνετα αν ήξερες ότι η Aegean πριν ένα χρόνο έκανε για πρώτη φορά από μόνη της βίδες τα αεροπλάνα αντί να τα στείλει για έλεγχο στο εξωτερικό; Δεν νομίζω. Αλλά και πάλι και αυτοί πρότυπα ακολούθησαν. Το μόνο που θα συζητηγα σε αυτή τη σύγκριση θα ήταν η εμπειρία των πιλότων. Για την οποία έχω υποψίες αλλά όχι άποψη 

με βαση τα σαιτ τους τα πηραν το 2020 και οι δυο. Οπως αναφερεις για την εμπειρια των πιλοτων, τα ιδια ισχυουν και για τους μηχανικους. 
Δεν μπορω να μπω σε υποθετικα σεναρια δυστυχως. Η εμπειρια που εχω ειναι εξι πτησεις εδωτερικου τον μηνα λογω δουλειας. Καποιες απο αυτες και με skyexpress.
αναλογικα οι πτησεις με skyexpress παροτι λιγοτερες εχουν βγει πιο προβληματικες. υπαρχει καπου και αντιστοιχο θεμα.

Δημοσ.

Την χρησιμοποιώ για Κρήτη το καλοκαίρι και δεν είχα ποτέ θέμα. Χειραποσκευή και σακίδιο πλάτης με το φθηνότερο ναύλο, web check-in και δεν είχα ποτέ θέμα με επιπλέον χρεώσεις.

Δημοσ.

Την προτιμώ από την aegean που έχει καταντήσει ryanair.

Σου κοζάρουν την αποσκευή και σε χρεώνουν 40αρια. Όπως επίσης οι γυναίκες που κρατάνε και την τσάντα τους στον ώμο, τους λένε διάλεξε τι θα πάρεις το άλλο 40ε. Μου έχει τύχει πολλές φορές σε πολλές πτήσεις που πάνε χωρίς να ξέρουν τις νέες πολιτικές τους. 

Και όλα αυτά ξεκίνησαν μετά το '20 όπου και πήρε 120εκ. ευρώ αλλά συνέχισε να χρεώνει τα πάντα και όπου οι υπηρεσίες μειώθηκαν και δεν ξαναεπανήλθαν.

Προσφατα ταξίδεψα για βιέννη και μας πρόσφεραν ένα κρύο σαντουιτς! Ουάου!!!

Ναύλοι στο Θεό γιατί είναι σχεδόν μονοπώλειο. 

Γι'αυτό κ μόνο επιλέγω sky express για να ανέβει λίγο ο ανταγωνισμός αν και δεν έχω κανένα παράπονο απο την sky express, ενώ απο την aegean άπειρα!

Υ.Γ. Αν έχεις συνηθήσει τις αεροπορικές της ανατολής (qatar, etihad, etc.) αυτές όλες σου φαίνονται Κτέλ του Νέου Δελχί! 🤣🤣

Δημοσ.
2 ώρες πριν, vidias.m είπε

Την προτιμώ από την aegean που έχει καταντήσει ryanair.

Σου κοζάρουν την αποσκευή και σε χρεώνουν 40αρια. Όπως επίσης οι γυναίκες που κρατάνε και την τσάντα τους στον ώμο, τους λένε διάλεξε τι θα πάρεις το άλλο 40ε. Μου έχει τύχει πολλές φορές σε πολλές πτήσεις που πάνε χωρίς να ξέρουν τις νέες πολιτικές τους. 

Και όλα αυτά ξεκίνησαν μετά το '20 όπου και πήρε 120εκ. ευρώ αλλά συνέχισε να χρεώνει τα πάντα και όπου οι υπηρεσίες μειώθηκαν και δεν ξαναεπανήλθαν.

Προσφατα ταξίδεψα για βιέννη και μας πρόσφεραν ένα κρύο σαντουιτς! Ουάου!!!

Ναύλοι στο Θεό γιατί είναι σχεδόν μονοπώλειο. 

Γι'αυτό κ μόνο επιλέγω sky express για να ανέβει λίγο ο ανταγωνισμός αν και δεν έχω κανένα παράπονο απο την sky express, ενώ απο την aegean άπειρα!

Υ.Γ. Αν έχεις συνηθήσει τις αεροπορικές της ανατολής (qatar, etihad, etc.) αυτές όλες σου φαίνονται Κτέλ του Νέου Δελχί! 🤣🤣

ενταξει δεν στεκουν αυτα που λες. Τρια ναυλα εχει η aegean τρια ναυλα και η sky express.

Η skyexpress δεν νομιζεις οτι επιδοτειται;

Βαλιτσα 15 κιλα η skyexpress βαλιτσα 23 κιλα η aegean.

Δηλαδη πετας με etihad και qatar, και σου φαινεται η εξυπηρετηση καλυτερη στην skyexpress;

Δημοσ.
14 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Η skyexpress δεν νομιζεις οτι επιδοτειται;

Απ'ότι γνωρίζω δεν πήρε κρατική ενίσχυση η sky express και η ellinair λόγω πανδημίας 

https://www.newmoney.gr/roh/palmos-oikonomias/tourismos/stin-komision-to-etima-gia-kratiki-enischisi-apo-sky-express-ellinair/

Σε αντίθεση με την Aegean

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3504733/tin-kratiki-stirixi-ton-120-ekat-euro-pros-tin-aegean-enekrine-i-komision

Επίσης άλλο η επιδότηση για τις άγονες γραμμές, άλλο η ενίσχυση που πήρε έτσι λόγω πλήγματος από τον covid. (αν εννοείς αυτό)

24 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Βαλιτσα 15 κιλα η skyexpress βαλιτσα 23 κιλα η aegean.

Δεν γνωρίζω έτσι κ αλλιώς για ταξίδια εσωτερικού ταξιδεύω με μια χειραποσκευή και μόνο. 

22 λεπτά πριν, tzotzo είπε

Δηλαδη πετας με etihad και qatar, και σου φαινεται η εξυπηρετηση καλυτερη στην skyexpreδεss;

Ούτε κάν! Ανέφερα ότι αν έχεις πετάξει με τέτοιες εταιρίες, όλες οι δικές μας σου φαίνονται μακράν κατότερες.

Δημοσ.

Έχω πετάξει πάνω από 10 φορές. Πολύ καλή και κανένα παράπονο:

1) Πάει στα "ακριβά" αεροδρόμια (πχ Heathrow που πάει μόνο Aegean, BA)
2)  Χειραποσκευή και προσωπικό αντικείμενο με το φθηνό ναύλο.
3) Κάθεσαι όπου θέλεις (πχ πρώτη σειρά) χωρίς να πληρώνεις τίποτα παραπάνω μια και δεν έχει business κτλπ.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω γραψει πριν καιρο τη γνωμη μου μιας και πεταω συχνα (με παρα πολλες αεροπορικες)...

Απο τοτε η skyexpress εχει βελτιωθει. Ειδικα απο το 2022 δε βρισκω διαφορα σε πτησεις εξωτερικου στη ποιοτητα υπηρεσιων στο επιβατη σε σχεση με τη τιμη απο aegean. Εχουν καλες τιμες και αρκετες φορες εξωτερικο καθολου ή μικρη καθυστερηση (και σιγουρα μικροτερη απο aegean). Εντος Ελλαδας επισης εχει ανεβει, πηρε αρκετα επιδοτουμενα απο aegean αλλα ακουω οτι υπαρχουν μικροπροβληματα ειδικα στα μικρα νησια (καθυστερησεις, πιλοτος δε μπορει να προσγειωσει/απειρια, συγχωνευσεις πτησεων).

Αποτι μιλαγα με μια αεροσυνοδο, σχεδον ολοι οι ιπταμενοι (προσωπικο/πιλοτοι) εφυγαν απο aegean και πηγαν εκει ειτε προ κορονοιου ειτε μετα....Αν και δε κανει τρελες επενδυσεις σε αεροκαφη/εκπαιδευση/προσωμοιωτες κτλ εχει μαζεψει παρα πολυ τα οικονομικα (που ηταν μπαχαλο) και αν τους παει καλα το καλοκαιρι του 23 τους βλεπω να βγαζουν περισσοτερα δρομολογια/προορισμοι/αεροσκαφη....

Υ.Γ: Προ λιγες ωρες ταξιδεψα Παρισι με air france και ενιωσα λιγο ΠΑΣΟΚ. Απο το τοστακι ή παστελι(!) και μπαρα (!) της aegean σε πλουσιο πρωινο που μεχρι και χυμο σε μπουκαλι εδιναν σε ολους. Πληρωμα που μιλαγαν 5 γλωσσες(!!) ενω σε αντιστοιχο πληρωμα της aegean στην ιδια διαδρομη φιλος γαλλος δε μπορουσε να συννενοηθει στα Γαλλικα με αεροσυνοδο που ανεφερε (στο βιογραφικο γιατι το εβαλε;) οτι ηξερε γαλλικα...

Επεξ/σία από vamvakoolas
Δημοσ.
5 ώρες πριν, vamvakoolas είπε

Εχω γραψει πριν καιρο τη γνωμη μου μιας και πεταω συχνα (με παρα πολλες αεροπορικες)...

Αποτι μιλαγα με μια αεροσυνοδο, σχεδον ολοι οι ιπταμενοι (προσωπικο/πιλοτοι) εφυγαν απο aegean και πηγαν εκει ειτε προ κορονοιου ειτε μετα....Αν και δε κανει τρελες επενδυσεις σε αεροκαφη/εκπαιδευση/προσωμοιωτες κτλ εχει μαζεψει παρα πολυ τα οικονομικα (που ηταν μπαχαλο) και αν τους παει καλα το καλοκαιρι του 23 τους βλεπω να βγαζουν περισσοτερα δρομολογια/προορισμοι/αεροσκαφη....

Υ.Γ: Προ λιγες ωρες ταξιδεψα Παρισι με air france και ενιωσα λιγο ΠΑΣΟΚ. Απο το τοστακι ή παστελι(!) και μπαρα (!) της aegean σε πλουσιο πρωινο που μεχρι και χυμο σε μπουκαλι εδιναν σε ολους. Πληρωμα που μιλαγαν 5 γλωσσες(!!) ενω σε αντιστοιχο πληρωμα της aegean στην ιδια διαδρομη φιλος γαλλος δε μπορουσε να συννενοηθει στα Γαλλικα με αεροσυνοδο που ανεφερε (στο βιογραφικο γιατι το εβαλε;) οτι ηξερε γαλλικα...

Καλο θα ηταν οταν λεμε κατι και μας διαβαζει αρκετος κοσμος, να στοιχειοθετουμε και καπως τις αποψεις μας. 
Η Aegean εχει 67 αεροπλανα και η skyexpress εχει 21. Πως ακριβως καταφεραν να παρουν ολους(σχεδον) του πιλοτους και το πληρωμα απο 67 αεροπλανα και να το πανε σε 21. Δηλαδη το ειπε η αεροσυνοδος, εμεις το φαγαμε αμασητο;

Η εξυπηρετηση ειναι σε πολλαπλο επιπεδο, δεν ειναι μονο το παστελι ή ο κουραμπιες που δινουν κατα την διαρκεια της πτησης. Για παραδειγμα αν ταξιδευεις τοσο συχνα, και σε προορισμους εξωτερικου σημαινει οτι κανεις αρκετα μιλια. Η sky δεν εχει προγραμμα εξαργυρωσης μιλιων, ουτε τα προνομια που προκυπτουν απο ενα τετοιο. Για παραδειγμα το priority checkin ή το lounge που αν ταξιδευεις συχνα στην Aegean ειναι δωρεαν ενω στην sky ειναι επι πληρωμη. Δεν μπορεις να εξαργυρωσεις μιλια σε καταστηματα ουτε μπορεις να αγορασεις εισητηρια με τα μιλια. Τελος σου παρεχεται ειδικη γραμμη αν εχεις προγραμμα επιβραβευσης και την απαραιτητη βαθμιδα. 

Ολο αυτο ειναι γενικοτερα ενα πιο ελκυστικο περιβαλλον και συνολικοτερα μια καλυτερη εμπειρια και εξυπηρετηση.
Τωρα αν μπαινεις μια φορα τον χρονο σε ενα αεροπλανο, ε ισως το φθηνοτερο να ειναι και το καλυτερο.

• Like 1
Δημοσ.
6 hours ago, vamvakoolas said:

Καλά πού ξέρατε ότι η αεροσυνοδός είχε δηλώσει Γαλλικά στο βιογραφικό της; :D 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...