Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, therock είπε Πέρα από το να παιρνούμε τα μέσα μεταφορας η να το παρκάρω Καλλιθέα ας πουμε, υπάρχει κάποιο νόμιμο μέρος που να μη το γράφουμε? Ο άνθρωπος αυτό ρώτησε.Τι αρχίζετε πάλι τα γνωστά σας.
Basilhs23___ Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 9 λεπτά πριν, e-k είπε Το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο δεν τιμωρείται; Δεν έχω καταλάβει... Σε πολλές πόλεις της Αθήνας στα στενά όλα τα αμάξια είναι με το μισό τους μέρος πάνω στο πεζοδρόμιο! Ο_ο Αυτό που περιγράφεις είναι επίσης παράνομο. Τώρα άμα το όργανο γράφει μόνο μοτοσυκλέτες και όχι το αμάξι που το μισό είναι επάνω στο πεζοδρόμιο, τότε μιλάμε υπάρχει θέμα στο όργανο και όχι στον νόμο.
Dinos1973 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 3 ώρες πριν, lector είπε Το παρκαρισμα σε λεωφορειοδρομο, ή στη δευτερη/τριτη λωριδα απο δεξια εως και τη μεσαια δηλαδη, που κανουν οι ταριφες και τα τουριστικα, να φανταστω επιτρεπεται; ΟΧΙ
GodzillaCover Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, Klausx είπε Μην παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια ενοχλείτε τα δεντράκια, τις κολώνες και τις πινακίδες σήμανσης υποκρισία από τον Δήμο.... Έχουμε εδώ έναν που όποτε παρκάρει το scooteraki του πιάνει μία θέσω για αυτοκίνητο αν και το βάζει κάθετα αλλά σε λάθος σημείο πάντα (ατζαμής), απλά γελάω κάθε φορά που ακούω το μπαμ και μετά βλέπω από την κάμερα ότι όντως την έφαγε από κάποιον που πάει να παρκάρει δεν χωράει και φεύγει. Το κάθετο παρκάρισμα είναι λίγο ριψοκίνδυνο από αυτήν την άποψη. Και είναι και (τυπικά) παράνομο. Παρόλα αυτά θεωρώ ότι είναι η καλύτερη λύση: και δεν πιάνεις πολύ χώρο και συνήθως η τροχαία δείχνει ανοχή. Αν όμως πας και το βάζεις συνέχεια γιούρια όπου βρίσκεις ένα κενό ίσα ίσα να χωράει το μηχανάκι, θα στο πάρουν ζβάρα 100%. Είτε αυτός που ξεπαρκάρει, είτε ο άλλος που θα παρκάρει. Να πω εδώ ότι και στο αμάξι μπορεί να σου ακουμπήσουν τον προφυλακτήρα αλλά εκεί συνήθως δεν παθαίνει τίποτα, ενώ με το μηχανάκι επωμίζεσαι συνήθως εκατοντάδες ευρώ ζημιά. Με προσοχή στο πού το βάζεις μπορείς να ελαττώσεις αρκετά τις πιθανότητες. Εγώ χρόνια τώρα το παρκάρω κάθετα και δεν έχει πάθει μέχρι στιγμής καμία ζημιά. Οσο για το πεζοδρόμιο, όντως ορισμένες φορές δεν ενοχλεί και άλλες κλείνει όλο το πεζοδρόμιο. Δυστυχώς η τροχαία, από όποτε την θυμάμαι, κόβει κλήσεις στον γάμο του καραγκιοζη, αγνοώντας τους επιδεικτικά παράνομους. Βγαίνουν όποτε θέλουν να μαζέψουν λεφτά, γράφουν όποιον βρουν μπροστά τους και σε 3 μήνες πάλι. 2
c23 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Γύρω από την Κλαυθμωνος έχει 200 θέσεις πάρκινγκ για μότο, εγώ πάντα εκεί το βάζω και περπατάω για όπου θέλω. Παίζει να είναι και το μόνο σημείο που βρίσκεις θέση. Προφανώς το να το παρκάρεις πάνω σε πεζοδρόμιο θα σε επιφέρει πρόστιμο, αφού είσαι παράνομος. Το αν ενοχλείς ή όχι είναι σχετικό, καθώς αν γίνει φουλ συνήθεια μετά δε θα υπάρχει καν πεζοδρόμιο, ειδικά έτσι όπως παρκάρουν μερικοί. Αυτο που μπορεί να γίνει είναι συνεχή αιτήματα για περισσότερες θέσεις μότο και αστυνόμευση αυτών, μπας και εδεήσει ο δήμος να μας γλυτώσει λίγο χρόνο και νόμιμο χώρο. 1
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, lector είπε Και οκ το καταλαβαινω να παρκαρω πιο μακρια ωστε να βρω "νομιμο" χωρο. Αν χρειαζεται να κουβαλησω πραματα τι γινεται ομως; Εγω ας πουμε εχω πολλες φορες πελατη στο κεντρο που χρειαζεται να παραλαβω τη συσκευη του για σερβις. Θα αναγκαζομαι να την κουβαλαω αγκαλια μεχρι 3-4-5 τετραγωνα που θα εχει νομιμο χωρο για το παπι, για να μη μου το παρει γερανος ενω δεν ενοχλει κανεναν; Σου φαινεται δικαιο αυτο; Αυτο ας το σκεφτοσουνα οταν ξεκιναγες αυτην την δουλεια. Δεν γινεται τα προβληματα σου να τα μετατοπιζεις σε αλλους.
poulinos Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 10 hours ago, Haldol said: Δε παρανόμησε "το παπί". το παπι φταιει να το τιμωρησουμε 1 2
Haldol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, Maurikycli είπε Εδώ μας τα χαλάς διότι θεμελιώδης αρχή του δικαίου είναι η αναλογικότητα. Αυτός που κάνει το βαρύτερο έγκλημα τιμωρείται και αυστηρότερα, αυτός που κάνει την πιο επικίνδυνη παράβαση και προκαλεί την περισσότερη επιβάρυνση ομοίως παίρνει ακριβότερη κλήση! 😕 Εντελώς άκυρο το ρέιντζ ρόβερ. Με τέτοια παράβαση θέλει δήμευση Δεκτό. Δήμευση, μη σου πω και καταστροφή, γιατί αλλιώς μυαλό δε βάζουν ορισμένοι! Αλλά αυτό που ήθελα να πω στο post είναι ότι η νοοτροπία είναι προβληματική, και δεν έχει να κάνει με το μέγεθος του οχήματος. Αυτός που βάζει το παπί στο πεζοδρόμιο και λέει "έλα μωρέ, ποιον ενοχλεί", θα πει το ίδιο και για το λεωφορείο, αν οδηγεί τέτοιο στη δουλειά του. Δύο λεπτά ν' αδειάσω, έλα μωρέ, ποιον ενοχλώ. 10 ώρες πριν, lector είπε Το βρισκω λιγο ισοπεδωτικο αυτο που λες. Δε μπορεις να εξισωσεις το συμ στο φαρδυ πεζοδρομιο που θα το τοποθετησεις ετσι ωστε να υπαρχει χωρος για ολους (δηλαδη φροντιζεις να μην εμποδισει) με το τουριστικο που θα διπλοπαρκαρει στη σταδιου δημιουργωντας ουρα μεχρι την ομονοια. Ο ενας προσεχει να μην ενοχλει, ο αλλος ειναι στα @@ του. Και παρ'ολα αυτα τιμωρειται ο πρωτος. Και οκ το καταλαβαινω να παρκαρω πιο μακρια ωστε να βρω "νομιμο" χωρο. Αν χρειαζεται να κουβαλησω πραματα τι γινεται ομως; Εγω ας πουμε εχω πολλες φορες πελατη στο κεντρο που χρειαζεται να παραλαβω τη συσκευη του για σερβις. Θα αναγκαζομαι να την κουβαλαω αγκαλια μεχρι 3-4-5 τετραγωνα που θα εχει νομιμο χωρο για το παπι, για να μη μου το παρει γερανος ενω δεν ενοχλει κανεναν; Σου φαινεται δικαιο αυτο; Ναι, βαρύτερο το ένα από το άλλο, είναι όμως και τα δύο παράνομα! Και οι δύο πρέπει να τιμωρηθούν (και σαφώς το λεωφορείο πιο αυστηρά). Ξαναγυρνάμε στο προηγούμενο που είπα, ότι "μα το έκανε και ο άλλος". Δε πάει έτσι όμως. Όσο για το τι γίνεται αν έχεις πράγματα, δε νομίζω ότι αφορά είτε το νομοθέτη, ή τον τυχαίο συμπολίτη. Δηλαδή κι εγώ άμα πρέπει να κουβαλήσω κάνα θηρίο (π.χ. καμία TV) από κάνα μαγαζί στην Ομόνοια πρέπει να παρκάρω τη γκουμούτσα στο πεζοδρόμιο και στα @@ μου οι άλλοι; Σαφώς και όχι κι ας κόψω το λαιμό να βρω τι θα κάνω. Και ναι, είναι δίκαιο. Το ότι δεν ενοχλεί κανέναν το λες εσύ επειδή έτσι σ' εξυπηρετεί. Ο νόμος λέει άλλα πράγματα. 2
jimmy213 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, lector είπε Και οκ το καταλαβαινω να παρκαρω πιο μακρια ωστε να βρω "νομιμο" χωρο. Αν χρειαζεται να κουβαλησω πραματα τι γινεται ομως; Εγω ας πουμε εχω πολλες φορες πελατη στο κεντρο που χρειαζεται να παραλαβω τη συσκευη του για σερβις Μετά την επίσκεψη στον πελάτη...
lector Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Ntinaras είπε Δεν γινεται τα προβληματα σου να τα μετατοπιζεις σε αλλους. Εγω δε μετατοπισα κανενα προβλημα σε κανεναν. Ο δημος ειναι αυτος που μετατοπιζει σε εμενα το προβλημα ευρεσης χρηματων για τσεπωμα απο ημετερους. 1 ώρα πριν, Haldol είπε Όσο για το τι γίνεται αν έχεις πράγματα, δε νομίζω ότι αφορά είτε το νομοθέτη, ή τον τυχαίο συμπολίτη. Δηλαδή κι εγώ άμα πρέπει να κουβαλήσω κάνα θηρίο (π.χ. καμία TV) από κάνα μαγαζί στην Ομόνοια πρέπει να παρκάρω τη γκουμούτσα στο πεζοδρόμιο και στα @@ μου οι άλλοι; Σαφώς και όχι κι ας κόψω το λαιμό να βρω τι θα κάνω. Και ναι, είναι δίκαιο. Το ότι δεν ενοχλεί κανέναν το λες εσύ επειδή έτσι σ' εξυπηρετεί. Ο νόμος λέει άλλα πράγματα. Το νομοθετη (υποτιθεται οτι) τον αφορα να λυνει τα προβληματα των πολιτων. Κι εγω πολιτης ειμαι που πληρωνω κανονικα τα κερατιατικα μου σε φορους και τελη κυκλοφοριας, και οχι μονο προβλημα δε μου λυνει αλλα μου δημιουργει κιολας, τη στιγμη που εχω ηδη πει ξεκαθαρα οτι φροντιζω (απο πεποιθηση, οχι υπο το φοβο του προστιμου) να παρκαρω ετσι ωστε να μην ενοχλω κανεναν, δε χρησιμοποιω τη νοοτροπια που περιγραφεις "να παρκάρω τη γκουμούτσα στο πεζοδρόμιο και στα @@ μου οι άλλοι". Οποτε δεν υπαρχει τιποτα δικαιο εδω, μονο καψονι και εισπραξη. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από lector
Black Demis Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, Ntinaras είπε Αφου σε ενδιαφερει τοσο η μειωση της κινησης, να παιρνεις μονο ΜΜΜ. καλύτερα με τα πόδια μην σου πω και να συρθώ στην γη καλύτερα να βραχώ και να παγώσω παρά να μπω εκεί μέσα με τον κάθε αγενή και κάθε βλάκα να πετάει της κουβέντες του για ότι του έρθει
therock Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Οπότε η απάντηση ήταν η κλασσική. Στα 3 σημεία που λέει πάρκινγκ μοτό που το καθένα παίρνει καμιά δεκαριά μηχανια και άμα δε βρούμε επειδή ειμαστε εκατοντάδες προς χιλιάδες το βάζουμε κάθετα σε παραστενα για να μας το σπάσουν τα μεταχειρισμένα τζιπ που πήρε το εικοσάχρονο με 1500ε από το καρ και μετά αστυνομία και καταγγελία κατά άγνωστου. Επειδή απαγορεύεται στα πεζοδρόμια τι δεν κσταβαινουμε ε? Ξένοι στο τόπο μας έχουμε γίνει παλιομαλακες και γραμμη δε παίρνετε κάποιοι. Καθίστε εκεί και χαζεψτε τις πινακίδες με σεβας που έχουν μπει χωρίς καμία λογική, σε πεζοδρόμια που έχουν χώρο σαν αεροδρόμια. Και φιλήσετε και το έδαφος καθώς το κανετε
NickTG Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 19 hours ago, Haldol said: Εφόσον λοιπόν έχει αυτή τη νοοτροπία, ο ίδιος μπορεί ν' αφήσει και το τουριστικό λεωφορείο ή την νταλίκα με το ρυμουλκούμενο! Ή το ταξί. Δε ξέρεις τι άλλο όχημα μπορεί να οδηγεί ο ίδιος άνθρωπος. Άρα γράφουν μόνο τα μηχανάκια ελπίζοντας να είναι οι ίδιοι που οδηγούν και τα υπόλοιπα και να μάθουν μέσα από αυτό. Είναι μια σκέψη και αυτή. 🤔
Haldol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, NickTG είπε Άρα γράφουν μόνο τα μηχανάκια ελπίζοντας να είναι οι ίδιοι που οδηγούν και τα υπόλοιπα και να μάθουν μέσα από αυτό. Σωστά, ακριβώς αυτό έγραψα: Αναφορά σε κείμενο Και οι δύο πρέπει να τιμωρηθούν (και σαφώς το λεωφορείο πιο αυστηρά). Λες και μιλάω σε τοίχο νιώθω... 8 ώρες πριν, lector είπε Το νομοθετη (υποτιθεται οτι) τον αφορα να λυνει τα προβληματα των πολιτων. Κι εγω πολιτης ειμαι που πληρωνω κανονικα τα κερατιατικα μου σε φορους και τελη κυκλοφοριας, και οχι μονο προβλημα δε μου λυνει αλλα μου δημιουργει κιολας, τη στιγμη που εχω ηδη πει ξεκαθαρα οτι φροντιζω (απο πεποιθηση, οχι υπο το φοβο του προστιμου) να παρκαρω ετσι ωστε να μην ενοχλω κανεναν, δε χρησιμοποιω τη νοοτροπια που περιγραφεις "να παρκάρω τη γκουμούτσα στο πεζοδρόμιο και στα @@ μου οι άλλοι". Πάμε πάλι. Θα το πω 10.000 φορές αν χρειαστεί. Ναι, ξέρω, δε θ' αλλάξει τίποτα, αλλά δε με πειράζει. Δεν έχει σημασία το όχημα. Σημασία έχει η νοοτροπία. Όταν παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, ενοχλείς. Τέλος. Εσύ θέλεις να πιστεύεις ότι δεν ενοχλείς, επειδή σε βολεύει για να κάνεις τη δουλειά σου. Αν ήθελες να μην ενοχλείς θα πάρκαρες είτε στους ειδικούς χώρους για μοτό, ή σε parking, ή στο δρόμο, στα σημεία που επιτρέπεται. Αλλά όχι, για 'σένα πρόβλημα είναι μόνο όταν "η γκουμούτσα" παρανομεί. Εσύ με το παπί όλα οκ, παίρνεις άφεση!
lector Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 47 λεπτά πριν, Haldol είπε Πάμε πάλι. Θα το πω 10.000 φορές αν χρειαστεί. Ναι, ξέρω, δε θ' αλλάξει τίποτα, αλλά δε με πειράζει. Δεν έχει σημασία το όχημα. Σημασία έχει η νοοτροπία. Όταν παρκάρεις στο πεζοδρόμιο, ενοχλείς. Τέλος. Και 100.000 και 1.000.000 φορες να το πεις, δεν αλλαζει το οτι ειναι ψεμα. Και αποδεικνυεται το οτι ειναι ψεμα. Η διαφορα μας ειναι οτι εγω μιλαω με πραξη ενω εσυ με θεωρια. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις