Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Black Demis είπε

που θα τους πωνεσει? πολύ εύκολο παντού η κίνηση θα ειναι τετοια που στην πράξη θα αχριστεψει το κέντρο αν έστω 50% από αυτούς που έχουν μηχανη θα κατεβουν με αυτοκίνητο

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το πρόβλημα δεν είναι ότι κατεβαίνουν στο κέντρο με την μηχανή αλλά ότι την παρατάνε όπου βρούνε και ειδικά πάνω στα πεζοδρόμια με την γελοία δικαιολογία ότι δεν ενοχλεί.

• Like 1
  • Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
16 λεπτά πριν, dpolal είπε

Τα έχεις μπερδέψει λίγο, το πρόβλημα δεν είναι ότι κατεβαίνουν στο κέντρο με την μηχανή αλλά ότι την παρατάνε όπου βρούνε και ειδικά πάνω στα πεζοδρόμια με την γελοία δικαιολογία ότι δεν ενοχλεί.

την παρατάνε στο πεζοδρόμιο γιατι θέσεις για μηχανές ειναι ελάχιστες (αν καλύπτουν ενα 5% της κίνησης πολλά λέω) και δεν αφήνουν να παρκάρεις στην θέση του αυτοκινήτου (τρως πρόστιμο είτε πληρώσεις την θέση είτε όχι)

για αυτο και ειπα αν δεν θελουν μηχανες στο κεντρο (που λογικα δεν θελουν γιατι αλλιώς η θέσεις θα έφτιαχναν η θα άφηναν να παρκάρεις στης θέσεις για αυτοκίνητο η θα εκαναν στραβά μάτια για πεζοδρόμια όπου δεν ενοχλεί)
τοτε να υποστούν στο να κατεβούν όλα αυτά τα άτομα με αυτοκίνητο (να δουν τι σημαίνει πραγματική κίνηση και μποτιλιάρισμα

Επεξ/σία από Black Demis
Δημοσ.
10 ώρες πριν, therock είπε

Το Δεκέμβρη με γράψανε γιατί το βαλα έξω από την Εθνική απεναντι από τα Παμπλικ (εκεί που το βάζουν όλοι). Λέω οκ Τράπεζα μεν (αν και Σάββατο που ήταν κλειστά) περνάει και κόσμος ίσως να ενοχλεί τι να κάνουμε. Χθες με γράψανε ενώ το χα βάλει έξω από τα Αττικα στην πλαϊνή είσοδο που έχει έναν τεράστιο χώρο και βάζουν όλοι μηχανάκια αλλά δεν ενοχλεί κανέναν περαστικό γιατί το πεζοδρόμιο εκεί είναι σαν γήπεδο. Το βαλα στις εκεί στις 7, έκανα μια μικρή βόλτα μαγαζιά έκατσα και για μια μπύρα 11 γυρνάω να το πάρω βλέπω χαρτάκι και ο αστυνόμος είχε αναφέρει το γράψε 7:40.

Πέρα από το να παιρνούμε τα μέσα μεταφορας η να το παρκάρω Καλλιθέα ας πουμε, υπάρχει κάποιο νόμιμο μέρος που να μη το γράφουμε?

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις ;

4 ώρες πριν, lector είπε

Αυτο λεω, επιλεκτικα γινεται, μονο μηχανακια. Δε σηκωνουν ας πουμε παρανομα παρκαρισμενους ταριφες ή παρανομα παρκαρισμενα τουριστικα πουλμαν ή παρανομα παρκαρισμενα οχηματα της δημοτικης αστυνομιας.

Δεν έχουν βγει ακόμα γερανοί για λεωφορεία ειδικά στην πόλη !

Δημοσ.
22 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

Δεν έχουν βγει ακόμα γερανοί για λεωφορεία ειδικά στην πόλη !

2023-01-28_224332.png

24 λεπτά πριν, Dinos1973 είπε

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο. ΤΙ ΔΕΝ καταλαβαίνεις ;

Το παρκαρισμα σε λεωφορειοδρομο, ή στη δευτερη/τριτη λωριδα απο δεξια εως και τη μεσαια δηλαδη, που κανουν οι ταριφες και τα τουριστικα, να φανταστω επιτρεπεται;

• Like 1
Δημοσ.
56 λεπτά πριν, lector είπε

Το παρκαρισμα σε λεωφορειοδρομο, ή στη δευτερη/τριτη λωριδα απο δεξια εως και τη μεσαια δηλαδη, που κανουν οι ταριφες και τα τουριστικα, να φανταστω επιτρεπεται;

Όχι. Το λοιπόν; Αυτό ήταν όπως το άλλο που λέγαμε στο δημοτικό, "μα κυρία, κι ο άλλος το έκανε, δε το 'κανα μόνο εγώ". :P

Το ότι παρανόμησε κάποιος άλλος, δε σημαίνει ότι μπορώ να παρανομήσω και εγώ.

4 ώρες πριν, Black Demis είπε

που θα τους πωνεσει? πολύ εύκολο παντού η κίνηση θα ειναι τετοια που στην πράξη θα αχριστεψει το κέντρο αν έστω 50% από αυτούς που έχουν μηχανη θα κατεβουν με αυτοκίνητο

Να ξέρεις, αυτό θα πονέσει τους έχοντες μοτό περισσότερο, όχι τα αυτοκίνητα. Το αμάξι έτσι κι αλλιώς θέλει αρκετή ώρα να φτάσει κέντρο από οπουδήποτε. Ναι, θα θέλει παραπάνω αν η κίνηση γίνει άστα να πάνε. Αλλά για μάντεψε ποιος θα κάνει ΠΟΛΥ παραπάνω από όσο έκανε πριν! :P

Θέλω να πω, σε μία normal μέρα, θέλω 30' λεπτά να φτάσω Σύνταγμα. Αν έχει κίνηση πες και πήξουμε, 40-45'. Αν έχει ΠΟΛΛΗ κίνηση, βάλε και 60'. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Worst case να κάνω τη διπλή ώρα. Για σκέψου όμως ότι ο οδηγός μοτό, εκεί που ήθελε π.χ. 20' τώρα θα θέλει κι αυτός 60' (άρα, την τριπλή ώρα)!

;)

• Like 1
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Haldol είπε

Όχι. Το λοιπόν; Αυτό ήταν όπως το άλλο που λέγαμε στο δημοτικό, "μα κυρία, κι ο άλλος το έκανε, δε το 'κανα μόνο εγώ". :P

Να ξέρεις, αυτό θα πονέσει τους έχοντες μοτό περισσότερο, όχι τα αυτοκίνητα. Το αμάξι έτσι κι αλλιώς θέλει αρκετή ώρα να φτάσει κέντρο από οπουδήποτε. Ναι, θα θέλει παραπάνω αν η κίνηση γίνει άστα να πάνε. Αλλά για μάντεψε ποιος θα κάνει ΠΟΛΥ παραπάνω από όσο έκανε πριν! :P

Θέλω να πω, σε μία normal μέρα, θέλω 30' λεπτά να φτάσω Σύνταγμα. Αν έχει κίνηση πες και πήξουμε, 40-45'. Αν έχει ΠΟΛΛΗ κίνηση, βάλε και 60'. Συνηθισμένα τα βουνά στα χιόνια. Worst case να κάνω τη διπλή ώρα. Για σκέψου όμως ότι ο οδηγός μοτό, εκεί που ήθελε π.χ. 20' τώρα θα θέλει κι αυτός 60' (άρα, την τριπλή ώρα)!

;)

μπα μην το λες τώρα το χειμώνα με αυτοκίνητο παω απλά αντι να βγω 15 λεπτα πριν ξεκινήσει η δουλειά βγαινω μια ωρα και μια χαρα φτάνω καποια στηγμη και βλεπω και γελάω με αυτούς που κοπανιούνται και φωνάζουν (καθώς τον χειμώνα κίνηση ανεβαίνει πολυ εδω θεσσαλονικη λογο οτι πολλοί παίρνουν αυτοκίνητο)

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Black Demis είπε

μπα μην το λες τώρα το χειμώνα με αυτοκίνητο παω απλά αντι να βγω 15 λεπτα πριν ξεκινήσει η δουλειά βγαινω μια ωρα και μια χαρα φτάνω καποια στηγμη και βλεπω και γελάω με αυτούς που κοπανιούνται και φωνάζουν (καθώς τον χειμώνα κίνηση ανεβαίνει πολυ εδω θεσσαλονικη λογο οτι πολλοί παίρνουν αυτοκίνητο)

Δε διαφωνώ σ' αυτό. Απλά εξηγώ ότι δε στέκει το ότι "θα την πληρώσουν" οι οδηγοί αυτοκινήτων αν οι οδηγοί μοτό τις αφήσουν στο σπίτι και πάρουν αμάξι. Ναι, σίγουρα θα επιβαρυνθούν και αυτοί, αλλά αυτοί που θα την πληρώσουν 10 φορές παραπάνω είναι οι ίδιοι οι οδηγοί μοτό.

Το έχω ξαναπεί και σ' άλλο θέμα σχετικά με τη διήθηση. Και ισχύει το ίδιο και σ' εκείνο το θέμα. Αν τυχόν η διήθηση των μοτό σταματήσει "μαχαίρι" (με κάποιο μαγικό τρόπο), ναι, σίγουρα θα επιβαρυνθούν ΚΑΙ οι οδηγοί αυτοκινήτων κατά ένα ποσοστό, αλλά θα επιβαρυνθούν ΚΥΡΙΩΣ οι οδηγοί μοτό (διότι αυτούς εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο).

• Like 2
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Haldol είπε

Ισχυει αυτο που λες, και την περιμενα μια τετοια απαντηση για να ειμαι ειλικρινης.

Η ουσια ομως δεν ειναι στο να παρανομησουμε επειδη παρανομουν και οι υπολοιποι. Η ουσια ειναι οτι καποιοι παρανομοι τρωνε ξυλο ενω καποιοι αλλοι παρανομοι κανουν ο,τι γουσταρουν και δεν τους ακουμπαει κανεις, και το χειροτερο ειναι οτι οι αλλοι παρανομοι (ταριφες, τουριστικα) παρανομουν με πολυ περισσοτερο θρασος (στα @@ τους ολοι οι υπολοιποι) και δημιουργουν πολλαπλασια κυκλοφοριακα προβληματα απο ενα κακομοιρο παπι που παρκαρε ακρη ακρη χωρις να εμποδιζει κανεναν σε ενα πεζοδρομιο φαρδους 5 μετρων.

• Like 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, lector είπε

Η ουσια ομως δεν ειναι στο να παρανομησουμε επειδη παρανομουν και οι υπολοιποι. Η ουσια ειναι οτι καποιοι παρανομοι τρωνε ξυλο ενω καποιοι αλλοι παρανομοι κανουν ο,τι γουσταρουν και δεν τους ακουμπαει κανεις, και το χειροτερο ειναι οτι οι αλλοι παρανομοι (ταριφες, τουριστικα) παρανομουν με πολυ περισσοτερο θρασος (στα @@ τους ολοι οι υπολοιποι) και δημιουργουν πολλαπλασια κυκλοφοριακα προβληματα απο ενα κακομοιρο παπι που παρκαρε ακρη ακρη χωρις να εμποδιζει κανεναν σε ενα πεζοδρομιο φαρδους 5 μετρων.

Η νοοτροπία είναι το πρόβλημα, όχι το μέγεθος του οχήματος. Δε παρανόμησε "το παπί". Ο οδηγός παρανόμησε. Εφόσον λοιπόν έχει αυτή τη νοοτροπία, ο ίδιος μπορεί ν' αφήσει και το τουριστικό λεωφορείο ή την νταλίκα με το ρυμουλκούμενο! Ή το ταξί. Δε ξέρεις τι άλλο όχημα μπορεί να οδηγεί ο ίδιος άνθρωπος.

:P

Γενικώς, η νοοτροπία "να βολευτώ εγώ και στα @@ μου οι γύρω μου" είναι ΧΟΝΤΡΑ προβληματική, είτε μιλάμε για την (φαινομενικά) αθώα περίπτωση του ν' αφήσεις ένα SYM σε μεγάλο πεζοδρόμιο, ή για το RANGE ROVER που κλείνει τη ράμπα αναπήρων. Δεν υπάρχει λοιπόν "λίγο" ή "πολύ" λάθος. Είναι 100% θέμα νοοτροπίας. Και όπως δεν έχω αφήσει ποτέ το αμάξι οπουδήποτε "δεν πρέπει" (κι ας χρειαστεί να περπατήσω και 3-4 τετράγωνα, ή να πληρώσω parking), το ίδιο θα 'κανα κι αν οδηγούσα παπί.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Black Demis είπε

Αφου σε ενδιαφερει τοσο η μειωση της κινησης, να παιρνεις μονο ΜΜΜ.

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Haldol είπε

Η νοοτροπία είναι το πρόβλημα, όχι το μέγεθος του οχήματος. Δε παρανόμησε "το παπί". Ο οδηγός παρανόμησε. Εφόσον λοιπόν έχει αυτή τη νοοτροπία, ο ίδιος μπορεί ν' αφήσει και το τουριστικό λεωφορείο ή την νταλίκα με το ρυμουλκούμενο! Ή το ταξί. Δε ξέρεις τι άλλο όχημα μπορεί να οδηγεί ο ίδιος άνθρωπος.

Γενικώς, η νοοτροπία "να βολευτώ εγώ και στα @@ μου οι γύρω μου" είναι ΧΟΝΤΡΑ προβληματική, είτε μιλάμε για την (φαινομενικά) αθώα περίπτωση του ν' αφήσεις ένα SYM σε μεγάλο πεζοδρόμιο, ή για το RANGE ROVER που κλείνει τη ράμπα αναπήρων. Δεν υπάρχει λοιπόν "λίγο" ή "πολύ" λάθος. Είναι 100% θέμα νοοτροπίας. Και όπως δεν έχω αφήσει ποτέ το αμάξι οπουδήποτε "δεν πρέπει" (κι ας χρειαστεί να περπατήσω και 3-4 τετράγωνα, ή να πληρώσω parking), το ίδιο θα 'κανα κι αν οδηγούσα παπί.

Το βρισκω λιγο ισοπεδωτικο αυτο που λες. Δε μπορεις να εξισωσεις το συμ στο φαρδυ πεζοδρομιο που θα το τοποθετησεις ετσι ωστε να υπαρχει χωρος για ολους (δηλαδη φροντιζεις να μην εμποδισει) με το τουριστικο που θα διπλοπαρκαρει στη σταδιου δημιουργωντας ουρα μεχρι την ομονοια. Ο ενας προσεχει να μην ενοχλει, ο αλλος ειναι στα @@ του. Και παρ'ολα αυτα τιμωρειται ο πρωτος. 

Και οκ το καταλαβαινω να παρκαρω πιο μακρια ωστε να βρω "νομιμο" χωρο. Αν χρειαζεται να κουβαλησω πραματα τι γινεται ομως; Εγω ας πουμε εχω πολλες φορες πελατη στο κεντρο που χρειαζεται να παραλαβω τη συσκευη του για σερβις. Θα αναγκαζομαι να την κουβαλαω αγκαλια μεχρι 3-4-5 τετραγωνα που θα εχει νομιμο χωρο για το παπι, για να μη μου το παρει γερανος ενω δεν ενοχλει κανεναν; Σου φαινεται δικαιο αυτο; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
9 λεπτά πριν, Haldol είπε

Εδώ μας τα χαλάς διότι θεμελιώδης αρχή του δικαίου είναι η αναλογικότητα.

Αυτός που κάνει το βαρύτερο έγκλημα τιμωρείται και αυστηρότερα, αυτός που κάνει την πιο επικίνδυνη παράβαση και προκαλεί την περισσότερη επιβάρυνση ομοίως παίρνει ακριβότερη κλήση! 😕 

Εντελώς άκυρο το ρέιντζ ρόβερ. Με τέτοια παράβαση θέλει δήμευση

Επεξ/σία από Maurikycli
  • Like 2
Δημοσ.

Καλά θα πάει και αυτό το thread. Να τσακώνονται οι μεν με τους δε. 

Το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο είναι παράνομο. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να βρουν άλλη λύση όσοι δεν βρίσκουν θέση στάθμευσης. 

Το πρόβλημα της κίνησης δεν παίζει να λυθεί ποτέ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε

Το παρκάρισμα στο πεζοδρόμιο είναι παράνομο.

Το μισό αμάξι πάνω στο πεζοδρόμιο δεν τιμωρείται; Δεν έχω καταλάβει... Σε πολλές πόλεις της Αθήνας στα στενά όλα τα αμάξια είναι με το μισό τους μέρος πάνω στο πεζοδρόμιο! Ο_ο

Επεξ/σία από e-k
Δημοσ.

Μην παρκάρετε πάνω στα πεζοδρόμια ενοχλείτε τα δεντράκια, τις κολώνες και τις πινακίδες σήμανσης υποκρισία από τον Δήμο....  Έχουμε εδώ έναν που όποτε παρκάρει το scooteraki του πιάνει μία θέσω για αυτοκίνητο αν και το βάζει κάθετα αλλά σε λάθος σημείο πάντα (ατζαμής), απλά γελάω κάθε φορά που ακούω το μπαμ και μετά βλέπω από την κάμερα ότι όντως την έφαγε από κάποιον που πάει να παρκάρει δεν χωράει και φεύγει.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...