Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να αγοράσω δύο εξωτερικούς προβολείς για την βεράντα, επειδή όμως δεν θέλω να κάνω δυο ξεχωριστές τρύπες για να περάσω τα καλώδια μέσα και να τους συνδέσω με το δίκτυο τροφοδοσιας, θέλω να τους συνδέσω πρώτα μεταξύ τους ώστε να ανάβουν και οι δύο από ένα σημείο τροφοδοσιας, παράλληλη σύνδεση δηλαδή. 

Οι προβολείς θα έχουν στο εσωτερικό τους μια κλεμα για την σύνδεση ουδέτερου φάσης και γείωσης.

Άμα θέλω τώρα να τους συνδέσω μεταξύ τους σε παράλληλη σύνδεση, θα συνδέσω την φάση του πρώτου με την φάση του δεύτερου, τον ουδέτερο του πρώτου με τον ουδέτερο του δεύτερου, την γείωση κοκ;

Επεξ/σία από Basilhs23___
Δημοσ.

Θα έλεγα καλύτερα 2 καλώδια χωριστά στον καθένα που θα ενώνονται κάπου στην μέση/άκρη whatever με μία κλέμα με το υπόλοιπο δίκτυο.

Επίσης αν η βεράντα έχει ήδη κάποια φώτα μπορείς να τραβήξεις παροχή από το καθένα προκειμένου να τους χειρίζεσαι με τον κοινό διακόπτη και ακόμα καλύτερα αν τα φώτα σου ανάβουν με χωριστούς διακόπτες προκειμένου να μπορείς να ανάβεις όποιον θέλεις χωριστά και όχι αναγκαστικά και τους δύο μαζί.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

Θα έλεγα καλύτερα 2 καλώδια χωριστά στον καθένα που θα ενώνονται κάπου στην μέση/άκρη whatever με μία κλέμα με το υπόλοιπο δίκτυο.

Επίσης αν η βεράντα έχει ήδη κάποια φώτα μπορείς να τραβήξεις παροχή από το καθένα προκειμένου να τους χειρίζεσαι με τον κοινό διακόπτη και ακόμα καλύτερα αν τα φώτα σου ανάβουν με χωριστούς διακόπτες προκειμένου να μπορείς να ανάβεις όποιον θέλεις χωριστά και όχι αναγκαστικά και τους δύο μαζί.

Αυτό με την κοινή κλεμα που να συνδεονται τα καλώδια των δύο προβολέων το σκέφτηκα και εγώ, αλλά πρέπει να βρω τρόπο να την έχω μέσα σε κάποιο στεγανοποιημενο κουτί. 

Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

Αυτό με την κοινή κλεμα που να συνδεονται τα καλώδια των δύο προβολέων το σκέφτηκα και εγώ, αλλά πρέπει να βρω τρόπο να την έχω μέσα σε κάποιο στεγανοποιημενο κουτί. 

Μπόλικη ηλεκτρολογική ταινία, μπόλικη όμως και είσαι οκ.

• Thanks 1
  • Moderators
Δημοσ.
3 ώρες πριν, Basilhs23___ είπε

https://www.skroutz.gr/s/33095775/Scame-Ηλεκτρολογικό-Κουτί-Εξωτερικής-Τοποθέτησης-Διακλάδωσης-IP55-σε-Γκρι-Χρώμα-680-003.html

Αγοράζεις ένα τέτοιο και είσαι οκ

34 λεπτά πριν, dpolal είπε

Μπόλικη ηλεκτρολογική ταινία, μπόλικη όμως και είσαι οκ.

Όταν με 2-3 ευρώ αγοράζεις εξωτερικό μπουάτ δεν αξίζει να κάθεσαι να τυλίγεις με ταινία

• Thanks 1
Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Inuyasha είπε

Όταν με 2-3 ευρώ αγοράζεις εξωτερικό μπουάτ δεν αξίζει να κάθεσαι να τυλίγεις με ταινία

Συμφωνώ, από την άλλη μεριά όμως γλυτώνεις τα τρυπήματα στον τοίχο και για μία μικρή κλέμα κάνεις δουλειά και με την ταινία. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...