Scarface94 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα. Έχω εδώ και καιρό πρόβλημα με τον υπολογιστή. Από το πουθενά κλείνει και σε χαλαρή χρήση και πριν καν μπει στο bios. Μετά απλά έχει άσπρο led ανοιχτό (vga) στην μητρική και πρέπει να κάνω αρκετές επανεκκινήσεις για να ξανά δουλέψει. Τα drivers διαγράφονται και πρέπει να τα ξανά κατεβάζω. Έχω 6900χτ, r5 5600x, 2x 8 ram, 850w evga kai b550 rog strix. Προσπάθησα να ανεβάσω τα βολτ της κάρτας από afterburner και με κάνει τα ίδια. Δεν ξέρω τι φταίει.
spirit)earth)aflame Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 από θερμοκρασίες πώς πας; άλλο τροφοδοτικό υπάρχει; για αρχή θα βοηθούσε να μας έδινες αναλυτική λίστα με όλα τα εξαρτήματα του υπολογιστή σου.
giavra Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 18 ώρες πριν, Scarface94 είπε Καλησπέρα. Έχω εδώ και καιρό πρόβλημα με τον υπολογιστή. Από το πουθενά κλείνει και σε χαλαρή χρήση και πριν καν μπει στο bios. Μετά απλά έχει άσπρο led ανοιχτό (vga) στην μητρική και πρέπει να κάνω αρκετές επανεκκινήσεις για να ξανά δουλέψει. Τα drivers διαγράφονται και πρέπει να τα ξανά κατεβάζω. Έχω 6900χτ, r5 5600x, 2x 8 ram, 850w evga kai b550 rog strix. Προσπάθησα να ανεβάσω τα βολτ της κάρτας από afterburner και με κάνει τα ίδια. Δεν ξέρω τι φταίει. τα drivers που λες ειναι της καρτας γραφικων σωστα; μπορεις να δοκιμασεις με αλλη καρτα γραφικων να δεις τι κανει; αν οχι μπορεις να δανειστεις απο καποιο φιλο σου εναν ryzen με ενσωματωμενα γραφικα;
jbgoode Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 "Τα drivers διαγράφονται", εννοείτε της καρτας γραφικων? Αν ναι, δοκιμασατε με μια αλλη τυπου basic των €20.00 πχ. GT 710 ειτε ακομη GT 220? Ξερετε, καμμια απο αυτες που απαιτουν ελαχιστο ρευμα? Ειμαι σιγουρος οτι θε εχετε ηδη ελεγξει το αν η δικη σας εφαρμοζει σφικτα στο slot και τα μπριζακια τροφοδοσιας κανουν καλη επαφη, σωστα? Αν ναι και συνεχιζει να σβηνει το PC, ισως ο συνηθης υποπτος το PSU να ειναι ο υπαιτιος παραγοντας. Αυτα!
Scarface94 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Οι θερμοκρασίες είναι εντάξει και η κάρτα είναι συνδεδεμένη σωστά με το slot Δεν δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό όμως ή άλλη κάρτα. Από τότε που άλλαξα επεξεργαστή με άρχισε αυτά.
manolis940 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Scarface94 είπε Δεν δοκίμασα άλλο τροφοδοτικό όμως ή άλλη κάρτα. Από τότε που άλλαξα επεξεργαστή με άρχισε αυτά. Και τα βάζεις με την GPU ; Μήπως να γύρναγες το BIOS στα default, γιατί απ' τα συφραζένα σου, φαντάζομαι ότι το έχεις β.......βασανίσει; Όπως σου είπαν όμως και πάνω, πρέπει να μας δώσεις πιο αναλυτικά τα στοιχεία και του υπολογιστή σου και θα συμπληρώσω και εγώ του προβλήματος σου πχ Στις 28/1/2023 στις 12:48 ΠΜ, Scarface94 είπε ι. Τα drivers διαγράφονται και πρέπει να τα ξανά κατεβάζω Εννοείς ότι τα έχεις σε κάποιο μέσο αποθήκευσης και εξαφανίζονται; Εννοείς ότι ανοίγεις το Task manager ή το Device manager και η κάρτα δεν φαίνεται εκεί ; Εννοείς και τα 2; 1
Scarface94 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τι ακριβώς θέλεις συγκεκριμένα για τον υπολογιστή μου; Όσο για το bios, έχω βάλει DOCP και PBO. (Δοκίμασα και default) Όποτε παίζω κάποιο παιχνίδι ή απλά κάνω κάτι απλό, πχ ανοιχτό chrome μόνο με κλείνει η οθόνη από το πουθενά αλλά δουλεύει ακόμα ο υπολογιστής και πρέπει να το επανεκκινήσω για να ξανά ανοίξει και αν ανοίξει σωστά γιατί μια στις τόσες οπότε πάει να φορτώσει bios με κλείνει απότομα και πρέπει να ξανά κάνω επανεκκίνηση. Και όχι μόνο μια φορά. Με συμπέρασμα τα drivers να διαγράφονται της AMD κάρτας μου αλλά αναγνωρίζει την κάρτα, απλά πρέπει να τα ξανά κατεβάσω. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από Scarface94
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 42 λεπτά πριν, Scarface94 είπε Τι ακριβώς θέλεις συγκεκριμένα για τον υπολογιστή μου; Όσο για το bios, έχω βάλει DOCP και PBO. (Δοκίμασα και default) Όποτε παίζω κάποιο παιχνίδι ή απλά κάνω κάτι απλό, πχ ανοιχτό chrome μόνο με κλείνει η οθόνη από το πουθενά αλλά δουλεύει ακόμα ο υπολογιστής και πρέπει να το επανεκκινήσω για να ξανά ανοίξει και αν ανοίξει σωστά γιατί μια στις τόσες οπότε πάει να φορτώσει bios με κλείνει απότομα και πρέπει να ξανά κάνω επανεκκίνηση. Και όχι μόνο μια φορά. Με συμπέρασμα τα drivers να διαγράφονται της AMD κάρτας μου αλλά αναγνωρίζει την κάρτα, απλά πρέπει να τα ξανά κατεβάσω. Θα βοηθούσε ακριβώς πιο τροφοδοτικό έχεις. EVGA 850W δεν λέει και πολλά . Για παράδειγμα αν είναι κανένα EVGA bronze, για μένα , όλα αυτά που σου συμβαίνουν είναι απολύτως λογικά…. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από atheatos 1
Scarface94 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Είναι το supernova και είναι Plat.
manolis940 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 12 λεπτά πριν, Scarface94 είπε Είναι το supernova και είναι Plat. Μήπως και είναι και χρώματος μαύρο; Θα βοηθούσε πάρα πολύ ξέρεις! Αγαπητέ, με το ζόρι δεν βοηθάμε κανένα. Αν μπω στην EVGA ξέρεις πόσα suypernova υπάρχουν; Ακόμη, υπάρχει μια Rog Strix B550 ? Υλοποίηση κάρτας γραφικών; 1 ώρα πριν, Scarface94 είπε Τι ακριβώς θέλεις συγκεκριμένα για τον υπολογιστή μου; Όσο για το bios, έχω βάλει DOCP και PBO. (Δοκίμασα και default) Όποτε παίζω κάποιο παιχνίδι ή απλά κάνω κάτι απλό, πχ ανοιχτό chrome μόνο με κλείνει η οθόνη από το πουθενά αλλά δουλεύει ακόμα ο υπολογιστής και πρέπει να το επανεκκινήσω για να ξανά ανοίξει και αν ανοίξει σωστά γιατί μια στις τόσες οπότε πάει να φορτώσει bios με κλείνει απότομα και πρέπει να ξανά κάνω επανεκκίνηση. Και όχι μόνο μια φορά. Με συμπέρασμα τα drivers να διαγράφονται της AMD κάρτας μου αλλά αναγνωρίζει την κάρτα, απλά πρέπει να τα ξανά κατεβάσω. Εμένα Windows μου φαίνεται το πρόγραμμα το περιγράφεις τώρα. Έχεις απενεργοποιήσει τα update των drivers απ' τα windows 10; Αν όχι ότι λέει στο Step 2, κάνε το https://www.techoverwrite.com/windows-deletes-amd-gpu-driver/
atheatos Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα προβλήματα που αναφέρεις δείχνουν θέμα τροφοδοσίας ή πρόβλημα στην κάρτα γραφικών. Αν σιγουρέψεις ότι δεν είναι το τροφοδοτικό (ακόμα και το supernova μπορεί να πάρει υγρασία ) τότε κοιτάς για κάρτα γραφικών. Γράφεις ότι ξεκίνησε με το που άλλαξες επεξεργαστή. Ο επεξργαστης τροφοδοτείτε κανονικά? Με 8 pin? Έχεις τίποτα άλλο όπως σκληρό δίσκο hdd ,led strip κτλ. που ίσως προκαλεί βραχυκλωμα και γονατίζει το τροφοδοτικό. Αν ναι αποσυνδεσε τα και δες. Τι θερμοκρασίες max έχει ο επεξεργαστής? 11 λεπτά πριν, manolis940 είπε Μήπως και είναι και χρώματος μαύρο; Θα βοηθούσε πάρα πολύ ξέρεις! Αγαπητέ, με το ζόρι δεν βοηθάμε κανένα. Αν μπω στην EVGA ξέρεις πόσα suypernova υπάρχουν; Ακόμη, υπάρχει μια Rog Strix B550 ? Υλοποίηση κάρτας γραφικών; Εμένα Windows μου φαίνεται το πρόγραμμα το περιγράφεις τώρα. Έχεις απενεργοποιήσει τα update των drivers απ' τα windows 10; Αν όχι ότι λέει στο Step 2, κάνε το https://www.techoverwrite.com/windows-deletes-amd-gpu-driver/ Με τα τόσα reset που κάνει να ξεκινήσει τον υπολογιστή να λες πάλι καλά που έχει windows….ο σκληρός του πρέπει να την έχει ακούσει στερεοφωνικά. Θα συμφωνήσω πάντως πως πρέπει να μας πει ακριβώς την μητρική μήπως έχει θέμα με τα vrm και τον επεξεργαστή που άλλαξε. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από atheatos
Scarface94 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Με το κάνει εδώ και κάτι μήνες και λίγο τα έχω παρατήσει.. το σύστημα μου είναι το εξής https://www.skroutz.gr/s/31785327/EVGA-SuperNOVA-850-P5-850W-Τροφοδοτικό-Υπολογιστή-Full-Modular-80-Plus-Platinum.html Η μητρική είναι b550 rog strix f. Sapphire nitro plus 6900xt για κάρτα Τα windows είναι στον nvme 970 plus. Έχω και τον 980 pro, seagate barracuda hdd και SSD 860evo Θερμοκρασίες φτάνει μέχρι 55 το πολύ αν τρέχω κάτι βαρύ. Αλλιώς περίπου 35 είναι (επεξεργαστής) Η κάρτα μέχρι 50 max επίσης και 60 αν τρέχω κάτι βαρύ όπως modded Skyrim. Σε idle 27 είναι με 32. Θα δοκιμάσω τα παραπάνω και ενημερώνω Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από Scarface94
Aris_ Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 επειδή είχα μια παρομια βλάβη , αν περιμένεις 5λεπτα πριν επιχειρήσεις να το ξανανοίξεις ανοίγει με την πρώτη ?
Apaleytos80 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Καμία άλλη gpu υπάρχει για δοκιμή? (ακόμα και της πλάκας). Γιατί να σου διαγράφει drivers της κάρτας κάθε φορα που κρασαρει?. Από εκεί θα ξεκινούσα το ψάξιμο. Τροφοδοτικό δεν νομίζω να είναι, αν και τα ρεσταρτ είναι συνήθως από τροφοδοτικό. Ο 5600x λογικά καινούργιος αγοράστηκε οπότε δεν παίζει κάποιο απίθανο degradation, ειδικά με τα temps που λες. Μήπως όταν κρασαρει κανει και κανα βουητό? (αστάθεια σε ram). Μετα από κάποια ρεσετ μόνο του κανει "training" και ξεκινάει το pc. Δοκίμασε και χαμηλότερη ταχύτητα για τις ram,βγαλε το xmp σαν τεστ.
Scarface94 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 14 ώρες πριν, Aris_ είπε επειδή είχα μια παρομια βλάβη , αν περιμένεις 5λεπτα πριν επιχειρήσεις να το ξανανοίξεις ανοίγει με την πρώτη ? Το δοκίμασα αυτό και 80% ναι, άνοιγε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα