Metal_Head Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Με voip δεν εχω ασχοληθεί καθόλου. Χρειάζεται άλλες ρυθμίσεις ή απλά συνδέεις το τηλ πάνω στο router και έτοιμο ? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 39 λεπτά πριν, Metal_Head είπε Χρειάζεται άλλες ρυθμίσεις ή απλά συνδέεις το τηλ πάνω στο router και έτοιμο ? To αυτο. Oσο για την ταχυτητα , θα επρεπε να πιανεις περιπου 86mbps , συμφωνα με την ταχυτητα συγχρονισμου. Εσωτερικη καλωδιωση ? Πως παει ? Θα μπορουσε να συγχρονισει και παραπανω. Οσο για τα speedtests , καλυτερα να γινονται με καλωδιο ή 5ghz ασυρματο. Αλλιως δεν μπορει να τερματισει την ταχυτητα το τεστ. Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2023 από mphxths Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 καλά ξεμπερδέματα παιδιά, απο τις 25/1 χωρίς τηλέφωνο. έκανα φορητότητα στη voda και έχω τηλέφωνο απο το πρώτο λεπτό. μέχρι χτές ακόμα περίμενα να το φτιάξει η nova και το τίκετ ακόμα ανοιχτό, έχει πάει για 23εις η νέα ενημέρωση και αύριο θα γίνει 24/2...ώρες ατελείωτες έφαγα να μιλάω μαζί τους και έφαγα και όλο το χρόνο του κινητού. Ούτε καν κάρτα σιμ για τις μέρες που δεν είχα τηλέφωνο δε μου έδωσαν... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εξακολουθώ να μην έχω τηλέφωνο. Σε όσους με ρωτούν, η συμβουλή μου είναι η εξής: Αν πρόκειται για επαγγελματικό χώρο, μακριά από Nova/Wind. Αν πρόκειται για οικία, οκ. Επεξ/σία 21 Φεβρουαρίου 2023 από kirileman 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
starconvict Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Ενεργοποίηση Cosmote μέσα σε 2 εργάσιμες. Το σταθερό δουλεύει πλέον κανονικά. Τι να πω. Ελπίζω εκεί στη Nova να βρουν κάποια στιγμή "τα πατήματά τους " γιατί και το μονοπώλιο δεν είναι καλό... για μας. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, starconvict είπε Ενεργοποίηση Cosmote μέσα σε 2 εργάσιμες. Το σταθερό δουλεύει πλέον κανονικά. Τι να πω. Ελπίζω εκεί στη Nova να βρουν κάποια στιγμή "τα πατήματά τους " γιατί και το μονοπώλιο δεν είναι καλό... για μας. Αν υπήρχε ΕΕΤΤ και τους έριχνε ένα βαρβάτο πρόστιμο να δείς πως θα έβρισκαν "τα πατήματά τους" και τώρα που μείνανε τρείς πάροχοι αποθρασύνονται περισσότερο. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal_Head Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 18 ώρες πριν, mphxths είπε To αυτο. Oσο για την ταχυτητα , θα επρεπε να πιανεις περιπου 86mbps , συμφωνα με την ταχυτητα συγχρονισμου. Εσωτερικη καλωδιωση ? Πως παει ? Θα μπορουσε να συγχρονισει και παραπανω. Οσο για τα speedtests , καλυτερα να γινονται με καλωδιο ή 5ghz ασυρματο. Αλλιως δεν μπορει να τερματισει την ταχυτητα το τεστ. Έβαλα και το νεο router με τα δικα του καλωδια, αντίστοιχα αποτελέσματα παίρνω και με το pc με ethernet και με το κινητο. Είναι για κανα 2 sec στα 90+ , αλλά δεν μπορεί να μείνει εκεί και πέφτει στα 50. Τώρα για άλλες καλωδιώσεις (π.χ. πολυκατοικίας) δεν ξέρω τι παίζει, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το σταθερό δε δίνει τόνο κλήσης ούτε πάνω στο router. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 17 λεπτά πριν, Metal_Head είπε Το σταθερό δε δίνει τόνο κλήσης ούτε πάνω στο router. Θελω να πιστευω οτι μιλαμε για το router του παροχου ε ? Σε αλλο δεν θα παιξει το τηλεφωνο. Εφοσον παντα υποθετουμε οτι εχει γυρισει σε voip. 39 λεπτά πριν, Metal_Head είπε ώρα για άλλες καλωδιώσεις (π.χ. πολυκατοικίας) δεν ξέρω τι παίζει, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το ιδανικο σεναριο ειναι η κεντρικη πριζα σου να ειναι "σκετη" απο διακλαδωσεις προς δευτερες και τριτες πριζες. Δηλαδη το καλωδιο απεξω (κατανεμητη κτιριου) να σκαει στην κεντρικη πριζα και τιποτα αλλο σε αυτην. Για να πιασεις θεωρητικα το μαξιμουμ της ταχυτητας που ειναι εφικτο. Στο πρωτο σκρινσοτ που ειχες βαλει , η γραμμη εδειχνε οτι εχει την δυνατοτητα να συγχρονισει και παραπανω... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Spanos Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Metal_Head είπε Έβαλα και το νεο router με τα δικα του καλωδια, αντίστοιχα αποτελέσματα παίρνω και με το pc με ethernet και με το κινητο. Είναι για κανα 2 sec στα 90+ , αλλά δεν μπορεί να μείνει εκεί και πέφτει στα 50. Τώρα για άλλες καλωδιώσεις (π.χ. πολυκατοικίας) δεν ξέρω τι παίζει, αλλά εγώ δεν νομίζω ότι μπορώ να κάνω κάτι άλλο. Το σταθερό δε δίνει τόνο κλήσης ούτε πάνω στο router. Mια χαρά συγχρονίζεις φίλε στα 109998/10999, δοκίμασε να κατεβάσεις linux απο αυτά τα links με τις ελληνικές σημαίες. Με την κατοστάρα δύσκολα θα βρείς κατεβαστήρι που θα την τερματίσει https://www.linuxmint.com/edition.php?id=302 Το τηλέφωνο αν θα δουλέψει μόνο με αυτό που σου έδωσαν που απ οτι βλέπω είναι το Zyxel VMG8623 - T50B. Προφανώς είσαι ίδια περίπτωση με εμάς, δύσκολα θα δείς τηλέφωνο.... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 21 Φεβρουαρίου 2023 @Metal_Head Ωπ τωρα ειδα στο 2ο σκρινσοτ οτι τερματιζει η γραμμη. Τωρα , γιατι δεν πιανεις στα τεστ την ταχυτητα που πρεπει δεν ξερω. Ειναι θεμα συσκευων και καλωδιωσεων υποθετω. Το κινητο συνδεεται σε 5ghz ασυρματο ? Το ethernet ειναι 1000αρι ? Εδω που τα λεμε και με 100αρι επρεπε να βλεπεις σωστες ταχυτητες... Δοκιμασε speedtest.net & fast.com . Δοκιμασε απο το σαιτ της nvidia να κατεβασεις καποιον driver. Συνηθως η nvidia την τερματιζει την γραμμη. Επισης οπως προτεινε και ο φιλος απο πανω , να κατεβασεις καποιο linux iso απο ελληνικο σερβερ. Να δεις στην πραξη τι ταχυτητα πιανεις. Το 100 mbps σημαινει πρακτικα , 12.5mb/s max. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal_Head Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2023 Τους πήρα τηλ σήμερα, αλλά δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι. Τελικά, το απόγευμα έφτιαξε το internet και πιάνει σταθερά 90 (με το παλιό router). Και θα στείλουν και τεχνικό να δούμε τι θα γίνει και με το σταθερό. Εκτός και αν φτιάξει και αυτό μόνο του, γιατί άκρη δε βγάζω πια... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kirileman Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου 2023 Ήρθε η τηλεφωνία εδώ. Η Nova/Wind θέλει υπομονή, τα έχουμε πει. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal_Head Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τελικά, ο τεχνικός δεν ήρθε πότε. Ξαναέβαλα σήμερα το νεο router και τώρα πια έχει voip, οπότε δουλευει πάνω στο ρουτερ το σταθερό. Το θέμα είναι γιατι δεν με ενημέρωσε κανένας από τη nova ότι έχει γίνει αυτή η αλλαγή ? Δηλαδή τώρα πια δεν μπορώ να έχω συσκευή σε άλλο δωμάτιο ? Και δε θέλω να καταφύγω σε ασύρματο τηλέφωνο EDIT: Μετά από λίγο ψάξιμο κατέφυγα στην παρακάτω λύση. Έστειλα ένα καλώδιο από το phone line του router πίσω στο phone line του splitter και τώρα δουλεύει το τηλ και στο άλλο δωμάτιο. Επεξ/σία 25 Φεβρουαρίου 2023 από Metal_Head Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 1 hour ago, Metal_Head said: Τελικά, ο τεχνικός δεν ήρθε πότε. Ξαναέβαλα σήμερα το νεο router και τώρα πια έχει voip, οπότε δουλευει πάνω στο ρουτερ το σταθερό. Το θέμα είναι γιατι δεν με ενημέρωσε κανένας από τη nova ότι έχει γίνει αυτή η αλλαγή ? Δηλαδή τώρα πια δεν μπορώ να έχω συσκευή σε άλλο δωμάτιο ? Και δε θέλω να καταφύγω σε ασύρματο τηλέφωνο EDIT: Μετά από λίγο ψάξιμο κατέφυγα στην παρακάτω λύση. Έστειλα ένα καλώδιο από το phone line του router πίσω στο phone line του splitter και τώρα δουλεύει το τηλ και στο άλλο δωμάτιο. ναι μεν παιζει αυτο αλλα τεχνικα η επιστροφη ειναι λαθος στο vdsl οταν γινεται παραλληλα στο ιδιο καλωδιο που φερνει το ιντερνετ. περισσοτερα για το bridge tap εδω https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiS0evXwrD9AhXoTqQEHUjnCxYQFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Metal_Head Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 38 λεπτά πριν, poulinos είπε ναι μεν παιζει αυτο αλλα τεχνικα η επιστροφη ειναι λαθος στο vdsl οταν γινεται παραλληλα στο ιδιο καλωδιο που φερνει το ιντερνετ. περισσοτερα για το bridge tap εδω https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.cyta.com.cy/mp/informational/support/files/wiring-guide-for-broadband_GR.pdf&ved=2ahUKEwiS0evXwrD9AhXoTqQEHUjnCxYQFnoECBkQAQ&usg=AOvVaw3vs4cBzLFa0Bb0OxlDl0tK Ναι, έχεις δίκιο ότι δεν είναι το σωστό, τις επόμενες μέρες θα κανονίσω να αλλάξω τη πρίζα με μια διπλή και να προχωρήσω όπως προτείνουν εδώ που φαντάζομαι θα είναι οκ. https://www.adslgr.com/forum/threads/1005321-Συνδεσμολογία-διπλής-τηλεφωνικής-πρίζας-LEGRAND-RJ11-χωνευτής-για-ADSL-και-τηλεφωνία Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα