Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Γνωρίζετε τι θα αλλάξει αν στις εφαρμογές που επιτρέπουμε την ανανέωση τους στο παρασκήνιο, το κάνουμε disable? Πχ. στο messenger και στο viber τα έχω να ανανεώνονται στο παρασκήνιο. Μόλις μου στείλουν κάποιο μήνυμα μου έρχεται αμέσως (όπως και πρέπει). Άν το κάνω disable θα έρχονται "αργοπορημένα;" Η ίδια ερώτηση και για το outlook , αν έρχονται αμέσως η όχι τα νεα email.
tsoukalasKaminia Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Ronnie1985 είπε Γνωρίζετε τι θα αλλάξει αν στις εφαρμογές που επιτρέπουμε την ανανέωση τους στο παρασκήνιο, το κάνουμε disable? Πχ. στο messenger και στο viber τα έχω να ανανεώνονται στο παρασκήνιο. Μόλις μου στείλουν κάποιο μήνυμα μου έρχεται αμέσως (όπως και πρέπει). Άν το κάνω disable θα έρχονται "αργοπορημένα;" Η ίδια ερώτηση και για το outlook , αν έρχονται αμέσως η όχι τα νεα email. Τα έχω μόνιμα disable από τότε που βγήκε η επιλογή "ανανέωση στο παρασκήνιο". Δεν θα έχεις κανένα θέμα. Ούτως η άλλως όταν μια εφαρμογή χρειάζεται αυτή την επιλογή στο ζητάει. 1
Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Τα έχω μόνιμα disable από τότε που βγήκε η επιλογή "ανανέωση στο παρασκήνιο". Δεν θα έχεις κανένα θέμα. Ούτως η άλλως όταν μια εφαρμογή χρειάζεται αυτή την επιλογή στο ζητάει. Με μπέρδεψες λίγο με τη τελευταία πρόταση. Αν κλείσω εντελώς το ανανέωση στο παρασκήνιο , το "κεντρικό διακόπτη" να το πω έτσι, όπου τα περιλαμβάνει ολα, θα είμαι οκ μετά; Δηλαδή μόλις μου στείλουν μήνυμα η email , θα μου έρθει κατευθείαν; Αυτό είναι το ζητούμενο. ΥΓ. Για ποιο λόγο-χρησιμοτητα τότε η δυνατότητα "ανανεωση στο παρασκήνιο;"
tsoukalasKaminia Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Ronnie1985 είπε Με μπέρδεψες λίγο με τη τελευταία πρόταση. Αν κλείσω εντελώς το ανανέωση στο παρασκήνιο , το "κεντρικό διακόπτη" να το πω έτσι, όπου τα περιλαμβάνει ολα, θα είμαι οκ μετά; Δηλαδή μόλις μου στείλουν μήνυμα η email , θα μου έρθει κατευθείαν; Αυτό είναι το ζητούμενο. ΥΓ. Για ποιο λόγο-χρησιμοτητα τότε η δυνατότητα "ανανεωση στο παρασκήνιο;" Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση τα notifications με το background refresh 1
divnt Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση τα notifications με το background refresh Η βασική διαφορά των 2, ποια είναι;
Ronnie1985 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, tsoukalasKaminia είπε Δεν έχουν καμία απολύτως σχέση τα notifications με το background refresh Τότε φαντάζομαι δεν υπάρχει λόγος να τα έχω ενεργά, και ίσως βοηθήσει έστω κ λίγο στη μπαταρία. Απλά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να υπάρχει;
tsoukalasKaminia Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, divnt είπε Η βασική διαφορά των 2, ποια είναι; Το Background app refresh κανει update τις εφαρμογες που το χρειαζονται οταν δεν χρησιμοποιουνται. ΠΧ το Facebook κάνει update τα feeds ακομα και οταν η εφαρμογη ειναι στο παρασκηνιο, οποτε αυτο σιγουρα επηρεαζει την μπαταρια. Οταν κλεισεις τον διακοπτη τον κεντρικο του background app refresh και πας να ανοιξεις το Facebook θα γινει update την ωρα που το ανοιγεις. Αυτο ισχυει με καθε εφαρμογη. 2 λεπτά πριν, Ronnie1985 είπε Τότε φαντάζομαι δεν υπάρχει λόγος να τα έχω ενεργά, και ίσως βοηθήσει έστω κ λίγο στη μπαταρία. Απλά αναρωτιέμαι ποιος ο λόγος να υπάρχει; Οχι δεν υπαρχει κανενας λογος εκτος απο μερικα GPS που στο ζητανε ανοιχτο. 3
Ronnie1985 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε Το Background app refresh κανει update τις εφαρμογες που το χρειαζονται οταν δεν χρησιμοποιουνται. ΠΧ το Facebook κάνει update τα feeds ακομα και οταν η εφαρμογη ειναι στο παρασκηνιο, οποτε αυτο σιγουρα επηρεαζει την μπαταρια. Οταν κλεισεις τον διακοπτη τον κεντρικο του background app refresh και πας να ανοιξεις το Facebook θα γινει update την ωρα που το ανοιγεις. Αυτο ισχυει με καθε εφαρμογη. Οχι δεν υπαρχει κανενας λογος εκτος απο μερικα GPS που στο ζητανε ανοιχτο. Thanks! Εφόσον δεν αλλάζει κάτι στο τρόπο που θα έρχονται τα μηνυματα, δηλαδή αμέσως, τότε το κλείνω και εγώ.
divnt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 @tsoukalasKaminia Να σου κάνω ακόμα μια ερώτηση αν γνωρίζεις. Στο iOS από άποψη εξοικονόμησης ενέργειας και γενικότερα καλύτερης διαχείρησης μνήμης, είναι προτιμότερο να κρατάμε τις εφαρμογές ανοιχτές ακόμη και αν δεν τις χρησιμοποιούμε, ή να τις κλείνουμε και κάθε φορά να τις ανοίγουμε όποτε τις χρειαζόμαστε, κ.ο.κ;
tsoukalasKaminia Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Ανοιχτές πάντα. Στην πραγματικότητα χαλάς περισσότερη μπαταρία με το να τις ξανά ανοίγεις
Ronnie1985 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, tsoukalasKaminia είπε Ανοιχτές πάντα. Στην πραγματικότητα χαλάς περισσότερη μπαταρία με το να τις ξανά ανοίγεις Μήπως όλα είναι σχετικά; Αν κάποια εφαρμογή τύχει να την ανοίξω μετά από δύο μέρες πχ, γιατί να την κρατάω ανοιχτή δύο μέρες "τσάμπα" όπου και εκεί φαντάζομαι θα επιδρά πάλι στη κατανάλωση μπαταρίας έστω και λίγο. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από Ronnie1985
tsoukalasKaminia Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Ronnie1985 είπε Μήπως όλα είναι σχετικά; Αν κάποια εφαρμογή τύχει να την ανοίξω μετά από δύο μέρες πχ, γιατί να την κρατάω ανοιχτή δύο μέρες "τσάμπα" όπου και εκεί φαντάζομαι θα επιδρά πάλι στη κατανάλωση μπαταρίας έστω και λίγο. Do not close iPhone and iPad 'background'… - Apple Community Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από tsoukalasKaminia
Ronnie1985 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, tsoukalasKaminia είπε Do not close iPhone and iPad 'background'… - Apple Community Έχουν λογική όλα αυτά. Απλά μέχρι να μπουν σε "suspended mode" κάπου διάβασα πως χρειάζονται λίγα λεπτά, και δε βρήκα πληροφορίες αν αυτά τα λίγα λεπτά "τρώει" μπαταρία. Επίσης αν γνωρίζεις μέχρι πόσα apps περίπου μπορούμε να έχουμε ανοιχτά; Γιατί και αυτό θα έχει κάποιο όριο πιστεύω με τη φυσική RAM. Είχα δει σε ένα συγκριτικό βίντεο με δύο συσκευές iphone 4GB VS 6GB να έχουν πολλές εφαρμογές backround, και από κάποιο σημείο και μετά η 4GB συσκευή όταν άνοιγε κάποια από αυτές γινόταν reloaded, προφανώς γέμισε τελείως η Ram. Και κάτι τελευταίο αν γνωρίζεις επειδή θα δοκιμάσω τη μέθοδο αυτή να μη κλείνω τπτ, σε εφαρμογές όπως facebook, messenger, viber υπάρχει περίπτωση με αυτόν τρόπο να με δείχνουν συνέχεια online? Γιατί θέλω να φαίνομαι online μόνο όταν χρησιμοποιώ την εφαρμογή. Ευχαριστώ! 🙂
Ronnie1985 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Κάτι ακόμα σχετικά με τα updates. Εφόσον τα αφήνουμε ανοιχτά στο παρασκήνιο, και τους έρθει κάποιο update και την κάνουμε μέσα από το app store. Θεωρητικά για να ολοκληρωθεί το update δε θα πρέπει να κλείσει και να ξαναανοιξει η εφαρμογή;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα