Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα
Οπως σε πολλους μου αρεσει να ακουω μουσικη και συγκεκριμενα ολοκληρα αλμπουμ. Δεν ειχα ποτε βινυλιο και νεοτερος αγοραζα cd απο δισκοπωλεια, κατι που εχω αφησει πισω μου απο τις αρχες του δυο χιλιαδες. Σε αντιθεση με αλλους που τους λειπει η φυσικη μορφη σε βιβλια, δισκους, dvd rom κλπ εγω αναφανδον υπερ της ευκολιας σε ψηφιακες συλλογες, stream, kindle, spotify κλπ. Ομως κατι μου ζηλευω απο φιλους με το βινυλιο ειναι οτι εχουν φατσα φορα το εξωφυλλο οσο το ακουνε. Στα περι ζεστοτερου ηχου κλπ δεν διαφωνω αλλα δεν εχω τετοια ¨κολληματα"

Επισης το spotify εχει καταργησει την full screen προβολη του album cover

Εχω το εξης μεγαλεπιβολο προτζεκτ στο μυαλο μου: Μια ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ οθονη στις 17'' να προβαλει το εξωφυλλο του αλμπουμ. Αρχικα χειροκινητα (να εχει πηγη ως extended desktop το βασικο πψ και ιδανικα στο μελλον αυτοματα (ακομα κι αν χρειαστει rapsberry pi ξερω γω να δουλευει με shazam). Χρονος υπαρχει, δεν επειγομαι. Και budget ενος vfm κινητου πχ 300€ ή και λιγο παραπανω αν χρειαστει για καλο αποτελεσμα. Φυσικα ιδανικα οσο οικομικοτερα τοσο καλυτερα

Εχουμε και λεμε:
To τυπικο μεγεθος ενος LP ειναι 31.5x31.5
Μια τετραγωνη (1:1) οθονη 17'' εχει διαστασεις οθονης 30.5x30.5 Αρα μια χαρα αφου θα υπαρχει και bezel γυρω γυρω (εννοειτα οσο μικροτερο καδρο τοσο καλυτερα)

Στην αγορα δεν βλεπω πολλα πραγματα. Οταν μιλανε για τετραγωνο μονιτορ εννοουνε 4:3 ή στην καλυτερη των περιπτωσεων 5:4, δηλαδη 1280x1024. 

Εαν αυτο ηταν πραγματικα τετραγωνο θα το επαιρνα. Βολευει πολυ η ελλειψη "λαιμου" για σταντ, δεν θελω να μοιαζει με οθονη υπολογιστη
Αλλα η αναλογια μου τα χαλαει
https://www.skroutz.gr/s/4692307/LG-17MB15T-TN-Touch-Monitor-17-1280x1024-με-Χρόνο-Απόκρισης-5ms-GTG.html

Στο εμποριο υπαρχουν οι εξης 2 concept λυσεις

https://newatlas.com/home-entertainment/sleevenote-hi-res-digital-music-player/
ΜΙκρο και ακριβο. Ειναι music player, κατι που δεν με ενδιαφερει

To δευτερο ειναι της xiaomi επισης ακριβο με αλλα ειναι πρωτιστως ηχειο κατι που επισης δεν ενδιαφερει. Το design του ομως ωραιο. Κι ας προοριζεται σε πιο RGB αισθητικης κοσμο
https://www.spanningglobal.com/product/xiaomi-morrorart-m2-suspended-lyrics-transparent-bluetooth-oil-painting-mural-lyrics-speaker/

Αλλα ακομα δεν διατιθενται στην αγορα και δεν ξερουμε αν θα τα δουμε.

Στο alibaba υπαρχουνε 1:1 display για επαγγελματικη χρηση. πχ ιδιοκατασκευη διαφημιστικης επιφανειας. Καποιες στο χιλιαρικο αλλα και καποιες σε τιμες που πιανονται
πχ https://www.alibaba.com/product-detail/G170HAN01-0-Customized-17-lcd-1920_11000000830817.html?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.d_title.754d47a4r5fue2

https://www.alibaba.com/product-detail/17-inch-1920-1920-LCD-high_1600474693044.html?spm=a2700.galleryofferlist.normal_offer.d_title.754d47a4r5fue2

Το θεμα ειναι πως εγω δεν ειμαι εμπορος να ενδιαφερθουν για μενα.
Πως μπορει να παραγγειλει κανεις απο εκει για προσωπικη χρηση; 
Υπαρχει εταιρεια που ως μεσαζωντας μπορει να παραγγειλει για σενα με καποια (μικρη ελπιζω) προμηθεια

Καθε ερωτηση συμβουλη σχετικα με το project ευπροσδεκτη.
Φανταστειτε αυτο το display διπλα σε ενα κλασικου λουκ ραφι σε ενα ας πουμε marshall woburn iii. 
Το θεμα ειναι να ειναι καπως μινιμαλ 
MARSHALL-Woburn-II-features-1.jpg

Δημοσ.

Μα δεν κυκλοφορουν στο εμποριο οθονες με αναλογια 1:1
Οι πιο "τετραγωνες" που βρισκω ειναι 4:3 (1.33) ή 5:4 (1.25), δηλαδη αναλυσεις 1024x768 και 1280χ1024 αντιστοιχα
Ψαχνω για 1:1 αναλυση πχ 1280χ1280 ή 1920χ1920
Ειναι σπανιο να χρειαζεται κανεις 1:1 οθονη.
Στο εμποριο κυκλοφορει μια eizo 26.5''
Θελω εντελως τετραγωνη και 17''
Γι αυτο κοιταω προς custom πανελ απο ειδικες κατηγοριες πχ διαφημιστικοι πινακες

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, tsifotis είπε

Μα δεν κυκλοφορουν στο εμποριο οθονες με αναλογια 1:1
Οι πιο "τετραγωνες" που βρισκω ειναι 4:3 (1.33) ή 5:4 (1.25), δηλαδη αναλυσεις 1024x768 και 1280χ1024 αντιστοιχα
Ψαχνω για 1:1 αναλυση πχ 1280χ1280 ή 1920χ1920
Ειναι σπανιο να χρειαζεται κανεις 1:1 οθονη.
Στο εμποριο κυκλοφορει μια eizo 26.5''
Θελω εντελως τετραγωνη και 17''
Γι αυτο κοιταω προς custom πανελ απο ειδικες κατηγοριες πχ διαφημιστικοι πινακες

Πεταμένα λεφτά για να βλέπεις απλά την φωτογραφία από το άλμπουμ.
Πάρε μία φθηνή οθόνη 4:3 refurbish και άσε το πρόγραμμα που θα κάνει την παρουσίαση να προσαρμόζει το κάδρο αναλόγως την εικόνα.
Ούτως ή άλλως το να βρεις όλα τα άλμπουμ που ψάχνεις σε εικόνες που θα έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και θα είναι και στις ίδιες διαστάσεις της οθόνης προβολής χλωμό.

Δημοσ.

Εγώ θα σου προτείνω το ανάποδο, και να πάρεις προτζέκτορα αν θες, να το δείχνεις στον τοίχο από πάνω, και πιο μεγάλο και στη διάσταση που θες.

Δημοσ.

Μπορεις να παρεις μια 4:3, να την βγαλεις απο το πλαστικο και να φτιαξεις ενα ξυλινο πλαισιο να κρυβει τα πλαινα που περισσεύουν απο την φωτογραφια...

• Like 1
Δημοσ.
9 ώρες πριν, thanasis00 είπε

Εγώ θα σου προτείνω το ανάποδο, και να πάρεις προτζέκτορα αν θες, να το δείχνεις στον τοίχο από πάνω, και πιο μεγάλο και στη διάσταση που θες.

Πιο μεγαλο δεν μ ενδιαφερει. Ενδιαφερουσα προταση αλλα ο προτζεκτορας μεταξυ αλλων θελει σκοταδι, κανει θορυβο, θελει χωρο μπροστα του. Δεν ταιριαζει με συτο που εχω στο νου μου. Ευχαριστω παντως για την ιδεα

9 ώρες πριν, Giorgos85thess είπε

Μπορεις να παρεις μια 4:3, να την βγαλεις απο το πλαστικο και να φτιαξεις ενα ξυλινο πλαισιο να κρυβει τα πλαινα που περισσεύουν απο την φωτογραφια...

Το σκεφτομαι αλλα φοβαμαι μεγαλωνει κι αλλο τον ηδη αρκετο ογκο του. Μονο εαν γινοταν κατι τετοιο με εμπνευσμενο τροπο. Δεν ξερω ποιος θα μπορουσε να μου φτιαξει κατι τετοιο. Να σαι καλα παντως

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...