Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετώ την ομάδα. Η απορία μου είναι η εξής: Σε οικογενειακή πολυκατοικία 3 διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα κοινό ρολόι νερού και για τα τρία διαμερίσματα με αποτέλεσμα να φουσκώνει αρκετά ο λογαριασμός του νερού. Ποιο είναι περίπου το κόστος ώστε να μπει υδρομετρητης στο κάθε σπίτι ? Σε μια αναζήτηση που έκανα βρήκα μόνο για νέα υδροδότηση ακινήτου κ όχι για διαχωρισμό. Ευχαριστώ.

Δημοσ.
37 λεπτά πριν, ensternistis είπε

Χαιρετώ την ομάδα. Η απορία μου είναι η εξής: Σε οικογενειακή πολυκατοικία 3 διαμερισμάτων στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ένα κοινό ρολόι νερού και για τα τρία διαμερίσματα με αποτέλεσμα να φουσκώνει αρκετά ο λογαριασμός του νερού. Ποιο είναι περίπου το κόστος ώστε να μπει υδρομετρητης στο κάθε σπίτι ? Σε μια αναζήτηση που έκανα βρήκα μόνο για νέα υδροδότηση ακινήτου κ όχι για διαχωρισμό. Ευχαριστώ.

Καλησπέρα. Έκανα εγώ διαχωρισμό από ένα σε δύο. Το κόστος είναι ~50 ευρώ για το κάθε έξτρα υδρόμετρο, καθώς και εγγύηση 100 ευρώ για κάθε υδρόμετρο. Επίσης υπάρχει κόστος εγκατάστασης (ταφ κ.λπ. στα ρολόγια της πολυκατοικίας) το οποίο είτε το κανονίζεις με δικό σου υδραυλικό (που να ξέρει όμως τους κανόνες/προδιαγραφές της ΕΥΑΘ) είτε σε χρεώνει η ΕΥΑΘ εργατικά+υλικά. Με κάθε επιφύλαξη αυτά βάσει της δικής μου εμπειρίας. 
Επίσης επειδή λες ότι δε βρήκες πληροφορίες για διαχωρισμό, ουσιαστικά ανήκεις στην κατηγορία που λέει "δεύτερο υδρόμετρο".

• Thanks 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, ensternistis είπε

Σε ποιο δήμο ανήκεις ?

Γιατί κάθε δευα έχει το δικό της τιμολόγιο 

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, DimVavas είπε

Καλησπέρα. Έκανα εγώ διαχωρισμό από ένα σε δύο. Το κόστος είναι ~50 ευρώ για το κάθε έξτρα υδρόμετρο, καθώς και εγγύηση 100 ευρώ για κάθε υδρόμετρο. Επίσης υπάρχει κόστος εγκατάστασης (ταφ κ.λπ. στα ρολόγια της πολυκατοικίας) το οποίο είτε το κανονίζεις με δικό σου υδραυλικό (που να ξέρει όμως τους κανόνες/προδιαγραφές της ΕΥΑΘ) είτε σε χρεώνει η ΕΥΑΘ εργατικά+υλικά. Με κάθε επιφύλαξη αυτά βάσει της δικής μου εμπειρίας. 
Επίσης επειδή λες ότι δε βρήκες πληροφορίες για διαχωρισμό, ουσιαστικά ανήκεις στην κατηγορία που λέει "δεύτερο υδρόμετρο".

Πόσο σου κόστισε εσένα δλδ στο περίπου ??

14 λεπτά πριν, GREGORYMO είπε

Σε ποιο δήμο ανήκεις ?

Γιατί κάθε δευα έχει το δικό της τιμολόγιο 

Εύοσμο αν βοηθάει.. 

Δημοσ.
18 λεπτά πριν, ensternistis είπε

Εύοσμο αν βοηθάει.. 

Μπαίνεις στο site της δευα και βλέπεις τον τιμοκατάλογο.

Δεν εχει σημασία αν είναι διαχωρισμός. Πληρώνεις για κάθε νέο υδρομετρο 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, GREGORYMO είπε

Μπαίνεις στο site της δευα και βλέπεις τον τιμοκατάλογο.

Δεν εχει σημασία αν είναι διαχωρισμός. Πληρώνεις για κάθε νέο υδρομετρο 

Οπότε πληρώνω για το νέο υδρομετρο συν τα εργατικά του υδραυλικού έτσι ? 

Σε ευχαριστώ πολύ !

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, ensternistis είπε

Εύοσμο αν βοηθάει.. 

120 εργατικά+υλικά για τον υδραυλικό μου, 50 το κόστος υδρόμετρου και 100 η εγγύηση που ζητάει η ΕΥΑΘ.

EDIT: Σωστός και ο GREGORYMO και ο Joshua, όπως σου έγραψα κι εγώ θα το δεις σαν "δεύτερο υδρόμετρο/νέα παροχή" και όχι σαν "διαχωρισμός". Ο διαχωρισμός χρησιμοποιείται κυρίως στο ρολόι της ΔΕΔΔΗΕ σαν όρος εξ όσων γνωρίζω.

Επεξ/σία από DimVavas
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, ensternistis είπε

Στον δικό μου Δήμο - ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη - το κόστος είναι κάπου 200-220€ για κάθε νέο μετρητή. Επίσης στον δικό μου Δήμο αυτό που θέλεις να κάνεις δεν λέγεται "διαχωρισμός", λέγεται "νέα παροχή σε υπάρχουσα σύνδεση", πιθανότατα έτσι θα το περιγράφει και ο δικός σου.

Υπόψιν εκτός από το κόστος της νέας παροχής υπάρχει και το κόστος σύνδεσης με την αποχέτευση (ΑΝ υπάρχει στην περιοχή), εκτός και αν όταν συνδέθηκε ο ήδη υπάρχον μετρητής πληρώθηκε η σύνδεση αποχέτευσης για όλα τα τμ της πολυκατοικίας. Αν δεν έχει πληρωθεί για όλα, τότε το κόστος είναι σαν να κάνεις "νέα υδροδότηση ακινήτου".

Επεξ/σία από Joshua21
  • Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, Joshua21 είπε

Στον δικό μου Δήμο - ο οποίος δεν έχει καμία σχέση με τη Θεσσαλονίκη - το κόστος είναι κάπου 200-220€ για κάθε νέο μετρητή. Επίσης στον δικό μου Δήμο αυτό που θέλεις να κάνεις δεν λέγεται "διαχωρισμός", λέγεται "νέα παροχή σε υπάρχουσα σύνδεση", πιθανότατα έτσι θα το περιγράφει και ο δικός σου.

Υπόψιν εκτός από το κόστος της νέας παροχής υπάρχει και το κόστος σύνδεσης με την αποχέτευση (ΑΝ υπάρχει στην περιοχή), εκτός και αν όταν συνδέθηκε ο ήδη υπάρχον μετρητής πληρώθηκε η σύνδεση αποχέτευσης για όλα τα τμ της πολυκατοικίας. Αν δεν έχει πληρωθεί για όλα, τότε το κόστος είναι σαν να κάνεις "νέα υδροδότηση ακινήτου".

Αυτή τη λεπτομέρεια δεν τη γνωρίζω για να είναι ειλικρινής! Ωστόσο με κατατοπισατε απόλυτα 😃

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...