Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα .Θέλω να συνδέσω ένα κλιματιστικό 24 . Βάση οδηγιών το καλώδιο από τον πίνακα πρέπει να συνδεθεί στην εξωτερική μονάδα . Το καλώδιο που έρχεται από τον πίνακα είναι 3Χ 2,5mm μονόκλωνο.Ερώτηση συνδέεται κατευθείαν η πρέπει το καλώδιο που θα φτάνει στην εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι της ίδιας διατομής αλλά πολύκλωνο;Γιατί έτσι ήταν συνδεδεμένο σε αυτόν που το πήρα(μεταχειρισμένο) .Είχε ματήσει το καλώδιο και το είχε κάνει από μονόκλωνο πολύκλωνο και το σύνδεσε στην εξωτερική μονάδα .

Δημοσ.

δε βγαζει κανενα νοημα το κειμενο σου. Απο τη στιγμη που το καλωδιο ειναι 3x2.5 ειναι πολυκλωνο. Αλλα και 3 μονοπολικα 2.5ρια να ηταν δε κανει καμια διαφορα, απλα θα επρεπε να τα ντυσεις με ταινια

αν εννοεις μονου πυρηνα (δηλαδη ενα συρμα χαλκου διατομης 2.5μμ μεσα στον μανδυα), μια χαρα συνδεεται στο κλιματιστικο, δε χρειαζεται πολλαπλου πυρηνα

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, rataplan14 είπε

Καλησπέρα .Θέλω να συνδέσω ένα κλιματιστικό 24 . Βάση οδηγιών το καλώδιο από τον πίνακα πρέπει να συνδεθεί στην εξωτερική μονάδα . Το καλώδιο που έρχεται από τον πίνακα είναι 3Χ 2,5mm μονόκλωνο.Ερώτηση συνδέεται κατευθείαν η πρέπει το καλώδιο που θα φτάνει στην εξωτερική μονάδα πρέπει να είναι της ίδιας διατομής αλλά πολύκλωνο;Γιατί έτσι ήταν συνδεδεμένο σε αυτόν που το πήρα(μεταχειρισμένο) .Είχε ματήσει το καλώδιο και το είχε κάνει από μονόκλωνο πολύκλωνο και το σύνδεσε στην εξωτερική μονάδα .

Δεν εχει καμια διαφορα το μονόκλωνο απο το πολυκλωνο της ίδιας διατομής 

• Like 1
Δημοσ.

Οι κλώνοι αφορούν στις πολικότητες ή πόσες φάσεις  φέρει, τον ουδέτερο ή και τη γείωση που μπορεί να έχει ένα ενιαίο καλώδιο όχι πόσες τρίχες έχει ένας κλώνος.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Μπορεί να μη του εφτανε και να έβαλε πολυκλωνο. Καλύτερα μονόκλωνο για πολλους λογους.

Ναι μάλλον έτσι ,δεν πρέπει να του έφτανε .Έχεις δίκιο μονόκλωνο  από τον πίνακα έως την εξωτερική μονάδα .😉😉😉😉.

Δημοσ.
7 ώρες πριν, fredd0 είπε

δε βγαζει κανενα νοημα το κειμενο σου. Απο τη στιγμη που το καλωδιο ειναι 3x2.5 ειναι πολυκλωνο. Αλλα και 3 μονοπολικα 2.5ρια να ηταν δε κανει καμια διαφορα, απλα θα επρεπε να τα ντυσεις με ταινια

αν εννοεις μονου πυρηνα (δηλαδη ενα συρμα χαλκου διατομης 2.5μμ μεσα στον μανδυα), μια χαρα συνδεεται στο κλιματιστικο, δε χρειαζεται πολλαπλου πυρηναε

Ενοοώ καλώδιο Νιμ και καλώδιο εύκαμπτο 3Χ2,5mm

Screenshot_2023-01-27-22-55-08-656_com.android.chrome~2.jpg

Screenshot_2023-01-27-22-53-43-075_com.android.chrome~2.jpg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Maurikycli είπε

^Γράφει κάπου ότι είναι μονόκλωνο;

Δε ξέρω γιατι σου εχει κολλήσει. Αν εχει πολλα καλωδια μαζι τα λενε αγωγούς/πόλους. 

Δύσκαμπτοι αγωγοί είναι οι μονόκλωνοι (αποτε-

λούνται από έναν μόνο συμπαγή κλώνο κυκλικής

διατομής) και οι πολύκλωνοι (αποτελούνται από

περισσότερους του ενός κλώνους, τοποθετημέ-

νους σε στρώσεις, ομοκεντρικά συνεστραμμέ-

νους γύρω από τον κεντρικό κλώνο). Εύκαμπτοι

αγωγοί είναι οι λεπτοπολύκλωνοι (κάθε κλώνος

του πολύκλωνου αγωγού αποτελείται από πολ-

λά λεπτά συρματίδια).

https://www.electrologos.gr/wp-content/uploads/2021/07/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%91-1.pdf&ved=2ahUKEwiRmeDvzun8AhUi_7sIHUNHDmcQFnoECCEQAQ&usg=AOvVaw2lsfo-z7p9uWu_F2C1aV8v

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, Maurikycli είπε

^Γράφει κάπου ότι είναι μονόκλωνο;

16 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δε ξέρω γιατι σου εχει κολλήσει. Αν εχει πολλα καλωδια μαζι τα λενε αγωγούς/πόλους. 

λά λεπτά συρματίδια).

https://www.electrologos.gr/wp-content/uploads/2021/07/%CE%A4%CE%95%CE%A7%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F-%CE%91%CE%A1%CE%98%CE%A1%CE%9F-%CE%9A%CE%91%CE%9B%CE%A9%CE%94%CE%99%CE%91-1.pdf&ved=2ahUKEwiRmeDvzun8AhUi_7sIHUNHDmcQFnoECCEQAQ&usg=AOvVaw2lsfo-z7p9uWu_F2C1aV8v

Οι περισσότεροι έχουμε συνηθίσει να λέμε μονό/πολύ-κλωνα τα καλώδια ανάλογα με τον αριθμό των αγωγών που έχουν.

Από ότι κατάλαβα αυτός ο ορισμός πλέον αφορά τον τύπο του χαλκού που περιέχουν οι αγωγοί.
Αν είναι ένα ενιαίο κομμάτι χαλκού ή αν αποτελείτε από πολλά μικρά καλωδιάκια (ή όπως λέγονται :) )

Επεξ/σία από dpolal
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 ώρες πριν, rataplan14 είπε

Για να ρωτάς μάλλον δεν  είσαι ψυκτικός Καθ όσον ένας ψυκτικός δεν θα ρώταγε κάτι τέτοιο Άρα να προσέχεις για ότι κάνεις (δικό σου θέμα θα μου πεις) Όπως και να χει τα καλώδια πρέπει να κολληθούν στην ματιση Η ματιση να γίνει σε διαφορετικό μήκος να μην πέσουν όλα μαζί και να μπει θερμοσυστελλομενο σε κάθε ματιση και μετά ταινία  πχ    Θερμοσυστελλόμενοι συνδετήρες

Επεξ/σία από hp8
Δημοσ.
4 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε

λά λεπτά συρματίδια).

👍👍👍

3 ώρες πριν, hp8 είπε

Για να ρωτάς μάλλον δεν  είσαι ψυκτικός Καθ όσον ένας ψυκτικός δεν θα ρώταγε κάτι τέτοιο Άρα να προσέχεις για ότι κάνεις (δικό σου θέμα θα μου πεις) Όπως και να χει τα καλώδια πρέπει να κολληθούν στην ματιση Η ματιση να γίνει σε διαφορετικό μήκος να μην πέσουν όλα μαζί και να μπει θερμοσυστελλομενο σε κάθε ματιση και μετά ταινία  πχ    Θερμοσυστελλόμενοι συνδετήρες

Ούτε ψυκτικός είμαι ούτε ηλεκτρολόγος είμαι ούτε πρόκειται να κάνω κάτι μόνος μου . Επρεπε να δεις πως ο προηγούμενος ψυκτικός είχε ενώσει -ματίσει  τα καλώδια.Οτι να είναι . Όλα τα παραπάνω που είπες είναι απολύτως σωστά.Αλλα υπάρχουν άτομα με διπλώματα επικίνδυνα τα οποία δεν τους ενδιαφέρει δουλεύουν σαν να δούλευαν 30χρονια πίσω .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...