Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Έχω το αρκετά παλιό Samsung GT-S7580, και κατέβασα για backup το Kies.

Παίρνει backup αυτά που θέλω (Contacts, S-Planner, Call log), εκτός από ένα:δεν παίρνει τα sms.

Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει το SMS backup μέσα από το Kies; Γιατί το κάνει αυτό;

Ή, εάν δεν γίνεται, υπάρχει πουθενά το αρχείο(α) των sms να το/τα αντιγράψω (copy/paste);

Ευχαριστώ

Δημοσ.
23 λεπτά πριν, johnyb98 είπε

Καλησπέρα.

Παίρνει backup αυτά που θέλω (Contacts, S-Planner, Call log), εκτός από ένα:δεν παίρνει τα sms.

Υπάρχει τρόπος να το κάνω να δουλέψει το SMS backup μέσα από το Kies; Γιατί το κάνει αυτό;

Ή, εάν δεν γίνεται, υπάρχει πουθενά το αρχείο(α) των sms να το/τα αντιγράψω (copy/paste);

Ευχαριστώ

Μέσω αντιγράφων ασφαλείας στο Google account, υπάρχει επιλογή και για τα sms.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, johnyb98 είπε

Καλησπέρα.

Ευχαριστώ

Αν δεν στα διαβαζει με το kies υπαρχουν εναλλακτικα προγραμματα καποια απο την ιδια τη Samsung να δοκιμασεις μηπως και καποιο στα περασει τα sms για backup

https://www.samsung-messages-backup.com/resources/alternative-to-samsung-kies.html

SmartSwitch απο Samsung ή το Samsung Messages Backup λογικα θα σου δημιουργησει και αντιγραφο των μηνυματων. Το SmartSwitch ειναι το πιο διαδεδομενο πλεον & αποτελεσματικο και τα αντιγραφει ολα.

Δημοσ.

Το smart switch το είχα διαβάσει σε πολλές σελίδες/forums πριν ξεκινήσω την όλη διαδικασία. Και το κατέβασα & εγκατέστησα, πριν το Kies. Αλλά το 7580 δεν υποστηρίζεται από το Smart Switch. Αναγκαστικά πρέπει να δουλέψω με Kies.

Είτε με το backup που παίρνω με το Kies, είτε με το backup που θα πάρω τα sms με κάποιο από αυτά που προτείνετε παραπάνω, ελπίζω να μπορέσω να κάνω restore στο Motorola Moto G32 που έχω αγοράσει, και έχω σε αναμονή στο κουτί. Ελπίζω τα sms να τα περάσω απευθείας στο σημείο sms στο G32, και όχι σε ένα άλλο σημείο που αποθηκεύονται τα sms από την κάρτα. Εξηγώ..

Η μητέρα μου είχε ένα πολύ παλιό ALCATEL. Πήρε το Motorola Moto G31. Όταν έβαλα την κάρτα στο G31, έγινε μεταφορά των sms στο καινούργιο κινητό, αλλά τα sms δεν φαίνονται απευθείας όταν πατάς το εικονίδιο sms, και μπαίνεις στη διαχείριση sms. Αυτά τα παλιά sms από το ALCATEL, εχουν μεταφερθεί μεν, αλλά πρέπει να πας σε ξεχωριστό σημείο για να τα δεις.

Ελπίζω στο δικό μου G32 να τα φτιάξω λίγο καλύτερα τα πράγματα:

α. Να μπορέσω με πρόγραμμα να κάνω restore

β. Να κάνω restore όλα τα στοιχεία (sms, επαφές, call log, κτλ) εκεί που αντιστοιχεί το καθένα.

Δημοσ.

Kies

Supported model : Feature phone, Smart Phone/Tablet before Galaxy Note III (including Galaxy S4, Note II, etc)

Smart Switch

Supported model : Smart Phone/Tablet from Galaxy Note III (Android OS 4.3 or over)

Το SmartSwitch ειναι η συνεχεια του Kies απο επισημη Samsung & υποστηριζει νεωτερες συσκευες.Λογικο που δεν υποστηριζει την συγκεκριμενη συσκευη αφου ειναι παλαιοτερη.

Εχουν προταθει και αλλες επιλογες οποτε αναγκαστικα πρεπει να δοκιμασεις 1-1 να δεις ποια ειναι συμβατή με την συσκευη για να διαβασει και να μεταφερει τα sms ευκολα. Ειναι παλια η συσκευη αλλα ολο κ καποια θα τρεξει, θα διαβασει κ θα στα κανει backup τα sms.

https://www.samsung-messages-backup.com/resources/alternative-to-samsung-kies.html

https://www.samsung-messages-backup.com/

Δημοσ.
2 ώρες πριν, johnyb98 είπε

Το smart switch το είχα διαβάσει σε πολλές σελίδες/forums πριν ξεκινήσω την όλη διαδικασία. Και το κατέβασα & εγκατέστησα, πριν το Kies. Αλλά το 7580 δεν υποστηρίζεται από το Smart Switch. Αναγκαστικά πρέπει να δουλέψω με Kies.

Είτε με το backup που παίρνω με το Kies, είτε με το backup που θα πάρω τα sms με κάποιο από αυτά που προτείνετε παραπάνω, ελπίζω να μπορέσω να κάνω restore στο Motorola Moto G32 που έχω αγοράσει, και έχω σε αναμονή στο κουτί. Ελπίζω τα sms να τα περάσω απευθείας στο σημείο sms στο G32, και όχι σε ένα άλλο σημείο που αποθηκεύονται τα sms από την κάρτα. Εξηγώ..

Η μητέρα μου είχε ένα πολύ παλιό ALCATEL. Πήρε το Motorola Moto G31. Όταν έβαλα την κάρτα στο G31, έγινε μεταφορά των sms στο καινούργιο κινητό, αλλά τα sms δεν φαίνονται απευθείας όταν πατάς το εικονίδιο sms, και μπαίνεις στη διαχείριση sms. Αυτά τα παλιά sms από το ALCATEL, εχουν μεταφερθεί μεν, αλλά πρέπει να πας σε ξεχωριστό σημείο για να τα δεις.

α. Να μπορέσω με πρόγραμμα να κάνω restore

β. Να κάνω restore όλα τα στοιχεία (sms, επαφές, call log, κτλ) εκεί που αντιστοιχεί το καθένα.

Οπότε αφού δεν σου κάνει το Smart βλέπεις αυτό https://www.howtobackupcontacts.com/samsung_galaxy_trend_plus_(s7580) που έχει και πως να το κάνεις και αυτό https://play.google.com/store/apps/details?id=com.riteshsahu.SMSBackupRestore

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το coolmuster android assistant, το εγκατέστησα, αλλά εχει το πρόβλημα:

ενώ εντοπίζει τη συσκευή, πάει να κάνει την τελική σύνδεση, αλλά δεν την κάνει. Δεν ολοκληρώνει τη σύνδεση, και έτσι δεν βγάζει "Device ready" για να πάρω backup.

Το USB debugging το έχω enabled στο κινητό.

Κατέβασα και μία portable έκδοση του coolmuster που είναι registered. Οπότε, με αυτό το portable, από θέμα registration είμαι ok (full). Ούτε σε αυτήν πηγαίνει σε "Device ready".

Τη συσκευή την βγάζει στο Windows explorer. Εκεί φαίνεται, και με διπλό click φαίνονται οι φάκελοι. Άρα, από θέμα usb στο pc, από θέμα καλωδίου κλπ, όλα είναι ok. Το πρόβλημα είναι ότι δεν φέρενει τη συσκευή σε κατάσταση ready το coolmuster.

Επεξ/σία από johnyb98
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 28/1/2023 στις 11:49 ΠΜ, johnyb98 είπε

Δεν έγινε μεταφορά των sms, απλά στο παλιό ALCATEL αυτά αποθηκεύονταν στην κάρτα SIM και όχι στο ίδιο το κινητό.
Όταν έβαλες την SIM στο νέο τηλέφωνο μπορούσες να δεις τα SMS που ήταν αποθηκευμένα σε αυτήν αλλά έπρεπε να αλλάξεις την αντίστοιχη ρύθμιση γιατί στο G31, όπως και στα περισσότερα smartphone, τα sms αποθηκεύονται στο κινητό και όχι στην κάρτα.

Επεξ/σία από dpolal
  • Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, dpolal είπε

όπως και στα περισσότερα smartphone, τα sms αποθηκεύονται στο κινητό και όχι στην κάρτα.

Μήπως κάτι τέτοιο γίνεται καί στο Samsung GT-S7580; Δηλαδή, τα sms, αποθηκεύονται στο κινητό, και γι' αυτό το Kies δεν επιτρέπεται/μπορεί να τα πάρει backup;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 29/1/2023 στις 2:51 ΜΜ, dpolal είπε

Δεν έγινε μεταφορά των sms, απλά στο παλιό ALCATEL αυτά αποθηκεύονταν στην κάρτα SIM και όχι στο ίδιο το κινητό.
Όταν έβαλες την SIM στο νέο τηλέφωνο μπορούσες να δεις τα SMS που ήταν αποθηκευμένα σε αυτήν αλλά έπρεπε να αλλάξεις την αντίστοιχη ρύθμιση γιατί στο G31, όπως και στα περισσότερα smartphone, τα sms αποθηκεύονται στο κινητό και όχι στην κάρτα.

Στο κατάστημα cosmote μου ενεργοποίησαν νέα SIM. Την έχω βάλει στο νέο moto G32. Είμαι στο σημείο που στο setup τού νέου κινητού, θα κάνω αντιγραφή data ανάμεσα στα δύο κινητα. Θα ενώσω τα κινητά με καλώδιο, για να γίνει η αντιγραφή. Πριν κάνω την αντιγραφή με το καλώδιο, υπάρχει τρόπος στο g32 (ίσως κάπου στα settings) να επιβεβαιώσω ότι τα sms (που ελπίζω να έρθουν με την αντιγραφή) θα αποθηκευθούν στο κινητό και όχι στην κάρτα; Οπότε, εάν τα λέω καλά, η αντιγραφή των sms στο νέο κινητό, θα είναι αυτο που θέλω: δηλαδή, απλά πατώντας το εικονίδιο sms στο g32, θα βλέπω όοοολα τα sms από το samsung, και δε θα χρειάζεται να πάω στο g32 σε κάποιο άλλο σημείο για να τα δω. Και πάλι με την προϋπόθεση ότι η αντιγραφή θα τα φέρει. Υπάρχει λοιπόν κάποιο setting για να επιβεβαιώσω;

Επεξ/σία από johnyb98

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...