micos000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 8 ώρες πριν, filip123go είπε [...] Εάν βρεις και κατεβάσεις το ίδιο version του app που είχες πριν από 5 χρόνια, το ίδιο θα τρέχει. Δυστυχώς, δεν ισχύει αυτό και θα σου πω προσωπική εμπειρία. Έχω ένα παλιό παιδικό τάμπλετ Lenco Kidztab 70 7'' που είχα πάρει στην κόρη to 2013. Το είχα παρατημένο σε ένα ράφι για πολλά χρόνια και αποφάσισα να δω αν παίζει ακόμα και να το δώσω σε άλλο παιδάκι στο χωριό. Το άνοιξα να δω πως πάει. Ε, λοιπόν, μέχρι να το ανοίξω και αν βγω στην επιφάνεια μου έβγαλε τα συκώτια και μετά για να ανοίξει η εφαρμογή που κλειδώνει το τάμπλετ έκανε πάνω από 10 λεπτο. Το άφησα να ηρεμήσει και για να του ξεκλειδώσω την οθόνη και να μπω έκανε 1-2 λεπτά και ότι παιχνίδι άνοιγα έκανε αρκετά λεπτά για να ανοίξει ή κρεμούσε. Το τάμπλετ όταν το είχα κλείσει τελευταία έπαιζε ικανοποιητικά αυτά που είχε και δεν έπαιρνε πλέον ενημερώσεις, ούτε οι εφαρμογές ενημερώνονταν αλλά έπαιζαν όπως ήταν και χωρίς ίντερνετ ενώ τώρα κάνουν 3-5 λεπτά για να ανοίξουν. Έφτασε σε σημείο να του τελειώνει η μπαταρία όταν το άνοιγες από κλειστό και μέχρι να μπει και να ανοίξεις το tom the cat ή το subway serfer (αυτά έπαιζε τελευταία η μικρή). Ακόμα και όταν κατάφερναν να ανοίξουν λάγκαραν τρελά ενώ πριν έπαιζαν κανονικά και έπαιζα καμιά φορά το serfer κι εγώ μαζί της. Του τραβάω λοιπόν ένα πλήρες clean και factory defaults και το ρύθμισα με ένα προσωρινό email. Από εκεί και έπειτα η κατάσταση χειροτέρεψε περισσότερο λες και παρεξηγήθηκε το τάμπλετ και έκανε περισσότερο χρόνο να ανοίξει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από micos000 1
tarantules Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, micos000 είπε Δυστυχώς, δεν ισχύει αυτό και θα σου πω προσωπική εμπειρία. Έχω ένα παλιό παιδικό τάμπλετ Lenco Kidztab 70 7'' που είχα πάρει στην κόρη to 2013. Το είχα παρατημένο σε ένα ράφι για πολλά χρόνια και αποφάσισα να δω αν παίζει ακόμα και να το δώσω σε άλλο παιδάκι στο χωριό. Το άνοιξα να δω πως πάει. Ε, λοιπόν, μέχρι να το ανοίξω και αν βγω στην επιφάνεια μου έβγαλε τα συκώτια και μετά για να ανοίξει η εφαρμογή που κλειδώνει το τάμπλετ έκανε πάνω από 10 λεπτο. Το άφησα να ηρεμήσει και για να του ξεκλειδώσω την οθόνη και να μπω έκανε 1-2 λεπτά και ότι παιχνίδι άνοιγα έκανε αρκετά λεπτά για να ανοίξει ή κρεμούσε. Το τάμπλετ όταν το είχα κλείσει τελευταία έπαιζε ικανοποιητικά αυτά που είχε και δεν έπαιρνε πλέον ενημερώσεις, ούτε οι εφαρμογές ενημερώνονταν αλλά έπαιζαν όπως ήταν και χωρίς ίντερνετ ενώ τώρα κάνουν 3-5 λεπτά για να ανοίξουν. Έφτασε σε σημείο να του τελειώνει η μπαταρία όταν το άνοιγες από κλειστό και μέχρι να μπει και να ανοίξεις το tom the cat ή το subway serfer (αυτά έπαιζε τελευταία η μικρή). Ακόμα και όταν κατάφερναν να ανοίξουν λάγκαραν τρελά ενώ πριν έπαιζαν κανονικά και έπαιζα καμιά φορά το serfer κι εγώ μαζί της. Του τραβάω λοιπόν ένα πλήρες clean και factory defaults και το ρύθμισα με ένα προσωρινό email. Από εκεί και έπειτα η κατάσταση χειροτέρεψε περισσότερο λες και παρεξηγήθηκε το τάμπλετ και έκανε περισσότερο χρόνο να ανοίξει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια. Όταν διαλέγεις κινεζοτάμπλετ να κοιτάς εαν το chipset τους υποστηρίζεται από custom ROM.Δεν ξέρω το συγκεκριμένο τι έχει πάνω αλλά με τις custom ROM πολλές τέτοιες συσκευές ανασταίνονται κυριολεκτικά μιας και δεν έχουν blotware.Και με μια αλλαγή μπαταρίας είσαι τζετ.
micos000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Το 2013 δεν ήξερα πολλά από τάμπλετ και custom roms και το πήρα γιατί ήταν παιδικό και άρεσε στην μικρή. Η θήκη του ήταν τρομερή Τώρα δεν ξέρω τι έπαθε και μπρίκαρε τελείως. Γυρίζει αιώνια και δεν ολοκληρώνει το μπουτάρισμα και δεν μπορώ ούτε στο recovery menu να μπω. 🤬
BILL5 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Αν θέλετε να πέσουν οι τιμές Σταματήστε να αγοράζετε σαν καταναλωτές Έτσι θα τους τσούξει και θα τα ρίξουνε θα παρακαλάνε αλλά όσο ο κόσμος αγοράζει Αυτοί θα ανεβάζουν τις τιμές 1
aces Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, nickmanak είπε Δεν αλλαξα μπαταρια ακόμη φιλε! Αυτο δεν σημαινει οτι αντεχει ακομα. Θελει κανα 2-3 φορες να μπει στην πριζα ανά ημέρα. Να πας να την αλλαξεις εφοσον η συσκευή αντεχει κ για λόγους ασφαλείας στα 6 χρονια μπορει να φουσκώσει ευκολοτερα κ να εχει αλλα προβλήματα μετα αφου ο κυκλος ζωης της ειναι περιορισμενος. Κανα 40-45€ χρεωναν παλαιοτερα. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από aces 3
filip123go Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, oldnew είπε Ουτε ποιο όμορφο δεν γίνεται πλέον το ui. Σου λεει η πχ Samsung "one ui4.1" και ψάχνεις με το κυαλι να βρεις τι άλλαξε. Θυμάμαι μια φορά που στις ρυθμίσεις μια επιλογή πηγε μια γραμμή παρακάτω.. Αυτη ήταν η αλλαγή. Αλλαγές για τις αλλαγές για να έχουμε να λεμε. Την αυτονομία όμως μια χαρά την αλλάζουν. Την ανεβοκατεβαζουν σε κάθε update, αλλα στη 2ετια πάντα την κατεβάζουν γιατί τότε θέλουν να πάρεις καινούργιο κινητο. Όταν γράφαμε οτι χαλάνε επίτηδες την αυτονομία, πόλοι εδώ μέσα μας αντιμετώπιζαν σαν παλιοημερολογητες. Αργότερα αποδείχθηκε, βρήκανε στοιχεία οτι όντως συμβαίνει. Σου πέτανε και το τυράκι των "ενημερώσεων ασφαλείας" που ο μέσος χρήστης επειδή δεν καταλαβαίνει πως δουλεύει ενα κινητο, νομίζει ότι πχ θα έχει μεγαλύτερη ασφάλεια στο ebanking πχ. Ενώ έχεις ακριβώς την ιδια ασφαλεία και χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ EBANKING. Το ξέρω δεν το πιστεύεις αλλα ισχύει. Το βασικό που κερδίζεις με τις ενημερώσεις, είναι καλύτερη προστασία των προσωπικών στοιχείων για θέματα διαφημίσεων κλπ. Κάθε εφαρμογή είναι απομονωμένη εντελώς απο οτιδήποτε αλλο στο Android. Δε θα σε βοηθήσει η ενημέρωση ασφαλείας στην εφαρμογή ebanking (η οποία ενημερώνεται η ίδια κανονικά για αυξημένη προστασία, ητε έχεις ητε δεν εχεις ενημερώσεις ασφαλείας) . Αμα μπεις από browser, ίσως, αλλα και πάλι ελάχιστα. Το βασικό είναι να "τρως" και ολα τα υπόλοιπα μαζί με τις ενημερώσεις ασφαλείας. Φωνή βοώντος εν τη έρημο βέβαια. Κακώς τα γράφω γιατί κανείς δεν τα πιστεύει. Εντωμεταξύ 10 χρόνια + χωρίς ενημερώσεις ασφαλείας σε ποσα κινητα ρουταρισμενα κιόλας, δεν είχα ποτέ το παραμικρό πρόβλημα, απλά επειδή καταλαβαίνω τι κάνω. Με ebanking και οτι αλλο θες. Και όχι δεν είναι απο τύχη. Φίλοι με ενημερώσεις κλπ, σε αυτούς κλέψανε κωδικούς. Γιατί απλούστατα την πάτησαν με Fishing χωρίς να το καταλάβουν. Ετσι την πατάει το 99% και δε σε σώζουν οι ενημερώσεις ασφαλείας. Εννοούσα το UI της εφαρμογής, όχι του κινητού. Γενικά συμφωνώ για την ασφάλεια της κάθε εφαρμογής. Ξέρω ότι τρέχει απομονωμένα μέσα στο android. Ωστόσο οι βιβλιοθήκες που υπάρχουν μέσα στην εφαρμογή, κάθε τρεις και λίγο η θα γίνουν update η θα γίνουν deprecated, οπότε αναγκαστικά πρέπει να τις αλλάξεις/αναβαθμίσεις. Και πολλές φορές μάλιστα θα πρέπει πέρα από τη βιβλιοθήκη να κάνεις αλλαγές στον ίδιο τον κώδικα. Επίσης, κανένας δεν κάθεται να κάνει optimize την εφαρμογή για παλαιότερες συσκευές. Παίζει στο s22? Καλώς. Σου λέει και το android ότι και καλά η εφαρμογή σου θα παίζει στο 99.9% των συσκευών σου, οπότε όλα οκ. 1 ώρα πριν, micos000 είπε Δυστυχώς, δεν ισχύει αυτό και θα σου πω προσωπική εμπειρία. Έχω ένα παλιό παιδικό τάμπλετ Lenco Kidztab 70 7'' που είχα πάρει στην κόρη to 2013. Το είχα παρατημένο σε ένα ράφι για πολλά χρόνια και αποφάσισα να δω αν παίζει ακόμα και να το δώσω σε άλλο παιδάκι στο χωριό. Το άνοιξα να δω πως πάει. Ε, λοιπόν, μέχρι να το ανοίξω και αν βγω στην επιφάνεια μου έβγαλε τα συκώτια και μετά για να ανοίξει η εφαρμογή που κλειδώνει το τάμπλετ έκανε πάνω από 10 λεπτο. Το άφησα να ηρεμήσει και για να του ξεκλειδώσω την οθόνη και να μπω έκανε 1-2 λεπτά και ότι παιχνίδι άνοιγα έκανε αρκετά λεπτά για να ανοίξει ή κρεμούσε. Το τάμπλετ όταν το είχα κλείσει τελευταία έπαιζε ικανοποιητικά αυτά που είχε και δεν έπαιρνε πλέον ενημερώσεις, ούτε οι εφαρμογές ενημερώνονταν αλλά έπαιζαν όπως ήταν και χωρίς ίντερνετ ενώ τώρα κάνουν 3-5 λεπτά για να ανοίξουν. Έφτασε σε σημείο να του τελειώνει η μπαταρία όταν το άνοιγες από κλειστό και μέχρι να μπει και να ανοίξεις το tom the cat ή το subway serfer (αυτά έπαιζε τελευταία η μικρή). Ακόμα και όταν κατάφερναν να ανοίξουν λάγκαραν τρελά ενώ πριν έπαιζαν κανονικά και έπαιζα καμιά φορά το serfer κι εγώ μαζί της. Του τραβάω λοιπόν ένα πλήρες clean και factory defaults και το ρύθμισα με ένα προσωρινό email. Από εκεί και έπειτα η κατάσταση χειροτέρεψε περισσότερο λες και παρεξηγήθηκε το τάμπλετ και έκανε περισσότερο χρόνο να ανοίξει τις εφαρμογές και τα παιχνίδια. Spoiler Αυτό είναι όντως περίεργο. Εάν δεν είχε γίνει καμία αναβάθμιση από πουθενά γιατί ξαφνικά να σταμάτησε να παίζει... Και όταν το έχεις στο ρεύμα, το ίδιο κάνει;
Dinos1973 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 28 λεπτά πριν, BILL5 είπε Αν θέλετε να πέσουν οι τιμές Σταματήστε να αγοράζετε σαν καταναλωτές Έτσι θα τους τσούξει και θα τα ρίξουνε θα παρακαλάνε αλλά όσο ο κόσμος αγοράζει Αυτοί θα ανεβάζουν τις τιμές Δυστυχώς αυτό δεν ισχύει για τις premium συσκευές! Πλέον η apple ακολουθεί το μοντέλο high-end και mid-range, όπως η σειρά pro σε iPhone και Mac και Ultra στα AW. Τουτεστην, απευθύνεται σε συγκεκριμένα πορτοφόλια, βέβαια ξέρει ότι έχει lockαρι στο οικοσύστημα.τις πολλούς χρήστες μιας και η αγορά των μεταχειρισμένων συσκευών τις είναι πολύ μεγάλη. Για να διατηρήσει το premium image αυτό πρέπει να κάνει. Βέβαια εάν συγκρίνουν τον ανταγωνισμό οι συσκευές τις είναι value for money διοτι ο μέσος χρήστης μπορεί να έχει την συσκευή απροβλημάτιστα για μια πενταετία! MacBook Pro του 2015 σήμερα δουλεύει άριστα! iPhone X του 2017 θα πάρει ακόμα 2 ενημερώσεις και έχει ακόμα μεταπωλητική αξία στα €300 για κινητό 6 ετών !!!!! Δείξε μου τον ανταγωνισμό ;;;;; 2
Doubt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, micos000 είπε Το 2013 δεν ήξερα πολλά από τάμπλετ και custom roms και το πήρα γιατί ήταν παιδικό και άρεσε στην μικρή. Η θήκη του ήταν τρομερή Τώρα δεν ξέρω τι έπαθε και μπρίκαρε τελείως. Γυρίζει αιώνια και δεν ολοκληρώνει το μπουτάρισμα και δεν μπορώ ούτε στο recovery menu να μπω. 🤬 Όταν το άνοιξες μετά από τόσα χρόνια, ήταν ήδη ετοιμοθάνατο και απεβίωσε σύντομα, οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν είναι θέμα software ή hardware. Επεξ/σία 28 Ιανουαρίου 2023 από Doubt
Tetrabitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Μιλάμε για ταμπλέτα του 2013. Τι περιμένατε; Έχει δει Μουντιάλ του 2014, 2018, 2022. Πώς να παίζει;
JonnyBoy Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Εγώ έχω ένα κινεζοκινητό από εταιρεία που δεν την ξέρει η μάνα της. Ανήκει στην κατηγορία των ανθεκτικών. Τρία χρόνια τώρα. Με Android 11, αλλά τις τελευταίες ενημερώσεις ασφαλείας και υποστήριξη ελληνικής γλώσσας. Ευχαριστημένος μέχρι στιγμής. Το Android είναι σχεδόν stock, με εξαίρεση μια εργαλειοθήκη που έχει με μεγενθυτικούς φακούς,μοιρογνωμόνια και τα σχετικά. HelioG95 μέσα. Όμως ζήλεψα την ναυαρχίδα της συζύγου και σε δυο χρονάκια με βλέπω να το αλλάζω, αν και τρέχει τα πάντα απροβλημάτιστα.
micos000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 23 λεπτά πριν, Tetrabitos είπε Μιλάμε για ταμπλέτα του 2013. Τι περιμένατε; Έχει δει Μουντιάλ του 2014, 2018, 2022. Πώς να παίζει; Τις Ολυμπιάδες που τις πας;;; Ήθελα μόνο να τρέχει αυτά που έτρεχε μέχρι το 2015, όπως τα έτρεχε μέχρι το 2015 δηλαδή 2-3 παιδικά παιχνίδια που τα είχε ήδη εγκατεστημένα. Ούτε youtube ούτε internet ήθελα. Πολλά ζητούσα; 37 λεπτά πριν, Doubt είπε Όταν το άνοιξες μετά από τόσα χρόνια, ήταν ήδη ετοιμοθάνατο και απεβίωσε σύντομα, οπότε δεν μπορείς να βγάλεις συμπέρασμα αν είναι θέμα software ή hardware. Γιατί, όσο κάθεται πεθαίνει; Όσο το δούλευε η μικρή και μέχρι που το έκλεισα έπαιζε ικανοποιητικά. Το άνοιξα, όπως είπα, κανονικά, οπότε δεν ήταν hardware. Μετά το reset άνοιγε κανονικά αλλά με ρυθμούς χελώνας και μετά μαμήθηκε. Εκτός αν τα έπαιξε ξαφνικά η μνήμη του, τι να πω. Εν τω μεταξύ, άνοιξα και ένα iphone 4 που είχα από το 2012 μέχρι το 2018 και ήταν κλειστό κάνα 3 χρόνια και παίζει ότι έπαιζε τότε, όπως το έπαιζε τότε. Το ίδιο και ένα iphone 3g που είχα πιο πριν, από το 2008 μέχρι το 2012 και το άνοιξα μετά από 7 χρόνια. Στα android το έχω παρατηρήσει αυτό το timed degration. Σαν να έχουν κάποιο χρονόμετρο, ένα πράγμα, που μετράει αντίστροφα (σαν την ταινία In Time 😕 ) και μετά τα 5 χρόνια η απόδοση τους πέφτει αισθητά. Δεν ξέρω αν το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος αυτό. 1
Arkin Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, Lanike71 είπε Πολύ σωστά φίλε. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα: Πώς θα έρθει ανάπτυξη χωρίς κατανάλωση; Κι εγώ εναντίον είμαι, αλλά βλέπω και τα θετικά. Το θεμα ειναι βλεπεις καπου καποια αναπτυξη στο χωρο εδω και αρκετα χρονια περα απο τα fold της samsung? Εγω βλεπω μονο εταιριες να μην ξερουν τι να κανουν τα χρηματα που βγαζουν απο τη μαζα προσφεροντας προιοντα με μηδεν καινοτομιες. Οκ βαλε το fold τηλεφωνο 1500 μιας και ειναι κατι πρωτοποριακο αλλα οχι κινητα της σειρας που δεν αλλαζουν τιποτα απο περσινα προπερσινα μοντελα σε αυτη την τιμη. Εκει απλα λες θελω 50-60% κερδος και κοψτε το κεφαλι σας για οποιον το θελει. Γενικως αυτη η συνεχομενη αυξηση των κερδων καθε εταιριας χωρις καμια αναπτυξη στο χωρο εφερε την κατασταση εδω. Για τα S23 διαβαζω ακομα μεγαλυτερες τιμες ενω αν συγκρινεις με S22 ειναι το ενα και το αυτο μονο επεξεργαστη αλλαξαν τιποτα αλλο. Εχουμε φτασει σε ενα τελμα τεχνολογικα και ειδικα οσο οι εταιριες γινονται ολο και πιο αδηφαγες για υπερκερδη τοσο ο κοσμος θα τους γυρναει την πλατη.
Doubt Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, micos000 είπε Γιατί, όσο κάθεται πεθαίνει; Όσο το δούλευε η μικρή και μέχρι που το έκλεισα έπαιζε ικανοποιητικά. Το άνοιξα, όπως είπα, κανονικά, οπότε δεν ήταν hardware. Μετά το reset άνοιγε κανονικά αλλά με ρυθμούς χελώνας και μετά μαμήθηκε. Εκτός αν τα έπαιξε ξαφνικά η μνήμη του, τι να πω. Σε γυάλα το είχες; Ποιος ξέρει τι υγρασία είχε μαζέψει τόσα χρόνια.
micos000 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Τίποτε δεν είχε. Μέσα στο κουτί του σε ντουλάπι στο δωμάτιο, μαζί με όλες τις προηγούμενες συσκευές μου. Και τα iphone εκεί τα είχα μαζί με τα αγαπημένα μου nokia 3310 και 3610 που δουλεύουν και αυτά ακόμα. 1
Tetrabitos Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 28 Ιανουαρίου 2023 Στείλτο ανακύκλωση ρε μαν. Και να λειτουργούσε έχει "βαρύνει" το ίντερνετ. Οι εφαρμογές βάρυναν. Το λογισμικό σε Android 4.0. Τι να παίξει; Σαν παράδειγμα με τον τίτλο είσαι "φταιχτης" να το πούμε αστεία. Είσαι κατά των εταιρειών αλλά στο άλλο άκρο. Δεν μιλάμε για 2-3 χρόνων κινητά να σέρνονται και να μην είναι λειτουργικά. Μιλάμε για ταμπλέτ 10ετιας και θες να λειτουργεί ή υπάρχει κάποια συνομωσία από πίσω και στο χάλασαν. Εκτός αν μας το λες μόνο και μόνο να λειτουργούσε έτσι για τη συλλογή όπως το νοκια 3310 κτλπ. Εκεί μιλάμε για συλλέκτης. Αλλιώς δεν θα είχες καμία εμπειρία χρήσης με τόσο παλιό hardware σήμερα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα