username42342 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, ήθελα να ρωτήσω τι ισχύει με τα γραφειοκρατικά που χρειάζονται για να αρχίσει κάποιος τα μαθήματα. Ψάχνω αυτές τις μέρες σχολή στην πόλη μου και το όλο σύστημα μού φαίνεται στρεβλό. Έχω ρωτήσει σε 7 σχολές και όλες ζητάνε 350 με 400 ευρώ για τα χαρτιά παρότι παράβολα και γιατροί στοιχίζουν συνολικά 160 ευρώ. Συνήθως, από τα 350-400, τα 200 είναι προκαταβολή για να ξεκινήσουν τη διαδικασία και τα υπόλοιπα τα δίνεις μετά για να πας για εξετάσεις κλπ. Συν 10-15 ευρώ το μάθημα. Σου λένε, ωστόσο, ότι μπορεί να κάνεις και λιγότερα από αυτά που καθορίζει ο νόμος ως ελάχιστα. Όπως το καταλαβαίνω, οι σχολές φουσκώνουν όσο περισσότερο γίνεται την αμοιβή τους για την κατάθεση των χαρτιών, βγάζοντας έτσι ένα μεγάλο κόστος των ελάχιστων μαθημάτων και έπειτα σου λένε ότι, ενάντια στον νόμο, μπορείς να χρεωθείς για λιγότερα μαθήματα αν είσαι καλός. Πήρα στη διεύθυνση μεταφορών της περιοχής μου να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω τα χαρτιά μόνος και μετά να πάω στη σχολή για τα μαθήματα και μου είπαν ότι δεν γίνεται, πρέπει να γίνει μέσω σχολής και τα χρήματα που ζητάνε έχουν να κάνουν με την "ελεύθερη αγορά", οπότε να ρωτήσω σε άλλες σχολές. Υποθέτω έτυχε που και στις 7 σχολές στις οποίες ρώτησα η ταρίφα ήταν η ίδια, μπορεί να υπάρχει μια που να την έχει χαμηλότερα. Οπότε ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιο κρυφό κόστος για τις σχολές και είναι αναγκασμένοι να ζητάνε τόσα χρήματα για την κατάθεση των χαρτιών κι εγώ τους έχω απλώς παρεξηγήσει. Υπάρχει κάποιος δάσκαλος/ιδιοκτήτης που να μπορεί να μου εξηγήσει; Θα ήθελα να μάθω επίσης αν όντως ΔΕΝ γίνεται να κάνει κάποιος τα γραφειοκρατικά μόνος του, όπως μου είπαν από τη Διεύθυνση Μεταφορών. Ευχαριστώ. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από username42342
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα