oneiricocelot Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Όλοι ξέρουμε ότι η λέξη ιμιτασιόν αναφέρεται σε ανταλλακτικά τα οποία δεν είναι γνήσια και έχει αρνητική βαρύτητα. Ιμιτασιόν όμως, από το γαλλικό imitation (μίμηση), θα σήμαινε ένα ανταλλακτικό το οποίο παρουσίαζεται ως γνήσιο αλλά είναι κατώτερης ποιότητας και φθηνότερο από το αντίστοιχο που παρέχει η εταιρεία ή η αντίστοιχη αντιπροσωπεία. Λόγου χάρη εάν διαθέτω ένα Toyota και αλλάξω την μπαταρία μου με μία Varta, τότε θεωρείται "ιμιτασιόν". Έλα όμως που ούτε φθηνή κινέζικη είναι, ούτε αντιγραφή, ενώ μπορεί η αντίστοιχη με την ετικέτα της Toyota να είναι Varta με το όνομα της Toyota επάνω. Στο ίδιο μήκος κύματος, αν αλλάξω τακάκια σε ένα mercedes και βάλω Ferodo, πάλι θεωρούνται "μη-γνήσια"; Ιμιτασιόν θα μου φαινόταν να είχα κάψει πχ εναλλάκτη σε αυτοκίνητο μάρκας Α και να έχω βάλει εναλλάκτη μεταχειρισμένο ενός αυτοκινήτου μάρκας Β, αφού ούτε "γνήσιο" είναι, ούτε στα specifications του αρχικού ανταλλακτικού . Στα αυτοκίνητα παλαιότερης χρονολογίας λόγου χάρη που σχεδόν τα πάντα δεν είναι διαθέσιμα καινούργια ως γνήσια, ανακατασκευάζονται από ευυπόλυπτες εταιρίες ανταλλακτικών όπως το γνήσιο εργοστασιακό ως remanufactured original. Γιατί λοιπόν να θεωρείται πχ ένα σετ αναρτήσεις, κολάρα ψυγείου ή λόγου χάρη ένα μπουζί Denso ως "ιμιτασιόν";
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 OEM & replacement parts ψάξτο στο Google και θα καταλάβεις 🙂
oneiricocelot Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, AristidisZ είπε OEM & replacement parts ψάξτο στο Google και θα καταλάβεις 🙂 Συνεπώς όταν λέμε "ιμιτασιόν" που αναφερόμαστε ακριβώς;
Sakiz105 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Συνεπώς όταν λέμε "ιμιτασιόν" που αναφερόμαστε ακριβώς; imitation=απομιμιση. Η ποιότητα της απομίμισης μπορεί να είναι και ανώτερη 2
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, oneiricocelot είπε Συνεπώς όταν λέμε "ιμιτασιόν" που αναφερόμαστε ακριβώς; Ιμιτασιόν είναι όρος που χρησιμοποιείται (λανθασμένα) στην Ελλάδα για τα replacement parts… 2 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε imitation=απομιμιση. Η ποιότητα της απομίμισης μπορεί να είναι και ανώτερη Νομίζω ότι στο εξωτερικό έχει την έννοια της μαϊμούς
oneiricocelot Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Sakiz105 είπε imitation=απομιμιση. Η ποιότητα της απομίμισης μπορεί να είναι και ανώτερη Συνεπώς μια δισκόπλακα Ferodo, μία μπαταρία Optima ή ρουλεμάν τροχών SKF είναι ιμιτασιόν; Αλλαγή ελαστικών σε διαφορετικά από αυτά που δίνει ο κατασκευαστής στο αυτοκινήτο (πχ δίνει Pirelli cinturato και εγώ βάζω uniroyal) θεωρείται ότι το αμάξι μου φοράει μούφα ελαστικά;
Nabuko Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Στα γρήγορα και περιληπτικά Ιμιτασιον = φθηνή απομίμηση του γνήσιου με κακής ποιότητας υλικά που συνήθως αναγράφουν και τη μάρκα πάνω για να περάσουν για γνήσια (αλλιώς μαιμούδες) ΟΕΜ = Το γνήσιο ανταλλακτικό που φοράει το αμάξι, μπορεί να κοστίζει λιγότερο αν δεν έχει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω αλλά είναι ακριβώς το ίδιο. Aftermarket = ανταλλακτικό από άλλη εταιρία το οποίο ταιριάζει στο αμάξι, μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας με το ΟΕΜ, μπορεί και πολύ ανώτερης. 16
filipprin Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Έχεις μια μπαταρια βαρτα με το σημα τής νισσαν επανω.Αν βαλεις μια μπανερ ειναι ιμιτασιον.Αν βαλεις την ιδια ακριβώς βαρτα που δεν εχει το σημα της νισσαν ειναι αφτερ -μαρκετ. Υποψην η βαρτα εχει την ιδια ακριβώς μπαταρια στο εμποριο οπως και πολλες μαρκες που παρεχουν ανταλακτικα πρώτης τοποθετησης για πολλα αλλου τυπου ανταλακτικα κυρίως αναλωσιμα. Ωστόσο ακομα και αυτα ειναι λιγο χαμηλότερης ποιοτητας απο τα γνησια αλλα πολυ καλυτερα απο τα ιμιτασιον Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από filipprin
oneiricocelot Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 10 λεπτά πριν, Nabuko είπε Στα γρήγορα και περιληπτικά Ιμιτασιον = φθηνή απομίμηση του γνήσιου με κακής ποιότητας υλικά που συνήθως αναγράφουν και τη μάρκα πάνω για να περάσουν για γνήσια (αλλιώς μαιμούδες) ΟΕΜ = Το γνήσιο ανταλλακτικό που φοράει το αμάξι, μπορεί να κοστίζει λιγότερο αν δεν έχει το σήμα της αυτοκινητοβιομηχανίας πάνω αλλά είναι ακριβώς το ίδιο. Aftermarket = ανταλλακτικό από άλλη εταιρία το οποίο ταιριάζει στο αμάξι, μπορεί να είναι ίδιας ποιότητας με το ΟΕΜ, μπορεί και πολύ ανώτερης. Με κάλυψες
chaosmaster Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Η Toyota (και κάθε Toyota) δεν παράγει μπαταρίες, μακτρα, παρμπρίζ, λάδια κλπ. Τα αγοράζει από εταιρείες κ με εμπορική συμφωνία κοτσάρει επάνω κ το λογότυπο της για θέμα marketing. Κ πας εσύ κ το πληρώνεις 10 φορές επάνω απ ότι κάνει να πας να πάρεις το ίδιο ανταλλακτικό από την εταιρεία που το παράγει εξ αρχής. Αυτό δεν είναι imitation.
NikosKallithea Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Ιμιτασιον δεν ειναι ουτε η μπαταρια ουτε τα τακακια. Ιμιτασιον ειναι πχ η αντλία νερου, οι πορτες, τα τζάμια, οι προφυλακτήρες του αυτοκινήτου, δηλαδή εξαρτήματα σασί, κινητήρα κλπ.
toyo73 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, chaosmaster είπε Η Toyota (και κάθε Toyota) δεν παράγει μπαταρίες, μακτρα, παρμπρίζ, λάδια κλπ. Τα αγοράζει από εταιρείες κ με εμπορική συμφωνία κοτσάρει επάνω κ το λογότυπο της για θέμα marketing. Κ πας εσύ κ το πληρώνεις 10 φορές επάνω απ ότι κάνει να πας να πάρεις το ίδιο ανταλλακτικό από την εταιρεία που το παράγει εξ αρχής. Αυτό δεν είναι imitation. Οχι απαραιτητα.Η toyota και καθε toyota θετει τις προδιαγραφες, σχεδιαση, ποιοτητα υλικων, ερευνα και εξελιξη κτλ που ο προμηθευτης του ανταλλακτικου πρεπει να καλυψει.Το οτι μπορει ο προμηθευτης να βγαλει παρομοιο προιον, δεν σημαινει οτι ειναι 100% το ιδιο.Μπορει να εχει αλλες ρυθμισεις εαν προκειται για αμορτισερ, η αλλη παστα εαν προκειται για τακακι, η διαφορετικη ποιοτητα υλικων εαν προκειται για οτιδηποτε. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από toyo73
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στις AMG ζάντες που έχει το αμάξι μου,γράφει πίσω Ronal.Γνήσιες AMG. Απλά αν θέλει κάποιος να πάρει ζάντα Ronal που να είναι ίδια στην εμφάνιση με την AMG,δεν θα την βρει. Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Toyo73.Είναι ακριβώς όπως τα λέει. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από jmmys
toyo73 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 12 ώρες πριν, jmmys είπε Στις AMG ζάντες που έχει το αμάξι μου,γράφει πίσω Ronal.Γνήσιες AMG. Στα υπόλοιπα με κάλυψε ο Toyo73.Είναι ακριβώς όπως τα λέει. Εαν σου πω οτι και στις δικες μου γνησιες toyota ζαντες οτι γραφει ronal.Oτι η εξατμιση(τελικο) τις TTE ειναι κατασκευης Remus, ελλατηρια-αντιστρεπτικες Eibach.Τελος να πω, οτι κατα την διαρκεια ζωης ενος μοντελο, γυρω στα 6 χρονια πανω-κατω δεν ειναι λιγες φορες που ενδιαμεσα ο κατασκευαστης αλλαζει προμηθευτη για το ιδιο εξαρτημα.Πχ εγκεφαλο, τακακια, δαγκανες, δισκοπλακες και αλλα.Δεν μιλαω προ και μετα facelift, αλλα αναλογα με την ημερομηνια κατασκευης, τη συμφωνιες κανουνε αλλα κυριως το κατα ποσο ενα προμηθευτης σταθηκε ανταξιος ενος ποιοτικου προιοντος.Π.χ οι δισκοπλακες του avensis μκ1 στραβωναν.Ειχα βαρεθει να μου τις αλλαζουν στην εγγυηση.Προφανως μετα η toyota αλλαξε προμηθευτη, αλλα εγω τις αλλαξα απο την αρχη με Zimmerman και ησυχασα.Επισης το οτι ενας προμηθευτης φτιαχνει ενα προιον για διαφορους κατασκευστες, δεν σημαινει οτι ειναι και ποιοτικα-σχεδιαστικα ιδιο.Αλλες προδιαγραφες ενα φαναρι, ενος Fiat Punto αλλες μιας BMW 520 1
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 14 ώρες πριν, oneiricocelot είπε Συνεπώς μια δισκόπλακα Ferodo, μία μπαταρία Optima ή ρουλεμάν τροχών SKF είναι ιμιτασιόν; Αλλαγή ελαστικών σε διαφορετικά από αυτά που δίνει ο κατασκευαστής στο αυτοκινήτο (πχ δίνει Pirelli cinturato και εγώ βάζω uniroyal) θεωρείται ότι το αμάξι μου φοράει μούφα ελαστικά; Mε την ίδια φιλοσοφία πρέπει να βάζεις και καύσιμα απο τον κατασκευαστή του οχήματος. Εμπορικές συμφωνίες είναι όλα,κλασσικό παράδειγμα τα λάδια που προτείνουν.Οταν αλλάξουν την συμφωνία προτείνουν για τους ίδιους κινητήρες άλλη μάρκα λιπαντικών. Ιμιτασιόν ειναι τα χειρότερης ποιότητας ανταλλακτικά,πχ κινέζικοι προφυλακτήρες,φανάρια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα