thelos257 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Καλησπερα με ενδιαφερει να μαθω γλωσσες προγραμματισμου c+ c++ c ποια ειναι η διαφορα αυτων των τριων γλωσσων προγραμματισμου αρχικα ; ποια προγραμματα θα χρεισιμοποιησω και κυριως ποια βιβλια απο τις εκδοσεις κλειδαριθμος να αγορασω για να μπορεσω να ξεκινησω σιγα σιγα το διαβασμα μου.
SOADNICK Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Κατ' αρχάς, με τι σκοπό θες να μάθεις την όποια γλώσσα; Αν θες πχ φτιάξεις ιστοσελίδες μην ασχοληθείς με καμία από αυτές. Αν θες να φτιάχνεις μικροπρογράμματα να κάνεις δουλίτσα με αρχεία κλπ πάλι μην ασχοληθείς με κάποια απ' αυτές. Αν όμως θες να μάθεις προγραμματισμό έτσι γενικά ΚΑΙ σε ενδιαφέρει το πώς δουλεύει το μηχάνημα, ξεκίνα τη C++ καθώς προσφέρει κάποιες ευκολίες σε σχέση με τη C. Βιβλίο από κλειδάριθμο συγκεκριμένα δες αυτό του Stroustrup, το οποίο καλύπτει και τη C++11 (4η εκδ). C+ δε ξέρω τι εννοείς, από γκουγκλ μου έβγαλε την HolyC, αν εννοείς αυτή, απορρίπτεται όπως είναι. Αν εννοείς την C# είναι μια χαρά επιλογή αντί της C++.
thelos257 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 11 ώρες πριν, SOADNICK είπε Κατ' αρχάς, με τι σκοπό θες να μάθεις την όποια γλώσσα; Αν θες πχ φτιάξεις ιστοσελίδες μην ασχοληθείς με καμία από αυτές. Αν θες να φτιάχνεις μικροπρογράμματα να κάνεις δουλίτσα με αρχεία κλπ πάλι μην ασχοληθείς με κάποια απ' αυτές. Αν όμως θες να μάθεις προγραμματισμό έτσι γενικά ΚΑΙ σε ενδιαφέρει το πώς δουλεύει το μηχάνημα, ξεκίνα τη C++ καθώς προσφέρει κάποιες ευκολίες σε σχέση με τη C. Βιβλίο από κλειδάριθμο συγκεκριμένα δες αυτό του Stroustrup, το οποίο καλύπτει και τη C++11 (4η εκδ). C+ δε ξέρω τι εννοείς, από γκουγκλ μου έβγαλε την HolyC, αν εννοείς αυτή, απορρίπτεται όπως είναι. Αν εννοείς την C# είναι μια χαρά επιλογή αντί της C++. Καλημερα θα ηθελα απλα να μαθω προγραμματισμο και να δω πως δουλευει το μηχανημα της c++.
cvb~ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Καλημέρα! Η C είναι ένα υποσύνολο της C++. Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά της C είναι διαθέσιμα στη C++. Το βιβλίο του Stroustrup (Η γλώσσα προγραμματισμού C++, 4η εκδ.), που είναι και ο δημιουργός της γλώσσας C++, δεν είναι για αρχάριους. Ένα βιβλίο που μπορείς να δείς είναι αυτό: https://www.klidarithmos.gr/h-glwssa-c-plus-2h-ekdosh/ . Από εκεί και πέρα εσύ αποφασίζεις, όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, ανάλογα με το τι θες να κάνεις. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από cvb~
SOADNICK Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, thelos257 είπε Καλημερα θα ηθελα απλα να μαθω προγραμματισμο και να δω πως δουλευει το μηχανημα της c++. "Το μηχάνημα" εννοώ τον υπολογιστή. Αν σε ενδιαφέρει η μηχανική υπολογιστών με λίγα λόγια.
hoannis Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 30 Ιανουαρίου 2023 Στις 26/1/2023 στις 9:37 ΜΜ, thelos257 είπε Καλησπερα με ενδιαφερει να μαθω γλωσσες προγραμματισμου c+ c++ c ποια ειναι η διαφορα αυτων των τριων γλωσσων προγραμματισμου αρχικα ; ποια προγραμματα θα χρεισιμοποιησω και κυριως ποια βιβλια απο τις εκδοσεις κλειδαριθμος να αγορασω για να μπορεσω να ξεκινησω σιγα σιγα το διαβασμα μου. Αν και γράφεις βιβλία συγκεκριμένου εκδοτικού οίκου ίσως είναι καλό να δεις , αφού είναι και δωρεάν , το βιβλίο που προτείνει ο κ. Γουλιάνας "Προγραμματισμός με τη γλώσσα C++" https://people.iee.ihu.gr/~gouliana/dom_progr.html Προγραμματισμός με τη γλώσσα C++ - Ηλεκτρονικό Βιβλίο Μπορεί να μην είναι αυτό που θέλεις αλλά δεν χάνεις κάτι να του ρίξεις μία ματιά. Όσον αφορά το pdf που έχει παρακάτω: " Δομημένος Προγραμματισμός με C - ΟΛΕΣ ΟΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ " είναι για δομημένο προγραμματισμό και όχι αντικειμενοστραφή.
killer76 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δεν ξέρω αν θες απόκλειστικά βιβλίο. Πιστεύω οτι καλύτερα γίνεται η δουλεια πλέον με βίντεο. Αν δεν έχεις πρόβλημα για βίντεο, παρα πολύ ωραία και κατανοητά τα λέει και ο Δημήτρης Ψούνης στο youtube. Δες εδώ για C Δες εδώ για C++
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα