tanagra Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα σε όλους Εχω 3 ερωτήσεις που δεν γνωρίζω προς τους δυτες. Πριν 5 μέρες ήρθε ο εξοπλισμός καταδυσης μου και θέλω να τον δοκιμάσω, όμως είμαι σε ενα πολύ μικρό νησί αυτήν την περίοδο όπου δεν έχει καταδυτικο κέντρο. Με παρεα 5 άτομα πηγαίνουμε για χειμερινό μπάνιο αλλα και με στολες για βόλτα snorkeling και σκέφτομαι να πάρω τον εξοπλισμό και να πραγματοποιήσω μια βουτιά με μέγιστο βάθος τα 3-4 μέτρα. (Το επίπεδο μου ειναι rescue diver) Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι : 1) Δεν θα υπάρχει άλλος αυτόνομος δύτης αλλά μόνο συνοδεία ελεύθερων δυτων, οπότε επιτρέπεται να το πραγματοποιήσω ; (εδώ να πω οτι εχω παρακολούθηση δυτες open water να κάνουν καθαρισμό λιμανιου & μαρίνας με μέγιστο βαθος 6 μέτρα και συνοδεία ελευθερων για τον καθε δυτη) 2) Αν ισχύουν τα παραπάνω και μπορώ να την πραγματοποιήσω, πρέπει να εχω ειδοποίηση το λιμενικο για την ενέργεια αυτή αφου το βάθος θα ειναι μικρό και για σύντομο χρονικό διάστημα ; (υποθέτω οτι έτσι και αλλιώς πρέπει να ειδοποιηθει) 3) Και τέλος μια γενική ερώτηση που την έχω απο καιρό απορία Βλέπω βίντεο με κατι μοτερακια επιφανειας που επιπλεουν και δίνουν αέρα με σωλήνα και μπορείς να πας μέχρι τα 5 μέτρα που λειτουργούν με μπαταρία. Αυτό το σύστημα εχει ευρωπαϊκές προδιαγραφές και σου επιτρέπει να καταδυθεις! Και είναι άκρως πιο επικίνδυνο απο μια φιάλη με spg που μπορείς να ελέγχεις πίεση αέρα στην μπουκάλα ανα πασα στιγμή. Πχ BLU3 Nemo Dive System https://www.amazon.com/BLU3-Nemo-Backpack-Spare-Battery/dp/B08GYM6PC8 Οπότε η απορία είναι : Μέχρι τα 6 ακριβώς μέτρα θεωρείται μια βουτιά ως Καταδυση ; αφου μπορείς να χρησιμοποιείς αυτά τα παιχνίδια (BLU3 Nemo Dive System) και αφου ανα πασά στιγμή μπορείς να βγεις στην επιφάνεια (χωρίς κάποιον περιορισμο χρόνου Όπως αναφέρουν και οι πίνακες του us navy και DCIEM αλλα εννοείται σύμφωνα με την padi πρεπει να το υπολογίσεις ως μια βουτιά 10μετρων - 219 λεπτών ) Δλδ μπορείς να την πραγματοποιεις μόνος με συνοδεία ελευθερων δυτων ; Αυτες είναι η απορίες μου, ελπίζω να μην είναι χαζες για κάποιον έμπειρο δυτη (αλλα με όσους δυτες το εχω συζήτηση το κανένας δεν ξέρει να μου απαντήσει με σιγουριά ) Ευχαριστώ πολυ εκ των προτέρων!!!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα