crom251 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Παρηγγειλα απο vodafone ενα κινητο με τιμολογιο, και δικαιουμαι βαση του αρθρου 39α απαλλαγη ΦΠΑ Ενω τους εγραψα στα σχολια της παραγγελιας να μου στειλουν τιμολογιο χωρις το ΦΠΑ, μου το εστειλαν με ΦΠΑ. Μετα απο επικοινωνια μαζι τους μου ειπαν να πληρωσω ολοκληρο το ποσο και αφου τους στειλω καποια εγγραφα θα μου βαλουν το ΦΠΑ στο λογαριασμο μου και θα μου στειλουν πιστωτικο τιμολογιο. Πληρωνω επομενως ολο το ποσο και τους στελνω τα απαιτουμενα εγγραφα. 10 μερες σχεδον μετα τιποτα. Δεν απαντουν ουτε στα email που τους στελνω. Που κανω καταγγελια αν συνεχισουν να κανουν την ...παπια? Στον συνηγορο του καταναλωτη?
ekrepali Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 3 λεπτά πριν, crom251 είπε Παρηγγειλα απο vodafone ενα κινητο με τιμολογιο, και δικαιουμαι βαση του αρθρου 39α απαλλαγη ΦΠΑ Ενω τους εγραψα στα σχολια της παραγγελιας να μου στειλουν τιμολογιο χωρις το ΦΠΑ, μου το εστειλαν με ΦΠΑ. Μετα απο επικοινωνια μαζι τους μου ειπαν να πληρωσω ολοκληρο το ποσο και αφου τους στειλω καποια εγγραφα θα μου βαλουν το ΦΠΑ στο λογαριασμο μου και θα μου στειλουν πιστωτικο τιμολογιο. Πληρωνω επομενως ολο το ποσο και τους στελνω τα απαιτουμενα εγγραφα. 10 μερες σχεδον μετα τιποτα. Δεν απαντουν ουτε στα email που τους στελνω. Που κανω καταγγελια αν συνεχισουν να κανουν την ...παπια? Στον συνηγορο του καταναλωτη? Γενική Γραμματεία Εμπορίου & καταναλωτή https://www.mindev.gov.gr/καταγγελίες-πολιτών/καταγγελίες-προϊόντων/ Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από ekrepali 1
clampro Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, crom251 είπε Μετα απο επικοινωνια μαζι τους μου ειπαν να πληρωσω ολοκληρο το ποσο και αφου τους στειλω καποια εγγραφα θα μου βαλουν το ΦΠΑ στο λογαριασμο μου και θα μου στειλουν πιστωτικο τιμολογιο. Για την ακρίβεια, θα πρέπει να σου κόψουν πιστωτικό ΦΠΑ. Αυτό γενικά είναι κάτι που σιχαίνονται τα λογιστήρια, γιατί συμβαίνει μια φορά στο όποτε και σχεδόν κανείς δεν ξέρει να το κόψει σωστά. Οπότε οι 10 μέρες που δεν σου απαντάνε δεν μου κάνουν εντύπωση, μπορεί απλά να περιμένουν να γυρίσει ο ένας που το είχε ξανακάνει κάποτε από άδεια ή κάτι τέτοιο.
crom251 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, clampro είπε Για την ακρίβεια, θα πρέπει να σου κόψουν πιστωτικό ΦΠΑ. Αυτό γενικά είναι κάτι που σιχαίνονται τα λογιστήρια, γιατί συμβαίνει μια φορά στο όποτε και σχεδόν κανείς δεν ξέρει να το κόψει σωστά. Οπότε οι 10 μέρες που δεν σου απαντάνε δεν μου κάνουν εντύπωση, μπορεί απλά να περιμένουν να γυρίσει ο ένας που το είχε ξανακάνει κάποτε από άδεια ή κάτι τέτοιο. Μια φορα στο οποτε δεν συμβαινει πλεον. Αντιθετα συμβαινει πολυ συχνα. Ο νομος για απαλλαγη ΦΠΑ σε επαγγελματιες για laptop-κινητα παιζει να εχει καμια 3ετια τουλαχιστον που ισχυει. Τωρα αν αυτοι μ@λ@κιζονται (ή πιο πιθανον κανουν κουτοπονηριες) και δεν κοβουν τιμολογιο απευθειας χωρις ΦΠΑ, ας τρεχουν τωρα. Εγω παντως πιστευω πως αν δεν κανω καταγγελια δεν προκειται να μου το βαλουν. Θα δουμε, θα περιμενω 2-3 εργασιμες ακομα και μετα θα ριξω καταγγελια
clampro Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, crom251 είπε Εγω παντως πιστευω πως αν δεν κανω καταγγελια δεν προκειται να μου το βαλουν. Θα δουμε, θα περιμενω 2-3 εργασιμες ακομα και μετα θα ριξω καταγγελια Α ναι, δεν είπα να μην κάνεις. Είναι κάτι που θα έπρεπε να ξέρουν να κάνουν και σε κάθε περίπτωση να σε ενημερώσουν για την πορεία του ζητήματός σου, δεν το συζητώ αυτό.
crom251 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Να κανω και μια ενημερωση σχετικα με το τι εγινε Ειχαν περασει 15-16 μερες αφου εστειλα στη vodafone τα εγγραφα που μου ζητησαν και δεν μου ειχαν πιστωσει ακομα το ΦΠΑ, ενω επισης δεν μου απαντουσαν σε email ενω και τηλεφωνικα δεν εβγαινε ακρη. Εκανα τελικα καταγγελια στη Γενικη Γραμματεια Εμποριου και καταναλωτη στις 3-2-23. Στις 7-2-23 (4 μερες μετα την καταγγελια και 20 μερες απο την στιγμη που τους ειχα στειλει τα απαιτουμενα εγγραφα) μου στελνουν email με πιστωτικο τιμολογιο ενω επισης μου ανεφεραν πως εχει δρομολογηθει η επιστροφη του ποσου στο λογαριασμο μου. Στις 14-2-23 μπηκαν τελικα και τα λεφτα στο λογαριασμο μου. Δεν μπορω να ξερω σιγουρα αν επαιξε ρολο η καταγγελια, αλλα εχω την αισθηση απο την συμπεριφορα που αντιμετωπισα ως τοτε (δεν απαντουσαν σε email κλπ) πως αν δεν ειχα κανει καταγγελια δεν προκειται να μου επεστρεφαν το ΦΠΑ. Οτι και να εγινε ηταν απλα ΤΡΑΓΙΚΟΙ. Σαν να ειναι το τελευταιο ''σκρουτζομαγαζο'' επραξαν. Αν ειναι δυνατον σε ενα νομο που υπαρχει εδω και 4 χρονια να κανουν κοντα στον μηνα να επιστρεψουν τα λεφτα απο το ΦΠΑ ενω καλλιστα θα μπορουσε να γινει αποφορολογηση κατευθειαν στο τιμολογιο. 1 1
lector Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Το πιθανοτερο ειναι οτι πονταρανε στο να βαρεθεις να ασχοληθεις και να το παρατησεις, ή να το ξεχασεις, και οταν ειδαν οτι δεν περνανε αυτα απλα κανανε αυτο που ηταν υποχρεωμενοι.
Titos301 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2023 Στις 26/1/2023 στις 1:55 ΜΜ, ekrepali είπε Γενική Γραμματεία Εμπορίου & καταναλωτή https://www.mindev.gov.gr/καταγγελίες-πολιτών/καταγγελίες-προϊόντων/ ουτε η επωνυμη ουτε η ανωνυμη παραπεμπουν σε σωστο λινκ, βγαζει ερρορ, α που πανε τα λεφτακια μας
crom251 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Στις 16/2/2023 στις 1:01 ΜΜ, Titos301 είπε ουτε η επωνυμη ουτε η ανωνυμη παραπεμπουν σε σωστο λινκ, βγαζει ερρορ, α που πανε τα λεφτακια μας Ναι απο το link αυτο βγαζει error. Αν πας ψηφιακες υπηρεσιες---> Καταγγελια καταναλωτων κλπ προχωραει κανονικα 1
Soulis_Maritsas Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Στις 27/1/2023 στις 10:32 ΠΜ, crom251 είπε Μια φορα στο οποτε δεν συμβαινει πλεον. Αντιθετα συμβαινει πολυ συχνα. Ο νομος για απαλλαγη ΦΠΑ σε επαγγελματιες για laptop-κινητα παιζει να εχει καμια 3ετια τουλαχιστον που ισχυει. Τωρα αν αυτοι μ@λ@κιζονται (ή πιο πιθανον κανουν κουτοπονηριες) και δεν κοβουν τιμολογιο απευθειας χωρις ΦΠΑ, ας τρεχουν τωρα. Εγω παντως πιστευω πως αν δεν κανω καταγγελια δεν προκειται να μου το βαλουν. Θα δουμε, θα περιμενω 2-3 εργασιμες ακομα και μετα θα ριξω καταγγελια Ακολουθησες κανονικα την πιο προσφατη διαδικασια με κωδικους απο την εφαρμογη της ΑΑΔΕ και ορισμο εκπροσωπου η απλα τους ειπες οτι θες τιμολογιο χωρις ΦΠΑ? Αν ειναι το δευτερο μπορει γι αυτο να εγινε το μπλεξιμο. Ουτε τα μαγαζια δε ξερουν τι τους γινεται. Εχω παρει και γω δυο συσκευες με 39α, στην μια μου ζηταγανε κωδικους κτλ στην αλλη απολυτως τιποτα. Φυσικα καταστηματα και τα δυο.
MauroPaltoudias Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Σε κάθε περίπτωση πάντως, εφόσον δικαιούται αγορά κινητού με το άρθρο 39α, πρέπει υποχρεωτικά να υπάρξει απαλλαγή του ΦΠΑ (δεν γίνεται να περαστεί ως τιμολόγιο εξόδου, δηλαδή έξοδο + ΦΠΑ εξόδου). Πρέπει δηλαδή, να αγοραστεί αποφορολογημένο. Επεξ/σία 19 Φεβρουαρίου 2023 από MauroPaltoudias
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα