Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν είναι λίγο γελοίο οι τράπεζες να ζητούν διαρκώς επιβεβαίωση συναλλαγής για επαναλαμβανόμενες φθηνές συναλλαγές με γιγάντιες έμπιστες εταιρίες; Για παράδειγμα πληρώνω κάθε μήνα-διμηνο Vodafone, Nova, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, και αρκετές άλλες εταιρίες με ποσά συνήθως μικρά, κάτω των 50 ευρώ. Κάθε μα κάθε φορά οι τράπεζες ζητούν επιβεβαίωση της συναλλαγής μέσω OTP στο κινητό ή μέσω του app της τράπεζας. Καταννοώ πως η τράπεζα το κάνει για δική μας ασφάλεια, αλλά από την άλλη δεν είναι λίγο τραβηγμένο να γίνεται αυτό για εταιρίες κολοσσούς, και συναλλαγές που γίνονται κάθε μήνα με συγκεκριμένα χαμηλά ποσά; Υπάρχει τρόπος να δηλώσει κάποιος πχ τη συγκεκριμένη συναλλαγή ως έμπιστη-ασφαλή και να μη ζητείται επιβεβαίωση εφεξής; Για κάποιες συναλλαγές βλέπω πως δε ζητείται ποτέ πχ wind, οπαπ-τζοκερ, κλπ πως μπορεί αν γίνει και για κάποιες άλλες όπως οι ανωτέρω με δήλωση μας;

Μπορεί να ακούγεται λίγο υπερβολικό, αλλά επειδή πλέον πληρώνουμε έναν τέτοιο πάροχο σχεδόν κάθε μέρα, η διαδικασία της επιβεβαίωσης έχει καταντήσει λίγο κουραστική

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Όντως ακούγεται υπερβολικό αυτό που λες. Εφόσον δουλεύει σωστά και πλέον πολλοί συμπολίτες σου προστατευονται λίγο περισσότερο, θες να αλλάξει αυτό για λίγα δευτερόλεπτα προσωπικού σώσιμου χρόνου σου.. 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, TheoAlex50 είπε

Όντως ακούγεται υπερβολικό αυτό που λες. Εφόσον δουλεύει σωστά και πλέον πολλοί συμπολίτες σου προστατευονται λίγο περισσότερο, θες να αλλάξει αυτό για λίγα δευτερόλεπτα προσωπικού σώσιμου χρόνου σου.. 

Όχι. Δε θέλει ν' αλλάξει. Θέλει να μάθει αν υπάρχει η δυνατότητα να μαρκάρει ο ίδιος, στον δικό του λογαριασμό και μόνο, ορισμένες συναλλαγές ως ασφαλείς. Κάτι που είναι λογικό να μπορεί να συμβεί, όπως ήδη υπάρχουν οι "έμπιστοι δικαιούχοι" για μεταφορά μεταξύ λογαριασμών.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Στην εφαρμογή της Πειραιώς όταν κάνεις έγκριση μια συναλλαγή, σου δίνει τη δυνατότητα να μαρκαρεις εναν δικαιούχο ως έμπιστο και δε σου ξαναζηταει έγκριση.

Βέβαια εγώ σπάνια το χρησιμοποιώ γιατί νιώθω πιο ασφαλής να με ρωτάει κάθε φορά.

Επεξ/σία από subdee
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, TheoAlex50 είπε

Μα δεν ειπα να αλλαξει για ολους. Να αλλαξει πχ για την καρτα με αριθμο 1234 5678 1245 5678 και αντισυμβαλλομενο την Vodafone, τη ΔΕΗ, την ΕΥΔΑΠ τη Νοβα, κλπ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ Ο ΠΕΛΑΤΗΣ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ

1 λεπτό πριν, subdee είπε

Στην εφαρμογή της Πειραιώς όταν κάνεις έγκριση μια συναλλαγή, σου δίνει τη δυνατότητα να μαρκαρεις εναν δικαιούχο ως έμπιστο και δε σου ξαναζηταει έγκριση.

Βέβαια εγώ σπάνια το χρησιμοποιώ γιατί νιώθω πιο ασφαλής να με ρωτάει κάθε φορά.

Αυτο ακριβως. Ευχαριστω για την ενημερωση

Επεξ/σία από archer100
Δημοσ.

Σωστό αυτό που λες, αλλά το πρόβλημα που συναντώ συχνότερα είναι ότι σε πολλές συναλλαγές δεν ζητάει ποτέ την επιβεβαίωση μέσω μηνύματος χωρίς κανέναν προφανή λόγο υποβαθμίζοντας έτσι πολύ την ασφάλεια.

Τελείως αψυχολόγητο αν πρόκειται για χαρακτηριστικό, τραγικό αν είναι bug και δεν το έχουν φτιάξει ακόμα

• Like 1
Δημοσ.

Αν δωθει τετοια επιλογη τοτε θα μαρκαρουν οτι ασχετο βλέπουν μπροστά τους και μετά θα ανοιγουν θεματα στο ινσομνια οτι επεσαν θύματα απατης😂

Μια χαρα ειναι ετσι.

Μην σου πω να βαλουν και αλλες επιβεβαιώσεις.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, subdee είπε

Για μεταφορές χρημάτων και όχι για πληρωμή με κάρτα.

Χθες πήρα τηλέφωνο στην Πειραιώς  να διαμαρτυρηθώ  γιατι δυο συνεχόμενες συναλλαγές (μια 78 και μία  89 ευρω )  πέρασαν χωρίς επιβεβαίωση και με ενημέρωσαν οτι κάποιες επιχειρήσεις τις έχει κατατάξει η τράπεζα στις έμπιστες  και στις συναλλαγές με  αυτές  έχει ανεβάσει το όριο για ασφαλή ταυτοποίηση στα 100ευρω.

Θα δω σήμερα που θα πληρώσω την εφορία.... κατά  πόσο και η ΑΑΔΕ  είναι   εξίσου έμπιστη όπως το Skroutz. 😆

Επεξ/σία από teot
Δημοσ.
1 ώρα πριν, teot είπε

Για μεταφορές χρημάτων και όχι για πληρωμή με κάρτα.

Δεν ισχύει πάντα. Μου το έχει εμφανίσει σε πληρωμές προς ΔΕΗ και Cosmote. Νομίζω.

Δημοσ.
Στις 26/1/2023 στις 5:02 ΜΜ, subdee είπε

Δεν ισχύει πάντα. Μου το έχει εμφανίσει σε πληρωμές προς ΔΕΗ και Cosmote. Νομίζω.

Δεν το έχω προσέξει... σε επόμενη συναλλαγή με ασφαλή ταυτοποίηση θα το δω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...