triantaepta Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Θέλω να ρωτήσω όσον αφορά τον ebook reader Pocketbook, αν γνωρίζει κανείς, αν έχει μετάφραση, ή αν με κάποιον τρόπο μπορείς να του βάλεις ο ίδιος . Αυτό που θέλω είναι, διαβάζοντας ένα αγγλικό μυθιστόρημα και από τη στιγμή που έχω κάποιες άγνωστες λέξεις, να έχω τη δυνατότητα μαρκάροντάς τες να μεταφράζονται. Όποιος γνωρίζει σχετικά, θα με βοηθήσει πολύ.
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Το pocketbook touch HD3 που έχω εδώ και λίγες μέρες έχει αγγλοελληνικό λεξικό κανονικότατα
triantaepta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, Orestis_G είπε Το pocketbook touch HD3 που έχω εδώ και λίγες μέρες έχει αγγλοελληνικό λεξικό κανονικότατα Τέλεια. Σ' ευχαριστώ. Τρεις ερωτήσεις ακόμα, αν έχεις την καλοσύνη: 1. Πέρα από μία λέξη, μπορεί να μεταφράσει και ολόκληρες προτάσεις, έτσι δεν είναι; 2. Από πλευράς ταχύτητας είναι ικανοποιητικό; Πχ όταν πατάς για να γυρίσεις μια σελίδα το κάνει γρήγορα ή έχει καθυστέρηση; Ή όταν μαρκάρεις μια λέξη βγαίνει γρήγορα το λεξικό ή αργεί λίγο; Το ρωτάω αυτό γιατί σε ορισμένα βίντεο που είδα, μου φάνηκε πως καθυστερεί λίγο όταν κάνεις κάποια κίνηση. Μπορεί βέβαια απλά να είναι μια χαρά και να σε ξεγελάει το βίντεο. 3. Οι 6 ίντσες σε κουράζουν στην ανάγνωση αν κάτσεις να διαβάσεις αρκετή ώρα ή είναι αρκετές; Σ' ευχαριστώ για την απάντηση και πάλι. Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από triantaepta
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Για την (1) εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι, η απάντηση είναι όχι. Δεν μπορεί να μεταφράσει ολόκληρη πρόταση, κανονικό λεξικό έχει. Σε ταχύτητα μου φαίνεται ικανοποιητικό. Τράβηξα κι αυτό το βίντεο αν θες να το δεις (εκεί που φαίνεται να μην αντιδρά, στραβοπατάω το δάχτυλο εγώ).
triantaepta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Orestis_G είπε Για την (1) εκτός αν μου έχει ξεφύγει κάτι, η απάντηση είναι όχι. Δεν μπορεί να μεταφράσει ολόκληρη πρόταση, κανονικό λεξικό έχει. Σε ταχύτητα μου φαίνεται ικανοποιητικό. Τράβηξα κι αυτό το βίντεο αν θες να το δεις (εκεί που φαίνεται να μην αντιδρά, στραβοπατάω το δάχτυλο εγώ). Τέλεια! Εκεί που πατάς τη λέξη complete, βγάζει από κάτω κάτι "αυτάκια", μήπως μ' αυτά, αν σου δίνει τη δυνατότητα να τα επεκτείνεις, να μπορείς να μαρκάρεις παραπάνω κείμενο και να το μεταφράζει όλο;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δυστυχώς δεν επεκτείνεται, μετακινείται (αν δεν κάνω πατάτα εγώ, που δεν νομίζω)
-WISE- Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Να μπω λίγο εμβόλιμα να και πω ότι η μετάφραση γίνεται μόνο σε αρχεία που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Πχ epub. Σε PDF δεν λειτουργεί η μετάφραση αν δεν κάνω πολύ μεγάλο λάθος. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 @-WISE- Δεν έχω βάλει ακόμα pdf, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, γιατί το κείμενο στα pdf ίσως και να μην αναγνωρίζεται από τη συσκευή ως κείμενο
-WISE- Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μόλις τώρα, Orestis_G είπε @-WISE- Δεν έχω βάλει ακόμα pdf, αλλά είναι πολύ πιθανό να έχεις δίκιο, γιατί το κείμενο στα pdf ίσως και να μην αναγνωρίζεται από τη συσκευή ως κείμενο Ακριβώς. Όπως δεν μπορείς να επεξεργαστείς καθόλου το κείμενο στα PDF, έτσι δεν μπορεί να το μεταφράσει κιόλας. 1
triantaepta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Εγώ θα το χρησιμοποιώ για να αγοράζω βιβλία από Google books, φαντάζομαι η μορφή που τα αποθηκεύει είναι epub, έτσι;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Tο Google δέχεται και epub και pdf. Αν στις πληροφορίες του ebook γράφει "Πρωτότυπες σελίδες" / "Original pages " τότε είναι pdf. Αν γράφει "Ρέον κείμενο" / "Flowing text" τότε είναι epub.
triantaepta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Αν αναφέρει και τα δύο, φαντάζομαι είναι εντάξει, ε;
triantaepta Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Ευχαριστώ, παιδιά. Σχεδόν όλες οι απορίες μου έχουν λυθεί. Το μόνο που με προβληματίζει (αν και όχι πολύ) είναι μήπως η 6 ιντσών οθόνη κουράζει μετά από πολλής ώρας διάβασμα ή και καθημερινό διάβασμα. Εσείς που το έχετε, τι λέτε;
Επισκέπτης Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Νομίζω είναι μια χαρά (βέβαια έχω διαβάσει βιβλία σε Samsung A20e με 5.8 ίντσες).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα