Haldol Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, 1comment είπε Όπως προείπατε, θα χάσει την προκαταβολή και εγγύηση. Οι πιθανότητες να το τραβήξει δικαστικά ο ιδιοκτήτης είναι μόνο αν είναι δικομανής και του περισσεύουν χρήματα για δικηγόρους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να το αφήσει και ξενοίκιαστο για να δείξει ότι όντως υπέστη ζημιά σε τυχόν δίκη. Πράγμα που μου φαίνεται αδιανόητο. Ναι, σε περίπτωση που δεν παριστάνει το "μάγκα" ο ts, δύσκολο να το κυνηγήσει. Απλά θα το ξανανοικιάσει. Αλλά υπάρχουν αρκετοί που "νευριάζουν" όταν κάνουν το μαγκάκι αυτοί που φταίνε, και το τραβάνε στα άκρα. Καλή ώρα, εγώ (μου'χει συμβεί παρόμοιο, αρκετά παλιά όμως)!
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 5 λεπτά πριν, Haldol είπε Το χειρόγραφο συμβόλαιο που έχετε υπογράψει σε δεσμεύει. Ο ιδιοκτήτης, αν το θέλει, μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά, διεκδικώντας αρκετά ποσά. Η δήλωση και η αποδοχή στο GSIS είναι για φορολογικούς και μόνο λόγους! Δεν είναι αυτή το συμβόλαιό σας. Η πρότασή μου για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων (και μάλιστα "ακριβών" εκλπήξεων) είναι να του πεις ότι "κάτι έγινε" (βρες μία δικαιολογία) και δε μπορείς να μείνεις στην περιοχή, τονίζοντάς του ότι "καταλαβαίνω, και εννοείται πως δεν ζητάω πίσω εγγύηση + ενοίκιο". Ναι, έχασες 3X ενοίκια, αλλά αν ο άλλος θελήσει να σε τρέξει, θα χάσεις όχι μόνο αυτά, αλλά κι άλλα. Με τσαμπουκά, το πιθανότερο είναι ότι θα "φορτώσει" και θα σε τρέξει καλά - καλά. Sorry, αλλά ποιος σώφρονας εκμισθωτής θα κυνηγήσει ενοικιαστή που έχει δώσει εγγύηση & μηνιάτικο, δεν μετακομίζει τελικά, και του λέει ότι "με διώξαν από τη δουλειά και δε μπορώ να το νοικιάσω" πολλώ δε μάλλον εάν αυτός παραιτηθεί της εγγύησης και του 1ου μίσθιου Αν δε μιλάμε για κάνα χωριό στην άνω ραχούλα, ή κάνα ρημάδι, σπίτι προς ενοικίαση φεύγει στο άψε σβήσε, σιγά μη μπει ο κάθε ιδιοκτήτης στη διαδικασία να κινήσει νομικές διαδικασίες εγώ στη θέση του @Justaguy θα επικαλούμουν έναν σοβαρό λόγο, και θα ζήταγα (προφανώς με όσο πιο ευγενικό τρόπο γίνεται) τουλάχιστον το ένα μίσθιο πίσω
Haldol Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, AristidisZ είπε Sorry, αλλά ποιος σώφρονας εκμισθωτής θα κυνηγήσει ενοικιαστή που έχει δώσει εγγύηση & μηνιάτικο, δεν μετακομίζει τελικά, και του λέει ότι "με διώξαν από τη δουλειά και δε μπορώ να το νοικιάσω" πολλώ δε μάλλον εάν αυτός παραιτηθεί της εγγύησης και του 1ου μίσθιου Αυτό δεν έγραψα (και πρότεινα); Για να σε κυνηγήσουν σε τέτοια περίπτωση πρέπει να 'χουν ψύχωση (δικομανία). Αλλά στην περίπτωση που αρχίσει τα τσαμπουκάλεμα απ' τον ts, πολλοί θα το κυνηγήσουν, απλά και μόνο για το γαμώτο.
AristidisZ Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, Haldol είπε Αυτό δεν έγραψα (και πρότεινα); Ναι σωστά, απλά θεωρώ ότι δεν έχει λόγο να παραιτηθεί αμαχητί από την αξίωση επιστροφής έστω και μέρους των χρημάτων που έδωσε…
tutuyo Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Το λαθος το πληρωνεις σε χρημα ή χρονο Η φευγεις τωρα και χανεις τα χρηματα που εδωσες, ή μπαινεις και "χανεις" την 3ετια
Hacker?pcs Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 17 hours ago, Justaguy said: Ωστόσο, μέσα από κάποιες κουβέντες που είχα με τον ιδιοκτήτη, το πώς μιλούσε (αρνητικά) για τον ενοικιαστή που θα φύγει και το ότι κάπως στην επικοινωνία μας σε κάνα δυο σημεία κάπως έπεφτε σε αντιφάσεις για μερικά διαδικαστικά και επισκευές που συζητήσαμε, με έβαλαν σε σκέψεις. Τόση φασαρία, χαμένο χρήμα για ίσως περίεργο άτομο και "σκέψεις" δεν το βλέπω λογικό, αν δεν έχεις και πρόβλημα με το ίδιο το σπίτι Επεξ/σία 26 Ιανουαρίου 2023 από Hacker?pcs 4
Titos301 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 16 ώρες πριν, paredwse είπε Δεν ξέρω για τη λογική, πάντως ο νόμος δεν τα λέει έτσι. Μια έγγραφη συμφωνία είναι συμφωνία. Η δήλωση στο taxis απλώς 'επικυρώνει' την ημερομηνία - καθιστά τη συμφωνία βέβαιης χρονολογίας αλλά η συμφωνία (το γραπτό συμβόλαιο δηλαδή) είναι απολύτως ισχυρή. Και ο ιδιοκτήτης προφανώς ΔΕΝ θα δώσει πίσω εγγύηση, καθώς η εγγύηση δίνεται για την ακριβή και προσήκουσα εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου. Εάν ο ενοικιαστής υπαναχωρήσει μερικές μέρες πριν την συμφωνημένη έναρξη της μίσθωσης, προφανώς δεν θεωρείται "προσήκουσα εκπλήρωση των όρων του συμβολαίου". εσεις πρεπει να εχετε πολλα παρε-δωσε 😂😂 δικηγορος ειστε; φαινεστε αρκετα ψαγμενος☺️
gpapadakis Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Το πιθανοτερο ειναι οτι ο ιδιοκτητης θα θεωρησει οτι βρηκες αλλο σπιτι καλυτερο, και θελεις τα χρηματα πισω για να τα δωσεις στον επομενο ιδιοκτητη, οποτε δεν προκειται να σου δωσει τιποτα.
Justaguy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 6 ώρες πριν, 1comment είπε Όπως προείπατε, θα χάσει την προκαταβολή και εγγύηση. Οι πιθανότητες να το τραβήξει δικαστικά ο ιδιοκτήτης είναι μόνο αν είναι δικομανής και του περισσεύουν χρήματα για δικηγόρους. Θεωρώ ότι θα πρέπει να το αφήσει και ξενοίκιαστο για να δείξει ότι όντως υπέστη ζημιά σε τυχόν δίκη. Πράγμα που μου φαίνεται αδιανόητο. Καλά δεν είναι απαραίτητο να γίνει έτσι. Θα μπορούσε να ζητήσει ό,τι θέλει και ταυτόχρονα να το νοικιάσει χωρίς να φαίνεται. Άρα win - win για αυτόν, τρέχα γύρευε για εμένα... 6 ώρες πριν, Haldol είπε Το χειρόγραφο συμβόλαιο που έχετε υπογράψει σε δεσμεύει. Ο ιδιοκτήτης, αν το θέλει, μπορεί να σε κυνηγήσει δικαστικά, διεκδικώντας αρκετά ποσά. Η δήλωση και η αποδοχή στο GSIS είναι για φορολογικούς και μόνο λόγους! Δεν είναι αυτή το συμβόλαιό σας. Η πρότασή μου για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων (και μάλιστα "ακριβών" εκλπήξεων) είναι να του πεις ότι "κάτι έγινε" (βρες μία δικαιολογία) και δε μπορείς να μείνεις στην περιοχή, τονίζοντάς του ότι "καταλαβαίνω, και εννοείται πως δεν ζητάω πίσω εγγύηση + ενοίκιο". Ναι, έχασες 3X ενοίκια, αλλά αν ο άλλος θελήσει να σε τρέξει, θα χάσεις όχι μόνο αυτά, αλλά κι άλλα. Με τσαμπουκά, το πιθανότερο είναι ότι θα "φορτώσει" και θα σε τρέξει καλά - καλά. Θενκς για την απάντηση, ωστόσο θέλω να σημειώσω κάτι σε αυτά που ορθώς κατά τα άλλα αναφέρεις: Θα θέλει να με κυνηγήσει δικαστικά, για ένα σπίτι στο οποίο πριν την υπογεγραμμένη έναρξη του συμβολαίου, του ζήτησα να μην μπω; Θα αξιώσει χρήματα εννοώ, τα οποία δεν εμπίπτουν σε μήνες του συμβολαίου, μιας και ζητάω να υπαναχωρήσω πριν καν αρχίσει; Ακόμα και σε έναν δικαστή αυτό θα φανεί λογικό; Θα είχε λογική ίσως να αξιώσει ένα ποσό επειδή του το δέσμευσα 5 μέρες ας πούμε. Πέραν αυτού, τι ζημία θα επικαλεστεί; 6 ώρες πριν, Haldol είπε Ναι, σε περίπτωση που δεν παριστάνει το "μάγκα" ο ts, δύσκολο να το κυνηγήσει. Απλά θα το ξανανοικιάσει. Αλλά υπάρχουν αρκετοί που "νευριάζουν" όταν κάνουν το μαγκάκι αυτοί που φταίνε, και το τραβάνε στα άκρα. Καλή ώρα, εγώ (μου'χει συμβεί παρόμοιο, αρκετά παλιά όμως)! @Haldol Μα δεν ανέφερα σε κανένα σημείο ότι θέλω ν κάνω τον μάγκα. Ίσα ίσα αντιλαμβάνομαι πως παρόλο που σκέφτομαι να απεμπλακώ με ήπιο τρόπο, ίσως αυτό να μην είναι εφικτό από την άλλη πλευρά, που πιθανώς να ζητήσει ό,τι θέλει (πατώντας στο υπογεγραμμένο συμβόλαιο). Σε καμία περίπτωση δεν έχω την πρόθεση να το παίξω ιστορία, καθώς πρωταρχικά τα έχω με τον εαυτό μου...
Haldol Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, Justaguy είπε Θα θέλει να με κυνηγήσει δικαστικά, για ένα σπίτι στο οποίο πριν την υπογεγραμμένη έναρξη του συμβολαίου, του ζήτησα να μην μπω; Θα αξιώσει χρήματα εννοώ, τα οποία δεν εμπίπτουν σε μήνες του συμβολαίου, μιας και ζητάω να υπαναχωρήσω πριν καν αρχίσει; Ακόμα και σε έναν δικαστή αυτό θα φανεί λογικό; Δε λέω ότι θα το κάνει. Λέω ότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αν για κάποιο λόγο το θελήσει. Πρακτικά, εάν του αφήσεις την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο, δεν υπάρχει ούτε 0,1% πιθανότητα να κινηθεί δικαστικά, μιας και θα ξανανοικιαστεί άμεσα, εκτός κι αν πέτυχες κάποιον σάικο! Σε περίπτωση δικαστικής διένεξης, το τι θα κληθείς να πληρώσεις(και αν) εξαρτάται από τη ζημιά που θα έχει υποστεί ο ιδιοκτήτης. Αν π.χ. του μείνει ξενοίκιαστο για +2 μήνες, είναι διαφορετικό από το αν βρέθηκε νοικάρης αμέσως με του που "λύθηκε" η δική σας συμφωνία. Στη 2η περίπτωση (που δεν υπάρχει καμία οικονομική ζημιά) δε πρόκειται να επιδικάσει αποζημίωση ο δικαστής. Και προφανώς, ακόμα και ο δικηγόρος του θα τον συμβουλεύει να μην κινηθεί δικαστικά, αφού δε θα κερδίσει το παραμικρό. 1
Justaguy Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 34 λεπτά πριν, Haldol είπε Δε λέω ότι θα το κάνει. Λέω ότι έχει τη δυνατότητα να το κάνει, αν για κάποιο λόγο το θελήσει. Πρακτικά, εάν του αφήσεις την εγγύηση και το πρώτο ενοίκιο, δεν υπάρχει ούτε 0,1% πιθανότητα να κινηθεί δικαστικά, μιας και θα ξανανοικιαστεί άμεσα, εκτός κι αν πέτυχες κάποιον σάικο! Σε περίπτωση δικαστικής διένεξης, το τι θα κληθείς να πληρώσεις(και αν) εξαρτάται από τη ζημιά που θα έχει υποστεί ο ιδιοκτήτης. Αν π.χ. του μείνει ξενοίκιαστο για +2 μήνες, είναι διαφορετικό από το αν βρέθηκε νοικάρης αμέσως με του που "λύθηκε" η δική σας συμφωνία. Στη 2η περίπτωση (που δεν υπάρχει καμία οικονομική ζημιά) δε πρόκειται να επιδικάσει αποζημίωση ο δικαστής. Και προφανώς, ακόμα και ο δικηγόρος του θα τον συμβουλεύει να μην κινηθεί δικαστικά, αφού δε θα κερδίσει το παραμικρό. Ναι δεν έχεις άδικο. Το θέμα είναι ότι ακόμα και στην καλή περίπτωση, από ό,τι καταλαβαίνω δύσκολα να πάρω πίσω εγγύηση και ενοίκιο. Οπότε δεν είναι και η καλύτερή μου. Μάλλον πρέπει να προχωρήσω όπως φαίνεται, ελπίζοντας ότι θα υπάρξει μια ομαλή συνεργασία.
eMike Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 26 Ιανουαρίου 2023 Μπορεί να είναι και στο μυαλό σου όλα αυτά, μπορεί και όχι. Μη σκας, προχώρα αφού το επίλεξες και βλέπεις πως πάει. Επίσης, επειδή ανέφερες ότι υπέγραψες συμβόλαιο για ένα χρόνο, φαντάζομαι ξέρεις ότι ουσιαστικά το έχεις για τρία χρόνια και δε μπορεί να σε κουνήσει. Το λέω αυτό, στην περίπτωση που από μέρος του πήγε να σου "επιβάλει" μονοετές. Χαλάρωσε και προχώρα
JakeKaufman Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 2 ώρες πριν, eMike είπε Μπορεί να είναι και στο μυαλό σου όλα αυτά, μπορεί και όχι. Μη σκας, προχώρα αφού το επίλεξες και βλέπεις πως πάει. Επίσης, επειδή ανέφερες ότι υπέγραψες συμβόλαιο για ένα χρόνο, φαντάζομαι ξέρεις ότι ουσιαστικά το έχεις για τρία χρόνια και δε μπορεί να σε κουνήσει. Το λέω αυτό, στην περίπτωση που από μέρος του πήγε να σου "επιβάλει" μονοετές. Χαλάρωσε και προχώρα Εσυ για να τον χαλαρώσεις του υπενθυμίζεις ότι έχει συμβόλαιο για 3 χρόνια αντί για 1, ενώ ο ΟΡ δεν θέλει να κάτσει ούτε ένα μηνα; 😀😀
SabotazNic Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 9 ώρες πριν, Justaguy είπε Θενκς για την απάντηση, ωστόσο θέλω να σημειώσω κάτι σε αυτά που ορθώς κατά τα άλλα αναφέρεις: Θα θέλει να με κυνηγήσει δικαστικά, για ένα σπίτι στο οποίο πριν την υπογεγραμμένη έναρξη του συμβολαίου, του ζήτησα να μην μπω; Θα αξιώσει χρήματα εννοώ, τα οποία δεν εμπίπτουν σε μήνες του συμβολαίου, μιας και ζητάω να υπαναχωρήσω πριν καν αρχίσει; Ακόμα και σε έναν δικαστή αυτό θα φανεί λογικό; Θα είχε λογική ίσως να αξιώσει ένα ποσό επειδή του το δέσμευσα 5 μέρες ας πούμε. Πέραν αυτού, τι ζημία θα επικαλεστεί; Την υπογραφη και το 🐦προσεχουμε που τα βαζουμε, λεει ο λαος. Η αποδοχη του taxisnet ειναι καθαρα για φορολογικους λογους, αλλα και νομικους σε περιπτωση που δεν εχει υπογραφει ιδιωτικο συμφωνητικο, το οποιο δεν ισχυει στην περιπτωση σου.
pictorino Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δεν μου φαίνεται λογικό να χαρίσεις την εγγύηση και ένα ενοίκιο επειδή "κάτι δε σου άρεσε" στον τρόπο που μιλούσε. Πήγαινε κανονικά και αν δεν τηρηθούν από τη μεριά του οι όροι του συμβολαίου κινείσαι αναλόγως.
Προτεινόμενες αναρτήσεις