f3d0n Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 10 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Νομιζω το ευρος μισθων που ανεφερα πιο πανω πιανει και τους ΧΜ. Κοιτα και Αγγλια πλεον εχουν εκτοξευτει οι τιμες. Αν υπολογισεις οτι για ενοικιο εκτος Λονδινου θελεις σιγουρα ενα 700αρι και με council tax και λογαριασμους πας ανετα προς το χιλιαρικο, δεν εχεις καμια τρελη ανεση. Το σουπερ μαρκετ ειναι πιο φτηνο απο Ελλαδα ναι. Οποτε και με το διχιλιαρο Αγγλια με το ζορι θα αποταμιευσεις 200-300 λιρες το μηνα. Η λύση είναι να βρεις μια κοπέλα για να μοιράζεστε τα έξοδα. Λες ότι μένεις και επαρχία, οπότε και τον βασικό μισθό να παίρνει, άνετα θα βάζετε στην άκρη κανα £1000-1500 το μήνα. Άρα και ζωαρα θα κάνετε και στεγαστικό μετά από λίγα χρόνια! 1
Black Demis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Στις 27/1/2023 στις 11:59 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε Σωστα! Ψαχνομαι για τις επιλογες μου βασικα. Ευχαριστω! Πριν φυγω παντας υπηρχε μια δουλεια για 1000-1100 καθαρα τον μηνα σε ποιοτικο ελεγχο. Δεν ειχα προυπηρεσια βεβαια. δεδομενη στηγμη για να ζεις με 1000 1100 ευρω προϋπόθεση ειναι να εχεις δικο σου σπιτι (να μην το πληρώνεις δλδ) να ζεις με δεύτερο άτομο (σχέση οικογενια κλπ) ετσι κατι γινεται , πριν απο 2 χρονια αν μου ελεγες για ιδια λεφτά τοτε ναι ανετα θα ζούσες τωρα οταν αυξησις ειναι σχεδόν παντους σχεδον διπλάσιες αυτά τα λεφτα δεν ειναι τπτ
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 31 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, merkon είπε 1000αρικο για τα έξοδα του σπιτιου ας πάρουμε με βάση το παράδειγμα σου, αν παίρνεις 2000 με 2500 τον μήνα είσαι πολύ άνετος. Άνετα κανείς αποταμίευση 500 λίρες μίνιμουμ τον μήνα μέχρι και 1000 θα σου πω εγώ, φυσικά αναλόγως του ποσο σπάταλος είσαι. Κατσε ρε φιλε για να κανεις αποταμιευση 1000 σε αυτο το παραδειγμα σημαινει οτι μεταφορες φαγητο ψωνια σου βγαινουν 500 λιρες το μηνα. Αυτο παιζει μονο αν δουλευεις απο το σπιτι, τρως φακες τις μισες μερες του μηνα και πας παμπ αυστηρα μια φορα την εβδομαδα. Ρεαλιστικα ενας ανθρωπος με μια αξιοπρεπη ζωη θελει 700-900 λιρες το μηνα. Σε μια παμπ της γειτονιας ενα Σαββατο βραδυ να φας ενα μπεργκερ και να πιεις τρεις μπυρες θες ενα 30αρι στο χαλαρο! 3 ώρες πριν, merkon είπε Βυσματικοι στην Ελλάδα μπορεί να είναι, όπως είναι και δυσεύρετοι κιόλας! Λογικό επομένως να δυσκολεύεσαι να βρεις 1400 καθαρα στην Ελλάδα. Δε γνωρίζω τι προϋπηρεσία έχεις αλλά θεωρώ και 10 και 15 χρόνια να έχεις στην Ελλάδα τα 1500 άντε 1800 καθαρα μάξιμουμ είναι ταβάνι και αυτό μάλιστα σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Ξερω περιπτωση με διδακτορικο, ερευνα και μια μικρη εμπειρια στη βιομηχανια, 1400 ευρω το μηνα σε μεγαλη βιομηχανια Ελλαδα. Ξερω και αλλη περιπτωση αποφοιτος με πτυχιο και μεταπτυχιακο σε βιομηχανια 1000 ευρω πρωτος μισθος. 3 ώρες πριν, merkon είπε Χαμηλοί δεν είναι, δεδομένου ότι το κόστος ζωής είναι χαμηλότερο από ότι στην Ελλάδα σε πολλά πράγματα. Φιλε, αν συγκρινεις με αλλες προηγμενες χωρες οι μισθοι των μηχανικων στην Αγγλια ειναι μετριοι προς χαμηλοι. Υπαρχουν εξαιρεσεις σιγουρα αλλα ο κανονας ειναι αυτο που σου ειπα. Επεξ/σία 31 Ιανουαρίου 2023 από OxiGiannisGiannakis 1
merkon Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Κατσε ρε φιλε για να κανεις αποταμιευση 1000 σε αυτο το παραδειγμα σημαινει οτι μεταφορες φαγητο ψωνια σου βγαινουν 500 λιρες το μηνα. Αυτο παιζει μονο αν δουλευεις απο το σπιτι, τρως φακες τις μισες μερες του μηνα και πας παμπ αυστηρα μια φορα την εβδομαδα. Ρεαλιστικα ενας ανθρωπος με μια αξιοπρεπη ζωη θελει 700-900 λιρες το μηνα. Σε μια παμπ της γειτονιας ενα Σαββατο βραδυ να φας ενα μπεργκερ και να πιεις τρεις μπυρες θες ενα 30αρι στο χαλαρο! Ξερω περιπτωση με διδακτορικο, ερευνα και μια μικρη εμπειρια στη βιομηχανια, 1400 ευρω το μηνα σε μεγαλη βιομηχανια Ελλαδα. Ξερω και αλλη περιπτωση αποφοιτος με πτυχιο και μεταπτυχιακο σε βιομηχανια 1000 ευρω πρωτος μισθος. Φιλε, αν συγκρινεις με αλλες προηγμενες χωρες οι μισθοι των μηχανικων στην Αγγλια ειναι μετριοι προς χαμηλοι. Υπαρχουν εξαιρεσεις σιγουρα αλλα ο κανονας ειναι αυτο που σου ειπα. Φίλε μου πρώτο μισθό είχα 27κ τον χρόνο, ήτοι 1800 καθαρα τον μήνα, εμένα μόνος μου (εκτός Λονδίνου αλλά μισή ώρα με το τραινο) , είχα αυτοκίνητο, έβαζα χρήματα έξτρα στην άκρη για το συνταξιοδοτικό μου και έκανα και αποταμίευση το 1/3 από αυτά κάθε μήνα περίπου. Αν εσυ θες να πηγαίνεις στην pub σου κάθε απόγευμα και να πίνεις 3 μπυρες καθε φορά, μην έχεις την απαίτηση να μαζεύεις και ένα αξιόλογο ποσο σαν αποταμίευση κάθε μήνα. Με 2500 καθαρα μαζεύεις πολύ εύκολα 2 βασικούς ελληνικούς μισθούς σαν αποταμίευση κάθε μήνα και ζεις ανετότατα, όπως άνετα ζεις και με 2000 καθαρα τον μήνα αλλά αποταμιεύεις λιγότερα. Όσο για την Ελλάδα, η βιομηχανία είναι μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτή με το ζορι. Σοβαρές εταιρείες κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν ή για να είμαι δίκαιος είναι ελάχιστες και με το κόστος ζωής έτσι όπως έχει εκτιναχτεί τα 1500 καθαρα στην Ελλάδα είναι χαρτζιλίκι - παρόλο που λόγω της κατάστασης ο κόσμος τα θεωρεί καλά χρηματα, λογικό όταν η πλειοψηφία αμοίβεται με μισθούς κάτω των 1000 ευρώ. Οσο για τους μισθούς των μηχανικών συγκεκριμένα δεν γνωρίζω 100% τι ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά ως Engineering manager σε βιομηχανία άνετα είσαι στα 60-80κ αν το κυνηγήσεις και λίγο και εκτός Λονδίνου αυτά τα λεφτά σε ζουν παρα πολύ καλα 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 1 Φεβρουαρίου 2023 9 ώρες πριν, merkon είπε Φίλε μου πρώτο μισθό είχα 27κ τον χρόνο, ήτοι 1800 καθαρα τον μήνα, εμένα μόνος μου (εκτός Λονδίνου αλλά μισή ώρα με το τραινο) , είχα αυτοκίνητο, έβαζα χρήματα έξτρα στην άκρη για το συνταξιοδοτικό μου και έκανα και αποταμίευση το 1/3 από αυτά κάθε μήνα περίπου. Αν εσυ θες να πηγαίνεις στην pub σου κάθε απόγευμα και να πίνεις 3 μπυρες καθε φορά, μην έχεις την απαίτηση να μαζεύεις και ένα αξιόλογο ποσο σαν αποταμίευση κάθε μήνα. Τι να σου πω, εγω με πρωτο μισθο ζωνη 6 Λονδινο στα 26K (καθαρα 1600 λιρες το μηνα) ημουν ισα βαρκα ισα πανια μιας και ειχα 600 ενοικιο, 150 ευρω μετακινησεις και με οτι εμενε επρεπε να φαω, να κανω ψωνια και να βγω. Και γενικα θεωρουμουν απο τους πιο σφιχτους στης παρεα μιας και δεν εκανα συχνα ταξιδια και δεν πηγαινα σε ακριβα μαγαζια. Μιλαω για 2019-2020, ισως εσυ μιλας για πιο παλια με αλλα οικονομικα δεδομενα. Ποιος εργαζομενος παει στην παμπ καθε μερα? Μια Παρασκευη βραδυ ειναι αν εχεις κουραγιο μετα την εβδομαδα και ενα Σαββατο. Αν δεν βγαινεις ουτε τοτε κανεις τρελη οικονομια αλλα θα στα φαει ενα ψυχιατρος σε βαθος χρονου. 9 ώρες πριν, merkon είπε Με 2500 καθαρα μαζεύεις πολύ εύκολα 2 βασικούς ελληνικούς μισθούς σαν αποταμίευση κάθε μήνα και ζεις ανετότατα, όπως άνετα ζεις και με 2000 καθαρα τον μήνα αλλά αποταμιεύεις λιγότερα. Ανετοτατα ζεις με 1500 λιρες? Μονο αν μενεις σε δωματιο εκτος Λονδινου και εκτος μεγαλων αστικων κεντρων. 9 ώρες πριν, merkon είπε Οσο για τους μισθούς των μηχανικών συγκεκριμένα δεν γνωρίζω 100% τι ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά ως Engineering manager σε βιομηχανία άνετα είσαι στα 60-80κ αν το κυνηγήσεις και λίγο και εκτός Λονδίνου αυτά τα λεφτά σε ζουν παρα πολύ καλα Τι να σου πω εγω αλλη εμπειρια εχω. Ισως ειμαστε σε αλλους κλαδους. Συναδελφος εφυγε μετα απο 10 χρονια στην αεροναυπηγικη για 50K. Αλλος εφυγε στα 3 χρονια για 40Κ. 1
merkon Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 15 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τι να σου πω, εγω με πρωτο μισθο ζωνη 6 Λονδινο στα 26K (καθαρα 1600 λιρες το μηνα) ημουν ισα βαρκα ισα πανια μιας και ειχα 600 ενοικιο, 150 ευρω μετακινησεις και με οτι εμενε επρεπε να φαω, να κανω ψωνια και να βγω. Και γενικα θεωρουμουν απο τους πιο σφιχτους στης παρεα μιας και δεν εκανα συχνα ταξιδια και δεν πηγαινα σε ακριβα μαγαζια. Μιλαω για 2019-2020, ισως εσυ μιλας για πιο παλια με αλλα οικονομικα δεδομενα. Ποιος εργαζομενος παει στην παμπ καθε μερα? Μια Παρασκευη βραδυ ειναι αν εχεις κουραγιο μετα την εβδομαδα και ενα Σαββατο. Αν δεν βγαινεις ουτε τοτε κανεις τρελη οικονομια αλλα θα στα φαει ενα ψυχιατρος σε βαθος χρονου. Ανετοτατα ζεις με 1500 λιρες? Μονο αν μενεις σε δωματιο εκτος Λονδινου και εκτος μεγαλων αστικων κεντρων. Τι να σου πω εγω αλλη εμπειρια εχω. Ισως ειμαστε σε αλλους κλαδους. Συναδελφος εφυγε μετα απο 10 χρονια στην αεροναυπηγικη για 50K. Αλλος εφυγε στα 3 χρονια για 40Κ. Εγώ ήμουν μισή ώρα από Λονδίνο με το τραινο όπως έγραψα, 650 είχα ενοίκιο τότε, 200 σούπερ μάρκετ, 200 λογαριασμοί και council tax μέσα (εμενα μόνος). 1050 δηλαδή τα έξοδα του σπιτιου, από εκεί και πέρα είχα και αυτοκίνητο να κάνω την δουλειά μου ένα απλό ίσα ίσα να μετακινούμαι, 500 λίρες έμεναν πάνω κάτω τον μήνα για αποταμίευση. Μιλάω για 2 χρόνια πριν από εσένα. Τωρα έχουν αλλάξει τα δεδομένα καθώς το κόστος ζωής έχει ακριβύνει, αλλά συνεχίζει να είναι καλά, πολύ καλύτερα από Ελλάδα, ειδικά αν έχεις εξελιχθεί στην καριέρα σου και δεν έχεις μείνει στάσιμος στους τότε μισθούς. Ο κλάδος μου είναι βιομηχανία, είμαι σε senior management level πλέον και για αυτό σου εξηγώ πως οι μισθοί αυτοι υπάρχουν, αρκεί να το κυνηγήσεις και να μην επαναπαυτείς. Μόνο του δεν έρχεται τίποτα. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 8 ώρες πριν, merkon είπε Εγώ ήμουν μισή ώρα από Λονδίνο με το τραινο όπως έγραψα, 650 είχα ενοίκιο τότε, 200 σούπερ μάρκετ, 200 λογαριασμοί και council tax μέσα (εμενα μόνος). 1050 δηλαδή τα έξοδα του σπιτιου, από εκεί και πέρα είχα και αυτοκίνητο να κάνω την δουλειά μου ένα απλό ίσα ίσα να μετακινούμαι, 500 λίρες έμεναν πάνω κάτω τον μήνα για αποταμίευση. Μιλάω για 2 χρόνια πριν από εσένα. Ευχαριστω για την απαντηση. Πρεπει να βαλεις στη λιστα σου και ενα ακομη 200αρι τον μηνα για ασφαλεια αυτοκινητου, καυσιμα, συντηρηση. Θελεις επισης και ενα ακομη 300αρα μινιμουμ για φαγητο εξω, ποτα, ρουχισμο, λοιπα μικροεξοδα. Αρα φτανουμε στα 1550 με μια πολυ μαζεμενη ζωη. Και μιλαμε για αλλες εποχες, σημερα για να το κανεις αυτο μονο με δωματιο και στερησεις μπορεις. 8 ώρες πριν, merkon είπε Ο κλάδος μου είναι βιομηχανία, είμαι σε senior management level πλέον και για αυτό σου εξηγώ πως οι μισθοί αυτοι υπάρχουν, αρκεί να το κυνηγήσεις και να μην επαναπαυτείς. Μόνο του δεν έρχεται τίποτα. Μπραβο σου που εφτασες εκει που εισαι. Ολοι (σχεδον) το κυνηγαμε, ειναι και θεμα τυχης και ευκαιριων. Εγω θα ξαναπω οτι το μηχανιλικι για Αγγλια δεν ειναι κανενα τρομερο επαγγελμα που θα βγαλεις χρηματα. Ειναι ο φτωχος συγγενης αλλων ειδικοτητων οπως προγραμματιστες και finance.
Jesse007 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Στην ελλαδα ειναι ψιλοφιξ οι πρωτοι μισθοι ανεξαρτητως σπουδων για ατομα με σπουδες χωρις σοβαρη προυπηρεσια (πρακτικες, στρατοι και δουλεια εκτος τομεα) . Με βαση οτι ο πρωτος μισθος ενος non-τσιπη εργοδοτη ειναι 800-950 (~1000-1200 μεικτά)οπου πας. Γενικα αν ειναι καλη εταιρια, λειτουργει με δικλειδες ασφαλειας και καθε τζουνιορ/εντρυ θεση την κοστολογει με ενα ευρος σαν αυτο που προανεφερα και αναλογα τα προσοντα πας προς τα πανω η προς τα κατω στο ευρος αυτο, ωσ τε αν δεν της βγεις σαν εργαζομενος να εχει τη δυνατον λιγοτερη χασουρα απο την εκπαιδευση σου. Οταν λεω ανεξαρτητως σπουδων δεν σου λεω να συγκρινουμε νοσηλευτη με χημικο μηχανικο ρε παιδι μου, αλλα επειδη (αν θυυμασαι) ειμαι κι εγω κατιτις σχετικος με τον χωρο ως χημικος μπορω να σου πω οτι τετοιες παιζουν για μηχανικους/θετικες επιστημες. Επισης, τα λεφτα που ειπες για ποιοτικο ελεγχο μου φαινονται (αν ειναι καθαρα) πολλα. Μηπως ειναι διασφαλιση ποιοτητας; Quality Control ειναι φουλ entry level δουλεια ενω Quality assurance αρκετα υπευθυνη θεση. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από Jesse007
yanis13 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) @OxiGiannisGiannakis @merkon Εν τελει, μιας και εχετε πολυετη εμπειρια στο UK, θα το προτεινατε σα χωρα για καποιον, ειτε για εκπονηση PhD ειτε για δουλεια στη βιομηχανια; Το διλημμα δεν ειναι μονο Ελλαδα-UK, αλλα και αλλη ευρωπαικη χωρα/UK. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου 2023 από yanis13
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, Jesse007 είπε Επισης, τα λεφτα που ειπες για ποιοτικο ελεγχο μου φαινονται (αν ειναι καθαρα) πολλα. Μηπως ειναι διασφαλιση ποιοτητας; Quality Control ειναι φουλ entry level δουλεια ενω Quality assurance αρκετα υπευθυνη θεση. Τα 1100 που ειχα αναφερει ηταν καθαρα και ηταν σε θεση που εκανε ποιοτικο ελεγχο αλλα και R & D. Εργαστηριακος ρολος. 5 ώρες πριν, yanis13 είπε @OxiGiannisGiannakis @merkon Εν τελει, μιας και εχετε πολυετη εμπειρια στο UK, θα το προτεινατε σα χωρα για καποιον, ειτε για εκπονηση PhD ειτε για δουλεια στη βιομηχανια; Το διλημμα δεν ειναι μονο Ελλαδα-UK, αλλα και αλλη ευρωπαικη χωρα/UK. Διδακτορικο με τιποτα, εκτος αν μιλαμε για κανενα τοπ πανεπιστημιο οπως Oxford, Cambridge, Imperial κλπ. Στο ΗΒ οι διδακτορικοι πληρωνονται πολυ ασχημα, καθαρα ειναι 1300-1500 λιρες το μηνα. Διδακτορικο αξιζει να κανει κανεις σε σκανδιναβικη χωρα οπου οι μισθοι ειναι καλυτεροι, ο φοιτητης εχει προνομια εργαζομενου ενω το κρατος επενδυει πολλα σε υποδομες των πανεπιστημιων. Παρομοια αποψη εχω και για Βελγιο Ολλανδια. Τωρα για μηχανικος θα λεγα καποιος να μαθει Γερμανικα και να παει Γερμανια. Πιο πολλες επιλογες και πιο καλοι μισθοι. Αν κανεις δεν εχει settled status τωρα με το Brexit ξεχνα το ΗΒ γιατι ελπιζει μονο σε βιζα συνδεδεμενη με τη δουλεια του. Αν χασει τη δουλεια χανει και το δικαιωμα να μενει στη χωρα. Η Αγγλια συνεχιζει και αξιζει με κλειστα ματια για χρηματοοικονομικα, προγραμματιστες, γιατρους. Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου 2023 από OxiGiannisGiannakis
merkon Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 13 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Ευχαριστω για την απαντηση. Πρεπει να βαλεις στη λιστα σου και ενα ακομη 200αρι τον μηνα για ασφαλεια αυτοκινητου, καυσιμα, συντηρηση. Θελεις επισης και ενα ακομη 300αρα μινιμουμ για φαγητο εξω, ποτα, ρουχισμο, λοιπα μικροεξοδα. Αρα φτανουμε στα 1550 με μια πολυ μαζεμενη ζωη. Και μιλαμε για αλλες εποχες, σημερα για να το κανεις αυτο μονο με δωματιο και στερησεις μπορεις. Μπραβο σου που εφτασες εκει που εισαι. Ολοι (σχεδον) το κυνηγαμε, ειναι και θεμα τυχης και ευκαιριων. Εγω θα ξαναπω οτι το μηχανιλικι για Αγγλια δεν ειναι κανενα τρομερο επαγγελμα που θα βγαλεις χρηματα. Ειναι ο φτωχος συγγενης αλλων ειδικοτητων οπως προγραμματιστες και finance. Πολλά λες, αλλά όπως είπες εξαρτάται από το τι ζωή κάνει ο καθένας. Η δικη μου εμπειρία είχε δείξει τότε πως με 1800 τον μήνα ζούσα πολύ άνετα και αποταμίευα εύκολα επίσης. Εχει παρα πολλές ευκαιρίες για μηχανικούς και μη στην Αγγλία, καθότι η βιομηχανία έχει αισθητή παρουσία, υπάρχουν πολλά εργοστάσια, κατασκευές, logistics, R&D κλπ. Μπορεί να μην έχει τα πολλά λεφτά των προγραμματιστών πχ. 100κ plus αλλά με τα χρήματα που αναφέραμε προηγουμένως με 5 χρόνια εμπειρία θεωρώ πως είσαι σε πολύ καλό επίπεδο, εννοείται μακράν καλύτερο συγκριτικά με την Ελλάδα. 12 ώρες πριν, yanis13 είπε @OxiGiannisGiannakis @merkon Εν τελει, μιας και εχετε πολυετη εμπειρια στο UK, θα το προτεινατε σα χωρα για καποιον, ειτε για εκπονηση PhD ειτε για δουλεια στη βιομηχανια; Το διλημμα δεν ειναι μονο Ελλαδα-UK, αλλα και αλλη ευρωπαικη χωρα/UK. Για δουλειά στην βιομηχανία ασυζητητί. Η εμπειρία που θα αποκομίσει κάποιος σχετικα με το πως δουλεύουν σοβαρά τα operations και το supply chain θα σε συνοδεύουν για όλη σου την ζωή και θα λάβεις σφαιρική γνώση για το πως λειτουργούν πολλά functions μέσα σε μια βιομηχανία, πράγμα εξαιρετικά χρήσιμο. Επίσης υπάρχει πληθώρα βιομηχανιών, μικρών επιχειρησεων αλλά και πολυεθνικών που σου δίνει την δυνατότητα να μετακινηθείς σε νέα δουλειά άνετα, εύκολα και γρηγορα όποτε χρειαστεί και να εξελίξεις την καριέρα σου αντίστοιχα. Για PhD δε θα μπορουσα να σχολιάσω καθώς δεν έχω καθόλου γνώση της κατάστασης, όπως δε θα μπορουσα να μιλήσω και για άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρα μόνο για την άμεση σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και ΗΒ. Αν θες να μάθεις κάτι άλλο με περισσότερη λεπτομέρεια, στείλε μου πμ 7 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε Τα 1100 που ειχα αναφερει ηταν καθαρα και ηταν σε θεση που εκανε ποιοτικο ελεγχο αλλα και R & D. Εργαστηριακος ρολος. Διδακτορικο με τιποτα, εκτος αν μιλαμε για κανενα τοπ πανεπιστημιο οπως Oxford, Cambridge, Imperial κλπ. Στο ΗΒ οι διδακτορικοι πληρωνονται πολυ ασχημα, καθαρα ειναι 1300-1500 λιρες το μηνα. Διδακτορικο αξιζει να κανει κανεις σε σκανδιναβικη χωρα οπου οι μισθοι ειναι καλυτεροι, ο φοιτητης εχει προνομια εργαζομενου ενω το κρατος επενδυει πολλα σε υποδομες των πανεπιστημιων. Παρομοια αποψη εχω και για Βελγιο Ολλανδια. Τωρα για μηχανικος θα λεγα καποιος να μαθει Γερμανικα και να παει Γερμανια. Πιο πολλες επιλογες και πιο καλοι μισθοι. Αν κανεις δεν εχει settled status τωρα με το Brexit ξεχνα το ΗΒ γιατι ελπιζει μονο σε βιζα συνδεδεμενη με τη δουλεια του. Αν χασει τη δουλεια χανει και το δικαιωμα να μενει στη χωρα. Η Αγγλια συνεχιζει και αξιζει με κλειστα ματια για χρηματοοικονομικα, προγραμματιστες, γιατρους. Φίλη διδακτορική στο ΗΒ στο πανεπιστήμιο του Ληντς πάντως απασχολείται για 2400. Τώρα που είδες PhD με 1300, που είναι όσο ο βασικός μισθός πάνω κάτω, δε ξέρω…. 1
OxiGiannisGiannakis Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, merkon είπε Φίλη διδακτορική στο ΗΒ στο πανεπιστήμιο του Ληντς πάντως απασχολείται για 2400. Τώρα που είδες PhD με 1300, που είναι όσο ο βασικός μισθός πάνω κάτω, δε ξέρω… Μηπως κανει Postdoc? Γιατι τετοιο μισθο στο UK για διδακτορικο πολυ δυσκολα. Εκτος αν πετυχεις κανα τρελο fellowship. Τα διδακτορικα στο UK κατα κανονα εινα 16-19K χωρις φορολογια ομως.
NickTG Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2023 2 hours ago, merkon said: Τώρα που είδες PhD με 1300, που είναι όσο ο βασικός μισθός πάνω κάτω, δε ξέρω…. Και μένα πάντως φίλος που ήταν στο Birmingham κάτι λίγο πάνω από 1300 λίρες έπαιρνε. Απλά του είχαν δώσει και κάποιες ώρες εργαστήριο μέσα στη βδομάδα και έβγαζε έξτρα από εκεί. 1
xgol Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2023 Στις 3/2/2023 στις 12:41 ΠΜ, OxiGiannisGiannakis είπε Τα 1100 που ειχα αναφερει ηταν καθαρα και ηταν σε θεση που εκανε ποιοτικο ελεγχο αλλα και R & D. Εργαστηριακος ρολος. Διδακτορικο με τιποτα, εκτος αν μιλαμε για κανενα τοπ πανεπιστημιο οπως Oxford, Cambridge, Imperial κλπ. Στο ΗΒ οι διδακτορικοι πληρωνονται πολυ ασχημα, καθαρα ειναι 1300-1500 λιρες το μηνα. Διδακτορικο αξιζει να κανει κανεις σε σκανδιναβικη χωρα οπου οι μισθοι ειναι καλυτεροι, ο φοιτητης εχει προνομια εργαζομενου ενω το κρατος επενδυει πολλα σε υποδομες των πανεπιστημιων. Παρομοια αποψη εχω και για Βελγιο Ολλανδια. Τωρα για μηχανικος θα λεγα καποιος να μαθει Γερμανικα και να παει Γερμανια. Πιο πολλες επιλογες και πιο καλοι μισθοι. Αν κανεις δεν εχει settled status τωρα με το Brexit ξεχνα το ΗΒ γιατι ελπιζει μονο σε βιζα συνδεδεμενη με τη δουλεια του. Αν χασει τη δουλεια χανει και το δικαιωμα να μενει στη χωρα. Η Αγγλια συνεχιζει και αξιζει με κλειστα ματια για χρηματοοικονομικα, προγραμματιστες, γιατρους. Για γιατρους δεν αξιζει συγκριτικα με τη Γερμανια πχ
netagra Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2023 Στις 1/2/2023 στις 9:35 ΠΜ, merkon είπε Φίλε μου πρώτο μισθό είχα 27κ τον χρόνο, ήτοι 1800 καθαρα τον μήνα, εμένα μόνος μου (εκτός Λονδίνου αλλά μισή ώρα με το τραινο) , είχα αυτοκίνητο, έβαζα χρήματα έξτρα στην άκρη για το συνταξιοδοτικό μου και έκανα και αποταμίευση το 1/3 από αυτά κάθε μήνα περίπου. Αν εσυ θες να πηγαίνεις στην pub σου κάθε απόγευμα και να πίνεις 3 μπυρες καθε φορά, μην έχεις την απαίτηση να μαζεύεις και ένα αξιόλογο ποσο σαν αποταμίευση κάθε μήνα. Με 2500 καθαρα μαζεύεις πολύ εύκολα 2 βασικούς ελληνικούς μισθούς σαν αποταμίευση κάθε μήνα και ζεις ανετότατα, όπως άνετα ζεις και με 2000 καθαρα τον μήνα αλλά αποταμιεύεις λιγότερα. Όσο για την Ελλάδα, η βιομηχανία είναι μετρημένη στα δάχτυλα του ενός χεριού και αυτή με το ζορι. Σοβαρές εταιρείες κατά την γνώμη μου δεν υπάρχουν ή για να είμαι δίκαιος είναι ελάχιστες και με το κόστος ζωής έτσι όπως έχει εκτιναχτεί τα 1500 καθαρα στην Ελλάδα είναι χαρτζιλίκι - παρόλο που λόγω της κατάστασης ο κόσμος τα θεωρεί καλά χρηματα, λογικό όταν η πλειοψηφία αμοίβεται με μισθούς κάτω των 1000 ευρώ. Οσο για τους μισθούς των μηχανικών συγκεκριμένα δεν γνωρίζω 100% τι ισχύει σε άλλες χώρες, αλλά ως Engineering manager σε βιομηχανία άνετα είσαι στα 60-80κ αν το κυνηγήσεις και λίγο και εκτός Λονδίνου αυτά τα λεφτά σε ζουν παρα πολύ καλα Κάτσε εκεί που είσαι αγαπητέ αν πιστεύεις αυτά τα πράγματα για την χώρα σου, έχει σοβαρές εταιρείες εκεί, κρίνοντας από αυτούς που σε πληρώνουν για σοβαρό επιστήμονα. Τα χρήματα δε που γράφεις στην δεύτερη παράγραφο δεν τα υποστηρίζεις με χρόνια εμπειρίας και industry. Βασικά όλα τα ποσά που αναφέρεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα