Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Οι χημικοί μηχανικοί είναι σε πιο δυσκολη κατάσταση. Δεν έχουν πολλά επαγγελματικά δικαιώματα σε υπογραφή μελετών και έργων, οι μηχανολόγοι μηχανικοί έχουν απεριόριστα δικαιώματα σε ηλεκτρομηχανολογικά έργα και μελέτες. Οι χημικοί μηχανικοί κατά βάση πιάνουν δουλειά σε βιομηχανίες, όποτε περιορίζονται έτσι οι πιθανότητες. Τα χρήματα εξαρτάται που θα δουλεψεις και από την προϋπηρεσία σου. Δεν υπάρχει κάτι στάνταρ.

Δημοσ.
Στις 25/1/2023 στις 9:03 ΜΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Γεια σας. Οσοι ΧΜ και ΜΜ δουλευουν στο αντικειμενο τους τι μισθους παιρνουν Ελλαδα? Τι παιζει γενικα στην αγορα σημερα? Ευχαριστω.

Αν επιτρεπεται, εσενα αφορα; Γιατι αν θυμαμαι απο παλαιοτερα ποστ, εχεις PhD και προυπηρεσια στο εξωτερικο, οποτε μαλλον θα κανεις καλο μπασιμο στην αγορα μας. Φιλος μου ΧΜ, στην πρωτη του δουλεια τα βρηκε πολυ σκουρα (το πολυ 800 ευρω)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, yanis13 είπε

Αν επιτρεπεται, εσενα αφορα; Γιατι αν θυμαμαι απο παλαιοτερα ποστ, εχεις PhD και προυπηρεσια στο εξωτερικο, οποτε μαλλον θα κανεις καλο μπασιμο στην αγορα μας. Φιλος μου ΧΜ, στην πρωτη του δουλεια τα βρηκε πολυ σκουρα (το πολυ 800 ευρω)

Σωστα! Ψαχνομαι για τις επιλογες μου βασικα. Ευχαριστω!

Πριν φυγω παντας υπηρχε μια δουλεια για 1000-1100 καθαρα τον μηνα σε ποιοτικο ελεγχο. Δεν ειχα προυπηρεσια βεβαια.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis
Δημοσ.
36 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Σωστα! Ψαχνομαι για τις επιλογες μου βασικα. Ευχαριστω!

Πριν φυγω παντας υπηρχε μια δουλεια για 1000-1100 καθαρα τον μηνα σε ποιοτικο ελεγχο. Δεν ειχα προυπηρεσια βεβαια.

Θα επεστρεφες για τετοια λεφτα; Θα εισαι καλυτερα απ'οτι εισαι τωρα εκει;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, yanis13 είπε

Θα επεστρεφες για τετοια λεφτα; Θα εισαι καλυτερα απ'οτι εισαι τωρα εκει;

Τωρα με πεντε χρονια προυπηρεσια Αγγλια θελω σχεδον τα διπλα για να το σκεφτω σοβαρα.

Ξερω οτι δυσκολα, συναδελφοι σαν εμενα βρηκαν δουλεια στη βιομηχανια με 1400 το μηνα.

• Like 1
Δημοσ.
Στις 28/1/2023 στις 2:09 ΠΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Τωρα με πεντε χρονια προυπηρεσια Αγγλια θελω σχεδον τα διπλα για να το σκεφτω σοβαρα.

Ξερω οτι δυσκολα, συναδελφοι σαν εμενα βρηκαν δουλεια στη βιομηχανια με 1400 το μηνα.

βιομηχανία έχει τρεξιμ,ο

Δημοσ.
Στις 28/1/2023 στις 2:09 ΠΜ, OxiGiannisGiannakis είπε

Φίλε μου δε γνωρίζω πως είναι η ζωή σου και η καθημερινότητα σου στην Αγγλία ούτε με τι ακριβώς ασχολείσαι εκεί που βρίσκεσαι, αλλά θεωρώ πως με 5 χρόνια προϋπηρεσία και αν είσαι ήδη σε ένα καλό επίπεδο στην καριέρα σου αλλά και στην ζωή σου εκεί πέρα, τα 2000 με 2100 καθαρά που αναφέρεις ότι πλέον θέλεις είναι εξαιρετικά λίγα κατά την γνώμη μου.

Και εγώ στην Αγγλία εργάζομαι και παρατηρώ κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα πως η κατάσταση ολοένα και δυσκολεύει, αν έχεις δικό σου σπίτι και δεν έχεις τα έξοδα του ενοικίου ή δανείου κλπ, τότε τα 2000 ίσως είναι οκέι, αλλά θεωρώ πως θα είσαι μήνας μπει, μήνας βγει, έχει όμως να κάνει με τις δικές σου προτεραιότητες και θέλω.

Όσο για το τι ευκαιρίες υπάρχουν εδώ πέρα, θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις με τι ακριβώς ασχολείσαι τώρα στην Αγγλία και σε ποιον κλάδο εργάζεσαι

• Like 2
Δημοσ.
11 ώρες πριν, merkon είπε

Φίλε μου δε γνωρίζω πως είναι η ζωή σου και η καθημερινότητα σου στην Αγγλία ούτε με τι ακριβώς ασχολείσαι εκεί που βρίσκεσαι, αλλά θεωρώ πως με 5 χρόνια προϋπηρεσία και αν είσαι ήδη σε ένα καλό επίπεδο στην καριέρα σου αλλά και στην ζωή σου εκεί πέρα, τα 2000 με 2100 καθαρά που αναφέρεις ότι πλέον θέλεις είναι εξαιρετικά λίγα κατά την γνώμη μου.

Και εγώ στην Αγγλία εργάζομαι και παρατηρώ κάθε φορά που επιστρέφω στην Ελλάδα πως η κατάσταση ολοένα και δυσκολεύει, αν έχεις δικό σου σπίτι και δεν έχεις τα έξοδα του ενοικίου ή δανείου κλπ, τότε τα 2000 ίσως είναι οκέι, αλλά θεωρώ πως θα είσαι μήνας μπει, μήνας βγει, έχει όμως να κάνει με τις δικές σου προτεραιότητες και θέλω

Κοιταξε, αν γυρισεις Ελλαδα αναγκαστικα θα φας ψαλιδι στην ονομαστικη αμοιβη. Καθενας ισως τα βλεπει διαφορετικα αλλα 2000 Χ 14 δεν ειναι καθολου ασχημα, ακομη και για Αθηνα, σου εξασφαλιζει μια αρκετα ανετη ζωη. Βεβαια το τι θεωρει καθενας ανετο ειναι σχετικο.

11 ώρες πριν, merkon είπε

Όσο για το τι ευκαιρίες υπάρχουν εδώ πέρα, θα είχε ενδιαφέρον να μας πεις με τι ακριβώς ασχολείσαι τώρα στην Αγγλία και σε ποιον κλάδο εργάζεσαι

Αεροναυπηγικη. Αρκετα ικανοποιημενος ειμαι απλα κοιταω τι γινεται και Ελλαδα γιατι θα ηθελα καποια στιγμη να επιστρεψω. Να πω επισης οτι Αγγλια οι μηχανικοι δεν πληρωνονται καλα.

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Κοιταξε, αν γυρισεις Ελλαδα αναγκαστικα θα φας ψαλιδι στην ονομαστικη αμοιβη. Καθενας ισως τα βλεπει διαφορετικα αλλα 2000 Χ 14 δεν ειναι καθολου ασχημα, ακομη και για Αθηνα, σου εξασφαλιζει μια αρκετα ανετη ζωη. Βεβαια το τι θεωρει καθενας ανετο ειναι σχετικο.

Αεροναυπηγικη. Αρκετα ικανοποιημενος ειμαι απλα κοιταω τι γινεται και Ελλαδα γιατι θα ηθελα καποια στιγμη να επιστρεψω. Να πω επισης οτι Αγγλια οι μηχανικοι δεν πληρωνονται καλα.

Στο Λονδινο εισαι; Ζεις ανετα στο ΗΒ με τον μισθο σου; Μιας και εχω ακουσει οτι ειναι πανακριβο.

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, yanis13 είπε

Στο Λονδινο εισαι; Ζεις ανετα στο ΗΒ με τον μισθο σου; Μιας και εχω ακουσει οτι ειναι πανακριβο.

Εκτος Λονδινου ζω και εχω μια σχετικα ανετη ζωη. Στο Λονδινο το προβλημα ηταν παντα το κοστος στεγασης και μετακινησεων. Πλεον εχουν ξεφυγει δραματικα τα πραγματα Λονδινο, δεν υπαρχει δωματιο κατω απο 700 λιρες ουτε για δειγμα. Η επαρχια εχει πολυ πιο λογικες τιμες. Βεβαια παντου υπαρχει ακριβεια.

Δημοσ.
14 hours ago, merkon said:

αλλά θεωρώ πως με 5 χρόνια προϋπηρεσία και αν είσαι ήδη σε ένα καλό επίπεδο στην καριέρα σου αλλά και στην ζωή σου εκεί πέρα, τα 2000 με 2100 καθαρά που αναφέρεις ότι πλέον θέλεις είναι εξαιρετικά λίγα κατά την γνώμη μου.

Θεωρείς ότι μπορεί να πάρει με 5 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα τα εξαιρετικά λίγα 2000-2100 καθαρά? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, yanis13 είπε

Το Λονδίνο είναι πανάκριβο, ναι. Το ΗΒ σαν σύνολο όμως, όχι. Πολλά πράγματα είναι αν όχι φθηνότερα, τουλάχιστον τα ίδια με Ελλάδα.

4 ώρες πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Από την στιγμή που εσυ είσαι οκέι και αποδέχεσαι το ότι θα φας ψαλίδι και ότι 99% αν όχι σίγουρα τα υπόλοιπα benefits του να δουλεύεις για επιχείρηση στην Αγγλία θα χαθούν, και συνεχίζεις να είσαι οκ με αυτό, τότε πάω πάσο προσωπικά.

Εχεις δικό σου σπίτι στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος σκοπεύεις να μείνεις; Δυστυχώς δε μπορώ να συμφωνήσω πως τα 2000 τον μήνα σου προσφέρουν μια αρκετά άνετη ζωή (ορισε μας λίγο και το τι εννοείς με το άνετη ζωή) στην Αθήνα, κατοικώντας στην Αγγλία και όντας αυτή την στιγμή στην Αθήνα για διακοπές, η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί σε τρελα επίπεδα και φυσικά έχεις να αντιμετωπίσεις και όλες τις υπόλοιπες παθογένειες της Ελλάδας και του συστήματος που κατά την γνώμη μου όσα χρήματα και να παίρνεις συνεχίζουν να σου δυσκολεύουν την ζωή.

Οι μηχανικοί όταν λες δε πληρώνονται καλά θα ήθελες να μας δώσεις ένα παράδειγμα του τι εννοείς με κάποιο εύρος μισθών;

1 ώρα πριν, NickTG είπε

Θεωρείς ότι μπορεί να πάρει με 5 χρόνια προϋπηρεσία στην Ελλάδα τα εξαιρετικά λίγα 2000-2100 καθαρά? 

Κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτεί πολύ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα όμως.

Επεξ/σία από merkon
  • Like 1
Δημοσ.
3 minutes ago, merkon said:

Κατά πάσα πιθανότητα θα δυσκολευτεί πολύ, αυτό είναι ένα άλλο θέμα όμως.

Πως είναι άλλο θέμα? 

Αυτό ακριβώς δεν είναι το θέμα μας? Οι μισθοί? 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
35 λεπτά πριν, merkon είπε

Εχεις δικό σου σπίτι στην Αθήνα ή σε οποιοδήποτε άλλο μέρος σκοπεύεις να μείνεις; Δυστυχώς δε μπορώ να συμφωνήσω πως τα 2000 τον μήνα σου προσφέρουν μια αρκετά άνετη ζωή (ορισε μας λίγο και το τι εννοείς με το άνετη ζωή) στην Αθήνα, κατοικώντας στην Αγγλία και όντας αυτή την στιγμή στην Αθήνα για διακοπές, η ακρίβεια έχει εκτιναχθεί σε τρελα επίπεδα και φυσικά έχεις να αντιμετωπίσεις και όλες τις υπόλοιπες παθογένειες της Ελλάδας και του συστήματος που κατά την γνώμη μου όσα χρήματα και να παίρνεις συνεχίζουν να σου δυσκολεύουν την ζωή.

Οι μηχανικοί όταν λες δε πληρώνονται καλά θα ήθελες να μας δώσεις ένα παράδειγμα του τι εννοείς με κάποιο εύρος μισθών;

Για μηχανικους oi graduate ξεκινανε με 25-30K (1600-1900 λιρες το μηνα καθαρα) και μετα απο 3-4 χρονια προυπηρεσιας πανε περιπου στα 35-40Κ (2200-2600 λιρες καθαρα). Αυτα λιγο πολυ ισχυουν για aerospace, automotive, civil. Δεν ειναι ασχημα αλλα οταν ο dev η στο finance ο αλλος θα καθαριζει 60-70k με την ιδια προυπηρεσια  ε εσενα σαν μηχανικο καπως θα σου ερχεται. Βεβαια εξαρταται αν παιξεις σωστα τα χαρτια σου αλλαζοντας δουλειες. Παραδειγμα ο προισταμενος μου, ξεκινησε στην εταιρια σαν αποφοιτος με 22K και κανα 15αρι χρονια μετα παιρνει 47K. Τον εφαγε το loyalty...

Οποτε για τους πιο πολλους μηχανικους με μια εμπειρια εως 5 χρονια τα 2000 καθαρα στην Ελλαδα ειναι περιπου τα ιδια σε αγοραστικη δυναμη με οσα θα εβγαζαν Αγγλια.

35 λεπτά πριν, merkon είπε

Από την στιγμή που εσυ είσαι οκέι και αποδέχεσαι το ότι θα φας ψαλίδι και ότι 99% αν όχι σίγουρα τα υπόλοιπα benefits του να δουλεύεις για επιχείρηση στην Αγγλία θα χαθούν, και συνεχίζεις να είσαι οκ με αυτό, τότε πάω πάσο προσωπικά.

Σιγα τα τρελα benefits, τουλαχιστον οχι εκει που ειμαι εγω. Αλλου ναι παιζουν διαφορα ομορφα οπως WFH, bonuses, μετοχες, και τα συναφη.

Επεξ/σία από OxiGiannisGiannakis

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...