Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 5 minutes ago, speedman_26 said: Θα πρεπει να έχεις και καλό δίκτυο και υπολογιστή με ταχύτατο ssd για να το εκμεταλευτης Μέχρι 1000Mbps είσαι άψογα και με HDD. Ειδικά οι μεγάλοι πιάνουν εύκολα 120-130ΜΒ/sec sequential writes. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anoliz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 ρε παιδια κατι σχετικο-ασχετο, εχω wind-πλεον NOVA, με οπτικη ινα και καλα- απο οτι λενε, αλλα σιγουρα οχι μεχρι το σπιτι, μαλλον μεχρι το καφαο, και δεν βαζουν fast path, λογω οτι "δεν γινεται σε γραμμες με οπτικη ινα". Εχει κανεις καποια τετοια εμπειρια για το πως τελικα τους ανοιγει το fast path? Η απλα αλλαζεις εταιρια? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 2 λεπτά πριν, anoliz είπε ρε παιδια κατι σχετικο-ασχετο, εχω wind-πλεον NOVA, με οπτικη ινα και καλα- απο οτι λενε, αλλα σιγουρα οχι μεχρι το σπιτι, μαλλον μεχρι το καφαο, και δεν βαζουν fast path, λογω οτι "δεν γινεται σε γραμμες με οπτικη ινα". Εχει κανεις καποια τετοια εμπειρια για το πως τελικα τους ανοιγει το fast path? Η απλα αλλαζεις εταιρια? καλη ερωτηση, 1η φορα το ακουω, εχεις υψηλο ping ? 27 λεπτά πριν, Arkin είπε Αν μας εδιναν εστω 100 αλλα με 100 upload θα ημουν μια χαρα. Αλλα ειναι τοσο τσιγκουνηδες. Ανεβαζω 100-150gb τη μερα. Με τα 5MB αγανακτησα σκεψου πληρωσα 54 ευρω πεναλτι να το κοψω μιας και ειχα 6 μηνες ακομα και την ιδια μερα πηρα ρουτερ νεα sim και ησυχασα απο τοτε. Απιστευτο upload και το download 6 φορες πανω και πληρωνω και λιγοτερα χρηματα. Το 2030 βλεπω να εχουμε οπτικη εδω χαλκιδικη μας εχουν τελειως γραμμενους. επειδη θα με ενδιεφερε κατι τετοιο μπορεις να μου πεις περισσοτερες πληροφοριες; δηλαδη παιρνεις πχ ενα προγραμμα καρτοκινητης με unlimited data και αγοραζεις και ενα router που να παιρνει sim και την κουμπωνει πανω και εισαι κομπλε; δεν χρειαζεσαι καν συνδεση σταθερης καποιας εταιριας δηλαδη; 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anoliz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 4 λεπτά πριν, Titos301 είπε καλη ερωτηση, 1η φορα το ακουω, εχεις υψηλο ping ? δεν εχω υψηλο, απλα πριν με Cosmote, και fast path, ειχα 15-20 κατω, ειχα αλλαξει μονο και μονο επειδη ειχαν πολυ καλυτερη τιμη στην wind. Το τεραστιο θεμα ειναι το fast path που δεν ενεργοποιει, και καλα "δεν ειναι τεχνικα εφικτο σε γραμμες με οπτικη ινα". ενω πριν με cosmote, ειχα παλι 100σταρα, και fast path. Δε ξερω αν ημουν σε χαλκο η οπτικη ινα, αλλα δεν με ενοιαζε, η ταχυτητα ηταν σταθερη, και το ping χαμηλοτερο λογο fast path. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από anoliz 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Titos301 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, Thresh είπε Σε VDSL που έχεις δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο, σε FTTH ίσως μελλοντικά να δούμε κάνα 50%, εκτός αν κάνει κάποιος από τους μεγάλους το μπαμ με 1:1 και τον ακολουθήσουν κι οι υπόλοιποι (όνειρο χειμερινής νυκτός). ειναι ο,τι να ναι αυτο, χρονια τωρα εταιριες (inalan, hcn και ποσες ακομα που δεν ξερω) δινουν συμμετρικη ταχυτητα down/up, μονο οι 2 μεγαλοι κανουν αυτα τα καραγκιοζιλικια 26 λεπτά πριν, vagos789 είπε Πως ξερουμε αν εχει fiber η περιοχη και ποιας εταιρειας; τσεκαρεις στη γειτονια αν εχουν βαλει καμπινες, οχι καφαο(Τα παλια σαπια φαινονται ποια ειναι) και ποιας εταιριας, πχ οτε ή wind, vodafone εδω που μενω κρητη δεν εχω δει πχ 1 λεπτό πριν, anoliz είπε δεν εχω υψηλο, απλα πριν με Cosmote, και fast path, ειχα 15-20 κατω, ειχα αλλαξει μονο και μονο επειδη ειχαν πολυ καλυτερη τιμη στην wind. Το τεραστιο θεμα ειναι το fast path που δεν ενεργοποιει, και καλα "δεν ειναι τεχνικα εφικτο σε γραμμες με οπτικη ινα". αχα δεν το γνωριζω και εγω wind εχω γι αυτο ακριβως το λογο αλλα δεν χρησιμοποιω services που θελουν low ping 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
flogerakos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, Sebu είπε Σωστο εν μερει αλλα συνθετο θεμα. Οταν λχ το προβλημα ειναι στην καλωδιωση της πολυκατοικας τι κανεις? Αν ο παροχος/ΟΤΕ μετρανε μεχρι τον κατανεμητη φουλ προβλεπομενη ταχυτητα τι θα κανεις μετα? θα φερεις ηλεκτρολογο να τραβηξεις νεα γραμμη απο τον κατανεμητη στην εισοδο μεχρι τον 6ο οροφο? Κοστος δεν ειναι και αυτο για εσενα? Που πολλοι δεν θελουν να το αναλαβουν ή δεν μπορουν γιατι μενουν στο ενοικιο και δεν το επιτρεπει ο ιδιοκτητης λχ. Οταν εισαι σε vdsl απο το κεντρο και οχι την καμπινα και λογω αποστασης κατι στραβωσει ή υπαρχει cross talk τι να κανει ο ΟΤΕ ή ο παροχος να αλλαξουν το χαλκο? Οταν εισαι σε vdsl απο την καμπινα αλλα στο last mile ο χαλκος ειναι αισχρης ποιοτητας σε ολη την περιοχη σου λογω παλαιοτητας και δινει στην καμπινα μαξιμουμ και μεχρι το σπιτι εχεις χασει 20%. Τι να κανει ο ΟΤΕ ή ο παροχος? Να ξηλωσουν ολο το last mile σε μια περιοχη ή σε ενα δημο? Δεν το λεω για να τους δικαιολογησω ειμαι παθων καμποσες φορες στην adsl. Το λεω ρεαλιστικα. Δυστυχως για εμας ειχαν παντα την καλυψη του "εως" τοσο και σε αυτο τους εδινε και μεγαλη αβαντα και η ΕΕΤΤ ως Εποπτης που ειναι ψιλοανυπαρκτη. Μονη λυση για να τελειωσει οριστικα η ταλαιπωρια και να υπαρχουν εγγυημενες ταχυτητες ειναι με fiber μεχρι την πορτα σου αλλα αυτο θα αργησει να καλυψει τους παντες και επισης να γινει και σημαντικα φθηνο στα ορια της σημερινης adsl/vdsl. Προσωπικα δεν θα εδινα 50αρια ή 40αρια το μηνα για ιντερνετ οταν με 20 εχω vdsl, το θεωρω αρκετα ακριβο ακομα για αυτο που προσφερει το ftth. 1. Αν το πρόβλημα είναι στην πολυκατοικία προφανώς και δεν ευθύνεται ο πάροχος. 2. Δεν αλλάζουν τον χαλκό, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου. 3. Ούτε το last mile. Επίσης το ίδιο, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου. Είπαμε πρίν υπογράψεις συμβόλαιο γραπτώς η με ηχογραφημένη κλήση για την κατώτερη ταχύτητα. Το θέμα με την πολυκατοικία ναι είναι άλλο και είναι πολύπλοκο. Δυστυχώς στην Ελλαδιτσα δεν υπάρχει κράτος ούτε τηρούνται οι νόμοι αλλά μετά από σπάσιμο νεύρων, και με μια, δύο οι και τρεις καταγγελίες όλα λύνονται. Παθών και εδώ με συγχρονισμό 12, τώρα είναι στα 56 καθαρό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 minutes ago, Titos301 said: ειναι ο,τι να ναι αυτο, χρονια τωρα εταιριες (inalan, hcn και ποσες ακομα που δεν ξερω) δινουν συμμετρικη ταχυτητα down/up, μονο οι 2 μεγαλοι κανουν αυτα τα καραγκιοζιλικια Οι 3 μεγάλοι. Ναι δίνουν, αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν 5ψηφιο αριθμό συνδρομητών η κάθεμία. Οι μεγάλοι κλασικά δεν θέλουν να χάσουν πελάτες από ακριβότερα πακέτα. 10 minutes ago, anoliz said: ρε παιδια κατι σχετικο-ασχετο, εχω wind-πλεον NOVA, με οπτικη ινα και καλα- απο οτι λενε, αλλα σιγουρα οχι μεχρι το σπιτι, μαλλον μεχρι το καφαο, και δεν βαζουν fast path, λογω οτι "δεν γινεται σε γραμμες με οπτικη ινα". Εχει κανεις καποια τετοια εμπειρια για το πως τελικα τους ανοιγει το fast path? Η απλα αλλαζεις εταιρια? Δεν υπάρχει επιλογή για fast path ή όχι στις οπτικές, ανεξαρτήτως παρόχου παίζουν λίγο πιο "γρήγορα" από το fastpath των xDSL έτσι κι αλλιώς. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
anoliz Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 4 λεπτά πριν, Thresh είπε Οι 3 μεγάλοι. Ναι δίνουν, αλλά παρόλα αυτά δεν έχουν 5ψηφιο αριθμό συνδρομητών η κάθεμία. Οι μεγάλοι κλασικά δεν θέλουν να χάσουν πελάτες από ακριβότερα πακέτα. Δεν υπάρχει επιλογή για fast path ή όχι στις οπτικές, ανεξαρτήτως παρόχου παίζουν λίγο πιο "γρήγορα" από το fastpath των xDSL έτσι κι αλλιώς. εχω VDSL2. οπτικη ινα μεχρι το σπιτι δεν εχω, το ping μου ηταν καλυτερο πριν με fast path cosmote 100 mbps(σε χαλκο λογικα, για να ενεργοποιησαν το fast path). Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators Thresh Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 5 minutes ago, anoliz said: εχω VDSL2. οπτικη ινα μεχρι το σπιτι δεν εχω, το ping μου ηταν καλυτερο πριν με fast path cosmote 100 mbps(σε χαλκο λογικα, για να ενεργοποιησαν το fast path). Είναι κλασική παπάντζα γιατί μάλλον η περιοχή έχει καμπίνες ΟΤΕ, οπότε το αίτημα του εναλλακτικού για να γυρίσεις σε fastpath χρεώνεται σαν "βλάβη", οπότε δεν θέλουν να πληρώνουν. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Super Moderators billdanos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Super Moderators Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 18 λεπτά πριν, Thresh είπε Μέχρι 1000Mbps είσαι άψογα και με HDD. Ειδικά οι μεγάλοι πιάνουν εύκολα 120-130ΜΒ/sec sequential writes. Ναι μωρέ δεν έχω τέτοια θέματα ακόμη για να με απασχολεί η ταχύτητα των συσκευών. Όταν ξεπεράσουμε το 1Gbps το συζητάμε! Για την ώρα έχω κυρίως Apple συσκευές που συνδέονται μέσω wifi 6 κλπ (και στα 5Ghz προφανώς), ενώ το windows desktop αντίστοιχα συνδέεται μέσω ethernet και έχει έναν M2 ssd. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Socratis_g Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Εγώ ακόμα περιμένω τον δωρεάν διπλασιασμο της ταχύτητας που θα γινόταν μέσα στο 2022. Και στο τηλέφωνο πέρσι μου έλεγαν μέχρι 31/12/2022 θα έχει γίνει και σε εσάς, φέτος που παίρνω κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα. Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από Socratis_g Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Arkin Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 15 λεπτά πριν, Titos301 είπε καλη ερωτηση, 1η φορα το ακουω, εχεις υψηλο ping ? επειδη θα με ενδιεφερε κατι τετοιο μπορεις να μου πεις περισσοτερες πληροφοριες; δηλαδη παιρνεις πχ ενα προγραμμα καρτοκινητης με unlimited data και αγοραζεις και ενα router που να παιρνει sim και την κουμπωνει πανω και εισαι κομπλε; δεν χρειαζεσαι καν συνδεση σταθερης καποιας εταιριας δηλαδη; Ετσι ακριβως. Πηρα το zte 5001 ειναι 5G router απο γερμανο και εβαλα πανω καρτα sim. Ενεργοποιησα Unlimited week με 6.5 ευρω και τελος. Για την ωρα θες 2 καρτες sim μιας και το πακετο ενεργοποιειτε μεχρι 2 φορες το μηνα απο καθε νουμερο αλλα υποθεση 1 λεπτου να γινει αλλαγη sim. Απλα βαζεις sim πανω και παιζει αμεσως. Ουτε σταθερη τιποτα. 1 μηνα να φανταστεις ειχα τελειως δωρεαν ιντερνετ απο τα δωρα της cosmote τα Χριστουγεννα. Δυσκολα να βγαλουν πακετο για καρτοκινητο με απεριοριστα μιας και θελουν να πουλανε συμβολαια αλλα και ετσι γινεται μια χαρα η δουλεια. Καλοκαιρια κλασικα δινουν με 10-15 ευρω απεριοριστα το μηνα και πασχα χριστουγεννα δωρακια κτλ βγαινει πολυ φθηνοτερα απο την 50αρα που πληρωνα τοσα χρονια και οι ταχυτητες 20 φορες πανω upload και 5-6 φορες το download. Αν μπει Ν78 καποια στιγμη και πιανω 1+GB download και 200-300mb upload εκει θα γινει το πανηγυρι. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
foniki_melitzana Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 για να ισχύει το giga voucher (με βάση τα όσα γνωρίζουμε από το προηγούμενο πρόγραμμα) πρέπει η γραμμή να δημιουργηθεί τότε ή μπορώ να πάω τώρα σε ftth και να πάρω το voucher όταν ανακοινωθεί; το 300άρι με ψήνει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panther_512 Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 46 λεπτά πριν, csontheline είπε Έως; Εταιρεία; Εγώ epic έχω 1000/300 και είναι καρφί εκεί (30€/μήνα, ο 1ος χρόνος δωρεάν). Το ρημάδι το upload να στρώσουν και ας αφήσουν τους τρελούς εντυπωσιασμούς με παλαβές ταχύτητες. Περιφερειακά είναι πολύ πιο εύκολο άμεσα να παίξουν με 4-5g. Cablenet. 30€ το 1Gbps (0.5 κλειδωμένο αλλά ακατέβατο στην περιοχή μου) και 15€ unlimited κινητή τηλεφωνία και απεριόριστο mobile internet Επεξ/σία 25 Ιανουαρίου 2023 από panther_512 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
HolyShock Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 54 λεπτά πριν, Xvipes είπε Εγώ που έχω ήδη FTTH 100αρα μπορώ να αλλάξω ή να ανανεώσω το συμβόλαιο για να επωφεληθώ τις καλύτερες τιμές; Επίσης θεωρητικά θα κρατήσω το υπάρχον κουπόνι των 13 ευρώ ανα μήνα; (φοβάμαι να πάρω τηλέφωνο γιατί ποιος ξέρει που θα πέσω πάλι) Το κουπόνι έχει τελειώσει. εκτός αν δεν έχει λήξει η διετία του δικού σου ακομα ανάλογα πότε το πήρες. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα