Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Νέα προωθητική ενέργεια για FTTH συνδέσεις έως 1Gbps

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Έχει περάσει αρχές του μήνα η Cosmote οπτική ίνα στη πολυκατοικία με μικρό κουτάκι σε κάθε όροφο για να πάρουν από εκεί τα διαμερίσματα. Υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος εγκατάστασης στο σπίτι σου όταν κάνεις αίτηση;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Super Moderators
20 minutes ago, dimitris21gr said:

Έχει περάσει αρχές του μήνα η Cosmote οπτική ίνα στη πολυκατοικία με μικρό κουτάκι σε κάθε όροφο για να πάρουν από εκεί τα διαμερίσματα. Υπάρχει κάποιο επιπλέον κόστος εγκατάστασης στο σπίτι σου όταν κάνεις αίτηση;

50 euro τέλος ενεργοποίησης νομίζω.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Thanks, θα περιμένω προς το τέλος του Μάρτη να περάσουν 2 μήνες ακόμα για να βγει μικρότερο το κόστος τους τέλους αποσύνδεσης που έχω στο συμβόλαιο της vodafone για να βάλω τη 300αρα.

Άμα σκάσουν και τα κουπόνια μέχρι τότε θα είναι μπόμπα, αν και δύσκολο το κόβω.

Επεξ/σία από dimitris21gr

14 ώρες πριν, Saggitaro είπε

Οι τεχνικοί θα σκάψουν απο το πεζοδρόμιο που βρίσκεται η αναμονή μέχρι μέσα στην ακροτοιχία για να περάσουν το καλώδιο.Ύστερα θα περάσουν το κεντρικο εξωτερικό κουτί με τις αναμονές,αν υπάρχουν κι άλλα διαμερίσματα,και μετά θα τραβηχτεί καλώδιο μέχρι μέσα στο σπίτι.Εκεί θα σου περάσουν την πρίζα και το ειδικό μηχάνημα που μετατρέπει το φώς σε ψηφιακό σήμα.Αφού τελειώσουν θα επαναφέρουν το χώρο στην αρχική του κατάσταση δηλαδή θα επισκευάσουν το πεζοδρόμιο και θα κάνουν και κάποια μερεμέτια στον εσωτερικό χώρο αν έχει χρειαστεί να σκάψουν.

Λοιπόν επιστρέφω, με πήραν σήμερα τηλ, επειδή είμαι ο πρώτος που θα βάλει στην πολυκατοικία (λογικό, γιατί σκάψανε πριν 6 μήνες και μέχρι τέλος Δεκεμβρίου που είχα τσεκάρει γιατί λήγει τον Ιανουάριο το συμβόλαιο δεν είχε διαθεσιμότητα) θα χρειαστεί αρχικά έγκριση απ'τον ιδιοκτήτη/διαχειριστή, και δεύτερον περίπου 2 μήνες μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία. 

Ήμουν στα 30€ το μήνα με 50άρα, και πλέον 50,90€ η 1000άρα. 

Για να πω την αλήθεια δεν είχα ιδιαίτερο λόγο να πάω σε 1000άρα, και ούτε μου περισσεύουν τα 20€, αλλά και μόνο που τα updates του XBOX θα γίνονται γρηγορότερα μου αρκεί.... first world problems....

10 ώρες πριν, Thresh είπε

50 euro τέλος ενεργοποίησης νομίζω.

Εμένα δε μου ανέφεραν κάτι τέτοιο, βέβαια είμαι ήδη συνδρομητής Cosmote σε vdsl. 

Ούτε για το modem μου είπαν ότι θα πληρώσω κάτι. 

Καλές οι προωθητικές ενέργειες, και μπράβο! Όμως η πληθυσμιακή κάλυψη είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρή! :wacko: Η Cosmote κάνει προώθηση μιας υπηρεσιάς που μπορεί ΤΕΧΝΙΚΑ να την λάβει 1 στους 10. Ακόμη και οι μισοί από αυτούς να μπορούν (για άλλους λόγους) πραγματικά να την έχουν, τότε η υπηρεσία αποευθεύνεται ουσιαστικά σε 1 στους 20!!!

Αντιλαμβάνομαι ότι γίνονται κινήσεις εκσυγχρονισμού του αρχαίου δικτύου. Όμως είμαστε ακόμη πολύ πίσω από τις εξελίξεις, που τρέχουν με μεγαλύτερη ταχύτητα.

• Super Moderators
8 minutes ago, Tony_Ts said:

Η Cosmote κάνει προώθηση μιας υπηρεσιάς που μπορεί ΤΕΧΝΙΚΑ να την λάβει 1 στους 10. Ακόμη και οι μισοί από αυτούς να μπορούν (για άλλους λόγους) πραγματικά να την έχουν, τότε η υπηρεσία αποευθεύνεται ουσιαστικά σε 1 στους 20!!!

Κάνει προώθηση που τεχνικά μπορούν να λάβουν όλοι όσοι έχουν FTTH κάλυψη σε περιοχές που έχουν ρίξει οπτικές η Cosmote κι η Nova(Wind). Όταν φέτος ανακοινώσει επιτέλους κι η Vodafone ταχύτητες άνω των 200Mbps θα μπορούν και στις περιοχές που έχει αυτή το δίκτυο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
33 λεπτά πριν, Thresh είπε

Κάνει προώθηση που τεχνικά μπορούν να λάβουν όλοι όσοι έχουν FTTH κάλυψη σε περιοχές που έχουν ρίξει οπτικές η Cosmote κι η Nova(Wind). Όταν φέτος ανακοινώσει επιτέλους κι η Vodafone ταχύτητες άνω των 200Mbps θα μπορούν και στις περιοχές που έχει αυτή το δίκτυο.

Γεια σου @Thresh. Το «όταν» στην τελευταία πρότασή σου είναι το κλειδί. Στην Ελλάδα, αυτό το «όταν» περιμένουμε επί δεκαετίες. Όταν ο ΟΤΕ ξεπουλήσει τα netMod θα ξεκινήσει να βάζει ADSL.  Όταν η τιμή πέσει κάτω από τα 150€ το μήνα (οι παλιοί θυμούνται), θα βάλω κι εγώ ADSL 256Kbps. Όταν ο ΟΤΕ ολοκληρώσει το νέο δίκτυο με τις καμπίνες (FTTC αν δεν κάνω λάθος), θα μπορέσουμε να έχουμε ταχύτητες πάνω από 13-15Mbps (εκτός από αυτούς που ήταν δίπλα στα ΑΚ). Όταν η Inalan σκάψει την περιοχή μου, θα έχω οπτική. Όταν ο ΟΤΕ ξεκινήσει το δικό του FTTH δίκτυο θα μπορώ να έχω ίνα. Όταν η Χ εταιρεία δεν θα πάρει άλλη αναβολή για την παράδοση του έργου που της έχει αναθέσει η ΕΕΤΤ.

Αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι αυτό το «όταν» είναι πάντα πολύ πιο πίσω χρονικά από την υπόλοιπη Ευρώπη :(

Και μια ερώτηση για όποιον γνωρίζει... Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή κάποιος χάρτης που να μπορούμε να δούμε ποιες περιοχές έχουν ΤΩΡΑ δυνατότητα για FTTH;; Συμεπριλαμβάνοντας όλους τους παρόχους που δίνουν ΤΩΡΑ υπηρεσία.

Επεξ/σία από Tony_Ts
typos
  • Like 1

• Super Moderators
1 minute ago, Tony_Ts said:

Το «όταν» στην τελευταία πρότασή σου είναι το κλειδί.

Δεν την παίρνει να μείνει πίσω, διότι θα χάνει υποψήφιους πελάτες σε δίκτυα άλλων.

Στη χειρότερη οι ταχύτητες θα ανακοινωθούν μαζί με το Giga Voucher, στην καλύτερη νωρίτερα.

3 minutes ago, Tony_Ts said:

Αυτό που με ενοχλεί, είναι ότι αυτό το «όταν» είναι πάντα πολύ πιο πίσω χρονικά από την υπόλοιπη Ευρώπη 

Λογικό, είμασταν "λίγο" πιο πίσω, μετά έσκασαν τα 2010ς και τα διάλυσαν όλα.

4 minutes ago, Tony_Ts said:

Υπάρχει κάποια ιστοσελίδα ή κάποιος χάρτης που να μπορούμε να δούμε ποιες περιοχές έχουν ΤΩΡΑ δυνατότητα για FTTH;

Επίσημη όχι, ανεπίσημη το http://fttxgr.eu/ , αλλά είναι down τον τελευταίο καιρό.

• Thanks 1

Θα γίνει συμμετρικό το fiber to the home Όταν θα βγάλουν το Gigabit voucher scheme. Μιας και θα είναι προϋπόθεση.....

https://techmaniacs.gr/gigabit-voucher-scheme/

https://www.cnn.gr/tech/story/337723/eksypna-spitia-draseis-gia-tin-proothisi-ton-diktyon-optikon-inon-dyo-programmata-voucher

Κείμενο-δημόσιας-Διαβούλευσης-Gigabit-Voucher-Scheme (3).docx

• Super Moderators
1 minute ago, Manolis181993 said:

Θα γίνει συμμετρικό το fiber to the home Όταν θα βγάλουν το Gigabit voucher scheme. Μιας και θα είναι προϋπόθεση.....

https://techmaniacs.gr/gigabit-voucher-scheme/

https://www.cnn.gr/tech/story/337723/eksypna-spitia-draseis-gia-tin-proothisi-ton-diktyon-optikon-inon-dyo-programmata-voucher

Κείμενο-δημόσιας-Διαβούλευσης-Gigabit-Voucher-Scheme (3).docx 13.58 kB · 1 download

Μόνο για τα business πακέτα δυστυχώς. :(

5 hours ago, joker99 said:

Υπαρχει καπια πληροφορια εαν ριξουν την τιμη στην 50αρα?

Nope. :(

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εδώ βέβαια λέει και για .

Επιπλέον, 10.300 δημόσια κτίρια (σχολεία, κέντρα υγείας, ΚΕΠ κ.λπ.) θα συνδεθούν στο διαδίκτυο με συμμετρικές ταχύτητες 1 Gbps

https://www.capital.gr/epixeiriseis/3684785/upografontai-oi-sumbaseis-gia-to-ultra-fast-broadband-me-anadoxous-ote-kai-grid-telecom-tenerg

Επίσης αν κάνουμε τα παράπονα μας γραπτώς (email) ή τηλεφωνικά στην ΕΕΤΤ και στην ΕΕ   Ευρωπαϊκή Ένωση  για να αναγκάσουν τους παρόχους Cosmote, Vodafone και Nova να βάλουν παραπάνω upload ή να γίνει συμμετρικό.... Έστω  το 200 πακέτο να δίνει 100 upload και όχι το γελοίο 20 που δίνει.....

Δεν θα γίνει κάτι;

Επεξ/σία από Manolis181993
Διόρθωση

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 25/1/2023 στις 6:23 ΜΜ, flogerakos είπε

Δεν είναι τόσο ρόδινα τα πράγματα. Αν στο συμβόλαιο σου με ονομαστική ταχύτητα 24 Mbps ο πάροχος σου βάλει μέγιστη ταχύτητα 24, συνήθη ταχύτητα 19 και ελάχιστη 10 θα πρέπει να πιάνεις κάτω από 30% λιγότερο της ελάχιστης (δηλαδή κάτω από 7!) για να μπορείς να κινηθείς νομικά και να απαιτήσεις οποιαδήποτε επανόρθωση. Και για να στο κάνω και χειρότερο αν σε μια τέτοια περίπτωση ο πάροχος σου δώσει πίσω πχ 1 ευρώ μείωση στο πάγιο είναι 100% νομότυπος και τηρεί τον κανονισμό και 'σύ δεν μπορείς να κανείς τίποτα.

Στις 26/1/2023 στις 4:38 ΜΜ, Losraio είπε

Σε ποια χώρα νομίζει ότι βρίσκεται η Cosmote; Έχουν πάρει μήπως χαμπάρι το πόσο κοστίζουν αυτές οι ταχύτητες στη Nova και στη Vodafone; Απορώ πως ακόμα έχουν πελάτες

Ελπίζω να τρολλάρεις

Στην Nova και στην Vodafone δεν υπαρχουν καν αυτες οι ταχυτητες. Εκτος κι αν εισαι τυχερος και εισαι σε δικτυο της Nova. Αλλιως μέχρι 200 απο αυτους 

Επεξ/σία από Choulio

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...