Προς το περιεχόμενο

Cosmote: Νέα προωθητική ενέργεια για FTTH συνδέσεις έως 1Gbps

Hal9000

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
16 minutes ago, argimeg said:

και να τρενάρετε τις αναβαθμίσεις στα αστικά κέντρα επ'αόριστον.

Δεν υπάρχει τρενάρισμα, αλλά ουσιαστικά άκυρο, μόνο FTTH έργα πλέον.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δινω σχεδον 40 ευρω για Cosmote 200αρα μαζι με το απλο πακετο της Cosmote TV. Το θεμα ειναι οτι Cosmote TV βλεπω σπανια, ισως και 1,2 φορες το μηνα.. Πιο πολυ παιζει Netflix και Disney+. Αν κοψω την Cosmote TV, θα εχω την ιδια ποιοτητα στα καναλια που εχω και τωρα; 

• Super Moderators
3 minutes ago, than0s88 said:

Μπορεί κάποιος να μου πει τις ταχυτητες upload για το κάθε ένα απο τα 3 πακέτα;

10% του download.

3 minutes ago, sarakinos said:

Συνδιαστικο με cosmote tv δεν έχει;;; 

Νομίζω όχι.

4 ώρες πριν, fabiawrc είπε

Οσοι κλειδωνετε χαμηλα,να κοιτατε το ζευγος της παροχης του οτε,να συνδετε μονο αυτο στο ρουτερ.Αποφυγετε παση θυσια να ειναι παραλληλα ζευγη επανω στην παροχη.

Εχω πάει σε αρκετους πελατες  συνηθως με 100αρα που κλειδωναν 35-50 max.Με το που εμπαινε καθαρη παροχη στο ρουτερ 100 καρφι και μεγιστα 130.

Επισης καλο ειναι το voip να επιστρεφει με ατοφιο  καλωδιο πισω στην μπριζα και να δινει στα υπολοιπα ζευγη του σπιτιου.ΟΧΙ επιστροφη με spliter.

Αυτο που λες ειναι σιγουρα μια πολυ καλη αρχη αλλα δεν θα γινεται παντα ετσι. Υπαρχουν περιπτωσεις που δεν αλλαζει τιποτα το ιδιατερο επειδη φταιει το καλωδιο της εταιριας τηλεπικοινωνιων στον δρομο ειτε το καλωδιο στο σπιτι πελατη.
Παντως καλα κανεις και τα ξεχωριζεις, ιδεατα με διπλη πριζα

• Thanks 1

1 ώρα πριν, geo99rge είπε

τι να τα κάνω τα 200, 300, 500 1000 όταν έχω κάλυψη adsl

Ούτε cosmote έχουν όλοι διαθέσιμα όλα τα πακέτα και ας έχουν ftth. Ανάλογα ποιός πάροχος έχει αναλάβει την περιοχή έχεις διαφορετικά πακέτα. Παράδειγμα vodafone ftth δίκτυο με cosmote isp έχεις max 200mbit όπου αυτή την στιγμή κοστίζει παραπάνω από 500mbit / 300mbit σε cosmote/nova ftth δίκτυο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε

το 24άρι σήμερα είναι όπως το μαζούτ. Μπουρ Μπουρ μπουρ, βρώμα, μπόχα και δυσωδία.

Γιατί άραγε καταργήθηκε το μαζούτ ; ε, προφανώς, ούτε απόδοση έχει, ούτε ήταν καλό για την υγεία. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην adsl (η PSTN του σήμερα). Για να φτάσει το ρεύμα από τα 2 χιλιόμετρα-φεύγα μέχρι εσένα (adsl/pstn), καίει ρεύμα και μαζούτ το αστικό κέντρο. Αν θες κάτι γρηγορότερο, προφανώς πας σε νεότερη τεχνολογία, γιατί όσο και να προσπαθείς με μαζούτ-adsl, μένεις με μαζούτ. Σε τεχνολογικό forum είσαι κιόλας.. ρώτα το παροχο σου για αναβάθμιση σε ftth η στη χειρότερη VDSL.

δυστυχώς φίλε μου όποιος μένει εκτός Αθηνάς θεωρείτε εκτός πολιτισμού πριν γράψεις την θεωρία με το μαζούτ το οποίο δεν καταργήθηκε ποτέ απλά θεωρείτε παράνομο για να κονομάνε με τα πετρέλαια, πάντα σε όλα τα θέματα υπάρχει κάποιος να το παίξει έξυπνος, είναι απίστευτο σε τεχνολογικό forum που έπρεπε να είναι ποιο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι. δηλαδή δεν ήξερε να ρωτήσω αν παίρνει αναβάθμιση η γραμμή και περίμενα εσένα να μου το πεις?

Επεξ/σία από nick21
  • Like 4

6 λεπτά πριν, nick21 είπε

δυστυχώς φίλε μου όποιος μένει εκτός Αθηνάς θεωρείτε εκτός πολιτισμού πριν γράψεις την θεωρία με το μαζούτ το οποίο δεν καταργήθηκε ποτέ απλά θεωρείτε παράνομο για να κονομάνε με τα πετρέλαια, πάντα σε όλα τα θέματα υπάρχει κάποιος να το παίξει έξυπνος, είναι απίστευτο σε τεχνολογικό forum που έπρεπε να είναι ποιο ανοιχτόμυαλοι άνθρωποι.

αυτά που λέω δεν τα έβγαλα από το μυαλό μου, το λέει ακόμη και το ίδιο το wikipedia https://el.wikipedia.org/wiki/Μαζούτ

Είναι καύσιμο χαμηλής απόδοσης που σταμάτησε να χρησιμοποιείται (σε μεγάλη κλίμακα έστω).

Στο θέμα μας, εφόσον είσαι σε περιοχή εκτός κάλυψης FTTH, ψάξε για άλλες λύσεις (λχ starlink, 4G/5G router κ.α.).

• Thanks 1

1 ώρα πριν, Thresh είπε

Δεν υπάρχει τρενάρισμα, αλλά ουσιαστικά άκυρο, μόνο FTTH έργα πλέον.

Τα οποία έργα δέν γίνονται με διάφορές προφάσεις (δυσκολία ελέω γραμμών φυσικού αερίου).

Έλεγαν κάποτε για εναέρια ftth δικτύωση μέσω ΔΕΗ,που θα πούλαγε χονδρική στους παρόχους.Έχει παγώσει και αυτό;

• Thanks 1

• Super Moderators
Just now, Tenshi said:

Τα οποία έργα δέν γίνονται με διάφορές προφάσεις (δυσκολία ελέω γραμμών φυσικού αερίου).

Έλεγαν κάποτε για εναέρια ftth δικτύωση μέσω ΔΕΗ,που θα πούλαγε χονδρική στους παρόχους.Έχει παγώσει και αυτό;

Περιστέρι μέχρι στιγμής, αλλά δεν δίνει κάποιος από αυτό μέχρι τώρα.

• Like 1

1 ώρα πριν, Pokemon640 είπε

το 24άρι σήμερα είναι όπως το μαζούτ. Μπουρ Μπουρ μπουρ, βρώμα, μπόχα και δυσωδία.

Γιατί άραγε καταργήθηκε το μαζούτ ; ε, προφανώς, ούτε απόδοση έχει, ούτε ήταν καλό για την υγεία. Το ίδιο ακριβώς γίνεται και στην adsl (η PSTN του σήμερα). Για να φτάσει το ρεύμα από τα 2 χιλιόμετρα-φεύγα μέχρι εσένα (adsl/pstn), καίει ρεύμα και μαζούτ το αστικό κέντρο. Αν θες κάτι γρηγορότερο, προφανώς πας σε νεότερη τεχνολογία, γιατί όσο και να προσπαθείς με μαζούτ-adsl, μένεις με μαζούτ. Σε τεχνολογικό forum είσαι κιόλας.. ρώτα το παροχο σου για αναβάθμιση σε ftth η στη χειρότερη VDSL.

Προφανως ο φιλος δεν μπορει να κανει αναβαθμιση οπως και εγω και πολλοι αλλοι εδω περα που πληρωνουμε 24αρι και πιανουμε 5mbps.

Eσυ τι πιστευεις αν ειχαμε τη δυνατοτητα θα ταλαιπωρουμαστε με το αθλιο ADSL?...

Επισης 4g 5g αθλιο σημα,σταρλινκ πανακριβο.

• Like 2

2 λεπτά πριν, Licosa είπε

Eσυ τι πιστευεις αν ειχαμε τη δυνατοτητα θα ταλαιπωρουμαστε με το αθλιο ADSL?...

Επισης 4g 5g αθλιο σημα,σταρλινκ πανακριβο.

και εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες υπήρχε ως επιλογή μόνο το adsl, τώρα φέρανε VDSL (22 χρόνια πίσω), και ακόμη χειρότερα, πρέπει να περιμένω 1 μήνα να με ξεπαγώσει το σύστημα για νέο συμβόλαιο γιατί είχα κάνει ανανέωση τον Δεκέμβρη για 2 έτη.

Ούτε εγώ έχω το τέλειο σήμα 4G-5G, αλλά αναγκαστικά έτσι την βγάζω από το 2013 όταν ήρθα Ελλάδα.

6 λεπτά πριν, mikekgr είπε

Γεια σας. Υπάρχει κάποιος τρόπος να μάθω ποιος έχει το δίκτυο fiber στην περιοχή μου? (Νίκαια). Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Φαίνεται απ έξω από την καμπίνα αν γράφει wind, cosmote/ote η vodafone.

• Like 1

2 λεπτά πριν, Pokemon640 είπε

και εγώ μέχρι πριν λίγες μέρες υπήρχε ως επιλογή μόνο το adsl, τώρα φέρανε VDSL (22 χρόνια πίσω), και ακόμη χειρότερα, πρέπει να περιμένω 1 μήνα να με ξεπαγώσει το σύστημα για νέο συμβόλαιο γιατί είχα κάνει ανανέωση τον Δεκέμβρη για 2 έτη.

Ούτε εγώ έχω το τέλειο σήμα 4G-5G, αλλά αναγκαστικά έτσι την βγάζω από το 2013 όταν ήρθα Ελλάδα.

Αν ζεις σε πολη καποια στιγμη θα ερθει ειτε FTTH ειτε VDSL,αν ζεις σε οικισμους οπως εγω δεν υπαρχει εμπορικο ενδιαφερον απο τους παροχους οποτε εισαι αναγκασμενος να περιμενεις κανενα ΣΔΙΤ οπως το UFBB.

Oπως και να εχει,η υποθεση ιντερνετ στην ελλαδα παραμενει τραγικη στη σταθερη και η αναβαθμιση πηγαινει με ρυθμο χελωνας.Η καλυψη σε οικισμους χωρις εμπορικο ενδιαφερον ειναι μηδεν,τελευταιοι σε ολη την ευρωπη.

Screenshot (141).png

2021-HSI.png

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...