Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Super Moderators
Δημοσ.
1 minute ago, Asevastos said:

Ερώτηση: πως φτάνει η οπτική ίνα μέχρι το ρουτερ; Έρχονται και τρυπάνε τοίχους στο σπίτι για να περάσουν την οπτική;

Yeah, ανεβαίνουν από τους κοινόχρηστους χώρους της πολυκατοικίας (ή περνάνε μέσα από τον κήπο της μονοκατοικίας), τρυπάνε τοίχο, περνάνε οπτική και βάζουν αντίστοιχη πρίζα.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Απαντ. 190
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
2 ώρες πριν, gorge18 είπε

Πιστεύω οτι η πλειοψηφία των συνδρομητών δεν εχει προσβαση στο ftth 

ftth 100αρα cosmote και πιανω 105

4 λεπτά πριν, Asevastos είπε

Ερώτηση: πως φτάνει η οπτική ίνα μέχρι το ρουτερ; Έρχονται και τρυπάνε τοίχους στο σπίτι για να περάσουν την οπτική;

Ναι, τραβανε γραμμη κανονικα και σου κανουν εγκατασταση νεα πριζα με οπτικη ινα οπου θελεις εσυ μεσα στο σπιτι, οπου εκει κουμπωνει και το ρουτερ

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, anoliz είπε

απο οτι εχω ρωτησει, εχω μισο οπτικη ινα, μισο χαλκο, και ναι καμια εγκατασταση δεν εχει γινει σπιτι μου. οποτε ναι δεν εχω οπτικη ινα μεχρι το σπιτι. το θεμα με το fast path ειναι ομως, οτι δεν το ενεργοποιουν για κανενα λογο, ενω κανονικα μου λεει στην γραμμη οτι εχω fast/interleaved. μου ειπαν μονο σε 24αρες ενεργοποιουν το fast path, για δικους τους λογους. πριν με Cosmote ειχα κανονικα, το θεμα ειναι η ρητρα και το συμβολαιο, αλλα ειναι νομιμο να σου λενε ψεματα οτι δεν ενεργοποιειτε επειδη πολυ απλα δεν θελουν να κανουν μια αιτηση στον ΟΤΕ?

Η ενεργοποίηση γίνεται απο τον εκάστοτε πάροχο και οχι απο τον ΟΤΕ,ο ΟΤΕ εμπλέκεται ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις βλάβης καθότι είναι εθνικό δίκτυο και ο μόνος που έχει εξουσιοδότηση να επέμβει σε αυτό είναι ΜΟΝΟ εκείνος.Το οτι χρησιμοποιούν τα καλώδια του δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στον τύπο γραμμής σου,απλά βρίσκουν δικαιολογίες να πετάξουν κι αν πιάσουν έπιασαν.Πάρτους τηλέφωνο και πες οτι αν δεν στην ενεργοποιήσουν θα κάνεις καταγγελία στην προστασία του καταναλωτή και στην ΕΕΤΤ και μάλιστα ζήτα το όνομα εκείνου που μιλάς και του προιστάμενου του για να το βάλεις στην καταγγελία.Πιστεύω οτι μέσα σε δυο ώρες το πολύ θα έχει διορθωθεί το πρόβλημα σου.

Επεξ/σία από Saggitaro
Δημοσ.

Και να έχουν το VDSL 45, 90 ευρώ; αδιανόητο. Και προφορά που έχουν είναι μόνο για τα πρώτα 2 χρόνια 27 ευρώ τι να το κάνεις; Και όλες οι επιδοτήσεις είναι μόνο για τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Μετά χωρίς την επιδότηση είναι πανάκριβα. 

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Painmaker said:

Και να έχουν το VDSL 45, 90 ευρώ; αδιανόητο. Και προφορά που έχουν είναι μόνο για τα πρώτα 2 χρόνια 27 ευρώ τι να το κάνεις; Και όλες οι επιδοτήσεις είναι μόνο για τόσο λίγο χρονικό διάστημα. Μετά χωρίς την επιδότηση είναι πανάκριβα. 

Οι τιμές της είδησης είναι χωρις επιδότηση/voucher.

Δημοσ.
12 λεπτά πριν, Saggitaro είπε

Η ενεργοποίηση γίνεται απο τον εκάστοτε πάροχο και οχι απο τον ΟΤΕ,ο ΟΤΕ εμπλέκεται ΜΟΝΟ σε περιπτώσεις βλάβης καθότι είναι εθνικό δίκτυο και ο μόνος που έχει εξουσιοδότηση να επέμβει σε αυτό είναι ΜΟΝΟ εκείνος.Το οτι χρησιμοποιούν τα καλώδια του δεν παίζει κανένα απολύτως ρόλο στον τύπο γραμμής σου,απλά βρίσκουν δικαιολογίες να πετάξουν κι αν πιάσουν έπιασαν.Πάρτους τηλέφωνο και πες οτι αν δεν στην ενεργοποιήσουν θα κάνεις καταγγελία στην προστασία του καταναλωτή και στην ΕΕΤΤ και μάλιστα ζήτα το όνομα εκείνου που μιλάς και του προιστάμενου του για να το βάλεις στην καταγγελία.Πιστεύω οτι μέσα σε δυο ώρες το πολύ θα έχει διορθωθεί το πρόβλημα σου.

και τοτε για ποιον λογο δεν το ενεργοποιουν; εχω παρει 10 φορες τηλεφωνο,  και οι 10 τα ιδια πραγματα, δεν γινεται σε γραμμες με οπτικη ινα. Μα αν εχω οπτικη ινα γιατι δεν μπορω να αναβαθμισω σε 1gbps? επειδη εχεις μιση οπτικη ινα μισο χαλκο. Α ωραια, στον προηγουμενο παροχο ειχα 100σταρα και fast path, και ειχα διαφορα 15-20 ping, ναι οκ μου λεει σε αλλο παροχο, εμεις δεν το κανουμε. ειτε τους λες για αλλαγη εταιριας ειτε οχι-που οντως θα αλλαξω, γιατι ακρη δεν βγαζω- δεν τους νοιαζει καν, γιατι λογικα ειναι στο τεχνικο κομματι, και δεν εχουν καποια συνεπεια αυτοι. Δεν καταλαβαινω γιατι κουραζουν με τα ψεμματα τους.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, anoliz είπε

και τοτε για ποιον λογο δεν το ενεργοποιουν; εχω παρει 10 φορες τηλεφωνο,  και οι 10 τα ιδια πραγματα, δεν γινεται σε γραμμες με οπτικη ινα. Μα αν εχω οπτικη ινα γιατι δεν μπορω να αναβαθμισω σε 1gbps? επειδη εχεις μιση οπτικη ινα μισο χαλκο. Α ωραια, στον προηγουμενο παροχο ειχα 100σταρα και fast path, και ειχα διαφορα 15-20 ping, ναι οκ μου λεει σε αλλο παροχο, εμεις δεν το κανουμε. ειτε τους λες για αλλαγη εταιριας ειτε οχι-που οντως θα αλλαξω, γιατι ακρη δεν βγαζω- δεν τους νοιαζει καν, γιατι λογικα ειναι στο τεχνικο κομματι, και δεν εχουν καποια συνεπεια αυτοι. Δεν καταλαβαινω γιατι κουραζουν με τα ψεμματα τους.

Μη σπας το κεφάλι σου κάνε καταγγελία εκεί που σου είπα και θα μάθεις άμεσα οτι επιθυμείς.Και 30 και 40 μπορούν να σου πούν το ίδιο αυτό δεν λέει κάτι,μπορεί κάλλιστα ο πρώτος να έχει αφήσει υποσημείωση στην καρτέλα σου και οι υπόλοιποι απλά να το αναπαράγουν.Αν δεν πέσει βούρδουλας δυστυχώς δεν γίνεται εύκολα δουλειά οπότε προχώρησε σε καταγγελία.

Επεξ/σία από Saggitaro
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Thresh είπε

Αν κατεβάζει αρκετές "διανομές linux", γλυτώνει χρόνο. 😛

Michael Scott Wink GIF

Επίσης όπως έιπε κι ο προλαλλήσαντας, αξιοπρεπές upload.

Σε φρέσκες "διανομές" πάνω από 100-200 δύσκολα θα φτάσεις. Και εγώ συμφωνώ πάνω από 300-500 ελάχιστοι θα χρειαστούν πραγματικά στο σπίτι, εγώ προσωπικά ένα 300/300 θα ήθελα και θα ήμουν καλυμμένος για πολύ καιρό αλλά γαμιούνται με το 10% upload.

Πάντως καλό να υπάρχουν και τα πιο γρήγορα πακέτα, αλλά πρέπει επιτέλους να ανεβάσουν το upload. 

• Super Moderators
Δημοσ.
3 minutes ago, Jts said:

Σε φρέσκες "διανομές" πάνω από 100-200 δύσκολα θα φτάσεις.

Αναλόγως από που κατεβάζεις. Επιπλέον θα μπορείς πάνω από ένα αρχείο ταυτόχρονα στην περίπτωση που δεν τερματίζει ένα μόνο του.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Thresh είπε

Αναλόγως από που κατεβάζεις.

Κυρίως επειδή κατεβάζω την ίδια μέρα γι'αυτό πολλές φορές δεν τερματίζει ούτε την 100άρα. Πάνω από 500 πάντως αμφιβάλλω αν μπορείς να δεις την πρώτη βδομάδα.

Δημοσ.
1 ώρα πριν, flogerakos είπε

1. Αν το πρόβλημα είναι στην πολυκατοικία προφανώς και δεν ευθύνεται ο πάροχος.

2. Δεν αλλάζουν τον χαλκό, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου.

3. Ούτε το last mile. Επίσης το ίδιο, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου.

Είπαμε πρίν υπογράψεις συμβόλαιο γραπτώς η με ηχογραφημένη κλήση για την κατώτερη ταχύτητα. Το θέμα με την πολυκατοικία ναι είναι άλλο και είναι πολύπλοκο.

Δυστυχώς στην Ελλαδιτσα δεν υπάρχει κράτος ούτε τηρούνται οι νόμοι αλλά μετά από σπάσιμο νεύρων, και με μια, δύο οι και τρεις καταγγελίες όλα λύνονται.

Παθών και εδώ με συγχρονισμό 12, τώρα είναι στα 56 καθαρό. 

2. Δεν αλλάζουν τον χαλκό, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου.

3. Ούτε το last mile. Επίσης το ίδιο, μείωση στο μηνιαίο πάγιο βάση νόμου.

Ποιος  είναι αυτός ο περίφημος νόμος??
Τον δέχονται οι εταιρείες γιατί εδώ έχουμε πήξει στους νόμους και κανείς δε κάνει τιποτε.
π.χ. Τεχνικός της NOVA μου είπε το απίστευτο ότι δηλώνουν βλάβη για 100αρα αν πιάνεις κάτω από 74, αλλά πως εννοούν 74?
Αθροίζοντας upload και download speed!!!

Ποιους νόμους??

• Like 1
  • Super Moderators
Δημοσ.
7 minutes ago, Jts said:

Κυρίως επειδή κατεβάζω την ίδια μέρα γι'αυτό πολλές φορές δεν τερματίζει ούτε την 100άρα. Πάνω από 500 πάντως αμφιβάλλω αν μπορείς να δεις την πρώτη βδομάδα.

Ελπίζω να μην εννοείς διανομές linux, αλλά "διανομές linux" . 😛

Αν μιλάμε για το 2ο, τότε φταίει από που κατεβάζεις, μίζεροι seeders. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...