Προς το περιεχόμενο

Karta diktiou kai modem... help

stefanosss79

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Παιδία σημερα αντιμετώπισα και γω παρόμοιο πρόβλημα περώντας win98 σε ένα μηχάνημα. Ενω βλέπει την καρτα δικτύου (μια ISA PnP 3Com) και περνάω κανονικά του drivers απο το cd των win98 δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συσκευή. Στο device manager μου λέει πως το BIOS δεν δίνει IRQ στη συσκεκριμένη καρτα.

Προσπαθω απο τα properties της συσκευης να αλλαξω το IRQ αλλά δεν τα καταφέρνω. Μου λέει πως αδυνατεί να αλλάξει τη συγκεκριμένη ρυθμιση. Τις απο κατω επιλογές για input output memmory τις αλλάζει κανονικά.

Απο το BIOS τώρα (P200MMX, BIOS Phoenix 4.0, HP μηνάνημα) οι μόνες επιλογές που βλέπω για IRQ είναι μια λίστα με όλα τα IRQ και επιλογή στο καθενα αν θα είναι δεσμευμένο για Legacy ISA κάρτες. Οτι και αν αλλάξω ομως σε αυτό δεν έχω καμμια επίδραση στη λειτουργία της κάρτας... Σημείωση πως δεν έχω πειράξει τίποτα στο εσωτερικό του κουτιού, είναι όπως αγοράστηκε. Επίσης ΔΕΝ υπάρχει τίποτα αλλο PCI/ISA πάνω στο mobo, η καρττα γραφικών είναι onboard ενω καρτα ήχου δεν υπάρχει. Μονο 1 ISA καρτα δικτύου.

Και το τρελλό είναι πως αμέσως πρίν το format δουλευε πάλι με win98! Να αλλάξω slot αποκλείεται, το κουτί είναι κλειδωμένο με κλειδι και ποιος ψάχνει τη μηχανοργάνωση στο ποανεπιστήμιο 20 Ιουλίου! :)

Δημοσ.

Δεν θυμαμαι πως ακριβως, αλλα στα 98 μπορεις να δεις τις συσκευες βασει των IRQ, απο εκει δες με ποια αλλη συσκευη μοιραζεται το IRQ και δοκιμασε να το αλλαξεις, δινοντας manual configuration.

Δημοσ.

Το ψαξα αρκετα αλλα δεν βρηκα καποιο "IRQ view". Όσο για την αλλαγη IRQ όταν παω να το αλλαξω αν και έχω αποεπιλέξει το κουτακι για αυτόματες ρυθμίσεις εν τουτοις μου λεει πως δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το πεδίο...

Δημοσ.
Παιδία σημερα αντιμετώπισα και γω παρόμοιο πρόβλημα περώντας win98 σε ένα μηχάνημα. Ενω βλέπει την καρτα δικτύου (μια ISA PnP 3Com) και περνάω κανονικά του drivers απο το cd των win98 δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τη συσκευή. Στο device manager μου λέει πως το BIOS δεν δίνει IRQ στη συσκεκριμένη καρτα.

Προσπαθω απο τα properties της συσκευης να αλλαξω το IRQ αλλά δεν τα καταφέρνω. Μου λέει πως αδυνατεί να αλλάξει τη συγκεκριμένη ρυθμιση. Τις απο κατω επιλογές για input output memmory τις αλλάζει κανονικά.

Απο το BIOS τώρα (P200MMX' date=' BIOS Phoenix 4.0, HP μηνάνημα) οι μόνες επιλογές που βλέπω για IRQ είναι μια λίστα με όλα τα IRQ και επιλογή στο καθενα αν θα είναι δεσμευμένο για Legacy ISA κάρτες. Οτι και αν αλλάξω ομως σε αυτό δεν έχω καμμια επίδραση στη λειτουργία της κάρτας... Σημείωση πως δεν έχω πειράξει τίποτα στο εσωτερικό του κουτιού, είναι όπως αγοράστηκε. Επίσης ΔΕΝ υπάρχει τίποτα αλλο PCI/ISA πάνω στο mobo, η καρττα γραφικών είναι onboard ενω καρτα ήχου δεν υπάρχει. Μονο 1 ISA καρτα δικτύου.

Και το τρελλό είναι πως αμέσως πρίν το format δουλευε πάλι με win98! Να αλλάξω slot αποκλείεται, το κουτί είναι κλειδωμένο με κλειδι και ποιος ψάχνει τη μηχανοργάνωση στο ποανεπιστήμιο 20 Ιουλίου! :)[/quote']

Κοίτα επάνω στην κάρτα, πρέπει να υπάρχουν jumpers που να διαλέγεις irq που θα λειτουργεί.

Οι περισσότερες ISA είχαν.

Δημοσ.

Το προβλημα είναι πως το κουτί κλειεδώνει με κλειδί και δεν έχω πρόσβαση στο εσωτερικό του. Το τρλο είναι πως αμέσως πρίν με win95 δολυλεθε μια χαρα... τεσπα, θα κανω κατι τελευταίες αλχημίες αυριο να δω...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...