Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι για αγορά μια απ τις κάτωθι φωτογραφικές. Ο βασικός σκοπός θα είναι street photography.

Nikon F3

Canon A-1

Olympus OM-4

Ποια προτείνετε και για ποιο λόγο; Εάν έχετε και κάποια άλλη εναλλακτική με χαρά να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ! 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

F3 ...... θα την βρείς κούκο αηδόνι ...... θα επανέλθω ...... με φακό η σκέτη ψάχνεις ? Προηγούμενη εμπειρία από φιλμάτες γενικά , νέος χρήστης , παλιός ?

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.
41 λεπτά πριν, geor92 είπε

Καλησπέρα σας,

Σκέφτομαι για αγορά μια απ τις κάτωθι φωτογραφικές. Ο βασικός σκοπός θα είναι street photography.

Nikon F3

Canon A-1

Olympus OM-4

Ποια προτείνετε και για ποιο λόγο; Εάν έχετε και κάποια άλλη εναλλακτική με χαρά να την ακούσω.

Ευχαριστώ πολύ! 

Μπορείς να μας πεις ποια χαρακτηριστικά σε ενδιαφέρουν να έχει η μηχανή; Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας; Budget ;

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, babisskg είπε

F3 ...... θα την βρείς κούκο αηδόνι ...... θα επανέλθω ...... με φακό η σκέτη ψάχνεις ? Προηγούμενη εμπειρία από φιλμάτες γενικά , νέος χρήστης , παλιός ?

Είτε με φακό είτε χωρίς και τον αγοράζω ξεχωριστά. Μηδέν εμπειρία απλά έχω και μερικές Rolleiflex παλιές (καθώς παππούς φωτορεπόρτερ της εποχής) οπότε είπα να ξεκινησω από κάτι πιο compact. 

2 ώρες πριν, GQPhDFBI είπε

Μπορείς να μας πεις ποια χαρακτηριστικά σε ενδιαφέρουν να έχει η μηχανή; Το βάρος είναι σημαντικός παράγοντας; Budget ;

Θα ήθελα κάποια που να είναι όσο καλύτερη μπορεί σε αυτά τα χρήματα. Budget ιδανικά 300 αλλά αν υπάρχει και κάτι πιο πάνω που να αξίζει την υπέρβαση το συζητάω. Το βάρος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο εκτός αν μιλάμε για τρελές διάφορες!

Ευχαριστω πολύ και πάλι!

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, geor92 είπε

Είτε με φακό είτε χωρίς και τον αγοράζω ξεχωριστά. Μηδέν εμπειρία απλά έχω και μερικές Rolleiflex παλιές (καθώς παππούς φωτορεπόρτερ της εποχής) οπότε είπα να ξεκινησω από κάτι πιο compact. 

Θα ήθελα κάποια που να είναι όσο καλύτερη μπορεί σε αυτά τα χρήματα. Budget ιδανικά 300 αλλά αν υπάρχει και κάτι πιο πάνω που να αξίζει την υπέρβαση το συζητάω. Το βάρος δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο εκτός αν μιλάμε για τρελές διάφορες!

Ευχαριστω πολύ και πάλι!

Το καλύτερη σε αυτά τα χρήματα είναι υποκειμενικό, άλλο πιστεύει ότι μία Pentax ME super στα 150€ είναι η καλύτερη γιατί έχει av mode και άλλος πιστεύει ότι είναι η olympus OM 1 γιατί είναι τελείως μηχανική και λογικά δεν θα χαλάσει ποτέ.....
Εμπειρία στη φωτογραφία έχεις;  Θέλεις η μηχανή να είναι τελείως Manual; Θέλεις να έχεις φωτομέτρηση κλπ...
Πες μας λίγα περισσότερα πράγματα για τη χρήση που θα κάνεις...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, GQPhDFBI είπε

Το καλύτερη σε αυτά τα χρήματα είναι υποκειμενικό, άλλο πιστεύει ότι μία Pentax ME super στα 150€ είναι η καλύτερη γιατί έχει av mode και άλλος πιστεύει ότι είναι η olympus OM 1 γιατί είναι τελείως μηχανική και λογικά δεν θα χαλάσει ποτέ.....
Εμπειρία στη φωτογραφία έχεις;  Θέλεις η μηχανή να είναι τελείως Manual; Θέλεις να έχεις φωτομέτρηση κλπ...
Πες μας λίγα περισσότερα πράγματα για τη χρήση που θα κάνεις...

Εμπειρία στη φωτογραφία υπάρχει αλλά καθαρά ερασιτεχνικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό ζητάω και μια γνώμη σχετικά με το τι αξίζει ειδικά για παλιές φιλματες φωτογραφικές. Απλά σαν επιλογές μετά απο ψάξιμο κατέληξα σ αυτές οπότε ο λόγος που ρωτάω εδώ είναι για να με βοηθήσει κάποιος με τα συν και πλην ώστε να καταλήξω κάπου. Δεν παρέχω πολλές πληροφορίες, το ξέρω οπότε βοηθήστε με όπως μπορείτε! Ο σκοπός μου είναι καθαρά street photography, όχι φύση, αξιοθέατα ή οτιδήποτε άλλο. Μόνο καθημερινές εικόνες από πόλεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Συγχαρητήρια για τη γενναιότητα αν μη τι άλλο. Street και φιλμ. Χωρίς να έχω κάποια γνώση πάνω σε φιλματες έχω δει σχετικά αρκετό κόσμο να χρησιμοποιεί για street - travel - καθημερινά την canon a-1 αλλά δεν ξέρω γιατί. Απλώς επειδή ασχολούμαι με το είδος το λέω σαν παρατήρηση. 

Δημοσ.
13 λεπτά πριν, geor92 είπε

Εμπειρία στη φωτογραφία υπάρχει αλλά καθαρά ερασιτεχνικά. Η αλήθεια είναι ότι δεν είμαι 100% σίγουρος γι αυτό ζητάω και μια γνώμη σχετικά με το τι αξίζει ειδικά για παλιές φιλματες φωτογραφικές. Απλά σαν επιλογές μετά απο ψάξιμο κατέληξα σ αυτές οπότε ο λόγος που ρωτάω εδώ είναι για να με βοηθήσει κάποιος με τα συν και πλην ώστε να καταλήξω κάπου. Δεν παρέχω πολλές πληροφορίες, το ξέρω οπότε βοηθήστε με όπως μπορείτε! Ο σκοπός μου είναι καθαρά street photography, όχι φύση, αξιοθέατα ή οτιδήποτε άλλο. Μόνο καθημερινές εικόνες από πόλεις. 

Θα δούμε για μία σκέτη μηχανική , ώστε να αποφύγεις τις μπαταρίες γενικά , όμως για street τέλος πάντων , λίγο να εξοικειωθείς με το zone focusing σαν ιδέα . Τα άλλα τα βρίσκεις στην πορεία . 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
29 λεπτά πριν, pifilos είπε

Συγχαρητήρια για τη γενναιότητα αν μη τι άλλο. Street και φιλμ. Χωρίς να έχω κάποια γνώση πάνω σε φιλματες έχω δει σχετικά αρκετό κόσμο να χρησιμοποιεί για street - travel - καθημερινά την canon a-1 αλλά δεν ξέρω γιατί. Απλώς επειδή ασχολούμαι με το είδος το λέω σαν παρατήρηση. 

Για αρκετό καιρό η Canon προσπαθούσε να ανταγωνιστεί την Nikon σε slr 35mm για street και με το μοντέλο Α1 τα κατάφερε και με το παραπάνω. 'Εχει πουλήσει πάρα πολύ και είναι εύκολη να τη βρεις και προσιτή.

36 λεπτά πριν, geor92 είπε

Εφόσον έχεις καταλήξει στις παραπάνω 3, αποκλείω τη Nikon μόνο και μόνο για την τιμή που έχει. Ανάμεσα στην A1 και στην OM-4 οι διαφορές  σε ποιότητα φωτογραφίας δεν υπάρχουν.  Σε αυτό το άρθρο μπορείς να δεις περίπου τις διαφορές για τα άλλα 2 μοντέλα που θέλεις (μιλάει για την ΑΕ1 και όχι την Α1 αλλά θα καταλάβεις πάνω κάτω τι παίζει).

Επεξ/σία από GQPhDFBI
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, GQPhDFBI είπε

Για αρκετό καιρό η Canon προσπαθούσε να ανταγωνιστεί την Nikon σε slr 35mm για street και με το μοντέλο Α1 τα κατάφερε και με το παραπάνω. 'Εχει πουλήσει πάρα πολύ και είναι εύκολη να τη βρεις και προσιτή.

Εφόσον έχεις καταλήξει στις παραπάνω 3, αποκλείω τη Nikon μόνο και μόνο για την τιμή που έχει. Ανάμεσα στην A1 και στην OM-4 οι διαφορές  σε ποιότητα φωτογραφίας δεν υπάρχουν.  Σε αυτό το άρθρο μπορείς να δεις περίπου τις διαφορές για τα άλλα 2 μοντέλα που θέλεις (μιλάει για την ΑΕ1 και όχι την Α1 αλλά θα καταλάβεις πάνω κάτω τι παίζει).

Καλή η Nikon , αλλά υπέρ τιμημένη ....... υπέρ σούπερ ....... 

Δημοσ.

Στην AE1 με «ενοχλεί» το ότι είναι πλαστική.. δεν ξέρω γιατί αλλά με χαλάει, γι αυτό είπα και για την A1. Μεταξύ OM4 και A1 γέρνω λίγο προς την Olympus. Η F3 θεωρείτε ότι δεν έχει νόημα επειδή είναι λίγο πιο πάνω στην τιμή; 

Και την Canon F1 είδα αλλά δεν ξέρω.. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Canon F1 & EF (το μοντέλο , όχι η μοντούρα), είναι πανάκριβες όπως και Nikon F3. Δεν συμφέρουν . Κάποια autofocus θα σε χάλαγε ; Είναι οικονομικές !

Συμφέρουσες θεωρώ τις minolta. Για manual focus και canon , συμφέρει η T70. Μπορείς να τη δουλέψεις με απόλυτα manual ρυθμίσεις και έχει και 3 αυτόματα προγράμματα λειτουργίας ! Διάβασε το review του rockwell εδώ

Παίρνει τους ίδιους φακούς με τις A1 & AE-1 δηλαδή μοντούρας FD. Υπάρχουν άπειροι φακοί . 

Επεξ/σία από Dr_73
Δημοσ.
1 ώρα πριν, geor92 είπε

Στην AE1 με «ενοχλεί» το ότι είναι πλαστική.. δεν ξέρω γιατί αλλά με χαλάει, γι αυτό είπα και για την A1. Μεταξύ OM4 και A1 γέρνω λίγο προς την Olympus. Η F3 θεωρείτε ότι δεν έχει νόημα επειδή είναι λίγο πιο πάνω στην τιμή; 

Τη στιγμή που κάποιος θέλει να κάνει ένα ξεκίνημα με φίλμ , κάτι που μπορεί να οδηγήσει και σε εγκατάλειψη ........ καλό είναι να προχωρήσει οικονομικά . Εφόσον η πορεία δείξει ότι το ενδιαφέρον είναι δεδομένο , τότε προχωράει και στα περισσότερα . Μηχανές δόξα τώ θεώ ........... ουκ ολίγες . 

Για ένα ξεκίνημα θα προτιμούσα μία απολύτως μηχανική πχ Pentax K1000 , όπου ο χρήστης έχει απλά και μόνο τις ρυθμίσεις χωρίς καμία ανάγκη ηλεκτρονικών .

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, geor92 είπε

Οι μηχανές που βλέπετε είναι σχετικά ακριβές η αν προτιμάτε ζητούνται ακριβά αφενός και ίσως να μην έχετε την εμπειρία να αξιολογήσετε την κατάσταση τους σαν μεταχειρισμένες . 

Η F3 , έχει την προτίμηση της στους χρήστες για κάποιους λόγους πού ενδιαφέρουν εκείνους . Αν ρωτούσατε εμένα για παράδειγμα θα σας έλεγα πώς προτιμώ μία Nikkormat ft ..... αν και έχω F4s και F50 , όμως είναι πολύ ειδικοί οι λόγοι και δεν έχουν πρακτική αξία για κάποιον που ξεκινάει τώρα και θέλει να προχωρήσει αλλά και να μείνει στο φίλμ . 

Ενα απολύτως μηχανικό σώμα είναι για μένα το πλέον κατάλληλο , ώστε να ασχοληθείτε με την λήψη χωρίς να σας απασχολούν άλλα διάφορα .

Επεξ/σία από babisskg
Δημοσ.

Σε nikon , οικονομικό υποκατάστατο της F3, για χρήση με φακούς χειροκίνητης εστίασης ai-s & ai , αλλά όχι pre ai , είναι η F301 . Έχει φωτόμετρο και αυτόματη προώθηση του φίλμ , καθώς και τύλιγμα . Σε όχι τόσο οικονομική , πιο old school και ίσως και καλύτερη από την F3, υπάρχει η τόσο όχι δημοφιλής στις νέες γενιές FA. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...