katerina200 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Από προχθές βρήκα έναν γάτο στο μπαλκόνι μου στον 5ο όροφο. Είναι μαύρος, ήταν και βράδυ, αλλά και την μέρα έτσι γρήγορα που περνούσε, νόμιζα ήταν σκιά ή το φαντάστηκα. Αλλά η σακούλα διαλυμένη, τα σκουπίδια σκορπισμένα, τα κόκκαλα από το κοτόπουλο παντού στο μπαλκόνι. Έχω και εγώ γάτα, ανήλικη ακόμη, και τον φοβάται. Ενώ μέχρι πριν, τρελαινόταν να βγαίνει, τώρα πάει στην μπαλκονόπορτα πολύ διστακτικά, μέχρι εκεί. Και τα βράδια δεν κοιμαται. Κάθεται κοιτάζει το μπαλκόνι στο σκοτάδι για τον γάτο. Μου φαίνεται πολύ παράξενο που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που είχε και οίστρο και η δικιά μου φώναζε συνέχεια, δεν ήρθε ο γάτος και τώρα έρχεται αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Με ανησυχεί επίσης ότι για να έρθει και να φύγει περνάει από ένα μεγάλο κενό που για να το πηδηξει διαγώνια, πρέπει να προσγειωθεί σε ένα πολύ μικρό κενό στην άκρη του τοίχου σε κάτι κάγκελα. Ακροβατικά .Πήγε να πέσει σήμερα. Δεν ξέρω αν είδε την δικιά μου αυτές τις μέρες που έμενε πιο πολύ στο μπαλκόνι; Ή που ανέβαινε κι εκείνη στα κάγκελα; Αναρωτιέμαι αν χάθηκε, καθώς ξέρω πως κανένας από τα δύο διπλανά διαμερίσματα δεν έχει γάτα. Η δικιά μου τον είδε μέσα από το τζάμι και κάτι του έλεγε άγρια, αλλά εκείνος καθόταν εκεί και κοιταζε. Όμως μόλις με βλέπει εμένα, φεύγει, στα κάγκελα, άλμα, στην άκρη και μετά δεν ξέρω πού πάει. Του έβαλα ξηρά τροφή και νεράκι αλλά δεν τα ακούμπησε, μόνο σκίζει τις σακούλες. Οπότε μάλλον δεν πεινάει; Πόσα μπαλκόνια μπορεί να περνάει για να έρθει; Επίσης τον βρίσκω στο μπαλκόνι 4 η ώρα το πρωί, που μου φαίνεται παράξενο κι αυτό γιατί είναι χειμώνας, λογικά δεν αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες το βράδυ που κάνει και κρύο; Πώς στο καλό βγαίνει ο γάτος και τριγυρίζει στα μπαλκόνια 4 η ώρα το πρωί; Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από katerina200
rodosf1 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 όπως το βλέπω... "Ήταν ένας γάτος, μαύρος, πονηρός... κάθε που εβράδιαζε, ντύνονταν γαμπρός..." 4
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δε νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολεί πολύ το θέμα αυτό. Άσε τον γάτο να έρχεται η βάλε σύρμα να τον εμποδίσεις. Βαλε τις σακούλες σε άλλο μπαλκόνι αν έχει ώστε να μην τις πλησιάζει. Κράτα την γάτα σου μέσα με κλειστό το παράθυρο μην γίνει τίποτα, θυμάμαι ότι την είχες στειρωσει πρόσφατα αν δεν κάνω λάθος. Για τον γάτο, αποφάσισε τι θες να κάνεις, με την έννοια ότι αν του προσφέρεις φαγητό ο γάτος θα έρχεται μόνιμα στο μπαλκόνι, οπότε έμμεσα ή μη θα φτάσεις σε φάση να σκέφτεσαι αν θα τον πάρεις μόνιμα στο σπίτι σου. Να θυμίσω το thread που ανοιγες πριν λίγους μήνες και έλεγες ότι δεν έχεις λεφτά να ταΐσεις την γάτα σου και ζητάει πολλά ο κτηνίατρος. Μην το πάρεις ότι σου κάνω επίθεση αλλά να το έχεις υπόψην ενόψει του γάτου. 1
katerina200 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 14 λεπτά πριν, Basilhs23___ είπε Δε νομίζω ότι θα πρέπει να σε απασχολεί πολύ το θέμα αυτό. Άσε τον γάτο να έρχεται η βάλε σύρμα να τον εμποδίσεις. Βαλε τις σακούλες σε άλλο μπαλκόνι αν έχει ώστε να μην τις πλησιάζει. Κράτα την γάτα σου μέσα με κλειστό το παράθυρο μην γίνει τίποτα, θυμάμαι ότι την είχες στειρωσει πρόσφατα αν δεν κάνω λάθος. Για τον γάτο, αποφάσισε τι θες να κάνεις, με την έννοια ότι αν του προσφέρεις φαγητό ο γάτος θα έρχεται μόνιμα στο μπαλκόνι, οπότε έμμεσα ή μη θα φτάσεις σε φάση να σκέφτεσαι αν θα τον πάρεις μόνιμα στο σπίτι σου. Να θυμίσω το thread που ανοιγες πριν λίγους μήνες και έλεγες ότι δεν έχεις λεφτά να ταΐσεις την γάτα σου και ζητάει πολλά ο κτηνίατρος. Μην το πάρεις ότι σου κάνω επίθεση αλλά να το έχεις υπόψην ενόψει του γάτου. Η μόνη ανησυχία μου είναι αν έχει χαθεί. Η οικονομική δυσκολία αφορούσε την αρχή και την πιθανότητα να χρειαζόταν ειδική διατροφή που θα ανέβαινε πολύ περισσότερο το κόστος το οποίο δεν υπολόγισα εξαρχής. Ανταπεξέρχομαι καλύτερα τώρα από ότι στην αρχή. Σίγουρα δεν έχω την δυνατότητα, ούτε καν τον χώρο, για δεύτερη γάτα, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό να τον κρατήσω.
Basilhs23___ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 27 λεπτά πριν, katerina200 είπε Η μόνη ανησυχία μου είναι αν έχει χαθεί. Η οικονομική δυσκολία αφορούσε την αρχή και την πιθανότητα να χρειαζόταν ειδική διατροφή που θα ανέβαινε πολύ περισσότερο το κόστος το οποίο δεν υπολόγισα εξαρχής. Ανταπεξέρχομαι καλύτερα τώρα από ότι στην αρχή. Σίγουρα δεν έχω την δυνατότητα, ούτε καν τον χώρο, για δεύτερη γάτα, δεν μου πέρασε καθόλου από το μυαλό να τον κρατήσω. Ο γάτος μπορεί να έχει πάει οπουδήποτε, ότι δεν τον βλέπεις σημάνει απλα ότι δεν έρχεται εκεί. Ο χώρος δεν είναι τόσο θέμα. Η θεία μου μένει σε 85τμ και έχει έναν σκύλο και τρεις γατες. Το θέμα είναι από όσο έχω δει σε πολλούς, αρχίζουν και ταΐζουν μια γάτα σε καμία αυλή η βεράντα δρόμο και μετά όταν έρχεται κάθε μέρα θέλουν να την πάρουν σπίτι και λυπούνται να την αφήσουν έξω. Το παραπάνω δεν είναι κάτι κακό, κάθε άλλο, αλλά έχει και ευθύνες μετά.
katerina200 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Πήρα το μπολακι με την ξηρά, που ούτως ή άλλως δεν άγγιξε, και πάλι έρχεται, δεν κάνει τίποτα, απλά κάθεται στην πόρτα και κοιτάζει την γάτα μου από μέσα, η οποία του μιλάει. Σήμερα δεν του αγρίεψε και φαίνεται να τον ψάχνει μερικές φορές. Είναι κακή ιδέα να τις αφήσω να είναι κοντά χωρίς την πόρτα ενδιάμεσα; Δε θα ήθελα να καταλήξει καμία χωρίς μάτι. Ο γάτος πάντως εξαφανίζεται με το που καταλάβει πως υπάρχει άνθρωπος κάπου γύρω, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση. Και δεν έχει και κάποιον λόγο να έρθει εδώ, πέρα από την γάτα μου πιστεύω. Στεναχωριέμαι που η γάτα μου μέχρι στιγμής δεν έχει δει καμία άλλη γάτα πέρα από τα αδέρφια της όταν ήταν μωρό, και δεν βλέπει το είδος της, σε αντίθεση με τους σκύλους, που βγαίνουν έξω, κάτι βλέπουν. Χάρηκα λίγο που μπορεί να δει μια άλλη γάτα τώρα. Αν ο γάτος δεν είναι στειρωμενος, μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει με την δικιά μου παρόλο που η δικιά μου είναι;
Haldol Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 35 λεπτά πριν, katerina200 είπε Αν ο γάτος δεν είναι στειρωμενος, μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει με την δικιά μου παρόλο που η δικιά μου είναι; Όχι. Αν η γάτα δεν έχει οίστρο ο γάτος δε θ' ασχοληθεί. Και στειρωμένη γάτα να 'χει οίστρο δε γίνεται. Επιπλέον, και να "ζευγαρώσουν" (= καβαληθούν) δε γίνεται να μείνει έγκυος η δικιά σου.
Basilhs23___ Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 43 λεπτά πριν, katerina200 είπε Πήρα το μπολακι με την ξηρά, που ούτως ή άλλως δεν άγγιξε, και πάλι έρχεται, δεν κάνει τίποτα, απλά κάθεται στην πόρτα και κοιτάζει την γάτα μου από μέσα, η οποία του μιλάει. Σήμερα δεν του αγρίεψε και φαίνεται να τον ψάχνει μερικές φορές. Είναι κακή ιδέα να τις αφήσω να είναι κοντά χωρίς την πόρτα ενδιάμεσα; Δε θα ήθελα να καταλήξει καμία χωρίς μάτι. Ο γάτος πάντως εξαφανίζεται με το που καταλάβει πως υπάρχει άνθρωπος κάπου γύρω, ακόμη και σε μεγάλη απόσταση. Και δεν έχει και κάποιον λόγο να έρθει εδώ, πέρα από την γάτα μου πιστεύω. Στεναχωριέμαι που η γάτα μου μέχρι στιγμής δεν έχει δει καμία άλλη γάτα πέρα από τα αδέρφια της όταν ήταν μωρό, και δεν βλέπει το είδος της, σε αντίθεση με τους σκύλους, που βγαίνουν έξω, κάτι βλέπουν. Χάρηκα λίγο που μπορεί να δει μια άλλη γάτα τώρα. Αν ο γάτος δεν είναι στειρωμενος, μπορεί να θέλει να ζευγαρώσει με την δικιά μου παρόλο που η δικιά μου είναι; Ο γάτος δεν έρχεται ποτέ όταν βλέπει άνθρωπο διότι έχει οπτική επαφή με το μέρος από κάπου πιο μακριά που κάθεται και παρακολουθεί. Δεν πειράζει που δεν θα δει άλλη γάτα του είδους της, σιγά τα αυγά. Μην σου πω μπορεί να ζηλέψει κιόλας η αν προσπαθήσεις να φέρεις άλλη δικιά σου στο σπίτι να μην την αποδεχτεί και να υπάρχει επιθετικοτητα. Το θέμα για εμένα της παρουσίας και ενός δεύτερου ζώου δήθεν για κοινωνικοποιηση, ειδικά στις γάτες, για μένα είναι περιττό και υπερεκτιμημενο. Για άλλα ζώα πχ σκύλους δεν έχω άποψη. Για τα υπόλοιπα, ότι είπε ο Haldol. Επεξ/σία 27 Ιανουαρίου 2023 από Basilhs23___
Maurikycli Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 ^ Τς, τς, τί πεζός. Μπορεί να καταλήξουν να βγαίνουν για καφέ, βόλτες, σινεμά κλπ 1
tzitzikas2 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Εγώ θα πρότεινα να ανοίξεις την μπαλκονόπορτα να μπει μέσα ο γάτος να συναντήσει την γάτα σού ..... 3
scullyist Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Στις 27/1/2023 στις 8:37 ΜΜ, Haldol είπε Όχι. Αν η γάτα δεν έχει οίστρο ο γάτος δε θ' ασχοληθεί. Και στειρωμένη γάτα να 'χει οίστρο δε γίνεται. Επιπλέον, και να "ζευγαρώσουν" (= καβαληθούν) δε γίνεται να μείνει έγκυος η δικιά σου. Δεν ισχύει 100%. Αν δεν βρίσκουν αστείρωτο θηλυκό μια χαρά της κυνηγάνε τις στειρωμένες.
papoys1 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 katerina200 φοβερό κείμενο 10/10 . Αιλουροειδή τα λένε γιατί μπορεί να πάνε και να σκαρφαλώσουν στα πιο απίθανα μέρη ειδικά οι γάτοι αυτή την εποχή αν καταλάβουν ότι εκεί βρίσκεται γάτα θηλυκιά. Ασχετο αλλα πριν 2-3 μέρες γκουγκλάρισα γιατί οι γάτες σκουζουν ετσι. Δεν το πίστευα ειναι τρομερό. Οποιος δεν ξερει μπορεί να το διαβασει. https://city.sigmalive.com/article/2019/6/14/autos-einai-o-logos-pou-oi-gates-ourliazoun-ten-ora-tou-sex/ 3
Ntinaras Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Στις 24/1/2023 στις 9:11 ΜΜ, katerina200 είπε Από προχθές βρήκα έναν γάτο στο μπαλκόνι μου στον 5ο όροφο. Είναι μαύρος, ήταν και βράδυ, αλλά και την μέρα έτσι γρήγορα που περνούσε, νόμιζα ήταν σκιά ή το φαντάστηκα. Αλλά η σακούλα διαλυμένη, τα σκουπίδια σκορπισμένα, τα κόκκαλα από το κοτόπουλο παντού στο μπαλκόνι. Έχω και εγώ γάτα, ανήλικη ακόμη, και τον φοβάται. Ενώ μέχρι πριν, τρελαινόταν να βγαίνει, τώρα πάει στην μπαλκονόπορτα πολύ διστακτικά, μέχρι εκεί. Και τα βράδια δεν κοιμαται. Κάθεται κοιτάζει το μπαλκόνι στο σκοτάδι για τον γάτο. Μου φαίνεται πολύ παράξενο που μέχρι πριν λίγες εβδομάδες που είχε και οίστρο και η δικιά μου φώναζε συνέχεια, δεν ήρθε ο γάτος και τώρα έρχεται αρκετές φορές μέσα στη μέρα. Με ανησυχεί επίσης ότι για να έρθει και να φύγει περνάει από ένα μεγάλο κενό που για να το πηδηξει διαγώνια, πρέπει να προσγειωθεί σε ένα πολύ μικρό κενό στην άκρη του τοίχου σε κάτι κάγκελα. Ακροβατικά .Πήγε να πέσει σήμερα. Δεν ξέρω αν είδε την δικιά μου αυτές τις μέρες που έμενε πιο πολύ στο μπαλκόνι; Ή που ανέβαινε κι εκείνη στα κάγκελα; Αναρωτιέμαι αν χάθηκε, καθώς ξέρω πως κανένας από τα δύο διπλανά διαμερίσματα δεν έχει γάτα. Η δικιά μου τον είδε μέσα από το τζάμι και κάτι του έλεγε άγρια, αλλά εκείνος καθόταν εκεί και κοιταζε. Όμως μόλις με βλέπει εμένα, φεύγει, στα κάγκελα, άλμα, στην άκρη και μετά δεν ξέρω πού πάει. Του έβαλα ξηρά τροφή και νεράκι αλλά δεν τα ακούμπησε, μόνο σκίζει τις σακούλες. Οπότε μάλλον δεν πεινάει; Πόσα μπαλκόνια μπορεί να περνάει για να έρθει; Επίσης τον βρίσκω στο μπαλκόνι 4 η ώρα το πρωί, που μου φαίνεται παράξενο κι αυτό γιατί είναι χειμώνας, λογικά δεν αφήνουν ανοιχτές τις πόρτες το βράδυ που κάνει και κρύο; Πώς στο καλό βγαίνει ο γάτος και τριγυρίζει στα μπαλκόνια 4 η ώρα το πρωί; Ολο αυτο το εγραψες με μια αναπνοη?
Haldol Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 8 ώρες πριν, scullyist είπε Δεν ισχύει 100%. Αν δεν βρίσκουν αστείρωτο θηλυκό μια χαρά της κυνηγάνε τις στειρωμένες. Μπορεί να κάνει και λάθος τότε. Πάντως κι έτσι ακόμα, έγκυος δε θα μείνει με την καμία Ρεαλιστικά βέβαια δε νομίζω να μη μπορεί να βρει αστείρωτη. Δηλαδή αδέσποτος είναι, οι περισσότερες γάτες out there αστείρωτες είναι...
scullyist Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 29 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν είναι το θέμα αν θα μείνει έγκυος, αλλά γενικά η επαφή οικόσιτου με αδέσποτο... στο ελάχιστο ψύλλους, στο πιο σοβαρό, και ειδικα αφού μιλάμε για αστείρωτο αρσενικό που θα τους έχει κάνει τους καυγάδες του, μια γρατζουνιά ή δαγκωνιά = πιθανή μετάδοση σοβαρών γατοασθενειών. προσωπικά δεν θα ήθελα το ρίσκο για την "παρεούλα" (δεύτερο ζωάκι είναι η απάντηση σε αυτό και θα είναι το καλύτερο δώρο που θα μπορούσε να της κάνει, αν και όποτε έχει τη δυνατότητα). Κάποια στιγμή ναι, το παίρνουν απόφαση και πάνε παρακάτω όπου θα βρούνε την αστείρωτη, αλλά π.χ. τώρα στη γειτονιά μου έχουν κολλήσει 2 άσχετα αρσενικά να πολιορκούν τις στειρωμένες μας μέρες τώρα, φεύγουν, ξαναεπιστρέφουν (στα γυρω τετράγωνα είναι όλες στειρωμένες, οπότε ακόμη ψάχνονται κανοντας κύκλους)...καυγάδες, σβερκώματα κλπ. Ο ένας ο ταλαίπωρος και με άγριο συνάχι/ρεινοτραχείτιδα...για να τρέχουμε με αντιβιώσεις μετά. Επεξ/σία 29 Ιανουαρίου 2023 από scullyist
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα