Dorian Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Δεν εχω εμπειρία με mesh συστήματα wifi6, αν μπορεί κάποιος να μου ξεκαθαρίσει ενα δυο πράγματα. 1) μπορούμε μόνο με AP στο router του παρόχου (NOVA vdsl, πολύ δύσκολα αλλάζει αγνωστοι κωδικοί, και voip τηλεφωνια) να κλείσουμε το wifi του και να εχουμε wifi 6 mesh από το AP; πρεπει υποχρεωτικά η βάση να είναι router; 2) εχω ήδη ενα extender / AP Που υποστηρίζει wifi 6- mesh. To tplink RE505x. Για να παίξει με το ΑP στο ρουτερ του προηγούμενου ερωτήματος πρέπει να είναι ίδιας εταιρίας ή παίζει και με άλλες; ή πρεπει να είναι υποχρεωτικά σε πακέτα ζευγάρια που πουλάνε και φαντάζομαι σίγουρα συνεργάζονται μεταξύ τους. 3) στην εμβέλεια ειδικά ανάμεσα σε ορόφους παρέχει κάποια βελτιωση το mesh -wifi6 ; ή μια από τα ίδια πάνω κάτω; 4) αυτό εδώ νομίζω είναι το πιο φθηνό που παίζει ΑP wifi6 mesh, κάποια γνώμη;https://www.skroutz.gr/s/34102776/Xiaomi-Mesh-System-AX3000-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html#reviews ευχαριστώ. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από Dorian Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Λύση jkoukos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Λύση Share Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Το Mesh δουλεύει αποκλειστικά με συμβατές του ίδιου κατασκευαστή και κανενός άλλου. Επίσης όταν αναφερόμαστε σε Mesh, εννοούμε κάλυψη ασύρματου δικτύου με τουλάχιστον 2 συμβατές συσκευές (όπως δηλαδή και στα PLC). Δεν είναι απαραίτητο η βάση να είναι Router. 1. Αν το ΑΡ είναι μόνο αυτό, θα δουλεύει μεν σε WiFi 6, αλλά όχι ως Mesh. 2. Υποχρεωτικά της ίδιας εταιρείας. Μάλιστα όχι οποιοδήποτε αλλά από αυτά που δίνει συμβατά ο κατασκευαστής (ασχέτως σειρά μοντέλου). 3. Υπάρχει βελτίωση εφόσον γίνει εγκατάσταση σε τέτοιο σημείο που να καλύπτει νεκρές ζώνες ή με χαμηλό σήμα. Το WiFi 6 έχει κέρδος ουσιαστικό όταν συνδέονται πολλές ασύρματες συσκευές ταυτόχρονα και λιγότερο όταν δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση. Το Mesh βοηθά όταν μετακινείται μια ασύρματη συσκευή (π.χ. το κινητό) στον χώρο, να μεταφέρεται αυτόματα και χωρίς διακοπή από το ένα ΑΡ στο άλλο. 4. Όσο καλό και να είναι, δεν θα δουλέψει σε Mesh ασύρματο δίκτυο με το άλλο που έχεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dorian Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 ευχαριστώ πολύ, πολύ ξεκάθαρος. μονο μια διευκρίνιση . ΑP (που προφανώς υποστηρίζει wifi 6 kai mesh) ως βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί; δεν το κατάλαβα αυτό. ή πρέπει να είναι router. Για το ap /repeater που έχω ήδη το RE505Χ τι θα προτείνατε από tplink να χρησιμοποιηθεί για βάση ή ζευγάρι; για ολόκληρο σετ λογικά θα πάρω το xiaomi που είναι και νομίζω το φθηνοτερο. https://www.skroutz.gr/s/34102620/Xiaomi-Mesh-System-AX3000-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jkoukos Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 1. Κανονικά είναι αδιάφορο σε Mesh δίκτυο αν η μια συσκευή θα είναι Router ή όχι. ωστόσο πολλοί κατασκευαστές κάνουν υλοποιήσεις όπου θα υπάρχει μία που θα παίζει ως Router. 2. Δυστυχώς η TP-Link θέλει να υπάρχει τουλάχιστον ένας συμβατός Router. Οι συμβατές συσκευές Mesh της εταιρείας είναι αυτές. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
athkatla78 Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Share Δημοσ. 27 Ιανουαρίου 2023 Στις 25/1/2023 στις 2:49 ΜΜ, Dorian είπε ευχαριστώ πολύ, πολύ ξεκάθαρος. μονο μια διευκρίνιση . ΑP (που προφανώς υποστηρίζει wifi 6 kai mesh) ως βάση μπορεί να χρησιμοποιηθεί; δεν το κατάλαβα αυτό. ή πρέπει να είναι router. Για το ap /repeater που έχω ήδη το RE505Χ τι θα προτείνατε από tplink να χρησιμοποιηθεί για βάση ή ζευγάρι; για ολόκληρο σετ λογικά θα πάρω το xiaomi που είναι και νομίζω το φθηνοτερο. https://www.skroutz.gr/s/34102620/Xiaomi-Mesh-System-AX3000-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz-σε-Διπλό-Kit.html Δες και αυτά: https://www.amazon.es/Mercusys-Halo-H80X-2-Pack-Administración/dp/B0B94L571G/ref=sr_1_2?__mk_es_ES=ÅMÅŽÕÑ&crid=2JUV5N9FIWB4P&keywords=h80x&qid=1674817651&sprefix=h80x%2Caps%2C195&sr=8-2 πιο διακριτικά, πιο μεγάλη εμβέλεια θεωρητικά, οι 3 θυρες απο πισω είναι autosense και είναι και θυγατρική της tplink. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 Share Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2023 πριν λιγες μερες εγκστεστησα για αλλον 3 tp link deco m4 και ενα m3. τα μ4 ειναι ολα ap mode. δεν ηθελα router αφου router ειναι το ftth modem.τα εκανα και με ethernet backhaul και switch ανελαβε το ftth modem On 24/01/2023 at 16:53, Dorian said: Δεν εχω εμπειρία με mesh συστήματα wifi6, αν μπορεί κάποιος να μου ξεκαθαρίσει ενα δυο πράγματα. 1) μπορούμε μόνο με AP στο router του παρόχου (NOVA vdsl, πολύ δύσκολα αλλάζει αγνωστοι κωδικοί, και voip τηλεφωνια) να κλείσουμε το wifi του και να εχουμε wifi 6 mesh από το AP; πρεπει υποχρεωτικά η βάση να είναι router; 2) εχω ήδη ενα extender / AP Που υποστηρίζει wifi 6- mesh. To tplink RE505x. Για να παίξει με το ΑP στο ρουτερ του προηγούμενου ερωτήματος πρέπει να είναι ίδιας εταιρίας ή παίζει και με άλλες; ή πρεπει να είναι υποχρεωτικά σε πακέτα ζευγάρια που πουλάνε και φαντάζομαι σίγουρα συνεργάζονται μεταξύ τους. 3) στην εμβέλεια ειδικά ανάμεσα σε ορόφους παρέχει κάποια βελτιωση το mesh -wifi6 ; ή μια από τα ίδια πάνω κάτω; 4) αυτό εδώ νομίζω είναι το πιο φθηνό που παίζει ΑP wifi6 mesh, κάποια γνώμη;https://www.skroutz.gr/s/34102776/Xiaomi-Mesh-System-AX3000-Access-Point-Wi-Fi-6-Dual-Band-2-4-5GHz.html#reviews ευχαριστώ. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dorian Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Μέλος Share Δημοσ. 9 Μαρτίου 2023 Ευχαριστώ. τα αφησα λίγο πίσω γιατί ειχα αλλά εξοδα στα ηλεκτρονικά, πηρα Ps5. Πα΄ντως από ότι κατάλαβα τα deco παίζουν χωρίς να εχουν δικιά τους βάση router. το ethernet backhaul δεν γνωριζω τι είναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
poulinos Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 Share Δημοσ. 16 Μαρτίου 2023 On 09/03/2023 at 16:17, Dorian said: Ευχαριστώ. τα αφησα λίγο πίσω γιατί ειχα αλλά εξοδα στα ηλεκτρονικά, πηρα Ps5. Πα΄ντως από ότι κατάλαβα τα deco παίζουν χωρίς να εχουν δικιά τους βάση router. το ethernet backhaul δεν γνωριζω τι είναι. μπορεις το ενα deco να το ορισεις ως ρουτερ αν θες.αλλιως τα βαζεις ολα access point οπως εκανα και εγω.το ethernet backlhaul σημαινει το παρακατω. εχεις πχ 3 deco m4. το πρωτο θα συνδεθει ως ρουτερ ή ως access point με καλωδιο ethernet με το adsl/vdsl,ftth modem router που εχεις απο τον παροχο. τα αλλα δυο μπορεις να τα βαλεις ως repeaters δηλαδη να παιρνουν ασυρματα και να δινουν ασυρματα internet ή μπορεις να τα ενωσεις με καλωδιο ethernet με το αρχικο tp link deco και να παιξουν ως access point. ετσι θα εχεις καλυτερες ταχυτητες. αυτο σημαινει ethernet back haul.Οτι δεν τα εχεις ως repeaters αλλα ως access points. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα