matsavv Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Καλησπέρα. Θα ξεκινήσω με μια μικρή ιστορία. Τον Νοέμβριο του 2022 έμαθα από τον τότε εργοδότη μου ότι θα αναγκαστεί να με απολύσει καθώς δεν έχει αρκετά λεφτά για να με πληρώσει (συνολικά ήμασταν 6 υπάλληλοι και έμειναν 3). Έτσι κι εγώ αποφάσισα να κάνω αίτηση για το ταμείο ανεργίας. ΑΛΛΑ. Το ταμείο ανεργίας προϋποθέτει 125 ένσημα στο τελευταίο 14μηνο από την λύση της σύμβασης (πλήν του τελευταίου 2μηνου) ή 200 ένσημα τα τελευταία 2 έτη πριν την λύση (πλήν του τελευταίου 2μηνου) και τουλάχιστον 80 ένσημα ανά έτος (διορθώστε με αν είμαι λάθος). Επειδή εγώ λοιπόν είχα 74 ένσημα μέσα στο 2022 μέχρι τον Σεπτέμβριο (δηλαδή 2 μήνες πριν τον Νοέμβριο που υποτίθεται ήταν ο τελευταίος μήνας εργασίας μου στον εργοδότη), έκανα μια συμφωνία με τον εργοδότη να με κρατήσει και τον Δεκέμβριο χωρίς να μου κολλήσει κάποιο ένσημο, έτσι ώστε να προσμετρηθούν και τα ένσημα του Οκτωβρίου για να φτάσω τα 80 μέσα στο 2022. Έτσι λοιπόν με το νέο έτος υπογράφω απόλυση και μετά από 2-3 μέρες κάνω την αίτηση για τακτική επιδότηση λόγω ανεργίας, έχοντας ήδη ενεργοποιήσει το δελτίο ανεργίας την ίδια μέρα. Μέχρι εδώ καλά. Η αίτηση έγινε 06/01. Μετά από 20 μέρες περίπου αναμονής βλέπω στο email μου ότι η αίτηση μου έχει απορριφθεί (χωρίς κάποια δικαιολόγηση). Ανοίγω τα eservices του ΟΑΕΔ από περιέργεια και βλέπω ότι η αίτηση μου βρίσκεται ακόμα υπό επεξεργασία. Για τα τυπικά το 2022 συγκέντρωσα συνολικά 86 ένσημα, ενώ το 2021 συγκέντρωσα 170. Σε αυτό το σημείο να πω ότι δεν μπορώ να κάνω ούτε ένσταση, ούτε υποβολή αίτησης εκ νέου. Θα παραθέσω screenshots.
adversus Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Σε εμένα εξίσου είχε έρθει το mail πρώτα και ύστερα από λίγη ώρα είχε ανανεωθεί και ο λόγος της απόρριψης στο site του OAEΔ. Πάρε ένα τηλ στο 1555 ( για θέματα ΔΥΠΑ ) και ρώτησε. 1
sstratos Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 - Μπές στην εργάνη ( https://eservices.yeka.gr/ ) πατώντας στο κάτω μέρος που λέει "είσοδος με taxisnet" και κοίτα με ακρίβεια πότε σου δήλωσε την απόλυση. - Μετά μπές στον ε-εφκα (https://www.efka.gov.gr/el ) , πήγαινε στην καρτέλα "μισθωτοί" και μετά πάτα στο "βεβαιωση προυπηρεσίας". Βαλε τους κωδικούς τάξιςνετ και κοίτα πόσα ένσημα έχεις με ακρίβεια τα τελευταία χρόνια (ή οσα σε αφορούν τελος πάντων)... Υπάρχει περίπτωση τα τελευταία-τελευταία να μην εχει στείλει τα απδ ο λογιστής του εργοδότη σου και ακόμη να μην εμφανίζονται... Δηλαδή να στα έχει πληρώσει κανονικά , αλλα να μην έχουν αποσταλεί ακόμη στον έφκα... - Εαν δεν βγάλεις ακρη στον ε-εφκα , μπες στον ατλας (https://www.atlas.gov.gr/ATLAS/Pages/Home.aspx ) και πάτα στο "ασφαλιστικό βιογραφικο TAXIS" για να δείς τα ενσημα.... Εαν ολα ειναι καλά στον εφκα/ατλας , πάρε τηλέφωνο στο 1555 και πάτα το αντιστοιχο κουμπι για "δυπα" για να ρωτήσεις. Ειναι στα κεντρικά στην Αθήνα , οπόταν δεν μπλέκονται τοπικές υπηρεσιες της περιοχής σου (εαν δεν θες να πάς απο το τοπικο υποκατάστημα ΔΥΠΑ) Ελπίζω να σε βοηθησαμε 1
matsavv Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 25 Ιανουαρίου 2023 Νομίζω με καλύψατε πλήρως. Θα δοκιμάσω να πάρω τηλέφωνο στο 1555 για αρχή. Επίσης όντως ενημερώθηκε σήμερα το πρωί ο λόγος απόρριψης (ότι δεν πραγματοποιήθηκαν 125 ημερομίσθια το τελευταίο 14μηνο πλην του 2μηνου). Απ'όσο ξέρω αυτή είναι η 1η περίπτωση για την τακτική επιδότηση, ενώ η 2η που είναι για όσους δεν καλύπτουν τις προϋποθέσεις της 1ης (200 ημερομίσθια τα τελευταία 2 έτη πλην του 2μηνου). Εγώ όντως δεν κάλυπτα την 1η περίπτωση αλλά την 2η. Εκτός αν έχει σταματήσει να ισχύει η 2η περίπτωση (αν και στο site της ΔΥΠΑ υπάρχουν κανονικά και οι 2 περιπτώσεις. Anyway, ευχαριστώ πολύ που ασχοληθήκατε, μακάρι να βγει άκρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα