Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, nikosgnr είπε

Μαζί με το Messenger του FB, οι χειρότερες εφαρμογές Messaging που μπορεί να έχει κάποιος στη συσκευή του.

ωραια, τι εναλλακτικες προτεινεις/χρησιμοποιεις;

• Απαντ. 59
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, nikosgnr είπε

Όταν οι 11/10 το χρησιμοπούν κατά κόρον και δεν ασχολούνται με καμία άλλη εναλλακτική, τότε ναι με "υποχρεώνουν".

Μη μιλας μαζί τους τοτε.... 🤣 Μίλα μόνο με όσους εχουν το αγαπημένο σου πρόγραμμα

• Like 1
Δημοσ.
53 λεπτά πριν, for4 είπε

Αλλά το viber ενώ πράγματι δεν είναι τόσο καλό γραμμένο όσο το whatsapp ή το telegram, δεν είναι και τόσο κακό. Έχει τα bugs του αλλά είναι σε καλό επίπεδο και σε σχέση με τις άλλες εφαρμογές είναι πολύ μπροστά στο κομμάτι του business integration (αν στέκει ο όρος).

Έχω χάσει (πρόσφατα μάλιστα) συνομιλίες χρόνων στο Viber γιατί δε μπορούσε να επαναφέρει το Backup που κάνεις μέσα απο την εφαρμογή στο iCloud.

Κόλλαγε στο 98% και κράσαρε η εφαρμογή.

Αναγκάστηκα λοιπόν να πάω μέσω iTunes Backup όπου και έλειπαν αρκετές συνομιλίες, μιας και βασιζόμουν σε αυτό της εφαρμογής. ΜΕΓΑ λάθος.

Όταν λοιπόν δε μπορεί να διαχειριστεί το πιο σημαντικό κομμάτι της, αυτό του Backup, τότε αντίο.

Για να μην μιλήσουμε για τις άθλιες διαφημίσεις που σκάνε συνέχεια και κατ' επέκταση το "Privacy" κομμάτι της. Signal, Telegram και γειά σας.

Μόλις τώρα, Titos301 είπε

ωραια, τι εναλλακτικες προτεινεις/χρησιμοποιεις;

Signal, Threema, Telegram.

• Like 13
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/1/2023 στις 1:25 ΜΜ, nikosgnr είπε

Μαζί με το Messenger του FB, οι χειρότερες εφαρμογές Messaging που μπορεί να έχει κάποιος στη συσκευή του.

Για το 99% των χρηστών, το Viber διαθέτει όλα όσα χρειάζονται. Καιτο Viber-out έχει σώσει πολλούς που καλούν σταθερά και κινητά εξωτερικού κι όχι μόνο. Ξέρω μπόλικο κόσμο που φορτώνει data στο καρτοκινητό, βάζει κι ένα viber-out ΚΟΣΜΟΣ - απεριόριστα προς όλους σε όλο τον κόσμο (+ Ελλάδα εννοείται) με 5,99 ευρώ το μήνα - και τη βγάζουν μια χαρά!

Επίσης καμία εταιρεία δε σου "φορτώνει" το viber με το ζόρι (όπως το αχτύπητο fb + messenger) στη συσκευή σου. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου! Και τώρα με το Viber Pay και την καλύτερη διαχείριση των μηνυμάτων από Επιχειρήσεις αναβαθμίζεται ακόμα περισσότερο.

ΣΥΜΒΟΥΛΗ: όσοι έχετε πολλές φωτός και βίντεος στην εφαρμογή, κάντε που και που το back-up μόνοι σας / χειροκίνητα.. Αλλιώς θα μένει κολλημένο και συχνά δε θα ολοκληρώνεται (το μοναδικό, μεγάλο μείον του..)

Το Whatsapp (που δεν τα έχει όλα αυτά) υπερέχει μόνο στον -μεγαλύτερο- όγκο των συνημμένων/βίντεο που μπορείς να στείλεις και στην αξιοπιστία του back-up του. Σίγουρα το Telegram & το Signal είναι καλύτερες επιλογές (όχι όμως τόσο διαδεδομένες στην Ελλάδα, ακόμα..)

Y.Γ: μ@λ@κι@ της Google που δεν έχει προωθήσει σοβαρά το RCS στο Google Messages.. Στην εφαρμογή του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Whatsapp (συνεργάζεται και με το Facetime..) Έτσι δε θα υπήρχε κατακερματισμός στις messaging υπηρεσίες.. 

Επεξ/σία από gadgetseek
  • Like 5
  • Sad 1
Δημοσ.

Εχει αυξηθει ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΑ ο θορυβος. Χαρη μας κανουν εαν μιλησουμε με καποιον δικο μας. Μονο να μας στελνουν ενημερωτικα οι εταιριες θελουν.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, gadgetseek είπε

Επίσης καμία εταιρεία δε σου "φορτώνει" το viber με το ζόρι (όπως το αχτύπητο fb + messenger) στη συσκευή σου. Είναι ΕΠΙΛΟΓΗ σου!

Όταν η πλειοψηφία των επαφών σου χρησιμοποιεί αποκλειστικά Viber χωρίς να τους απασχολεί κάποια εναλλακτική, γιατί πολύ απλά έχουν μάθει σε αυτό χρόνια, τότε όχι. Δεν είναι επιλογή μου.

Όταν μιλάς με πελάτες, ή επαγγελματικές συνομιλίες και το πρώτο πράγμα που λένε είναι "στείλε μου στο Viber", τότε ξανά όχι, δεν είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου.

Όπως δεν είναι και επιλογή μου όταν τράπεζες και υπηρεσίες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για OTP τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ξέρω, θα μου πείς υπάρχει και εναλλακτική με SMS π.χ. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως σε σπρώχνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο συγκεκριμένο App.

Επεξ/σία από nikosgnr
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, tommy^ said:

Ναι ωραια, αλλα εγω δεν το θελω.
Πώς βγαινει; 😒

Ναι γιατι εκτος απο viber και messenger δεν υπαρχουν αλλες εφαρμογες messaging και θα πρεπει να καταφυγει στα σηματα καπνου.

εννοειται οτι υπαρχουν.αλλα οταν λες κατι ειναι χαλια ειδικα οταν το χρησιμοποιουν τοσα εκατομμυρια γραφεις  τι δεν σου αρεσει οπως και ποια ειναι η καλυτερη εφαρμογη  που πιστευεις.

36 minutes ago, gadgetseek said:

Υ.Γ: ρε παιδιά, διορθώστε αυτό το 'Vibeer' στην αρχή του κειμένου.. (βγάζει μάτι.. κάτι σαν Βαμπίρ ένα πράμα..)

fixed.

Δημοσ.

Όταν βγάλουν τις διαφημήσεις από το Viber τότε θα τα πούμε. Επίσης θέλαμε μία εφαρμογη να μιλάμε με 5 ανρθώπους και σε messaging εφαρμογές έχει φίλτρα, παιχνίδια, stories, εταιρίες, πληρωμές, διαφημίσεις, τα πάντα εκτός απο μηνύματα. 

Το μόνο που δίνω στο viber είναι οι ομαδικές τύπου Ελληνική κυβέρνηση και τα πακέτα Viber Out.

Αλήθεια μακάρι στην ελλάδα να είχανε περισσότεροι άνθρωποι αν όχι Signal, έστω Whatsapp. (Που και σε αυτά ψιλοντροπή που βάλανε stories.)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
23 ώρες πριν, nikosgnr είπε

Όταν η πλειοψηφία των επαφών σου χρησιμοποιεί αποκλειστικά Viber χωρίς να τους απασχολεί κάποια εναλλαkτική, γιατί πολύ απλά έχουν μάθει σε αυτό χρόνια, τότε όχι. Δεν είναι επιλογή μου.

Όταν μιλάς με πελάτες, ή επαγγελματικές συνομιλίες και το πρώτο πράγμα που λένε είναι "στείλε μου στο Viber", τότε ξανά όχι, δεν είναι ΕΠΙΛΟΓΗ μου.

Όπως δεν είναι και επιλογή μου όταν τράπεζες και υπηρεσίες επιλέγουν να χρησιμοποιούν για OTP τη συγκεκριμένη εφαρμογή. Ξέρω, θα μου πείς υπάρχει και εναλλακτική με SMS π.χ. Αυτό όμως δεν αλλάζει το γεγονός πως σε σπρώχνουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο στο συγκεκριμένο App.

Όπως σε σπρώχνουν και στο να έχεις smartphone. Γνωρίζω ανθρώπους (όχι μόνο ηλικιωμένους) που καμία όρεξη δεν είχαν να πάρουν (τους αρκεί ένα "χαζό" με πλήκτρα). Πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν τεχνολογίες, media, trends κτλ των οποίων η μαζική χρήση θα σε "υποχρεώνει" να τα υιοθετήσεις. Διαφορετικά ανά εποχή και περιοχή. Π.χ. στο θέμα μας, στην Αμερική παίζει πολύ Whatsapp, Telegram και παλιότερα Line (πέρα από Facetime), στην Ευρώπη πιο πολύ το Viber, στη Ρωσία έχει κόσμο το Signal, σε Κίνα / Ινδία έχουν τα δικά τους..

Όσο και να σε σπρώχνουν όμως στο τέλος είναι επιλογή σου (& υφίστασαι τις όποιες "συνέπειες"). Μπορείς μια χαρά να βολευτείς με SMS για τις τράπεζες και να αντιπροτείνεις να σε βρίσκουν στην εφαρμογή της επιλογής σου, τουλάχιστον οι φίλοι σου. Έχω μερικούς "επαναστάτες" τέτοιους, για χάρη των οποίων έχω κατεβάσει το Signal & το Kik..

Επεξ/σία από gadgetseek
Δημοσ.

Όσο παιρνάει ο καιρός χάνει την απλότητα και την αμεσότητα που είχε. Δεν μπορείς να δεις καν ποιοί χρήστες είναι online (όπως στο Messenger), χρήστες που είναι online τους δείχνει offline με τελευταία ώρα εισόδου... ότι να ναι, και άλλα φαιδρά. Με τόσα updates ποτέ δε διορθώθηκαν απλά, βασικά πράγματα. Ασχολούνται με πράγματα μη ουσιώδη για την μέσο χρήστη (που είναι και οι περισσότεροι χρήστες). Ας μην αναφερθώ σε κατά καιρούς bugs μετά από updates όπως το να χάσεις όλα τα εισερχόμενα και να ζητάει εκ νέου ενεργοποίηση. Ίσως γιαυτό το χρησιμοποιούμε κυρίως στα Βαλκάνια και Ελλάδα ενώ ο υπόλοιπος κόσμος Whatsapp.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, poulinos είπε

εννοειται οτι υπαρχουν.αλλα οταν λες κατι ειναι χαλια ειδικα οταν το χρησιμοποιουν τοσα εκατομμυρια γραφεις  τι δεν σου αρεσει οπως και ποια ειναι η καλυτερη εφαρμογη  που πιστευεις.

Τωρα μιλας σωστα φιλε μου!

• Like 1
Δημοσ.

Ειναι βολικο γιατι στα συγκεντρωνει ολα μαζι (κ τα προσπερνας αν θες) σε 1 καρτελα κ δεν ειναι σκορπιες οι εταιριες για να μπερδευονται/αποσπουν τις υπολοιπες κανονικές συνομιλιες. 

Δημοσ.

Εμένα προσωπικά με βολεύει το viber πάντως. Εκτός απο το κλασσικό για τη δουλειά σε συνομήλικους μου που έχουν βαρεθεί πλέον σόσιαλς και messenger το έχουν γυρίσει σε viber (μερικοί και σε signal) επειδή έχει και κλήσεις και κλασσικά γρήγορα μηνύματα.

2 ώρες πριν, gadgetseek είπε

Y.Γ: μ@λ@κι@ της Google που δεν έχει προωθήσει σοβαρά το RCS στο Google Messages.. Στην εφαρμογή του δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Whatsapp (συνεργάζεται και με το Facetime..) Έτσι δε θα υπήρχε κατακερματισμός στις messaging υπηρεσίες.. 

Πραγματικά αν μπορούσα να πείσω τους πάντες να ήταν σε messages θα είχαμε ηρεμήσει...

• Like 4
Δημοσ.

2 αρνητικά για μένα στο viber:

Α) δεν αφήνει να έχω viber σε περισσοτερες από 1 συσκευές

Β) εάν αγοράσω νέα συσκευή και θέλω να βάλω το viber, για να μη χάσω τις συνομιλίες μου, αναγκαστικά πρεπει να τις δώσω στη google. 

ΥΓ. Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το viber wallet;

• Thanks 1
Δημοσ.
6 ώρες πριν, nikosgnr είπε

Δλδ; το χω ξανακούσει 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...