pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 6 λεπτά πριν, spectaculator είπε "Διήθηση" στον δρόμο! Άλλη μια ελληνική πατέντα! Σφήνα σημαίνει χώσιμο ανάμεσα σε δυο πράγματα. Σφήνες κάνουν όλα τα μηχανάκια και θα προσπαθήσουν τώρα να εφαρμόσουν το νόμο (...Ο ΚΟΚ αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τηρουμένων των διατάξεων της παραγράφου 1, σε οδοστρώματα που είναι χωρισμένα σε δυο ή περισσότερες λωρίδες κυκλοφορίας, κατά κατεύθυνση με κατά μήκος διαγραμμίσεις, οι οδηγοί οχημάτων υποχρεούνται να οδηγούν αυτά μέσα στα όρια μιας λωρίδας και κατά το δυνατόν στο μέσο αυτής»...) Δεν υπάρχει "διήθηση". Απλά μέχρι τώρα οι μηχανόβιοι απολαμβάνουν το ρεντίκολο της ελληνικής αδιαφορίας ή μάλλον ανυπαρξίας κάποιας αρχής στους δρόμους. Καταλαβαίνουμε ολοι οτι δεν γινεται να εφαρμοστεί αυτο που γράφει ο ΚΟΚ για τις μοτοσυκλέτες, διοτι ολοι γνωριζουμε τις συνέπειες. Δε νομιζεις λοιπόν οτι πρέπει να βρεθει μια ρυθμιση για το θέμα; Ιδανικά θα έπρεπε να φτιαξουν μηχανολωρίδες, αλλά καταλαβαίνουμε οτι αυτο δεν γινεται
Επισκέπτης Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 3 λεπτά πριν, SilentVoice είπε 4 ώρες πριν, Dinos1973 είπε Δεν πάσχουμε από νόμους από την εφαρμογή τους πάσχουμε! Απο δρόμους πάσχουμε, οδικές σημάνσεις και πεζοδρόμους. Αντί για αλλαγή των νόμων, ας φτιάξουν τους δρόμους. Δεν γίνεται να παραμένουν φυτεμένα δέντρα ή κολώνες της ΔΕΗ μέσα στο οδικό δίκτυο της χώρας. Δεν γίνεται να μην υπάρχει σωστός πεζόδρομος ή πεζοδιάβαση για τους πεζούς. Από οδηγική παιδεία δεν πάσχουμε;Από σταρχιδισμο στο δρόμο δεν πάσχουμε; Απο μη τήρηση του ΚΟΚ,όχι αυστηρά απαραίτητα,αλλα από κραυγαλέες περιπτώσεις τύπου παρκάρισμα σε διαβάσεις,θέσεις ΑΜΕΑ,ράμπες,πεζοδρόμια, δεν πάσχουμε; Εσυ τι νομίζεις ότι είναι το κράτος;Καθρέφτης των πολιτών είναι.Στα πάντα.
spectaculator Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, pontez2 είπε Καταλαβαίνουμε ολοι οτι δεν γινεται να εφαρμοστεί αυτο που γράφει ο ΚΟΚ για τις μοτοσυκλέτες, διοτι ολοι γνωριζουμε τις συνέπειες. Δε νομιζεις λοιπόν οτι πρέπει να βρεθει μια ρυθμιση για το θέμα; Ιδανικά θα έπρεπε να φτιαξουν μηχανολωρίδες, αλλά καταλαβαίνουμε οτι αυτο δεν γινεται Μπορεί να εφαρμοστεί μια χαρά! Απλά θα κακοφανεί σε πολλούς να οδηγούν όπως προβλέπει ο ΚΟΚ. Το όπως λάχει του παρόντος έχει γίνει πλέον νόρμα που πολλοί το θεωρούν πλέον προβλεπόμενο, δικαίωμα, κλπ. Δεν είναι το μόνο στραβό στους δρόμους, αλλά το επικρατέστερο. Το μόνο καλό είναι πως αν τσακίσεις μηχανόβιο που κινείται ανάμεσα στ' αυτοκίνητα μεταξύ δυο λωρίδων θα σου πληρώσει και τη ζημιά. Το κάνεις με δική σου ευθύνη και χωρίς προτεραιότητα (δεν είναι προσπέρασμα). (Δεν το λέω με μίσος και κακία, αλλά πάλι καλά που δεν πληρώνεις τη νύφη για τον γκασμά που νομίζει πως χωρά παντού.) (Κι εγώ είμαι μηχανόβιος, περήφανος ενός πολυαγαπημένου Yamaha SRX, παλιό αλλά σαν καινούργιο) 1
itanium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, pontez2 είπε Καταλαβαίνουμε ολοι οτι δεν γινεται να εφαρμοστεί αυτο που γράφει ο ΚΟΚ για τις μοτοσυκλέτες, διοτι ολοι γνωριζουμε τις συνέπειες Ποιές είναι ακριβώς οι συνέπειες?
spectaculator Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, itanium είπε Ποιές είναι ακριβώς οι συνέπειες? Θα έχανε η μοτό την αβάντα του όπως λάχει...
agnostos13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) Τα έχουμε ξαναγράψει. Σύντομα θα εμφανιστούν αναβάτες που θα γράφουν οτι αν πηγαίναν κανονικά στη λωρίδα θα είχε διπλάσια κίνηση. Και έχουν δίκιο (αν υποθέσουμε οτι όλοι αυτοί θα συνέχιζαν να παίρνουν το μηχανάκι ή εναλλακτικά το ΙΧ τους)! Κατά τα λοιπά προτιμούν να (μας) κερδίζουν χρόνο παίζοντας τη ζωή τους κορώνα-γράμματα (όπως ένας τύπος που ενώ ήμουν αριστερή λωρίδα στον ΚηΦισό πηγαίνοντας κοντά στο όριο έκρινε οτι πρέπει να κάνει σφήνα και να προσπεράσει ανάμεσα σε εμένα και το διαχωριστικό στηθαίο-στο τσακ γλυτώσαμε την επαφή, την εξαύλωση του και τα μπερδέματα μετά). Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από agnostos13
pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 21 λεπτά πριν, itanium είπε Ποιές είναι ακριβώς οι συνέπειες? Tα έχουμε γραψει παραπάνω. Αν ακολουθησουμε κατα γράμμα τον ΚΟΚ, έχουμε αμεσα, ραγδαία αυξηση του κυκλοφοριακου στις 2 μεγαλουπόλεις (δεν αναφέρομαι στην επαρχία διοτι εκει δεν ειναι τοσο μεγάλο το προβλημα) αλλά και του προβλήματος παρκινγκ. Αν σκεφτούμε οτι στην Αθηνα κυκλοφορουν πάνω απο 300.000 μοτοσυκλέτες, φαντάστειτε ολοι αυτοι να λειτουργουν πλέον ως αυτοκινητο. Είναι πρόβλημα και χρειάζεται ρυθμιση. Νομιζω πως σε πολλές χωρες του εξωτερικού απλά το έχουν ρυθμισει. Απαγορευση δεν ξέρω αν υπάρχει. Επειδη τυχαίνει να οδηγάω και μηχανη και αυτοκίνητο, σιγουρα η μηχανη ειναι μεγάλη ευκολία. Και όταν έχει βρωμοκαιρο και αναγκαστικά πολλοί που το παιζουμε σε διπλο ταμπλο παιρνουμε αμάξι, υπάρχει τεράστιο προβλημα. Aπ την άλλη κι εγω έχω τσακωθει με σφιναδορους μηχανοβιους ή οταν κορνάρουν και βριζουν για να περάσουν από τη "μηχανολωριδα" (νταξ, έλεος...κι εγω εκει κινουμαι σε κινηση αλλά θέλει προσοχή) Να μου πεις, γιατι δε παιρνεις μετρό. Θα απαντήσω πως αν έπαιρναν ολοι μετρό, τα μηχανάκια δε θα ηταν το προβλημα Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από pontez2
itanium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δικό τους πρόβλημα προσψπικά δεν κάνω άκρη ούτε εκατοστό από την λωρίδα μου τώρα αν ο άλλος παίρνει το ρίσκο να γίνει κομμάτια πρόβλημα δικό του 1
AntiCambeR Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Ποιοι οι οδηγοι μηχανών? Αναφέρεσαι σε οδηγους αυτοκινητων προφανως. Δυσκολο εως αδυνατον να στειλω μυνημα ενω οδηγάω μηχανή Ωστoσο το προβλημα του σερφαρισματος ενω οδηγας αυτοκινητο ειναι ένα παγκοσμιο προβλημα. Δεν συμβαίνει σιγουρα μονο στην Ελλάδα. Η εξάρτηση απο το κινητο ειναι μάστιγα ειδικά τα τελευταία 7-8 χρονια με την αναβάθμιση των smartphones Κάθε μέρα βγαίνω εθνική, βλέπω συχνά οδηγούς αυτοκινήτων να είναι απασχολημένοι στο κινητό και να πηγαίνουν πχ αργά στην μεσαία λωρίδα ενώ θα έπρεπε να ήταν δεξιά, αλλάζουν και λωρίδα σταδιακά χωρίς να το καταλαβαίνουν.Σαν να έχουν βάλει αυτόματο πιλότο. Εχω δεί και delivery στην εθνική να πηγαίνει τέρμα δεξιά αργά και να ασχολείται με το κινητό.Η γενικά μηχανάκια μέσα στην κίνηση σε διασταυρώσεις, φανάρια κλπ.Απορώ πώς επιβιώνουν και δεν φοβούνται.Πάντως αυτό δεν το βλέπω με όσους οδηγούν μηχανή, αλλά κυρίως όσοι οδηγούν παπιά και scooter. Κυκλοφορούν και χωρίς κράνος πολλοί, ακόμα και δικάβαλο, αλλά δεν θα τους σώσει απο την βλακεία αν γίνει στραβή, γιατί δεν θα προλάβουν να αντιδράσουν. Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από AntiCambeR 1
pontez2 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Μέλος Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 λεπτό πριν, AntiCambeR είπε Εχω δεί και delivery στην εθνική να πηγαίνει τέρμα δεξιά αργά και να ασχολείται με το κινητό Aυτο ομολογω οτι δε το έχω δει. Ναι αρκετοι σε φανάρια βγάζουν κινητά και στέλνουν μυνηματα, αλλά καθ οδόν δεν έχω δει. Μυαλό ανάλογο με οσων δεν φορουν κράνος.
itanium Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Το κακό είναι ότι είναι στην νοοτροπία του λαού αυτού να μην σέβεται κανένας κανένα,....περνάει ο καθένας από όπου βρει δεν τηρούνται προτεραιότητες ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή και πολλοί νέοι οδηγοί απο σχολές δεν έχουν ιδέα ποιος προηγείται σε μια διασταύρωση, τεσπα πολλοί έχουν και αυτοκίνητο και μηχανή οπότε δεν είναι διαμάχη αυτοκίνητο vs μηχανής αλλά αυτοσεβασμού και παιδείας 2
AristidisZ Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, cthulhucarbide είπε Θα ήταν πάρα πολύ βοηθητικό να υπήρχε μια λωρίδα με μισό πλάτος από την κανονική και να ήταν μόνο για μηχανάκια. Υπάρχει στους περισσότερους βασικούς άξονες μια λωρίδα (ολόκληρη) για να την μοιράζονται λεωφορεία και μηχανές, απλά αν δεν έχει παρκαρισμένα, έχει αυτοκίνητα να κινούνται σε αυτήν 1
tasanton Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Ποιοι οι οδηγοι μηχανών? Αναφέρεσαι σε οδηγους αυτοκινητων προφανως. Δυσκολο εως αδυνατον να στειλω μυνημα ενω οδηγάω μηχανή Ναι προφανώς εννοώ τους οδηγούς ΙΧ. Που με τη σειρά τους επηρεάζουν τη συμπεριφορά των οδηγών μηχανών. Που υποτίθεται ότι πρέπει να φυλάγονται ακόμα περισσότερο. By the way, βλέπω αρκετά συχνά πλέον και μηχανόβιους να μιλάνε στο κινητό με το ένα χέρι. Γενικώς μπάχαλο.
spectaculator Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 8 λεπτά πριν, tasanton είπε Ναι προφανώς εννοώ τους οδηγούς ΙΧ. Που με τη σειρά τους επηρεάζουν τη συμπεριφορά των οδηγών μηχανών. Που υποτίθεται ότι πρέπει να φυλάγονται ακόμα περισσότερο. By the way, βλέπω αρκετά συχνά πλέον και μηχανόβιους να μιλάνε στο κινητό με το ένα χέρι. Γενικώς μπάχαλο. Η βλακεία με το κινητό πάει σε όλους, από μηχανοκίνητους μέχρι και πεζούς. Εδώ βλέπεις ακόμα και κόσμο με ηλεκτρικό πατίνι, στη μεσαία λωρίδα της Μεσογείων και το κινητό στο ένα χέρι (είδα και μερικούς και με κάτι σαν σκαμπό, κάθε μέρα βλέπεις και κάτι νέο).
agnostos13 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 Δημοσ. 24 Ιανουαρίου 2023 (επεξεργασμένο) 54 λεπτά πριν, pontez2 είπε Aπ την άλλη κι εγω έχω τσακωθει με σφιναδορους μηχανοβιους ή οταν κορνάρουν και βριζουν για να περάσουν από τη "μηχανολωριδα" (νταξ, έλεος...κι εγω εκει κινουμαι σε κινηση αλλά θέλει προσοχή) Αυτό πάλι που το πάς; Έχει τύχει να πετύχω σκηνικό να προσπαθεί αυτοκίνητο επί σχεδόν μισό λεπτό να αλλάξει λωρίδα (με το φλας του) σε συνθήκες σχεδόν στασιμότητας λόγώ κίνησης, και μηχανάκι που ερχόταν "πλακωμένος" πάνω από τη διαχωριστική να τον καντηλιάζει γιατί έπρεπε να τον έχει δει που έρχεται (σα χάρος) και να μαζευτεί να περάσει (αντί να του κόψει τη φόρα)! Επεξ/σία 24 Ιανουαρίου 2023 από agnostos13 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις